Dodaj do ulubionych

Hałasujące samoloty

12.08.12, 11:12
W okolicy Nieporętu często lataja małe samoloty
Jeden z nich jest znacznie głośniejszy od pozostałych co jest uciążliwe

Czy ktoś próbował z tym walczyć
Gdzie ewentualnie można kierom skargi
Obserwuj wątek
    • aura1508 Re: Hałasujące samoloty 16.08.12, 13:03
      Jeśli masz na myśli ten, który niezłe piruety w powietrzu robi to owszem jest głośny ale za to baaardzo widowiskowy :-D

Myślę, że najwięcej hałasu "robi" helikopter błekitek Tvn24 :-)
      • marchewkad Re: Hałasujące samoloty 16.08.12, 23:20
        A mnie najbardziej wkurzają motolotniarze,szczególnie ci co latają w niedzielę około 8 rano nad moim domem :)
        • emde5 Re: Hałasujące samoloty 17.08.12, 10:00
          A mnie najbardziej wkurzają ujadające przez cały dzień psy.Dzieciaki wyjechali na Kanary, a rodzicom podrzucili czasem 3 burki. Jest też gościo który przywiózł psa ze Stanów. Ujada niemiłosiernie. Skacze na płot na wysokość ponad metr. Jazgot straszny.
      • zen-11 Re: Hałasujące samoloty 19.08.12, 12:01
        do aura1508
        Co z tego ze robi piruety w powietrzu jak nie mozna w ciszy posiedziec bo jakis wariat halasuje

Skoro lubisz ogladac takie widoki to jedz sobie na pogkzy.
        Moze sobie robic piruety ale nie wyciszy samolot ,inni jakos potrafia wyciszyc

• aura1508 Re: Hałasujące samoloty 20.08.12, 21:04
          Ale mnie rozbawiłeś :-D Przecież to nie ja ci latam nad głową :-D
          A to czy lubię takie widoki, to moja indywidualna sprawa, nic ci do tego :-)
          A teraz proponuję konstruktywne rozwiązanie.
          Jeśli ci hałas bardzo przeszkadza, idź na najbliższe zebranie rady gminy i zgłoś problem.
          Rada zagłosuje, czy warto się nim zająć. Jeśli będzie was więcej, na pewno problem spróbują rozwiązać. Ważne jest to, żebyś napisał pismo i żeby się jak najwięcej osób podpisało z okolicy. Wiem co piszę bo dzięki takiej sąsiedzkiej inicjatywie mamy fajny placyk zabaw dla dzieci na terenie gimnazjum :-) Dopiero rada gminy przeforsowała temat, wcześniej nie było miejsca, czasu, pieniędzy a przede wszystkim chęci etc.
          Warto zgłaszać problemy na radzie, nie bawić się w pisma do urzędu :-)
          • aura1508 Re: Hałasujące samoloty 20.08.12, 21:06
            Zapomniałam dodać, że informacje o zebraniach rady masz na oficjalnej stronie urzędu gminy. Podawane są z wyprzedzeniem także powodzenia :-)
            • zen-11 Re: Hałasujące samoloty 20.08.12, 22:02
              ok
              Dziekuje za informacje

Jak bede mial troche czasu porozmawiam z sasiadami i pozbieram podpisy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka