Dodaj do ulubionych

Rzetelny Pracodawca

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.10.10, 11:30
Osoba do zmywania naczyń - ofpr/10/2921
praca dwuzmianowa
umowa na okres próbny
doświadczenie
umiejętność pracy w zespole, dyspozycyjność
wynagrodzenie 5 zł./brutto/godz.
tel. 74/ 664-44-26, 501-768-306, 502-048-901, e-mail: doriano2010@wp.pl
"DORIANO" - Restauracja
ul. 1-go Maja 64
58-300 Wałbrzych

Ta oferta mnie po prostu zmiażdżyła
Jeśli ktoś kiedyś pracował na lanzie(zmywak) - doskonale wie jaka to ciężka praca.
Obserwuj wątek
    • Gość: dorota Re: Rzetelny Pracodawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 13:34
      Niestety takie płace funkcjonują w Galerii Victoria, bo ta oferta jest do knajpy w Victorii :(
      • Gość: magda Re: Rzetelny Pracodawca IP: *.chello.pl 22.10.10, 15:01
        a co ma rzetelność do wysokości płac???

dziwicie się, że 5 zł brutto? ja nie. pomyślcie ile taki pracodawca płaci kasy za boks/stanowisko/stoisko cokolwiek jakkolwiek nazwać, w galerii. by wyjść na plus i nie dopłacać do interesu musi płacić śmieszne pieniądze swoim pracownikom. heh, zawsze może zatrudniać ich na czarno.
        podsumowując:
        jakie miasto - taka płaca.
    • Gość: kabanos Re: Rzetelny Pracodawca IP: *.bethere.co.uk 22.10.10, 15:10
      Pociesze Cie, w UK na zmywaku tez do dupy, 6 max 7 za godzine ...

;)
      • Gość: kkk Re: Rzetelny Pracodawca IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.10.10, 15:24
        niedawno wrócilem ze zmywaka .800 e.

Nikt temu kto wystawia tą śmieszną ofertę nie kazał otwierać tego punktu własnie w Victorii.

Tłumaczysz się za pracodawce? a moze tak naprawde Ty nim jestes?

pracowałaś kiedys za 5 brutto ? ..liczmy 3,5 netto za kodzine. PO 10 h masz 35 dziennie pomnóż to x 5 ..jakies 175 tygodniowo. życzę powodzenia.

Może sama spróbuj zamiast rzucać głupie teorie broniąc gnoja który wykorzystuje tych co nie mają na chleb.
        • Gość: dopijacze Re: Rzetelny Pracodawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 15:44
          A co ty sie tak obruszasz ? Ktos ci kaze tam isc pracowac ? Jak ktos nie ma co do garnka wlozyc to co, lepiej zeby dalej nie mial co jesc niz zeby zarobil sobie 600zl ? Moze niektorym taka praca odpowiada, moze im to pasuje. Najlepiej jak walbrzyska szlachta zaczyna sie napinac bo oni przeciez za "tysiacsto" robic nie pojda z ich wyksztalceniem (technikum lub liceum). Jak zwykle znajduje sie milion adwokatow ktorzy wola siedziec w domu i narzekac niz isc i zarabiac. Jedni oferuja 600zl na zmywaku, inni 300zl na ulotkach a inni 1200zl na tasmie w toyocie czy innym cersanicie.

• Gość: kabanos Re: Rzetelny Pracodawca IP: *.bethere.co.uk 22.10.10, 15:59
            Mechanizm prosty jak budowa cepa : GÓWNIANA PŁACA = GÓWNIANA PRACA. Niedoceniony pracownik zostawi niedomyte gary, klienci lokalu się pogniewają i na forum pojawi się 16389 wątków o tym, w jakim syfie przyszło im jeść. Nawet małpa by to pojęła jednak jak widać istnieją bardziej prymitywne człekokształtne istoty (spora część pracodawców), którym trudno to zrozumieć. Temat przerabiany milion razy, ile to już "biznesuf" upadło z braku zrozumienia tematu i nadal nikogo to niczego nie nauczyło.

Achhh już wiem dlaczego, bo przecież moja racja jest mojsza ...
            • Gość: kkk Re: Rzetelny Pracodawca IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.10.10, 16:22
              Wskaz mi jedną osobę cwaniaku jakiej to odpowiada.

tu i teraz.

Jedni płaca 300 - bo wykorzystują , inni płacą 600 bo wykorzystują a inni 1200 - bo wykorzystują.

i dziwią się że pracownik jest niedokładny.

Pieprzysz jak przyslowiowy komunista , jeśli Tobie to odpowiada - idź i pracuj za 600 ,-

spróbuj za 1200 - jeśli masz jaja - utrzymaj za to rodzine.
        • ewa10-0 Re: Rzetelny Pracodawca 22.10.10, 16:41
          Ale do tego musisz wliczyć opłatę za przejazdy do pracy(chyba,że zatrudni jakiegoś mieszkańca z Sobięcina).
          Jeść coś trzeba,to i wydatek na śniadanie,bo nie wierzę,żeby taki sknerus serwował pracownikom gratis.
          Jakby nie patrzeć i liczyć,to niewiele zostanie z tych 5 zł brutto.
          • Gość: ham Re: Rzetelny Pracodawca IP: *.16.243.lan.e-wab.pl 22.10.10, 16:51
            i co się obruszacie...a był ktoś? sprawdził to ktoś? oficjalnie 5zł brutto a pójdziesz to dostaniesz z 1200zł na rękę...ale pracodawca woli kogoś zatrudnić na najniższą krajową i płacić na lewo więcej niż odprowadzać więcej zusu i podatku...do czarnej dziury...:)
            • Gość: rtg Re: Rzetelny Pracodawca IP: 188.33.247.* 22.10.10, 16:57
              po pierwsze - podaj zrodlo tej oferty.

po drugie - proste jak budowa cepa jest to ze w takich miejscach pracuja studenci, ktorzy dorabiaja sobie na szkole/piwo/cos do ubrania.
              ktos kto idzie do takiej pracy by utrzymac rodzine jest nieudacznikiem
              • Gość: whatever Re: Rzetelny Pracodawca IP: *.range86-182.btcentralplus.com 22.10.10, 17:37
                Mr Bungle - za takie wynagrodzenie to nawet nikt kranu w zlewie nie odkreci. Jesli zostalo Panu troche oleju w glowie, to moze Pan wpadnie na mysl, ze na zmywaku w UK, ludzie dostana min. 5.85 funta za godz, tzn ok. 26zl
              • ewa10-0 Re: do rtg 22.10.10, 18:44
                forum.gazeta.pl/forum/w,168,117855815,117855815,Znowu_wyzysk_pracownikow_.html
                www.urzadpracy.pl/portal/pl/13/6416/Osoba_do_zmywania_naczyn___ofpr102921.html
        • Gość: magda Re: Rzetelny Pracodawca IP: *.chello.pl 22.10.10, 20:09
          absolutnie nie bronię pracodawcy/pracodawców. wiem jak potrafią wykorzystywać zatrudnionych. nie pisz bzdur typu - może to ty jesteś pracodawcą - bo nim nie jestem. zresztą pracownikiem też nie. moja wypowiedz miała na celu pokazanie realiów. pracodawca ma na celu dorobić się, a nie dać zarobić. niestety, w polskim państwie tak właśnie jest.
          • Gość: kkk Re: Rzetelny Pracodawca IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.10.10, 20:16
            a to forum jest po to żeby wspólnie poruszać takie problemy prawda?
            • Gość: magda Re: Rzetelny Pracodawca IP: *.chello.pl 22.10.10, 20:33
              dają nam łupnia...
    • Gość: beton Re: Rzetelny Pracodawca IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.10.10, 20:16
      Ktoś kto pracuje za takie kieszonkowe to stracił szacunek dla siebie, na miejscu pracodawcy spalił bym się ze wstydu umieszczając ofertę z taka stawka. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka