Dodaj do ulubionych

szybka prośba do mariam

02.02.11, 16:07
prosze o podanie dawkowania methyl b12 dla dziecka 7 lat i waga 23 kg methyl jest w tabletkach 1000 mcg bardzo mi na tym zależy bo mam w domu niewiem jak podawać
Obserwuj wątek
    • marian770 Re: szybka prośba do mariam 02.02.11, 18:23
      nie jestem lekarzem tak więc prosze traktować to co pisze jako informacje a nie poradę.
      napiszę Ci jak ja dawałem synowi,

więc nie ma określenego ściśle dawkowania MB12. mówi się że ciężko przedawkować go, tym bardziej że te otrzymywane w zastrzykach są w 100 % przyswajalne a tam są duże dawki.

sorry, ale 1000 mcg to dawka na poziomie placebo. aby miec jakiekolwiek pozytywny wpływ no min. dawka to 5 tys. mcg, w zasadzie najlepiej 2 razy dziennie.

Przy podawaniu MB12 należy pamiętać że dosyć często towarzyszą temu stymulacje oralne. u nas to było trochę uciążliwe bo mały zajadał kredki i ciastolinę, przez co teraz musimy odtruwać ołów i aluminium ( chociaż aluminium już mniej bo jestemy po wstepnej chelatacji malic acid ). drugim skutkiem ubocznym może być nadpobudliwość.

minimalny okres suplementowania MB12 to rok.

• kasiek203-666 Re: szybka prośba do mariam 02.02.11, 19:21
        wielkie dzięki dla ciebie wiem że ryzykuje ale nie mam wyjścia i chcę sprubować lekarze raczej nie radzą z tych rzeczy nic raczej zaproponowali neuroleptyki typu sulpiryd rospenid itp a syn nie toleruje tego więc próbujemy dalej podaje mu gotu kole niewiem czy mogę podawać z methylem b 12

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka