magda1006 24.03.05, 23:20 może mały ranking?oczywiście mam na myśli zgierskie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sh4rky Re: pizzerie 24.03.05, 23:49 Najlepsza - Verona (Cech Rzemiosł Różnych) II Miejsce - Aliante (ul. Łęczycka) Odpowiedz Link Zgłoś
magda1006 Re: pizzerie 25.03.05, 00:11 ja polecam IMPASTO-Długa 13.Wiejska jest super,palce lizać! Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.zajebista Re: pizzerie 25.03.05, 10:05 Największa pizza w Zgierzu wydaje się być w Veronie i lubię tam chodzić bo obsługa jest miła i dają zniżkę dla posiadaczy legitymacji ISIC i EURO<26 ale sosy są troche za rzadkie. Najgorsza pizza jest chyba na osiedlu w pizzerii Wega a sosy to tylko jakis keczup i biala woda. Jak zamawiam do domu to zawsze z Avanti bo tam sos czosnkowy jest rajem dla podniebienia. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiassss Re: pizzerie 25.03.05, 14:37 Zamawiam tylko na telefon. Polecam DaGrasso na Kuraku, odradzam TRIO. Odpowiedz Link Zgłoś
agretop Re: pizzerie 25.03.05, 14:50 chyba w aliante na łęczyckiej pizza jest największa i najlepsza... ale powinni zdecydowanie poprawić sos czosnkowy ( jest słodki ). poza tym... lokal jest raczej kiepski... no i siedzi się jak w pociągu podmiejskim. co do verony... to byłem tam daaawno temu, zaraz jak startowali. nie mieli koncesji na piwo, pizza wyglądała jak z mikrofali. ale skoro mówicie że teraz jest dobrze, trzeba będzie wypróbować. trio jest bardzo różne. od rewelacji, po problemy żołądkowe po ostatniej pizzy. sosy mają najlepsze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: pizzerie 25.03.05, 16:51 1. Vega/Vera - (jak ona naprawdę się nazywa bo n afasadzie widnieją obydwie nazwy) na osiedlu wygrała kiedyś konkurs gazeciany na najlepszą pizze w Zgierzu. 2. Aliante - ma fajne siedzonka i to one nadaja jej klimat. Pozatym prowadzący - mili państwo kole 40stki lubią zapuścić dooość głośno techniawkę i za to ich lubię. Pizza nie do zjedzenia przy opcji "duża na podwójnym cieście") 3. Verona - naprawdę wymiata. Miła kelnereczka, można obejrzeć za darmo Vivę (no co, ja nie mam :P), jakość i wielkość pizzy pozytywnie porażające. Koncesję na piwko już mają. Butelkowe i z kija. Oprócz tego serwują spaghetti. 4. Impasto - Pizza dobra, ale nie najlepsza. Mało miejsca w środku. Na zamówienie trzeba strasznie długo czekać (nie spotkałem się z czasem operacyjnym >30 min.). 5. Trio - no to już chyba dawno można wykreślić z listy "pizzerii". 6. Avanti, DaGrasso - dawno nie byłem więc się nie wypowiadam. *Kolejność pizzerii przypadkowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skoonx Re: pizzerie 25.03.05, 20:56 świetnie, niedługo z polskich potraw zostanie ciasto z czymś....no właśnie czym? smacznego na te Święta, palce lizać, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: pizzerie 25.03.05, 21:38 oj tam...najlepsza pizza domowa:D taka ktora samemu sie zrobi:) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
booloo Re: pizzerie 25.03.05, 22:44 to zrób dla forumowiczów:) z chęcią skosztujemy Odpowiedz Link Zgłoś
booloo Re: pizzerie 25.03.05, 22:55 a tak poza tym, to nie wiedziałem że tyle pizzerri mamy!!! a ktoś jadł coś w tym pawilonie na przeciwko Poczty na długiej, tam kiedyś spożywczy chyba był albo spodnie sprzedawali Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: pizzerie 26.03.05, 11:25 ojoj....chyba by miu sie nie udało zrobic az takiej duuuzej pizzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
aguti Re: pizzerie 26.03.05, 15:46 to mozesz zapraszać po dwóch forumowiczów tygodniowo!! Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: pizzerie 26.03.05, 17:24 W tej budce naprzeciwko poczty są kebaby. To taka duża dobra bułka w wersji hot z dobrym mięskiem i dodatkami. Przneniesione toto jest z lokalizacji "budka naprzeciwko chińskiej koło pl. Kilińskiego". I dobrze bo zamknęli najbardziej meliniarski spożywczak, który się tam wcześniej znajdował. Ave! Odpowiedz Link Zgłoś
ab84 Re: pizzerie 27.03.05, 18:40 w trio pizza do niczego, a ta na Kamiennej... czesto tam kupuje na wynos bo blisko domu mam, dobry maja tam bialy sos... denerwuje mnie ze nie wszedzie mozna placic karta :/ Odpowiedz Link Zgłoś
booloo Re: pizzerie 27.03.05, 21:49 na kamiennej nigdy nie jadłem, na hamburgu jeszcze pod starym szyldem były the best, oczywiście nie chodzi mi o składniki bo szynka wyglądała jak z leader price... a to mnie cholernie denerwuje Odpowiedz Link Zgłoś
border_zgierz Re: pizzerie 05.04.05, 02:17 Zamawiam zawsze z Avanti na Staffa dobra jest' Wiejska' Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: pizzerie 08.04.05, 18:56 Ja jeszcze za kadencji przyczepy koło obuwniczego. Najtańsze a zarazem dobre kanapki w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś