zen-11 12.08.12, 11:12 W okolicy Nieporętu często lataja małe samoloty Jeden z nich jest znacznie głośniejszy od pozostałych co jest uciążliwe Czy ktoś próbował z tym walczyć Gdzie ewentualnie można kierom skargi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aura1508 Re: Hałasujące samoloty 16.08.12, 13:03 Jeśli masz na myśli ten, który niezłe piruety w powietrzu robi to owszem jest głośny ale za to baaardzo widowiskowy :-D Myślę, że najwięcej hałasu "robi" helikopter błekitek Tvn24 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marchewkad Re: Hałasujące samoloty 16.08.12, 23:20 A mnie najbardziej wkurzają motolotniarze,szczególnie ci co latają w niedzielę około 8 rano nad moim domem :) Odpowiedz Link Zgłoś
emde5 Re: Hałasujące samoloty 17.08.12, 10:00 A mnie najbardziej wkurzają ujadające przez cały dzień psy.Dzieciaki wyjechali na Kanary, a rodzicom podrzucili czasem 3 burki. Jest też gościo który przywiózł psa ze Stanów. Ujada niemiłosiernie. Skacze na płot na wysokość ponad metr. Jazgot straszny. Odpowiedz Link Zgłoś
zen-11 Re: Hałasujące samoloty 19.08.12, 12:01 do aura1508 Co z tego ze robi piruety w powietrzu jak nie mozna w ciszy posiedziec bo jakis wariat halasuje Skoro lubisz ogladac takie widoki to jedz sobie na pogkzy. Moze sobie robic piruety ale nie wyciszy samolot ,inni jakos potrafia wyciszyc Odpowiedz Link Zgłoś
aura1508 Re: Hałasujące samoloty 20.08.12, 21:04 Ale mnie rozbawiłeś :-D Przecież to nie ja ci latam nad głową :-D A to czy lubię takie widoki, to moja indywidualna sprawa, nic ci do tego :-) A teraz proponuję konstruktywne rozwiązanie. Jeśli ci hałas bardzo przeszkadza, idź na najbliższe zebranie rady gminy i zgłoś problem. Rada zagłosuje, czy warto się nim zająć. Jeśli będzie was więcej, na pewno problem spróbują rozwiązać. Ważne jest to, żebyś napisał pismo i żeby się jak najwięcej osób podpisało z okolicy. Wiem co piszę bo dzięki takiej sąsiedzkiej inicjatywie mamy fajny placyk zabaw dla dzieci na terenie gimnazjum :-) Dopiero rada gminy przeforsowała temat, wcześniej nie było miejsca, czasu, pieniędzy a przede wszystkim chęci etc. Warto zgłaszać problemy na radzie, nie bawić się w pisma do urzędu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aura1508 Re: Hałasujące samoloty 20.08.12, 21:06 Zapomniałam dodać, że informacje o zebraniach rady masz na oficjalnej stronie urzędu gminy. Podawane są z wyprzedzeniem także powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zen-11 Re: Hałasujące samoloty 20.08.12, 22:02 ok Dziekuje za informacje Jak bede mial troche czasu porozmawiam z sasiadami i pozbieram podpisy Odpowiedz Link Zgłoś