Dodaj do ulubionych

Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomii !

20.10.06, 09:26
Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomii i przejrzyj na kaprawe oczy!
Jeśli pomagasz dziecku, które w przyszłości zostanie lepszym od ciebie
pracownikiem i zapłaci większe od ciebie podatki to według Boga, logiki i
normalnej ekonomii nie ty musiałeś na to dziecko pracować, lecz ono na ciebie!
Nic temu dziecku nie darowałeś, lecz je po prostu okradałeś!
Kto dziecku pomaga ten dziecko poniża i nie nagrodę zbiera, lecz karę!

Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomii i przejrzyj na kaprawe oczy!
Od kiedy tak dzieciom pomagacie ich liczba zmalała o 5 milionów. Jak
będziecie tak dzieciom pomagać wspaniale ich nie będzie wcale.
Obserwuj wątek
    • 1tomasz1 Re: Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomi 20.10.06, 11:33
      polubu napisał:

> Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomii i przejrzyj na kaprawe oczy!

Dla mnie brzmi to jak nawoływanie do zmiany zasad fizyki. smile))))
      • polubu Re: Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomi 20.10.06, 12:13
        Tak to jest jak ktoś kradzieże, płace, zasiłki traktuje jak prawa fizyki.
        • 1tomasz1 Re: Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomi 20.10.06, 14:02
          polubu napisał:

> Tak to jest jak ktoś kradzieże, płace, zasiłki traktuje jak prawa fizyki.

Nie jako prawa fizyki, tylko jako prawa w ogóle. A Ty chcesz je zmieniać.
          Sam to wymyśliłeś?
          • polubu Re: Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomi 20.10.06, 14:31
            Nie kradnij i matematykę nie ja wymyśliłem.
            • 1tomasz1 Re: Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomi 20.10.06, 21:26
              polubu napisał:

> Nie kradnij i matematykę nie ja wymyśliłem.
              Żartujesz z tą matematyką? Pytałem Cię o wyliczenie, to dajesz mi stek bzdur.
              • polubu Re: Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomi 20.10.06, 21:56
                W duchu pytałeś?
                • vice_versa Re: Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomi 21.10.06, 02:07
                  Polubu, jak Ty chcesz żeby życie było fajne, skoro tyle pięknych słów
                  przesłania Ci zdolność widzenia? I co mają Twoje odwołania religijne z
                  rozsądkiem, ekonomią i fizyką wspólnego?
                  • polubu Po co ludzkość wykonała tyle kroków jak mogła 1 24.10.06, 08:15

--------------------------------------------------------------------------------
                    humanizm.free.ngo.pl/ewolucja.htm
                    Nie okradać swego dziecka?
                    Dzieciństwo nie jest niczyją własnością. Pradziadek oddaje dzieciństwo
                    dziadkowi, dziadek ojcu, ojciec dziecku a dziecko wnukowi. Na to więc
                    wychodzi, że nikt dzieciństwa nie dostaje na własność.(Zwracam uwagę na słowo
                    oddaje).Oddać muszą wszyscy a pomagać nikt nie musi. Każdy sam musi sobie na
                    swoje dzieciństwo zapracować. Podatki więc każdy płaci za swoje szkoły, za
                    swoje przedszkola, na swoją ochronę. Każdy to również znaczy, że dziecko
                    również bo każdy był dzieckiem.

• vice_versa Re: Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomi 21.10.06, 02:00
      Polubu, czy ty w ogóle zastanowiłeś się czego chcesz i spodziwasz się od
      pozostałych forumowiczów czy uważasz że to co napisałeś to jakaś wyższa
      historiozofia oświeconego polubu? Do kogo ty ten tekst napisałeś? Do
      kogokolwiek z nas?

Nie znam Cię, więc bądź tak miły i jak już piszesz coś na forum to nie używaj
      tu retoryki bolszewicko-wiecowej gdzie wszyscy to złodzieje, wykształciuchy,
      łże elity i przekręciarze etc. Więc mityguj się chłopie z
      tym "okradaniem", "złodziejami" i "karami".

Tu się używała argumentów a nie tylko wykrzykników. Te ostatnie z racji
      ignorancji stały się wyłączną domeną wojującego lewactwa, a Ty piszesz na forum
      LIBERAŁÓW, co nie znaczy bynajmniej że każdym tekstem zjednasz sobie uznanie i
      wolno Ci pisać co popadnie. Na mój gust brakuje Ci świeżego powietrza, bo nikt
      dotleniony tylu wykrzykników z siebie wydawać nie musi.

Drugi raz nikt Ci tego tak jak wyżej kawa na ławę nie wyłoży.

Ad meritum, to polecam Ci sprawienie sobie dziecka. Niezależnie ile masz lat.
      Nigdy nie jest za późno, by się udowodnić czynem swoje postulaty sprawdzając
      przy okazji ile są warte. To po prostu łatwiejsze niż nawracać mieczem innych,
      po prostu zrób sobie to dziecko, OK? I licz naturalnie na to, że da Ci pracę w
      swojej firmie (choć nie wiem czemu miałby przyjąc nieudacznika, który mimo że
      żyje i jest w biznesie 20 lat dłużej, to rozwija się wolniej, widzisz to by
      znaczyło, że on nic z tego biznesu nie rozumie). Wiesz co, może nie rób tego
      dziecka, już mi go szkoda, lepiej załóż własny biznes.
      • polubu Re: Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomi 21.10.06, 20:44
        Liberałowie? Jak komuniści zwalczyli komunę! Kto dziecku pomaga dowodzi, że
        traktuje dziecko jak darmozjada, bo kto traktuje dziecko jak przyszłego
        przeciętnego pracownikaLiberałowie? Jak komuniści zwalczyli komunę! Kto dziecku
        pomaga dowodzi, że traktuje dziecko jak darmozjada, bo kto traktuje dziecko jak
        przyszłego przeciętnego pracownika temu do głowy nie przyjdzie pomaganie
        przeciętnemu.
        Liberalizm na złodziejstwie oparty to komunizm. Jeśli na wychowanie dorosłego
        pokolenia poprzednie wydało kwotę x zł, to zwracając to x dzieciom dorosłe
        pokolenie im nic nie daje a kwota x jest wystarczająca dla dzieci. Skoro więc
        darczyńcy jeszcze dzieciom pomagają (85% Polaków to darczyńcy) to rozumu mieć
        nie mogą. To Ty się wypowiadasz a powinieneś milczeć!
        temu do głowy nie przyjdzie pomaganie przeciętnemu.
        Liberalizm na złodziejstwie oparty to komunizm. Jeśli na wychowanie dorosłego
        pokolenia poprzednie wydało kwotę x zł, to zwracając to x dzieciom dorosłe
        pokolenie im nic nie daje a kwota x jest wystarczająca dla dzieci.Skoro więc
        darczyńcy jeszcze dzieciom pomagają (85% Polaków to darczyńcy) to rozumu mieć
        nie mogą. To Ty się wypowiadasz a powinieneś milczeć!
        • 1tomasz1 Re: Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomi 23.10.06, 09:55
          Prawda jest taka, że to zakręcony człowiek, które nikt na żadnym forum nie
          rozumie. Mnie sie nawet wydaje, że on sam siebie nie rozumie. smile))
          • polubu Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomii 23.10.06, 11:26
            Bóg stworzył ludzi równych, to ludzka niesprawiedliwość ich zróżnicowała!

Ja dziecku nic nie dałem chciałem tylko na siebie zapracować. Kto dziecku daje
            ten dziecko poniża. Zauważamy zasadniczą różnicę w podejściu do praw dzieci we
            wszystkich dotychczasowych rozwiązaniach w porównaniu z decyzjami
            antypedagogów. Omawiana ewolucja praw dzieci była de facto powiększaniem
            zbiorów praw PRZYZNAWANYCH dzieciom- od prawa do życia po cały kompleks praw
            ujętych w Konwencji o Prawach Dziecka ONZ. Tymczasem antypedagodzy twierdzą, że
            dzieciom praw przyznawać nie można- bowiem wizja świata, która się za tym kryje
            jest wizją gdzie ktoś(np. dorośli) komuś(np. dzieciom)może jakieś prawa
            przyznawać czy odbierać, co jest ewidentnym świadectwem nierówności i
            humanitarnego- w najlepszym przypadku- protekcjonizmu. Tymczasem każda
            jednostka ludzka, a więc również dziecko, posiada określone prawa nie z
            czyjegoś nadania, ale z samej natury swojego istnienia. Tylko idioci są za
            socjalem- odwieczna walka komunizmu z kapitalizmem o ten socjal się
            rozbija! Polacy Wy nic nie wiecie dziecku wystarczy jak go tylko nie
            okradniecie! Społeczeństwo( Wam dla ułatwienia waszego zrozumienia) liczy
            300 osób. Dzieci 0-25 lat -100 osób (rocznie czworo dzieci się rodzi) Dorośli
            25-50 lat -100 osób (liczba pracujących-50 rodzin z dwójką dzieci) Emeryci 50-
            75 lat-100 osób (rocznie czworo umiera) Każdy człowiek wypracuje i dostanie
            wypłaty w przeliczeniu na punkty 75 p .czyli 1 p. w przeliczeniu na rok bo
            każdy żyje 75
            lat.
            Przy tak założonej więc wydajności i długości życia zarobki dorosłych to
            25*3 p.= 75 p. Każdy człowiek w tym społeczeństwie w ciągu życia wypracuje więc
            75 p. i 75 p. na niego przypadnie pod warunkiem że będzie miał `dobrych'
            rodziców. 25 p. w dzieciństwie (`dostaje' od rodziców) , 25 p. gdy pracuje
            przypadnie na niego tyle bo resztę odda dzieciom i na emeryturę ) 25 p. na
            emeryturze.
            Załóżmy, że minęło sto pokoleń (2500 lat)i dalej społeczeństwo to
            liczy 300 osób (przyrost naturalny równy zero) Podstawowe wnioski wynikające z
            tego przykładu dla prawidłowej ekonomii są więc
            takie:

1. -żadne dziecko z tego
            społeczeństwa nie potrzebuje pomocy bo i tak każde jak dorośnie na siebie
            zapracuje.( Dlaczego więc istnieją w naszym społeczeństwie wszelkiego rodzaju
            instytucje, fundacje orkiestry pomagające dzieciom? -Kto dzieciom pomaga ten
            dzieci poniża i nie nagrody doczeka lecz
            kary! ) 2. -kto z dorosłych nie
            zwraca kosztów swojego wychowania następnym dzieciom ten te dzieci okrada.( Nie
            wystarczy mówić, `ja tobie dzieci nie narobiłem'- trzeba jeszcze te dzieci nie
            okradać! ) 3. -jeśli którykolwiek z rodziców
            z tego społeczeństwa powie, że życie stracił pracując po to by wychować dzieci -
            to kłamie bo każdy z tego społeczeństwa zaledwie na siebie zapracował.(nic z
            jego pracy nie przypadło innemu człowiekowi tylko wszystko jemu. (tak właśnie
            wy Polacy w dużej większości się zachowujecie jeszcze na siebie nie
            zapracowujecie a już wydaje się wam że dzieciom
            pomagacie)

4. - po przeżyciu 75 lat jeden z przedstawicieli tego
            społeczeństwa staje przed Bogiem i mówi: wiesz, że dałem się przebadać i
            okazało się że byłem bezpłodny. Wychowywałem więc dwoje nie swoich dzieci,
            kochałem je jednak i życie im
            poświęciłem.
            Zalewać mogłeś tam
            na ziemi , skręcaj na lewo, nikomu życia nie poświęciłeś bo tym dzieciom
            zaledwie zwróciłeś to co przekazałem ci przez twoich rodziców. Jedynie więc na
            siebie zapracowałeś, nie ma też dla mnie znaczenia którym dzieciom oddajesz
            swoje dzieciństwo bylebyś oddał. Ten `puchar przechodni' nie
            jest bowiem niczyją własnością-rodzice `dają' go dziecku rodzicom `dają'
            dziadkowie, dziadkom pradziadkowie, pradziadkom ......Adam i Ewa im zaś ja!
            Kto ten puchar zawłaszcza jest jak złodziej traktowany .
          • polubu Re: Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomi 23.10.06, 11:35
            Co to za fora, że normalności pojąć nie potrafią? Wszyscy możecie mieć
            wypracowane potrójne emerytury i po 40 lat pracy, ale jak nie będzie dzieci to
            z emerytury i tak nici. Dzieciorób się zbuntował, (mniej dzieci o 5 milionów w
            czasie 20 lat) to wy zamiast normalności pomoc i to nie dzieciom chcecie
            wprowadzać (becikowe, urlopy macierzyńskie, płace dla matek, podwyższone
            emerytury za wychowanie dziecka, stypendia dla zdolnych i sto innych) zamiast
            zaprzestać okradania dzieci?
            • 1tomasz1 Re: Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomi 23.10.06, 14:34
              Masz dzieci?
              • polubu Re: Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomi 23.10.06, 16:06
                Takie pytanie świadczy, że nic nie zrozumiałeś. Już nie mam dzieci.
              • damkon Re: Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomi 23.10.06, 22:10
                Znam Pana z ciekawych komentarzy, ktore nie raz mialem okazje czytac na tym
                forum, dlatego dziwie sie dlaczego daje sie Pan wciągac w taka jalowa dyskusje.
                Przeciez na taka wesola tworczosc szkoda nawet odpisywac.
                • 1tomasz1 Re: Darczyńco! Ty złodzieju! Zmień zasady ekonomi 24.10.06, 08:07
                  Powiem szczerze, fascynuje, ale i bawi mnie rozmowa z tym człowiekiem. To nowe
                  doświadczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka