czaro.01 05.01.10, 00:07 postaram się być Słońcem a nawet Księżycem, inne światło, ale jedno życie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 05.01.10, 01:58 Czułość...a światło w szkatule? Gdzie wolność promienia, który noc w dzień zamienia, a dzień w dzień dobry! i głaskanie czułe, nie ucieknę... otwórz szkatułę Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 05.01.10, 03:08 światło... mówisz ono jest nieśmiertelne ciepło ognia, twórcze, tlenu jemu potrzeba, a nie pożaru... serce pożar przetrwało, dzięki czułości do jaru... drzewa z wiatrem w duecie, o tej czułości "szumieją", czekaj mnie... ja przylecę! uskrzydlona nadzieją... Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 27.01.10, 11:32 *** Chmurna Baba-Jaga płynie po nocnym niebie, Księżyc dał jej bransoletę na drapieżną dłoń... za chwilę wiatr w zwykły obłok czarownicę przemieni, biżuterię w blask, a mój smutek w ostrość promieni, chcę żeby Księżyc zgasł.. 2007r.-Wizytowka - Czarodziejka Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 28.01.10, 04:43 www.youtube.com/watch?v=KBtN8h85F-I www.youtube.com/watch?v=QXJM6F128K0 www.youtube.com/watch?v=TZBV8dhqHtI ) Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 29.01.10, 18:53 Tekst linka/url]www.youtube.com/watch?v=BcIjxlLfcM4 Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 29.01.10, 19:16 *** moja miłość, biegnie do ciebie bosa, choć jest bogata, nie mieści się w sercu, szalona, zamiast kwiatów , zdźbła trawy zbiera na łące, pusty wazon w sypialni, mało święty, jak podrobiona ikona. W dzień twoje oczy są dla niej dwiema jasnymi gwiazdami, a nocą ...w karuzeli twych ramion, promiennymi Słońcami... luty 2008 Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 04.02.10, 23:47 postaram się, tak jak obiecałam, ale niecierpliwość...wrodzona gorączka, ciekawość życia, które pokochałam Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 05.02.10, 00:05 Oświetlaj czule, ocieplaj promieniem, a miłość twa naga i bosa, przybiegnie... odziana w naszyjnik tęsknoty pereł ) Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 05.02.10, 16:16 www.youtube.com/watch?v=3dtZtHB61Gs Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 09.02.10, 23:56 Tekst linkawww.youtube.com/watch?v=0eu3WIXuzmo no właśnie? głupie serce złamane, spalone odpocznie w lesie, czystym śniegiem otulone Odpowiedz Link
llmirka Re: Postaram się być Słońcem... 14.02.10, 02:25 W lesie... sosna w białej czapie, słoneczny promyk po śnieżynkach skacze kolorami tęczy mienią się szronowe igiełki … Zajączek, przed Mrozem serduszko chroni, ptaszek czerwono-brzuszek,zimową piosnkę śpiewa. Nim Wiosna przyjdzie, zagoją się sercowe rany Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 14.02.10, 03:05 * * * Zmarznięte słowo z echem, uciekło w leśne knieje. Niech już raniej dnieje! ) Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 14.02.10, 10:13 dum spiro, spero...póki oddycham nie tracę nadziei.... póki tchu, puty otuchy... jedni na spacer z psami, inni z kotami w poduchy deszcz ze śniegiem pada, a do rymu..."lambada" ))) Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 26.02.10, 17:07 * * * nawet Słońce zmarznięte Zimą, czeka, co rano wcześniej wstaje, aby z Księżycem się minąć bo lada dzień wiosennie Ziemię ogrzeje, a Ty...przytul się, jeszcze zimowy wiatr wieje Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 26.02.10, 23:08 P.S. na "rozgrzewkę" wspaniała Aretha Franklin www.youtube.com/watch?v=oN2IsO365i0 Aby do wiosny )) Odpowiedz Link
llmirka Re: Postaram się być Słońcem... 27.02.10, 01:00 Słońce... wiosennym pocałunkiem roztopi śniegi. Promieniem, wiatr ogrzeje. Osuszy Ziemię. Nad strumień chodźmy przytuleni, powitajmy Wiosnę już uśmiecha się Pierwiosnek, na gałązkach wierzby, bielą się puszyste kotki ... pocałunki Wiosny Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 28.02.10, 20:28 violin: Katica Illenyi (Illényi Katica) Ennio Morricone: Chi Mai www.youtube.com/watch?v=gF-qs_jxrH0 Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 01.03.10, 13:47 Z Wiosną wróci radość codzienna ciekawość życia, bez salonowych etykiet, górzysta i śródziemnomorska, łąkowa i ta co z leśnego poszycia zrodzona, poranną rosą błyszcząca, z odwagą jednorożca i...skromnością zająca ) Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 12.03.10, 19:49 Niedźwiedź się przebudził, powitać leśnego sąsiada "z sąsiadami trzeba dobrze żyć", tak leśne prawo powiada I już Wiosna za pasem, w zeszłym roku tak było, czy to woń krokusów? czy mnie się przyśniło )) Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 21.03.10, 07:39 Mój Czas wyszedł, trzasnął drzwiami, bo nie ma dla mnie tyle czasu, narzeka, że ja jego dubluje, nie nadąża za mną... trudno, nie zwolnię, krócej "poczasuję" Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 28.04.10, 03:50 Człowiek leśny, ale chyba miastowy, parasol ma od Słońca jak dziecko, plastykowy... Odpowiedz Link
czaro.01 Re: Postaram się być Słońcem... 04.05.10, 06:27 * * * Proszę, może Pan zapytać mnie, najwyżej nie odpowiem, dlaczego zmarzły bzy? te białe i fioletowe... Czemu nie zdążyły zapachnieć? w majowym wietrze, radośnie, a ja, odpowiem niegrzecznie Pan nie kocha i już! ni wiosennie, ni sprośnie Mało majowa? szalona? ale kalendarzowo Wiosna! a Pan? cóż, szkoda słów, wciąż o wiecznie zielonych sosnach. Dlaczego moje serce nie bije beztrosko? bo całe w deszczowych łzach! bo listopad jest Wiosną! Odpowiedz Link