Dodaj do ulubionych

ALEKSANDER ŁASKAWY!!

16.12.05, 21:29
To jest mafia!! Jeszcze wczoraj u Foxa chwalil sie jak to wiele on dokonal i jakim to jest spelnionym czlowiekiem, a dzisiaj pokazaj jak bardzo falszywy jest!! Ulaskawil zdrajce, bo kiedys milo mu sie z nim spedzalo czas!! I jak tylu ludzi moze ufac SLD i komunista, przeciez oni zawsze chca jak najwiecej tylko dla siebie!!
Obserwuj wątek
    • abram777 Oglądałem kiedyś film "Ojciec chrzestny" 16.12.05, 22:15
      Don Carleone dbał tam w szczególny sposób o swoich zaufanych cyngli. Wspaniały film, wspaniała rola głównego bohatera. Najnowsza odsłona tej historii z pewnością też doczeka się oskarów, a odtwórca głównej roli tego dramatu podobno ma zostać nominowany przez największą organizację międzynarodową. Wielki to sukces...
      • vice_versa Re: Oglądałem kiedyś film "Ojciec chrzestny" 16.12.05, 22:52
        A co mówią prawnicy?
        Prawnicy mówią, że mógł ułaskawić i ułaskawienie ma moc prawną. Nie byle jacy
        prawnicy: Kruszyński, Piotrowski, czy Winczorek...

Ponieważ Kaczyński nie będzie miał po swojej stronie prawników, a mieć nie
        będzie bo nie ma takich pieniędzy jakich dorobiła się lewica w ciągu ostatnich
        15lat, to nie będzie miał też racji...I tu się kółko zamyka.

Coś mi się wydaje, że to wietrzenie Kaczyński będzie musiał zacząć od
        profesorów UW. Ale bez prawników rządzić się NIE DA. To przy pomocy prawników
        można udawać że się rządzi. Nigdy nie można wbrew nim.

Żadnych złudzeń Panowie, żadnych złudzeń.
        • klip-klap ojciec chrzestny to byl amator 16.12.05, 23:31
          > A co mówią prawnicy?
          > Prawnicy mówią, że mógł ułaskawić i ułaskawienie ma moc prawną. Nie byle jacy
          > prawnicy: Kruszyński, Piotrowski, czy Winczorek...
          >

A ktos neguje samo prawo do laski ?
          Problemem jest raczej to, ze to kumpel Kwasa i podejrzewany o wspolprace ze
          STASI. Dlatego sytuacja jest co najmniej dwuznaczna.

> Żadnych złudzeń Panowie, żadnych złudzeń.

W stosunku do Kwasa zadnych, w stosunku do reszty podobnie.
          • klip-klap sam sobie odpowiem, hehe 16.12.05, 23:37
            > > prawnicy: Kruszyński, Piotrowski, czy Winczorek...
            > >
            >
            > A ktos neguje samo prawo do laski ?

Rzepa:
            "Ziobro: Prezydent złamał prawoMinister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro uważa,
            że prezydent Aleksander Kwaśniewski złamał prawo ułaskawiając Zbigniewa Sobotkę.
            Podobnego zdania jest też pytany o opinię przez TVN24 karnista, prof. Piotr
            Kruszyński."
            • vice_versa Re: sam sobie odpowiem, hehe 17.12.05, 01:10
              O! To duże zaskoczenie, jeszcze kilka dni temu sam słyszałem jak twierdził, że
              ułaskawić będzie można bez względu na opinię MinistraZero.
              Widać profesorowie mają jakiś instynkt samozachowawczy: przed ułaskawieniem to
              Kwaśniewskiego namawiali, teraz już Kwaśniewski przekroczył uprawnienia,
              he,he,he. Będzie gorąco, oj, będzie...
              Widać już nawet na Krakowskim Przedmieściu zaczyna się budzić rozsądek i
              okrzyk "Niech żyje król!" będzie coraz częsciej słyszany.

Małe sprostowanie: Kruszyński jest procesualistą karnym, nie karnistą.
    • vice_versa Chomiks ;) 16.12.05, 23:07
      www.chomiks.com/chomiki54.htm
    • vice_versa Katoński komentarz Siedleckiej 17.12.05, 01:47
      Red. Siedlecka wypociła taki tekst który u nas to chyba do kwiatków się nadaje:
      pt "Salomonowa łaska prezydencka"
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3072428.html
      He, he, he, Katoński Dowcip Siedleckiej, he, he, he...
    • przycinek.usa Re: ALEKSANDER ŁASKAWY!! 17.12.05, 12:10
      He he he.

Tak mi przykro, ze straciles zludzenia.
      Coz, zupelnie mnie to nie dziwi.

wiesc gminna niesie, ze te 160 milionow ktore ukradli z ministerstwa Sportu
      razem z Kwasiorem ma swoja wymowe wagowa i Kwasior nie chcial isc siedziec.
      Sobotka ma najwyrazniej wielkie przelozenie na Kwasiora, czego nie mial zaden
      walesowski kierowca. Ha ha ha.

Mnie jest w sumie szkoda Kwasa, bo co to za wolnosc, jak cie ciagle ktos szantazuje?

Mozliwe, ze wszyscy tym samym, he he he.
      • mokry_pociej Prawo łaski powinno zniknąć z konstytucji... 17.12.05, 13:48
        To taki relikt feudalizmu, kiedy łaskawy monarcha, pan życia i śmierci,
        ułaskawiał sobie kogo chciał bez jakiegokolwiek uzasadnienia. We współczesnej
        demokracji coś takiego nie powinno mieć miejsca.
    • vice_versa Gazeta zbiera cięgi... 17.12.05, 12:52
      Ta Siedlecka nieźle wqrwiła naród:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=33623932&a=33623932
      • robisc jak najbardziej zasluzenie 17.12.05, 13:23
        GW staje sie powoli konkurencja jedynie dla FAKTU lub TRYBUNY; tyle, ze cene
        chyba beda musieli obnizyc proporcjonalnie do jakosci, bo FAKT jest dwa razy tanszy
        • robisc tu jest wiecej 17.12.05, 13:31
          wiadomosci.onet.pl/1214260,11,item.html
          ciekawe jak sie zachowa kurs AGORY po takiej wpadce
          • vice_versa Re: tu jest wiecej 17.12.05, 13:50
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=33623932&a=33632394
            "Zycze pani Siedleckiej, zeby przed napisaniem kolejnego komentarza na temat
            wymiaru kar zapoznala sie z orzecznictwem sadow karnych w innych sprawach. Byc
            moze uswiadomi sobie, ze kara 1 rok z warunkowym zawieszeniem na 2 lata jest to
            np. najnizsza mozliwa kara dla sprawcy kradziezy z wlamaniem do piwnicy (np.
            wekow), jesli sprawca nie jest mlodociany (wtedy najkrotsze "zawieszenie" to 3
            lata), ze rok w zawiasach na 2 to dostaje kierowca za jazde po pijaku "

Co do kursu Agory, to myślisz że to co oni piszą ma jakiekolwiek znaczenie? Ja
            zaczynam myśleć że im bardziej kontrowersyjnie piszą, tym wiekszy popyt mają...
            I te głupie quizy też oglądalność portalu zwiększają.

Najbardziej ubawiła mnie jagnieszkaa, napisałem "Katoński komentarz
            Siedleckiej", wiesz Robi co mi odpowiedziała? Że "katoński" to znaczy co
            innego!!! Uśmiałem się, nie wiem jaką trzeba mieć inteligencję, żeby nie
            wiedzieć że salomonowy to jest WYROK a nie ułaskawienie, i oznacza to zupełnie
            co innego niż pisze Siedlecka... A że katoński komentarz to to nie był, to
            chyba oczywiste, nie??? Jaka Gazeta tacy widać apologeci i ich inteligencja,
            he,he,he...
            • klip-klap Re: tu jest wiecej 20.12.05, 15:55
              Coz, zenujacy komentarz Siedleckiej, dziwne, ze nikt tego nie wkleil do kwiatkow.
              Nizej artykul z 5 grudnia, zbieznosc tematyki i czasu przypadkowa wink
              serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,3049808.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka