Dodaj do ulubionych

co zamiast "trójki"?

IP: 217.97.175.* 16.08.02, 12:42
Czy jest jakieś radio o podobnym do dawnej "trójki" charakterze? Stylu
prezentacji? Programach kulturalnych? Muzyce? Czego można słuchać tak jak
kiedyś "trójki"?
Obserwuj wątek
    • Gość: aras Re: co zamiast 'trójki'? IP: *.espol.com.pl 16.08.02, 12:45
      Obawiam się że nie ma, podobnej stacji, do trójki.
      Polecam osobiście ZETkę.
      • cichosza Re: co zamiast 'trójki'? 16.08.02, 12:49
        Radio Zet????????
        Nieeeee...
        Nie....
        :(
    • dd_ Re: co zamiast 'trójki'? 16.08.02, 13:25
      Niestety NIC.
      I choc stara "trojka" zmienila sie bardzo i nie slucham jej non stop niemal jak
      kiedys, to wciaz sa tam audycje niepowtarzalne i przukuwajace uwage (oraz ucho)
      na ladnych pare godzin.

DD
    • Gość: ania@ Re: co zamiast 'trójki'? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 14:27
      A ja slyszalam ze Radiostacja jest dobra....tylko nie wiem czy zasieg
      ogolnokrajowy...
      • Gość: Janusz Re: co zamiast 'trójki'? IP: 10.30.1.* 16.08.02, 15:09
        Radiostacje też zaczeli reformować, zresztą ma ona inny profil muzyczny niż
        dawna 3. Jedynie co pozostaje to walka o Trójkę, wszak jest to radio publiczne
        i mamy prawo oczekiwać że nie będzie się zniżało do poziomu Zetki cz innych
        podobnych.
    • Gość: wojtek31 Re: co zamiast 'trójki'? IP: *.eranet.pl 16.08.02, 15:14
      cóż...
      pozostają płyty
      polecam końce półek w Media Markt i taki mały sklepik w Hicie na Kabatach,
      mnóstwo tanich i dobrych płyt, choć wiadomo - starych (nowości masz w każdej
      stacji)..
      Pozdrawiam
      nieutulony w żalu za starą trójką
      wojtek31
      • mafik Re: co zamiast 'trójki'? 16.08.02, 15:39
        Droga Wisiu! No cóż może to dziwne, co napiszę, ale radiem, które może zastąpić
        choć w części nieodżałowaną "Trójkę" może być... PR Wrocław. Zapytasz pewnie
        jak masz u siebie słuchać Wrocławia? No więc ja w Żywcu słucham przez net -
        jest to chyba najlepszy ośrodek PR w kraju. Zresztą polecam stronkę
        www.mediapoland.com Niezły wybór polskich i polskojęzycznych rozgłośni. Z
        pozdrowieniami. MaF
    • Gość: Less Re: co zamiast 'trójki'? IP: *.wolant.pl 16.08.02, 15:44
      wisia dreczycielka? :))

Trojki nic nie zastapi... niestety.

buziaczki!
      • Gość: wisia Re: co zamiast 'trójki'? IP: 217.97.175.* 16.08.02, 17:10
        Less... to ja jestem udręczona:((( Słuchałam dzisiaj trochę tej namiastki
        posttrójkowej i zrobiło mi się smutno...

Muzyczki dobrej mam na HD mnóstwo - to co lubię i to co chciałam poznać, także
        dzięki dawnej trójce... Ale nic nie zastąpi dobrego radio...

Więc nie dziw się, proszę, Less...

Pozdrawiam,
        wisia
    • melancho Re: co zamiast 'trójki'? 16.08.02, 17:23
      Wisiu !!

Ciekawe, że w ostatnich dniach tez się nad tym zastanawiam...Prezes Smolar
      twierdził,że się nowa Trójka wyrobi--faktycznie już znaleziono już chyba
      właściwą niszę czyli dno; ostatnio prowadzący był całkiem zaskoczony ,że
      stolicą Szwajcarii jest Berno!! W ogóle słuchaczy to za jakiś durniów chyba
      mają!! Moja pierwsza piosenka... To ma być niby śmieszne, że Malajakat do
      Zamachowskiego mówi per "bracie' ??

Jak miło było posłchac złośliwości Wałkuskiego, cierpliwości świętej Kuby,
      szalonej drogi na Ostrołękę, trzeciego do pary--znacie to uczucie? Włączasz
      radio i czujesz że jesteś u siebie

Bardzo to co się dzieje teraz smutne jest, zwłaszcza jeśli się to radio
      kochało, a wiem , że takich jest wielu...Jedno pociągnięcie "pragmatycznego"
      długopisu, wykonane przez kogoś kto radia nie czuje, aby zburzyć tą niezwykłą
      relację między radiem a słuchaczami. To przypomina przesuniecie Tetru TV na
      późniejsza godzinę, Krawczyka śpiewającego "Dwójka tefałpe", koniec MdM-u...

dd_ ma rację da się coś jeszcze w Trójce wynależć- Kaczkowski, Stelmach , ale
      tylko późną nocą i tylko parę razy w tygodniu...Choć raz w tygodniu ( w środę)
      Tori mówi , ze jest 1.05...i zaczyna brzmieć fortepian (to są ślady
      magii)...tylko dlaczego oni brzmią jak rozbitkowie na bezbrzeżu miernoty ?

Radiostacja--underground niestety nie zastapi profesjonalizmu i szacunku do
      sluchaczy...

Zetka
      • Gość: wisia Re: co zamiast 'trójki'? IP: 217.97.175.* 16.08.02, 17:40
        Ja szukałam optymizmu... Przecież musi być gdzieś w Polsce dobre radio?
        Przecież ci dziennikarze gdzieś pracują? A nawet jeśli nie Oni... czy byli (są)
        jedynymi?

Czy nie ma porządnego radio z dobrą muzyką, z ambitnym programem kulturalnym, z
        prezenterami i redaktorami, ktorzy wiedzą o czym mowia?

Smutno mi.......
        • dd_ Re: co zamiast 'trójki'? 16.08.02, 20:52
          Glowa do gory wisia :-) Moze kolejne badania sluchalnosci sprawia ze do
          decydentow programowych czy jak ich tam inaczej nazwac dotrze co niszcza i
          zastanawia sie czy nad tym czy warto dorownywac "poziomowi" niektorym stacjom
          radiowym... Ufff jakie dlugie zdanie, myslalem ze sie udusze.

Pozdrawiam

Damian
          • Gość: wisia Re: co zamiast 'trójki'? IP: 217.97.175.* 16.08.02, 21:13
            Widziałeś w necie te najróżniejsze "ratunkowe" wątki dla trójki? Czytałeś
            artykuły w "Polityce", na Onecie, te specjalne strony pod hasłem:
            ratujmy "trójkę"...

I co? I pstro: Baron codziennie rano wsuwa buty i gna 150 km/h przez wawkę... A
            potem: pan Jasio pisze do nas, a co pan Krzysio ma nam do powiedzenia, no nie
            panie Krzysiu - poza anteną mówił pan ładniej... budzika za karę pan nie
            dostanie!!!

I jeszcze gazeta ich promuje!!!!!!!! A Niedźwiedź koniunkturalista firmuje!!!!!

Pozdrawiam :-))) (chyba zawiaski powinny być w drugą stronę)

wisia

Ps. Strasznie dużo dzisiaj piszę, już nie nudzę bliźnich... sorry
            • melancho Re: co zamiast 'trójki'? 17.08.02, 12:00
              Wisiuchna pisz ile wlezie !!

Mnie żre podobna wsiekłośc! Najaktywniejsza i najbardziej krytyczna cześć
              słuchaczy związana jest z Trójką. Stąd mnogość wątków, akcji protestacyjnych.
              Współcześnie, nie jak w wieku XIX, znaczenia ma jednak nie subtelny
              indywidualizm, ale Miasto+Masa+Maszyna. Takie kryteria zastosował niejaki pan
              Smolar.

Zabito inteligencję ?
              • dd_ Re: co zamiast 'trójki'? 17.08.02, 12:11
                Niekoniecznie mel. Z tym ze protesty... Coz czasy gdy "vox populi vox Dei"
                przeminely zdaje sie z ostatnim gladiatorem na emeryturze. Teraz jedynie co
                dziala na wyobraznie decydentow do pieniadz, a dokladniej to jego brak.
                Wlasnie przy goleniu cos sobie przypomnialem... Gdy owe zmiany w 3 byly
                zapowiadane jednym z ich powodow bylo to ze "tego chca i oczekuja sluchacze".
                Czy to my sie starzejemy i nie nadazamy za zmianami?
                I pocieszony ta mysla wracam do sluchania Dark Side z... 1973.

Pozdrawiam
                Damian
                • Gość: wisia Re: co zamiast 'trójki'? IP: 217.97.175.* 17.08.02, 12:26
                  Jesteście wspaniali... nie wierzycie, że pomoże, ale pocieszacie... i piszecie!
                  A co do lat... 1941... Glenn Miller - In the Digital Mood ze wspaniała A String
                  Of The Pearls, Chattanooga Choo-Choo i Serenadą księżycową... The American
                  Patrol... Mam dalej wymieniać? Nie lubicie? No cóż... Ale to jest to - stary
                  dobry Glenn!!!

Pozdrawiam trójko-maniako-wychowanków

wisia
                  • melancho Re: co zamiast 'trójki'? 17.08.02, 19:53

No to i ja dorzucę też coś od siebie z trójkowych rzeczy:

"Whole lotta love" Led Zeppelin (tyle lat,a za każdym razem mam ciarki ja
                    słucham)
                    "When it's over" The Wipers (mam na mp3 jak ktoś chce, ale to mroczne jest)
                    "Lights in the night" Flesh and the pen (jw. nocne słuchanie- do dna duszy)
                    "Love is blindness" U2 (także w wersji Cassandry Wilson)
                    "Wieża młodości, wieza samotności" Sztywny Pal Azji (chyba powoli przestaję
                    mieć parasol, który chronił mnie przed nocą...)

Piszcie dalej...wspominki :-))

A co do Niedźwiedzia, to on został z Kaczorem by został choć ślad dobrego smaku-
                    -polecam zapis czatu, żal mi go bardzo...
                    • melancho errata 17.08.02, 19:59
                      Oczywiście "Wieża radości wieża samotności" - wybaczcie

Korzystając z okazji, że mam znów mikrofon chciałbym pozdrowić...nie:-))

Chcę dodać "Krakowski spleen" Manaamu (wstanę wtedy na raz...)

A ja Glenna lubię oczywiście!
                      Pensylwania .-....
                      Kto dokończy ?
                      ;-))
                      • Gość: wisia Re: errata IP: 217.97.175.* 17.08.02, 20:20
                        Jak to kto? Oczywiście, ze ja;-))) 6-500... I nie jest to początek daty
                        urodzenia... Pensylwania 6-500

:-)))
                        • Gość: wisia Re: errata erraty:-) IP: 217.97.175.* 17.08.02, 20:22
                          6-5000
                      • Gość: wkamil Re: errata IP: *.sieradz.mediacom.pl 18.08.02, 20:49
                        Wisia dokończyła ;)
                        (zreszta ja nie wiedziałem jak ;)
                        ... ale melu, jeśli będziesz miał ochotę, poszukaj i posłuchaj tego... Ride -
                        Like Daydream, And You Will Know Us By The Trial Of Dead - Richter Scale
                        Madness...
                        Dziś ściągnąłęm z Kazy.
                        pozdrawiam
                        wkamil
                        • Gość: wkamil Re: errata IP: *.sieradz.mediacom.pl 18.08.02, 20:59
                          ...oraz AYWKUBTTOD - How Near, How Far
                          (jeszcze ciepłe...)
                          • Gość: mały_ksiaże trojka-dno IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 18.08.02, 23:48
                            www.xfm.co.uk, szczegolnie weekendowe wieczory, ale i za dnia o niebo lepsze
                            niz trojka
                            www.bbc.co.uk program 1, wt,sr,czw 23-1 czasu polskiegom audycja autorska
                            J.Peel'a - cos czego jeszcze nigdy nie slyszelisciei zapewne nigdy w zadnym
                            polskim radio nie uslyszycie.
                            • Gość: wisia Nie znasz dawnej trójki, Mały:-))) IP: 217.97.175.* 18.08.02, 23:59
                              A jeżeli myślisz, że jesteś jedynym, który słucha BBC, to nie jesteś prawdziwym
                              małym księciem :-)))

Pozdrawiam :-))))
                              • Gość: mały_ksiaże Re: Nie znasz dawnej trójki, Mały:-)a to dobre:))) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 19.08.02, 02:07
                                Nie spodziewalem sie, ze jestem jedyny, ktory slucha bbcradioone, nie wiem skad
                                taki wniosek. Dawna trojke pamietam baardzo dobrze, i porownuje te stara do
                                xfm, tudziez tak zachwalane audycje "autorskie" Kaczkowskiego, czy Manna,
                                ktorzy musza jeszcze duuzo pouczyc od J.Peela.(o kostrzewie nie wspominam-
                                zenada). Nie słucham jej(trojki) aktualnie, ale slyszalem, ze jest gorsza niz
                                kiedys byla, wiec z pewnoscia xfm, jest przyjemniejszym(ambitniejszym??)
                                radiem, ktore prezentuje muzyke progresywna, w przeciwienstwie do trojki, ktora
                                bazuje na muzyce regresywnej:)))(Ile lat mozna sluchac tych samych kawałkow??)
                                poz m
                                • Gość: wisia Re: Nie znasz dawnej trójki, Mały:-)a to dobre:)) IP: 217.97.175.* 19.08.02, 04:24
                                  Ale trójka (dawna trójka) to nie tylko muzyka - to radio z bogatą ofertą
                                  kulturalną: z ciekawymi audycjami o książkach, poczynaniach kulturalnych, z
                                  dobrym kabaretem; z dobrymi programami politycznymi i edukacyjnymi, przede
                                  wszystkim to radio, które umiało wykształcić niebanalną więź ze słuchaczami,
                                  nie idąc na komercję i głupawe konkursy... Muzyki mogę słuchać z płyt, mogę
                                  słuchać z każdego radio na świecie, ale tego co się dzieje w kraju i na świecie
                                  dowiaduję się tylko z dobrze prowadzonego radio - bez konieczności odkładania
                                  pracy, by sięgnąć po gazetę...
                                  • gepard1 Re: Nie znasz dawnej trójki, Mały:-)a to dobre:)) 19.08.02, 11:06
                                    Niestety trojka bardzo sie zmienila.Sporo prezenterow odeszlo,zmieniono
                                    muzyke.Styl trojki deczko sie zmienia.
                                    Przykre to bo czesto slucham ich.
    • feministka0.75 Re: co zamiast 'trójki'? 21.08.02, 19:54
      hmmm...
      - byle nie teściowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka