Dodaj do ulubionych

Lato z radiem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 09:40
Ruszyło radiowe Lato z radiem. I co o tym sądzicie? Moje pierwsze wrażenie to
zapraszanie tych samych gości co w poprzednich latach? Wydaje mi się, że już
słyszałam Kościkiewicza, Orłosia....pewnie za chwilę Brodzik, Dowbor, Potocka
Młynarska, Foremniak i kolejni o ktorych pisżą w każdej gazecie. Nie ma wokół
innych ciekawych ludzi? Jestem przekonana, że mają też wiele ciekawego do
powiedzenia. Marzę o Kaczkowskim, niech wypowie się facet, który mnie i
pewnie wiele tysięcy moich rowieśniczek wychował muzycznie. Rówiesników
pewnie też. Jeśli ktoś to czyta w redakcji Lata z radiem to moze weźmie pod
uwagę. Trzymajcie się redaktorzy! Bo i tak dajecie trochę radości.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dawid Re: Lato z radiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 14:41
      Lato z radiem to syf. Żadnego pomysłu na program, wszechobecne reklamy i spoty
      promocyjne i h....a muzyka made in dyskoteka z lat 80.
    • Gość: mk Re: Lato z radiem IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 01.07.04, 10:42
      > Marzę o Kaczkowskim, niech wypowie się facet, który mnie i
      > pewnie wiele tysięcy moich rowieśniczek wychował muzycznie.

Wychowankowie Kaczkowskiego nie słuchają LzR. Tak myślę.
      • mi.ka.n Re: Lato z radiem 01.07.04, 12:41
        Słuchają,choc nie tak bardzo namiętnie.
    • Gość: Wydawca LzR!!!! Re: Lato z radiem IP: 195.117.50.* 10.08.04, 10:14
      Drogi[-a] Kaniu,

z dużym opóżnieniem przeczytałam Twój list o LzR na forum. Oj, chyba nie jst do
      końca tak, że gościmy jeno umowne dowbory,brodziki i orłosie. Staramy się i tak
      i tak czyli metodą złotego środka - trochę gości tzw. dyżurnych, trochę nówek -
      nieopatrzonych i nie obgadanych przez kolorowe brukowce.Podobnie z muzyką -
      gramy i rumunków i Kulturkę. A poza tym - poka mi inny gotowy i działający
      format letni w jakiejkolwiek innej stacji radiowej, o telewizji nie wspomnę...
      Pozdrawiam jak najserdeczniej - Redaktor Reaktor
      • yenni Re: Lato z radiem 10.08.04, 20:29
        Chyba przeoczyłam wczesniej ten post....

Słucham Lzr odkąd pamiętam (jestem reprezentantką rocznika '75) i co roku z
        niecierpliwością czekam na koleja edycje programu. Jest to audycja wakacyjna a
        więc lekka, łatwa i przyjemna, w dodatku można posłuchać interesujących lektur,
        dowiedzieć się ciekawostek z kraju i ze świata oraz posłuchac co mają do
        powiedzenia goście różnego autoramentu. A przede wszystkim - żadnej polityki!
        No i te koncerty w każdy weekend. Po prostu dobrze się bawię ilekroć uda mi się
        na takowy trafić:))) Pozdrowienia dla Twórców audycji!!!
    • Gość: piatek 13-go Re: Lato z radiem IP: 81.210.14.* 13.08.04, 09:45
      > Ruszyło radiowe Lato z radiem. I co o tym sądzicie?

Sadze, ze program adresowany jest do pan i panow, ktorzy akurat nie ogladaja zadnego serialu. "Ciekawe rozmowy" wynikaja chyba z kampanii reklamowej i promocyjnej wybranych artystow... Skoro juz musicie wciskac te bzdury o wspanialosci nowych plyt (ktore pewnie slabo sie sprzedaja) to prosze o odrobine wyczucia. Reklamujcie w bloku reklamowym! Nie robcie wody z mozgu sluchaczom. Inne tematy zamiast brzmiec lekko-letnio, przyprawiaja mdlosci jak kolorwe pisemka. Ciekawi goscie to zawsze piosenkarze/artysci? Powiedzialbym, ze rzadko... Zwlaszcza ci od "popu".
      Przelaczylem wlasnie odbiornik na Radio Polonia, ktore jest znacznie ciekawsze. Mowia ciekawi ludzie o ciekawych tematach. Nie ma tu agresywnej reklamy wplatanej w tok rozmow.
      Odnosze wrazenie, ze meczycie sie codziennie z ta audycja - "byle do konca". Malo roznorodne sa Lata z Radiem. Powiedzialbym, ze malo ambitne, bo malo elastyczne na zmiany, a do tego przesycone komercha.

pozdrowienia
    • Gość: ABW NAJWIĘKSZA TANDETA PUBLICZNEGO RADIA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 09:38
      Powtórzę to, co już pisałem na innym forum. Z przyzwoitej audycji w ciągu kilku
      lat zrobiono zarazę nie do słuchania. Dobrze byłoby gdyby te słodkie misiaczki,
      psiaczki, koteczki w rodzaju pp. Chajzera, Bińczyckiej, Czejarka i spółki
      posłuchały choć raz samych siebie. Jeżeli po takim doswiadczeniu nie zrezygnują
      z pracy w radiu to znaczy, że nie mają nie tylko talentu, ale i wstydu!
      • yenni Re: NAJWIĘKSZA TANDETA PUBLICZNEGO RADIA!!! 17.08.04, 14:32
        >Dobrze byłoby gdyby te słodkie misiaczki,
        > psiaczki, koteczki w rodzaju pp. Chajzera, Bińczyckiej, Czejarka i spółki
        > posłuchały choć raz samych siebie.

Hmmmm.... na początek to wypadałoby sprostować nazwisko - jak się kogoś
        krytykuje, to warto wiedzieć kogo - w "Lecie z radiem" jest red. Bieńczycka, a
        nie Bińczycka. To po pierwsze.

A po drugie - zastanawiające jest jak wielu ma ta audycja słuchaczy, jakie
        tłumy bawią sie na koncertach (wiem że tłumy, bo osobiście w tym sezonie byłam
        na 3 imprezach) i jaką popularnością cieszą się konkursy. Są zarzuty
        dotyczące "mało ambitnego" poziomu programu... Ludzie, są wkacje, lato, ja mam
        ochotę z rana w pracy posłuchać czegoś lekkiego, łatwego i przyjemnego, w
        odróżnieniu od afer korupcyjnych, skompromitowanych polityków, problemów
        gospodarczych.... Po prostu chce sie dobrze bawić, a LzR daje taką możliwość.
        A w ogóle - znajdzie ktoś inną stacje radiową, która ma program z taką ilością
        słuchaczy i która organizuje imprezy z takim rozmachem?....
        • Gość: ABW Re: NAJWIĘKSZA TANDETA PUBLICZNEGO RADIA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:47
          Co mnie obchodzą ogłupiałe tłumy na koncertach. Ja piszę o RADIU!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka