Dodaj do ulubionych

jaki Internet na Hirszfelda

05.10.11, 12:19
Witam. Czy wiedza Państwo czy jest dostepny na osiedlu Hirszfelda internet kablowy z innej firmy niz Magma czy TP? TP nie oplaca mi sie gdyz nie mam tel stacjonarnego a za brak jest doplata około 30zł, Hinet i Netpak nie obejmuja tej czesci ;/
Obserwuj wątek
    • rostalski.l Re: jaki Internet na Hirszfelda 05.10.11, 14:52
      subik napisała:

> Witam. Czy wiedza Państwo czy jest dostepny na osiedlu Hirszfelda internet kab
      > lowy z innej firmy niz Magma czy TP? TP nie oplaca mi sie gdyz nie mam tel stac
      > jonarnego a za brak jest doplata około 30zł, Hinet i Netpak nie obejmuja tej cz
      > esci ;/

Czekać na bestgo, widziałem że "prawie legalnie" robią przewieszki między blokami na Piastowskiej, tak, że za jakiś czas na Hirszfelda też dotrą.
      • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 05.10.11, 22:46
        hehe na Bestgo tez czekam wink dzwonilem nawet tam, no ale narazie czekaja na jakies pozwolenie
        Przynajmniej pół roku sa na Oławskiej/Aleja wolnosci i od tego momentu starali sie na Hirszfelda... narazie bez skutku
        a cos oprocz tego? UPC, Dialog itp nie sa dostepni na Hirszfelda ;/
        wzialbym z Play nawet ale umowa na 18mscy bo juz nic gorzej dzialac niz ta magma chyba nie moze...mam 2Mb a nawet nie ma 1Mb! pisze reklamacje i place polowe, internet jest ale cokolwiek sciagnac czy pograc to porazka
        • jemioltrab Re: jaki Internet na Hirszfelda 05.10.11, 23:14
          timobile i orange działają na kablach tepsy, ale czy opłatę jakąś dodatkową mają to Ci nie powiem.
        • fotopasjajelcz Re: jaki Internet na Hirszfelda 06.10.11, 19:11
          Dostaję kurwi--------cy z tą Internetią w Jelczu już wysłałem 6 reklamacji i totalna olewka, chyba się nimi zajmę przez UKE - mam w umowie 4Mb nie do 4 a obecnie mam przepustowość łącza od 5 m-c 1,5 i poniżej ,

To mi napisali chamstwo

Szanowny Panie,
          straty pakietów wynikają z przeciążonych radiolinii Wrocław - Jelcz
          Laskowice, będzie potrzebna modernizacja sieci do której przygotowuje
          się zespół serwisu Netii i Internetii, termin zakończenia modernizacji
          na ten czas jest nieznany.

olewka klienta Smile

poczytajcie sobie ten artykuł - Tekst linka
          • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 06.10.11, 21:28
            mam to samo, mam 2Mb i kiedys dzialalo w 2Mb a teraz ponizej 1Mb , w week jeszcze gorzej, porazka
            najgorsze jest ze nie ma na co zmienic;/
            jutro zobacze na orange
            dopóki była firma Magma było swietnie, przyszla Netia ...same nerwy
            • assimov Re: jaki Internet na Hirszfelda 07.10.11, 10:47
              Witam,
              Potwierdzam, że od dobrego pół roku net w Internetii chodzi kiepsko. Miałem 4 Mbit/s, a od ponad pół roku 1,5-2 Mbit/s. Męczyłem ich regularnymi reklamacjami i ostatnie 6 miesięcy płaciłem połowę abonamentu.
              Niestety mój transfer miesięczny to 6-9 GB, więc internet komórkowy odpada, choć prędkości chwilowe pewnie byłyby większe niż na kablu z Internetii. W związku z brakiem opcji musiałem przedłużyć umowę, teraz już na 2 Mbit/s. Z tego co mówicie pewnie będzie 1 Mbit/s. Bieda straszna, ale reklamacja moim przyjacielem.
              Co ciekawe od pierwszej reklamacji piszą, że usuną usterki w sieci w Laskowicach w ciągu kilku tygodni. Minęło 6 miesięcy i nie jest lepiej tylko gorzej.
              Najlepiej jak wszyscy, którym net chodzi zauważalnie gorzej piszą regularne reklamacje z żądaniem naprawy usterki i obniżeniem opłaty. Może jak zobaczą, że sporo kasy im ucieka, to się w końcu wezmą za powiększenie łącza.
              Niestety najlepiej było za Magmy. Przy przejściu na Lanet trochę się pogorszyło. Teraz niestety jest tragedia...
              Pozdrawiam i łączę się w bólu.
              • jemioltrab Re: jaki Internet na Hirszfelda 07.10.11, 11:12
                Ciekawi mnie jak sprawuje się netia z promocja jaki drut taki net.
                Być może ograniczyli internetii żeby swoim zrobić lepiej.
                Ale to tylko moja teoria spiskowa

Znak toś kogoś kto na H ma internet prosto od netii?
                • rostalski.l Re: jaki Internet na Hirszfelda 07.10.11, 13:37
                  jemioltrab napisał:

> Ciekawi mnie jak sprawuje się netia z promocja jaki drut taki net.
                  > Być może ograniczyli internetii żeby swoim zrobić lepiej.
                  > Ale to tylko moja teoria spiskowa
                  >
                  > Znak toś kogoś kto na H ma internet prosto od netii?

Internetia to internet przez sieć osiedlową a netia przez kable tepsy. Obie usługi nie są ze sobą powiązane, tak, że jakość jednej nie przekłada się na drugą.

PS
                  A co do tego drutu to jak już pisałem to niezły wałek. Jak bo jak Ci internet zamula i złożysz reklamację to Ci odpiszą coś w stylu "wie Pan, ale ma Pan taki drut i raz jest lepiej raz gorzej".
                  • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 07.10.11, 20:14
                    albo nic nie odpisza ani nie odbiora tel a potem odlacza bo nie zostalo zaplacone smile
                    Internetia robi tak jakby zmuszala nas do rozwiazania umowy smile
                    bo oni sami nie moga tak mi sie wydaje
                    • fotopasjajelcz Re: jaki Internet na Hirszfelda 08.10.11, 18:59
                      Od kiedy napisałem reklamacje zwrócili mi 200 zł ( nadpłata ) na koncie Ebok że niby sprawdzili iż usługa jest wadliwa od 8 m-c i mam prawo pisać reklamację co m-c .Mam w d........ ich kase dla ważniejszy jest sprawne łącze .Nie polecam żadnych orange , iplus , play przerabiałem to już jedna wielka kicha .Pozostaje nam czekać na Bestgo albo mieć nadzieję .
          • fotopasjajelcz Re: jaki Internet na Hirszfelda 12.02.12, 12:12

30 Mb hirszfelda i inne
            01.2012

Nowa oferta dla mieszkańców osiedli Hirszfelda i Metalowców w Jelcz-Laskowice.

- prędkość do 30 Mb/s

- umowa na 24 mies. lub na czas nieokreślony

- nowoczesny router bezprzewodowy Netia Spot

- usługa HBO GO TV z usługą internetową

- telefon stacjonarny, taryfa "Non stop" bez żadnych ograniczeń, ze wszystkimi numerami stacjonarnymi w całej Polsce

- możliwość korzystania z e-faktury

wwwwejscie
    • enroute Re: jaki Internet na Hirszfelda 09.10.11, 13:58
      Bestgo ? Nie mam pojęcia co to jest ale jak ta firma będzie robiła fachowe "przewieszki między blokami" to kandyduje na następcę Media4. Dziwię się że SM JL pozwala na to, no ale cóż na pewno nie robi tego z dobrej woli.
      Szkielet sieci LAN istniejących dostawców Internetu w J-L opiera się głównie na tanich linkach radiowych. U części z tych firm m.in. Media 4 infrastruktura kablowa LAN w blokach jest wykonana bez jakiegokolwiek planowania, standardów czy estetyki wykonania itd. , chodź muszę przyznać że jak ten twór już działa to nie jest najgorzej. W dawnej Magmie (obecnie Internetia) sytuacja wygląda nieco inaczej. Infrastruktura LAN wydaje się być wykonana poprawie, natomiast sieć nie jest modernizowana od dłuższego czasu. Głównym problemem chyba nie do przejścia dla firmy jest link radiowy między J-L a Wrocławiem.

W J-L powinien zostać zrobiony szkielet sieci na światłowodach a nie jak do tej pory w większości przypadków mamy linki radiowe. Ale żeby to miało sens najpierw potrzebny jest nam światłowód łączący Jelcz z Oławą czy Wrocławiem. Do tego czasu nie polecam nikogo wink
      • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 09.10.11, 15:49
        dlatego Bestgo zaklada swiatlowody smile dlugo czekaja na pozwolenie i jak dostana to odrazu ruszaja z montażem wink 16Mb za 49 zl no comment , marzenie wink
        • rostalski.l Re: jaki Internet na Hirszfelda 10.10.11, 08:15
          subik napisała:

> dlatego Bestgo zaklada swiatlowody smile dlugo czekaja na pozwolenie i jak dostana
          > to odrazu ruszaja z montażem wink 16Mb za 49 zl no comment , marzenie wink

Na piastowskiej światłowód zrobili bez pozwolenia. Dokładnie tak samo jak md4. Najpierw zrobią a później wyproszą pozwolenie, albo dostaną nakaz usunięcia, który nie będzie egzekwowany. Jedyny plus to to że oni te przewieszki zrobili porządnie a nie jak w md4.
      • kubicki.p Re: jaki Internet na Hirszfelda 09.10.11, 22:52
        enroute napisał: Ale żeby to miało sens najpie
        > rw potrzebny jest nam światłowód łączący Jelcz z Oławą czy Wrocławiem

Światłowód to istnieje, ale nie każdy chce za niego płacić. Od niemal 3 lat korzystamy z łącza światłowodowego jako główne łącze dla naszych abonentów, oczywiście w naszym przypadku "ostatnia mila" jest bezprzewodowo, ale przynajmniej nie muszę się martwić o jakość wyjścia na Świat. Oczywiście światłowód to nie wszystko, zależy jeszcze od kogo się go ma.

Bestgo - mam nadzieję, że zrobią szkielet porządnie, bo sam światłowód (o ile rzeczywiście zrealizują obietnice) nie czyni infrastruktury niezawodną, a poza tym nie bardzo rozumiem tego zachwytu w/w firmą.

Prędkości powyżej 10, 20 czy nawet powyżej 50Mb/s per Klient są już do zrealizowania na urządzeniach bezprzewodowych bez większego problemu, także mam nadzieję, że w niedługim czasie będzie to widać także w naszej ofercie.

Wracając do tematu, to obecnych czasach najlepiej pytać sąsiadów co mają i czy im działa dobrze, bo lokalizacja lokalizacji nierówna, w jednym bloku może działać OK, w innym już kiepsko, dotyczy to również dostawców na linii TPSA, a i nie nabierać się na te wszystkie zajączki, strusie czy inne pięknie wyglądające w reklamie prędkości.\

Pozdrawiam,
        Piotr Kubicki
        • rostalski.l Re: jaki Internet na Hirszfelda 10.10.11, 08:34
          kubicki.p napisał:
          > Bestgo - mam nadzieję, że zrobią szkielet porządnie, bo sam światłowód (o ile r
          > zeczywiście zrealizują obietnice) nie czyni infrastruktury niezawodną, a poza t
          > ym nie bardzo rozumiem tego zachwytu w/w firmą.

Póki co infrastruktura wygląda bardzo porządnie. Przewieszki wykonane ok (tylko szkoda że nielegalnie). będę to podkreślał, bo jak ja chciałem zaistnieć na naszym rynku to niestety nie dano mi zezwoleń na przewieszki tłumacząc to tym że tak się nie robi. Jak widać trzeba było zrobić to tajniakiem a później zgrywać głupka w spółdzielni. W klatkach też porządne skrzynki z dobrze położonymi rurkami. Z tego co wiem jaką na sprzęcie cisco, ale na oczy nie widziałem tak, że nie potwierdzę.

Oczywiście na nowych blokach na ul. Grabskiego też mają radiolinie na powszechnie stosowanych urządzeniach, tak, że nie wieżę, że każdy klient na te obiecywane 16 Mbit/s jak zrobią światło to ok.

A zachwyt się bierze stąd że to pierwsza firma, która inwestuje w J-L na tak dużym obszarze i robi to porządnie. No i oczywiście te prędkości które oferuje też robią dobrą reklamę.

I żeby nie było tak kolorowo mają też niezadowolonych klientów, przynajmniej tych którzy do mnie dzwonią.

> Prędkości powyżej 10, 20 czy nawet powyżej 50Mb/s per Klient są już do zrealizo
          > wania na urządzeniach bezprzewodowych bez większego problemu, także mam nadziej
          > ę, że w niedługim czasie będzie to widać także w naszej ofercie.

Sieć bezprzewodowa jaką zrobiła firma md4 i która docierała do klientów końcowych skutecznie zniechęciła użytkowników do tego typu instalacji. Teraz trudno jest zmazać tę wizję ciągle niedziałającej sieci jak wiatr zawieje czy deszcz popada.

> Wracając do tematu, to obecnych czasach najlepiej pytać sąsiadów co mają i czy
          > im działa dobrze, bo lokalizacja lokalizacji nierówna, w jednym bloku może dzia
          > łać OK, w innym już kiepsko, dotyczy to również dostawców na linii TPSA, a i ni
          > e nabierać się na te wszystkie zajączki, strusie czy inne pięknie wyglądające w
          > reklamie prędkości.\

Dokładnie.
      • rostalski.l Re: jaki Internet na Hirszfelda 10.10.11, 09:19
        enroute napisał:

> Bestgo ? Nie mam pojęcia co to jest ale jak ta firma będzie robiła fachowe "prz
        > ewieszki między blokami" to kandyduje na następcę Media4. Dziwię się że SM JL p
        > ozwala na to, no ale cóż na pewno nie robi tego z dobrej woli.

Spółdzielnia o niczym nie wie, bo firmy robią przewieszki na dziko, licząc że się im upiecze i się nie mylą. Mają wystarczającą ilość funduszy aby zaryzykować i na to żeby się im upiekło i nie mówię tu o łapówkach tylko o tym że najpierw robią sieć a nuż się uda a później jakoś to będzie, bo maja klientów a spółdzielnia nie może zakazać prowadzenia działalności firmie dostarczającej internet. Co innego jak firma stara się zrobić coś legalnie, to niestety albo warunki techniczne wyssane z palca albo inne niespodzianki (mówię to ze swojego doświadczenia).

> Szkielet sieci LAN istniejących dostawców Internetu w J-L opiera się głównie na
        > tanich linkach radiowych. U części z tych firm m.in. Media 4 infrastruktura k
        > ablowa LAN w blokach jest wykonana bez jakiegokolwiek planowania, standardów cz
        > y estetyki wykonania itd. , chodź muszę przyznać że jak ten twór już działa to

Ja się zastanawiam kiedy w jakąś przewieszkę md4 pierdyknie piorun i pójdzie na pół osiedla, bo przewieszkami idzie też 230V (na pewno w kilku miejscach, jak jest we wszystkich tego nie wiem, bo nie widziałem).

Dla md4 infrastrukturę robiły dwie firmy, obie z Laskowich i nie będę mówił jakie bo szkoda stukania w klawiaturę. W jednym bloku mam wspólną infrastrukturę z md4, którą robiła jedna z firm z J-L dla właśnie md4 i 1/3 połączeń nie działa i trzeba było robić nowe połączenia. Oczywiście bylem zmuszony korzystać ze wspólnej infrastruktury, bo tylko jedna firma została dopuszczona do kładzenia instalacji w budynku. Na szczęście teraz się to zmieniło chociaż nie do końca bo dalej nie mogę wybrać własnej firmy, która ułoży mi kable w bloku.

> nie jest najgorzej. W dawnej Magmie (obecnie Internetia) sytuacja wygląda nieco
        > inaczej. Infrastruktura LAN wydaje się być wykonana poprawie, natomiast sieć n
        > ie jest modernizowana od dłuższego czasu. Głównym problemem chyba nie do przejś
        > cia dla firmy jest link radiowy między J-L a Wrocławiem.

Dokładnie, jeżeli chodzi o infrastrukturę to naprawdę nie jest źle. Potrzebne by były pewne zabiegi inwestycyjne w postaci wymienienia obecnych połączeń pomiędzy blokami na światłowody (magma to jedyna firma która zrobiła połączenia w ziemi). Oraz wymiana głównego łącza na takie które spełnia teraźniejsze wymagania.

> W J-L powinien zostać zrobiony szkielet sieci na światłowodach a nie jak do tej
        > pory w większości przypadków mamy linki radiowe. Ale żeby to miało sens najpie
        > rw potrzebny jest nam światłowód łączący Jelcz z Oławą czy Wrocławiem. Do tego
        > czasu nie polecam nikogo wink

Jeżeli chodzi o kontakt ze światem to u nas w J-L nie ma problemu. TP SA ma światło doprowadzone do centrali a TKTelekom do stacji PKP, ja używam tktelekom od prawie 4 lat i naprawdę nie ma z nimi większych problemów, trzeba tylko wiedzieć jak z nimi rozmawiać.
        • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 10.10.11, 16:36
          TKTelekom? a za jakie łacze i ile placisz? bo widze na stronie cennik ...6Mb mniej wiecej za 201zł bez przesady...
          czy Twoj sie nazywa Netk@ ?
          tktelekom.pl/dla-domu/netk
          • rostalski.l Re: jaki Internet na Hirszfelda 10.10.11, 18:46
            subik napisała:

> TKTelekom? a za jakie łacze i ile placisz? bo widze na stronie cennik ...6Mb mn
            > iej wiecej za 201zł bez przesady...

Ja u nich biorę łącze operatorskie tk express do swojej firmy. Co do cen dla klientów indywidualnych to się nie orientuję.
    • emsi82 Re: jaki Internet na Hirszfelda 17.10.11, 17:25
      Witam, a mi się udało rozwiązac umowe o świadczenie usług telekomunikacyjnych z internetia dawniej magma. Umowe mialem na 2 mb a realnie mialem czasami 500kbps tragedia. Aktualnie czekam na jakas sensowna oferte. Myślałem o Neti , swego czasu chodzili po osiedlu i zapisywali chętnych. Poczekam pewnie przed świętami będzie jakaś ciekawa oferta póki co trzeba uzbroic sie w cierpliwośc.
      • paskudii Re: jaki Internet na Hirszfelda 18.10.11, 09:04
        Tylko nie Netia ja podpisałem i musiałem odtapic od umowy bo dowiedziałem się że Netia działa na kablach interneti no chyba że masz łącze tp to jest inaczej a jeżeli nie masz to podtrzymanie łącza kosztuje 30 zł i koło się zamyka sad
        • emsi82 Re: jaki Internet na Hirszfelda 18.10.11, 12:38
          Na szczęście posiadam kable TP także jak bedzie tak jak mówia to niby ma byc łącze z predkościa ok 16 MB. osiagalne 16 MB. Z tego co sie orientuje to sam internet ok 70 zł i nieograniczone rozmowy telefoniczne ok 30 zł oczywiście pierwsze pół roku za 2 zł miesiecznie.
          Moim zdaniem warto
          • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 18.10.11, 15:51
            przez 4miesiace raczej , nie pol roku i chyba nie dawno było tak ze przez 2 miesiace 2zl smile
            mi tez powiedzieli cos 18MB
            czy to umowa na czas nie okreslony? jak sie podpisze umowe to ile trzeba byc w netii zeby mozna bez problemu rowiazac umowe?
            oplata aktywacyjna maja jakas ? bo im nie wierze....
            • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 18.10.11, 15:54
              ha! chyba cos znalazlem smile dobry wałek o oplacie aktywacyjnej !!!;/
              tomasz.topa.pl/internet-no-limits-bez-lojalki-ale-z-ukryta-oplata.html
              • paskudii Re: jaki Internet na Hirszfelda 20.11.11, 19:42
                Ta internetia doprowadza mnie do szału, zamiast coś robić zeby było lepiej jest niestety coraz gorzej , znacie może teraz jakąś firmę normalną dotrzymującą warunków umowy ?? dodam na osiedlu Hirszfelda sad
                • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 20.11.11, 22:00
                  przewin pare watkow wstecz i zobaczysz ze nie , tylko TP albo Netia , oplaca sie jesli masz domowy tel
                  w internetii robia tak chyba zeby sie pozbyc klientow bo mamy umowy,,,.. a sami nie moga tak mi sie wydaje
                  • rostalski.l Re: jaki Internet na Hirszfelda 22.11.11, 08:01
                    Jak dostanę zgodę od SM chętnie wejdę na bloki przy Hirszfelda.
                    • bezsprzeczny Re: jaki Internet na Hirszfelda 04.12.11, 15:29
                      Może ktoś wie czy ruszyło się coś z Bestgo? To co wyprawia Internetia to farsa jakaś... Mam już dość. Chciałbym zmienić dostawcę ale nie na Netię czy TPSA - nie mam telefonu więc nie opłaca mi się płacić dodatkowych kosztów związanych z utrzymywaniem linii.

Widziałem ofertę UPC - całkiem nieźle się prezentuje, tylko ktoś tu wspomniał wcześniej, że nie ma możliwości skorzystać z ich usług na Hirszfelda.

Normalnie krew mnie zalewa z tą Internetią.

Pozdrawiam
                      • assimov Re: jaki Internet na Hirszfelda 05.12.11, 08:36
                        Witam,
                        Proponuję składać regularne reklamacje na znacznie wolniej działający Internet niż jest to zapisane w umowie. Reklamacja z żądaniem przywrócenie prędkości zgodnej z umową i obniżenie abonamentu za miesiąc kiedy Internet chodził za wolno.
                        Generalnie operator uznaje te reklamacje. Jak będą mieli ich coraz więcej i będą musieli zwracać kasę lub obniżać abonament znacznej części użytkowników to może się w końcu obudzą i poprawą łącza.
                        Pozdrawiam
                        • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 06.12.11, 00:17
                          watpie , oni chyba chca sie nas pozbyc zebysmy odeszli i mieli spokoj z tym terenem....
                          w tyg byli ludzie z "netii" oferowali przez 3miesiace po 1zl kolejne po 99zl a po pol roczu po 60zl , transfer 20Mb i co miesiac rosnie o 0,5 Mb hahaha mialem ubaw bo z tego co wiem to moge miec 16-18Mb maxsmile
                          • assimov Re: jaki Internet na Hirszfelda 06.12.11, 13:02
                            A na jakich kablach świadczą Ci Internet?
                            Na Ethernecie (dawna Magma), czy na kablach telefonicznych z TP?
                            Bo jeśli masz możliwość 16-18 Mbit/s to zazdroszczę. Mi na Ethernecie powiedzieli, że max to 2 Mbit/s, a na stałe chodzi jako max 1 Mbit/s sad
                            • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 06.12.11, 23:14
                              Na Ethernecie 2Mb a na TP 16-18 jakos i w netii tez tak mowili , chodzi o to ze klamali panowie w garniturach niby z netii ze bede miec 20Mb i bedzie rosnac zreszta ...nie pisze nigdzie jakie lacze minimum to ja dziekuje a ze pisze jakie lacze taki internet to wiecie co potem dowala 4Mb i nie ma ratunku...smile
                              • zbylu2000 Re: jaki Internet na Hirszfelda 15.12.11, 18:46
                                czy ktos korzysta na Hirszfelda z media4? jaka jakosc i czy warto podpisac z nimi umowe,biore ta firme pod uwage bo internetia to jakas pomylka
                                • zbylu2000 Re: jaki Internet na Hirszfelda 19.12.11, 21:39
                                  jak z media4 nikt nie korzysta to moze z internetu HINET? prosze o zdanie osoby ktore maja lub mialy internet z tej firmy
                                  • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 20.12.11, 06:53
                                    Nie ma Hinet na Hirszfelda, nie obejmuje tą część osiedla, media4 to była tragedia a moze i nie ma jej juz
                                • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 09.02.12, 23:26
                                  zbylu z aktywuj pocztewink
                                  nie chce mi sie przegladac watkow....Ty jestes w ogole teraz w internetii? masz 1Mb albo 2Mb u nich?
    • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 28.12.11, 21:37
      Witam wink czy nie chodzi wam juz dobrze internet na Hirszfelda z internetii? od świąt mam normalnie jak powinienem mieć czyli 2Mb =pobieranie 250KB
      P.S. I tak bede skladal reklamacje, od 1 grudnia do swiat była totalna lipa
      • jemioltrab Re: jaki Internet na Hirszfelda 01.01.12, 11:56
        Neostrada vs. Internetia
        Hirszfelda nr 30-40.
        Ten wpis nie jest reklamą żadnej firmy.
        • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 02.01.12, 15:36
          ale masz juz 4Mb w internetii? smile wiec jest okej ...o tyle dobrze
          a TP to nie mam stacjonarnego , nie potrzebny wiec nie oplaca mi sie miec internetu za 99zl tzn szkoda mi pieniedzy na to ...
          • jemioltrab Re: jaki Internet na Hirszfelda 02.01.12, 15:41
            tak 4Mb wróciło na ostatnie 3 dni roku 2011 i trwa.
            • zbylu2000 Re: jaki Internet na Hirszfelda 26.01.12, 18:12
              dostałem propozycje od internetii 30Mb\s na 2lata pol roku po 1zl a później 59zl,czy ktoś już podpisał umowę na takich warunkach i czy faktycznie wszystko działa tak jak powinno,czy jest taka prędkość?proszę o opinie
              • jemioltrab Re: jaki Internet na Hirszfelda 26.01.12, 18:28
                a nie 20 Mb/s?
                • zbylu2000 Re: jaki Internet na Hirszfelda 26.01.12, 18:32
                  powiedzieli mi ze 30Mb\s,linia niby została zmodernizowana i taka prędkość proponują,masz na tych warunkach podpisana umowę z nimi?
                  • jemioltrab Re: jaki Internet na Hirszfelda 26.01.12, 19:37
                    nie, mam 20Mb/s z TP
                    jeśli chodzi o Netie na kablach TP to prędkość min i max jest o 1 Mb/s niższa niż z TP
                    • zbylu2000 Re: jaki Internet na Hirszfelda 26.01.12, 19:50
                      Internetia ma swoje kable dlatego nie trzeba dopłacać za utrzymanie Lini TP co kosztuje 30zl,czekam na wypowiedz osób co podpisali niedawno umowę z internetia na 30Mb\s
                      • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 26.01.12, 22:06
                        co??? z tego co wiem to wlasnie na TP dziala ich internet i jest oplata...
                        dzwoniles tam czy Ci co łaza po klatkach tak Ci powiedzieli ?smile)
                        • zbylu2000 Re: jaki Internet na Hirszfelda 26.01.12, 22:17
                          mam już dwa lata internet w interneti i nie płaciłem nic za utrzymanie lini, z tym ze teraz mam jeszcze 2Mb\s a kończy mi się umowa i dostałem ofertę jak wcześniej pisałem,netia na pewno ma na liniach TP j jak się nie ma telefonu stacjonarnego to jest oplata dodatkowa 30zl za utrzymanie lini
                          • assimov Re: jaki Internet na Hirszfelda 27.01.12, 10:19
                            Cześć,
                            Rozumiem, że masz Internetię po Ethernecie?
                            Czyli na dawnej sieci Magmy / Lanet-u?

Od końca roku faktycznie polepszyło się do 2 Mbit/s zgodnie z umową, ale żeby mogli 30 Mbit/s to całkiem nieźle.
                            Możesz podać, czy te 30 Mbit/s to prędkość wpisana w umowie, czy to jest opcja no-limit?
                            Pytałeś może o prędkość w uploadzie?

W sumie jeśli rzeczywiście oferują 30 Mbit/s po Ethernecie to chyba w końcu puścili znów światełko do Wrocławia...
                            Pozdrawiam
                            • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 27.01.12, 15:01
                              fajnie by bylo tylko czemu zadnych ulotek ani nic? to troche podejrzane no i nie widzialem nic ani nie slyszalem zeby internetia cos robiła...to moze jak mi sie bedzie konczyc umowa to tez zaproponuja bez dodatkowych oplat smile
                              wazne zeby pisało te 30MB
                              • rybkawstawie Re: jaki Internet na Hirszfelda 27.01.12, 18:31
                                Podpinam się pod wątek - podpisał już ktoś umowę z Internetią na 30Mb/s po Ethernecie? Był dziś "naganiacz" ale nie było czasu, żeby konkretnie porozmawiać, mają przyjść w poniedziałek. Widzę z wpisów powyżej, że umowa na 2 lata i abonament 1zł/6mies. i później 59zł (wychodzi średnio przez 2 lata ok. 45zł, więc tyle co obecnie płacę za 2Mb/s - a przecież nie ma nic za darmo wink
                                Jakieś ukryte opłaty dla dotychczasowych użytkowników 2Mb/s? Jaki transfer w praktyce i jak zapisany w umowie?
                                Liczę (nie tylko ja chyba) na odpowiedź smile
                                • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 27.01.12, 19:45
                                  naganiacz? hehe oj to watpie ja sie takich wystrzegam sa z drugiego konca Polski przewaznie ostatnio naganiacz byl z Katowic smile i mi mowili 1zl 3miesiace potem 59zl a po 6miesiacach 99zl smile) takze uwazajcie
                                  a co najlepsze ze dzien pozniej rozmawialem z "netia" (tą normalną) i mi powiedzieli ze w systemie widzi ze mam dwa rodzaje łaczy własnie ETTH i jakis tam , byly to szybkosci 2MB a na tym drugim do 16 MB max a naganiacz powiedzial ze 20MB i po roku co miesiac pol mega wiecej gratis ....WTF???
                                  • zbylu2000 Re: jaki Internet na Hirszfelda 27.01.12, 20:24
                                    na poniedziałek jestem umówiony wstępnie z przedstawicielem internetii, dzwoniłem pod numer z ich strony wiec raczej nie jest naganiaczem i na pewno z Wrocławia sąsmile pogadam sobie z nim i jak coś to podpisze nowa umowę,w sumie do tej pory bylem zadowolony pomijając fakt tej awarii która trwała pol roku jak nie dłużej i miałem polowe transferu ale internet był,nie było przerw w dostawie
                                    • paskudii Re: jaki Internet na Hirszfelda 27.01.12, 21:04
                                      To ja mam jeszcze inną propozycję 32 MB za 59 zł i 4 miesiące za 1zł sam już ie wiem o co to chodzi , ale mam niemiłe wspomienia gdzie przez pół roku miałem zniżony transfer i obniżony abonament , ktoś ma juz może te 30 MB ??
    • bezsprzeczny Re: jaki Internet na Hirszfelda 28.01.12, 08:55
      Witam

Właśnie jestem po rozmowie z BOK-iem Internetia - i jestem bardzo mile zaskoczony!
      W tym momencie w mojej lokalizacji (Hirszfelda) mam możliwość nabycia usługi siecieowej o prędkości 30Mb!!!! Koszt to 59 zł / miesiąc. Żadnych kosztów utrzymania linii. Aktywacja 1 zł jeśli podpiszę umowę na 2 lata jeśli na czas nieokreślony koszt aktywacji 150 zł - ale nie jest to płatne z góry tylko jakoś odliczane z abonamentu.
      Zmiana możliwości sieci wiąże się z jej modernizacją (taką informację otrzymałem od pani z BOK-a).
      Dodatkowa informacja - od końca lutego będzie obowiązywać nowa promocja (jeszcze lepsze warunki) - szczegółów nie usłyszałem -bo jeszcze za wcześnie.

Czyżby Internetia wzięła się w końcu za siebie? smile
      Oby!

Pozdrawiam
      • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 28.01.12, 14:39
        no to czekam na tą promocje ciekawe czy bede mogl normalnie wczesniej zmienic umowe
        Moze dlatego poł roku tak dzialal internet a oni modernizowali po cichu? smile
        • paskudii Re: jaki Internet na Hirszfelda 31.01.12, 18:55
          Ma już ktoś może ten net 30 mb/s ?
          • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 31.01.12, 20:39
            tez jestem ciekaw wiec czekam, no i ciekawe czy szybciej bedzie mozna miec taki internet np. zmienic umowe wink
            • zbylu2000 Re: jaki Internet na Hirszfelda 09.02.12, 14:00
              czy ktos juz podpisal umowe na te 30mb/s z internetia?
      • okioko Re: jaki Internet na Hirszfelda 10.02.12, 19:07
        może ktoś, z łaski swojej, podać numer tel. do BOK internetii?
        dzięki
    • grzesss Re: jaki Internet na Hirszfelda 10.02.12, 08:29
      doszly mnei sluchy ze netpak nosi sie z mysla zamontowania sektorra obejmujacego hirszfelda, bynajmniej czesc. dotego tez ponoc ma moderniizowac siec dajac lacze o wysokim transferze. co sadzicie bylibyscie chetni?
      • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 10.02.12, 10:52
        teraz wątpię skoro internetia ma 30Mb....
        wczesniej było to robicwink
        • bezsprzeczny Re: jaki Internet na Hirszfelda 10.02.12, 11:27
          Ma te 30 Mb, czy nie ma? Bo jak na razie to słyszałem to tylko od pani z BOK-a smile
        • grzesss Re: jaki Internet na Hirszfelda 10.02.12, 13:02
          moze bedzie moze nie...poki co to tylko an forum glosno o tym a co bedzie jak beda podalczac...i co bedzie jak wszyscy beda chcieli..czy wystarczy lacza?
          • jelczanka3 Re: jaki Internet na Hirszfelda 10.02.12, 18:49
            Dowiedziałam się w BOK, że jest to promocja tylko dla nowych klientów. Przy przedłużaniu czy zmianie umowy cena będzie wyższa.
            • bezsprzeczny Re: jaki Internet na Hirszfelda 11.02.12, 10:38
              Witam

Właśnie się umówiłem z panem na podpisanie umowy - w poniedziałek 13.02 powinienem mieć już te 30Mb.
              Umowa - 24 miesiące po 45 zł. Do tego dorzucają router Netia Spot

Jak będzie net hulał - napiszę co i jak.

Poniżej link dla zainteresowanych:

Pozdrawiam
              • bezsprzeczny Re: jaki Internet na Hirszfelda 11.02.12, 10:40
                www.inter-netia.pl/

Dodawanie linków to jakaś masakrasmile
              • hersst Re: jaki Internet na Hirszfelda 11.02.12, 20:10
                Czy ktoś w j-l ma realnie większą szybkość łącza jak 10Mb ?
                • jemioltrab Re: jaki Internet na Hirszfelda 11.02.12, 20:50
                  Przejrzyj wpisy w tym wątku. Po nowym roku dawałem obrazek na którym mam ~2,4MB/s co daje 19Mb/s
                  • paskudii Re: jaki Internet na Hirszfelda 15.02.12, 08:38
                    Taka akcja, obwieszane wejscia na klatki o szybkim necie a tu taka cisza , ma już ktoś może ten super szybki net ??
                    • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 15.02.12, 15:12
                      jak ktos ma umowe i tak z internetia to wystarczy zadzwonic i zmienic pakiet/parametry czyli zwiekszyc szybkosc i tak placi sie 55zl za 2Mb to 59 chyba nie zaszkodzi?i to za 30Mb? ;] ^^
                      • bezsprzeczny Re: jaki Internet na Hirszfelda 15.02.12, 17:45
                        Albo zakończyć umowę i podpisać nową na 24 miesiące na innego domownika i płacić przez pół roku 1 zł a potem 59 zł lub przez 24 miesiące płacić po 45 smile
                        • zbylu2000 Re: jaki Internet na Hirszfelda 17.02.12, 14:45
                          umowe podpisalem tydzien temu z internetia,mial sie ktos odezwac do mnie w celu podlaczenia internetu i ustawienia urzadzenia wifi ale jak narazie cisza z ich strony,ale jak na ta firme to chyba normalne bo na podpisanie umowy czekalem 3 tygodnie
                          • kalachi Re: jaki Internet na Hirszfelda 26.03.12, 09:44
                            Korzysta może ktoś z internetu z MNI Telecom? Bo ich oferta wydaje się być całkiem sensowna.
                            Mni telecom
                            • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 26.03.12, 14:52
                              a dzwoniles do nich? najpierw bylo sie spytac na jakim Obszarze JL działaja
                              na jakiej ulicy mieszkasz? no i drogo cos...
                            • fotopasjajelcz Re: jaki Internet na Hirszfelda 26.03.12, 15:24

tu wejdź wejście na Hirszfelda już mam z internetii do 30 Mb całkiem nieźle śmiga za 59,90 zł

www.fotopasja.klm.net.pl
                              Inna wizja Fotografii Fotopasja Jelcz Laskowice
                              • amigos4 Re: jaki Internet na Hirszfelda 08.07.12, 16:47
                                I jak z tym internetem 30 Mb/s z internetia.info.pl/ ?
                                Na ich stronie nie widzę takiej oferty. Czy może ktoś się wypowiedzieć jaki obecnie internet polecacie na ul. Hirszfelda?
                                • okioko Re: jaki Internet na Hirszfelda 08.07.12, 16:57
                                  nie ma oferty na 30Mb/s, jest na 20.
                                  https://www.speedtest.net/result/2052025153.png
                                  • amigos4 Re: jaki Internet na Hirszfelda 08.07.12, 20:58
                                    Z wcześniejszych postów wynika, że firma oferowała internet 30mb za 45zł miesięcznie.
                                    Gdzie znajdę aktualny cennik? Jakie obecnie oferty internetu są warte uwagi na ul. Hirszfelda?
                                    • okioko Re: jaki Internet na Hirszfelda 08.07.12, 23:17
                                      Chcesz, żeby ktoś inny znalazł dla Ciebie najlepsze rozwiązania/aktualne cenniki? To trochę naiwność. Myślenie nie boli, a wujek Google pomoże.
                                      • amigos4 Re: jaki Internet na Hirszfelda 09.07.12, 11:34
                                        okioko, proszę aby inni podzielili się swoimi aktualnymi opiniami na temat dostawców internetu na ul. Hirszfelda. Ludzie czasami sobie pomagają. Na ciebie nie liczę, ale przynajmniej nie komentuj jeśli nie masz nic sensownego do powiedzenia w temacie.
                                        • okioko Re: jaki Internet na Hirszfelda 09.07.12, 21:38
                                          Sens jest, bo 5-10 minut spędzone z wyszukiwarką i masz wszystkie cenniki. Ale jak liczysz, że ktoś to zrobi za Ciebie, to ja wymiękam.
                                          • amigos4 Re: jaki Internet na Hirszfelda 10.07.12, 20:21
                                            Potrzebuję informację jak z niezawodnością takiego łącza oraz rzeczywistym transferem w obydwie strony, a tego na stronie firmy na pewno nie znajdę.
                                            • zbylu2000 Re: jaki Internet na Hirszfelda 11.07.12, 19:33
                                              kolego amigos4 ja mam podpisana umowę na internet 32Mb w internetii,jak narazie działa bez zarzutu,nie pilnuje dokładnie prędkości bo pół roku mam z 1zl ale nie mam żadnych przerw w internecie.Później będę płacił 59zl to będę piłował prędkości i jak coś reklamował
                                              • edekx666 Re: jaki Internet na Hirszfelda 15.12.13, 19:55
                                                Jak tam u Was na Hirszfelda sprawuje się internetia?
                                                Od paru dni mam co chwile przerwy w dostępie do sieci.
                                                Mam opcję 20 Mb/s, ale rzeczywista prędkość jest bardzo różna i zależna od pory dnia albo nie wiadomo czego. Jak to wygląda u Was?
                                                • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 15.12.13, 22:52
                                                  mi tez od czwartku rozlacza internet co kilkanascie minut, mozna sie wnerwic, pisalem mejla dzis , zobaczymy
                                                  • grzesiekura Re: jaki Internet na Hirszfelda 16.12.13, 21:43
                                                    to fakt były przerwy w dostawach interneti co chwile rwało już jest ok
                                                    ale

też są problemy z połączeniami telefoni komórkowej !!!!
                                                  • edekx666 Re: jaki Internet na Hirszfelda 16.12.13, 22:52
                                                    U mnie dalej rwie. Pisałem @ ale nikt nie odpowiedział, generalnie ta internetia nie spisuje się najlepiej, internet działa jak chce i kiedy chce. Miałem nawet z tego powodu przez kilka miesięcy obniżony abonament. Z tego co udało mi się dowiedzieć to bez modernizacji sprzętu na hirszfelda nic się nie poprawi, podobno planują coś z tym zrobić, ale słyszę już takie gadki od roku i żadnej poprawy. Trzeba szukać czegoś innego o ile jest coś wartego uwagi.
                                                  • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 17.12.13, 16:51
                                                    dostałem odpowiedz

Dzień dobry,
                                                    dziękuję za kontakt z Internetią.

Obecnie w lokalizacji występuje ogólny problem techniczny, nad którym
                                                    pracuje serwis lokalny. Prace mające przywrócić pełnie usługi zostaną
                                                    zakończone w najkrótszym możliwym terminie.
                                                  • bezsprzeczny Re: jaki Internet na Hirszfelda 18.12.13, 13:43
                                                    Witam

Dwa dni temu rozmawiałem z Bestgo. Od stycznia 2014 startują ze zmodernizowaną siecią. Prędkości jak we Wrocławiu - do 100 Mb. Będzie też nowa oferta.

Tak przynajmniej zostałem poinformowany smile

Zaznaczam, że chodzi o Hirszfelda.

Nie wiem tylko jak Bestgo funckcjonuje.

Pozdrawiam
                                                  • colin25 Re: jaki Internet na Hirszfelda 18.12.13, 14:01
                                                    Witam, korzystam z Bestgo na Grabskiego od ok. 3 lat nie mam zastrzeżeń.
                                                    Prędkości sprawdzam sporadycznie i są takie jak w umowie.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 18.12.13, 15:45
                                                    o to dobrze wiedziec , zobaczymy
                                                    bestgo bestgo.pl/internet/promocja-podroz-swiatlowodem.html stanialo z tego co widze
                                                    W internetii za 30Mb place 59zł , w ofercie tez maja juz 100Mb tylko nie wiem gdzie i za ile
                                                    bestgo.pl/telewizja-hd/ceny-pakietow-tv-hd.html a nie wiecie na czym to polega? to do tv tez mozna podlaczyc? np 2 telewizory i internet?
                                                    promocja PAKIET WIELOTEMATYCZNY ciekawa, ciekawe na jak dlugo
                                                  • bezsprzeczny Re: jaki Internet na Hirszfelda 18.12.13, 16:17
                                                    Podłączam się do pytania - jak to działa, potrzebna jest antena? Mógłby ktoś nieco naświetlić temat?

Z góry dziękuję!
                                                  • serek5555 Re: jaki Internet na Hirszfelda 18.12.13, 20:30
                                                    TV i internet idzie jednym kablem do Twojego domu i podpięty jest pod taki rozdzielacz sygnału, podobne to jest do dekodera.
                                                    Od tego rozdzielacza sygnał idzie do komputera i do osobnego dekodera TV.
                                                  • paskudii Re: jaki Internet na Hirszfelda 02.01.14, 20:11
                                                    Mam pytanie czy u Was na Hirszfelda tez tak zamula net ( net mam z Netii) ?
                                                  • bezsprzeczny Re: jaki Internet na Hirszfelda 02.01.14, 20:50
                                                    Przyznam, że dziś jest tragedia.... (korzystam z Internetii)
                                                    Jak pisałem kilka postów wyżej - czekam na nową ofertę (i prędkości) Bestgo. Obecny dostawca co raz bardziej zawodzi.

Może ktoś coś wie na temat bestgo lub innych firm?
                                                  • edekx666 Re: jaki Internet na Hirszfelda 02.01.14, 21:58
                                                    Dzisiaj jest masakra. Generalnie problemy z prędkością mama cały czas. Piszcie do nich maile, może w końcu coś poprawią.
                                                    Dodam, że zgłaszałem notorycznie problemy przez tel. i miałem chyba przed 4 miesiące obniżony abonament o jakieś 30%. Chyba znów muszę do nich zacząć dzwonić.
                                                  • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 03.01.14, 13:03
                                                    tak cos w tym jest , stronki sie czasami nie chca otworzyc lub zdjecia nie daja rade sie zaladowac
                                                  • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 14.01.14, 22:51
                                                    dzis dostałem telefon , ponoc konczy mi sie umowa
                                                    i oferuja za ta samą cene ale do 100Mb smile a teraz mam do 30Mb
                                                    nie potrzebne mi to ale chyba zostane bo co robic.... umowa na 24miesiace, a w bestgo nie wiecie na ile umowa jest??
                                                  • bezsprzeczny Re: jaki Internet na Hirszfelda 15.01.14, 08:43
                                                    W Bestgo są 3 opcje umowy:
                                                    - na 12 miesięcy
                                                    - na 24 miesiące
                                                    - na czas nieokreślony

Prędkość na Hirszfelda - do 100 Mb/s (przynajmniej u mnie)

Ogólnie - nowa oferta (dostałem 2 dni temu) prezentuje się całkiem przyzwoicie.
                                                  • paskudii Re: jaki Internet na Hirszfelda 15.01.14, 09:39
                                                    Nie dajcie się nabierać na puste słowa o prędkości do 100 Mbit/s. na Hirszfelda. po rozmowie z konsultantem Netii napisałem do działu tech, o możliwościach na naszym osiedlu. dostałem odp.
                                                    W Pana lokalizacji maksymalne możliwości techniczne wynoszą 25Mbit/s.
                                                    Obecnie nie ma informacji czy w najbliższym czasie będą prowadzone jakieś modernizacje w celu przyśpieszenia łącza.

--
                                                    Pozdrawiam serdecznie
                                                    Sylwia Wójcik
                                                    Specjalista ds. Technicznej Obsługi Klienta
                                                  • bezsprzeczny Re: jaki Internet na Hirszfelda 15.01.14, 15:44
                                                    To chyba dotyczy inter-netii.
                                                    Bestgo ma raczej swoje swiatłowody... Chyba ze się mylę.
                                                    Czy ktoś się w tym orientuje?
                                                  • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 15.01.14, 23:17
                                                    mam internetie to chyba to samo co netia myslalem? tylko ze kiedys byla magma i tak powstala spółka internetia tak mi sie wydaje
                                                    mam do 30Mb -wlaczam torrenta i plik sciaga mi sie szybkoscia 3,7MB/s czyli sie zgadza transfer , takze w czym problem sprawdzic?
                                                    jak bedzie do 100Mb to wychodzi ze 12,5MB tak maksymalnie bede mogl sciagac tylko pytanie jak pingi i obciazenie internetu w weekendy ? bo co z tego ze mialem 30Mb jak nie moglem spokojnie meczu ogladnac albo filmiku na YT normalnie załadowac
                                                    zreszta za free mi zwiekszaja jakby takze nic nie szkodzi , internet potrzebny wink

a co do bestgo są 3 opcje ale kazda w innej cenie pewnie? nie wiem czy dam rade jutro zadzwonic do bestgo.....
                                                  • okioko Re: jaki Internet na Hirszfelda 18.01.14, 10:05
                                                    Aby w miarę obiektywnie sprawdzić prędkość łącza polecam stronę speedtest.net.
                                                    Przykładowe wskazania łącza do 20mb:
                                                    https://www.speedtest.net/result/3240403294.png
                                                  • subik Re: jaki Internet na Hirszfelda 06.02.14, 12:14
                                                    witam 2tygodnie temu dzwoniono do mnie ze sie umowa konczy(do 30Mb) wiec zaproponowali za ta sama kwote przedluzenie umowy w tym 2 miesiace po 1zl i zwiekszenie do 100Mb .
                                                    Pytałem sie!!! 100Mb? w mojej klatce to działa? Odp. była -ze tak, inaczej bym nie proponowała
                                                    Zgodziłem sie i od 1lutego mialem miec do 100Mb
                                                    sprawdzam i ciagle mam t.j mialem , dzis dzwonie ktos odebrał i obsługa mówi ze w mojej klatce mozliwosci techniczne sa do 25Mb !!!
                                                    Super wkret, moge reklamacje napisac ale narazie nie mam czasu po weekendzie dowiem sie co u Bestgo !!!!!!
                                                  • misyoggii Re: jaki Internet na Hirszfelda 22.02.14, 16:14
                                                    U Was też tak internetia muli na Hirszfelda?
                                                  • amigos4 Re: jaki Internet na Hirszfelda 24.07.14, 17:26
                                                    U mnie od paru dni Internetia zdecydowanie ma kłopoty z prędkością. Oglądanie multimediów to spore wyzwanie.

Ktoś korzysta z Bestgo na Hirszfelda, jakieś opinie?
                                                  • bezsprzeczny Re: jaki Internet na Hirszfelda 24.07.14, 17:47
                                                    Mieszkam na Hirszfelda.
                                                    Od 3 miesięcy mam Bestgo 100 Mbit + router (od nich)
                                                    Hula elegancko, bez przerw czy awarii.
                                                    Prędkość na routerze do 98 Mbit

Z czystym sumieniem polecam
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka