reno78 08.01.05, 20:29 Czy polecacie Zbigniewa Jastrzębskiego??? i czy ktoś wie kto jest ordynatorem ginek. w Zgorzelcu??? Link Obserwuj wątek
alfika Re: Zgorzelec, Lubań 10.01.05, 13:37 jest polecany przejmuje się pacjentkami, rozmawia i jest delikatny jest zastępcą ordynatora w zgorzeleckim szpitalu, zaś ordynatorem jest Cz. Pawełkiewicz Link
sz-ania1 Re: Zgorzelec, Lubań 25.01.05, 18:37 Uważam,że najlepszym ginekologiem w Zgorzelcu jest dr Czesław Pawełkiewicz,aktualny ordynator.Bardzo mi pomógł przy porodzie,wręcz uratował moje dziecko.Przyszedł do szpitala ,pomimo ,że nie miał dyżuru, na moją prośbę i nie żądał za to żadnej "rekompensaty". Link
basiek9 Re: Zgorzelec, Lubań 29.01.05, 20:04 bardzo powierzchowny. Nie zauważył u mnie ciąży! Miły, ale chyba nie o to chodzi. Tomczak, czy Tomaszewski jakoś tak jest o wiele lepszy pozdrawiam Link
agnieszka0812 Re: Zgorzelec, Lubań 27.04.05, 00:23 Bylam kilka razy na wizycie prywatnej u Maciejewskiego.To bardzo wesoly, ale troche roztargniony lekarz.Czasem niezbyt delikatny podczas badania.Natomiast takiego bezposredniego lekarza jak Zosik, jeszcze nigdy nie widzialam.Jest wporzadku, o wszystkim mozna z nim porozmawiac, zawsze spokojnie wytlumaczy, pokaze na usg wszystkie narzady, a co dla mnie jest najwazniejsze nie pogania w czasie wizyty, czyli mam spokojny i wolny czas na rozmowe z nim.Nawet zawozi badania i moge do niego zadzwonic z zapytaniem o wynik.Polecam. Link
reno78 Re: Zgorzelec, Lubań 27.04.05, 20:04 Zaczęłam się leczyć u dr Jastrzębskiego i to dosyć intensywnie.Leczenie to dotyczy walki z niepłodnością,która toczy się już 2 lata.Odwiedziłam już sporo lekarzy (m.in.we Wrocławiu),ale dr Jastrzębski wykazał się profesjonalizmem.Jeżeli chodzi o wcześniejszych ginekologów to zawsze wzbudzali u mnie jakieś wątpliwości co do ich sposobów leczenia,informowania mnie o diagnozie,ilości i częstotliwości badań i samej osoby.W zeszłym tygodniu byłam w zgorzeleckim szpitalu na drożności jajowodów,który to zabieg przeprowadził oczywiście dr Jastrzębski i nie zawiódł moich oczekiwań.Przez te lata wiele się dowiedziałam o niepłodności,głównie dzięki internetowi i forum "niepłodność" i "dla starających się",dlatego też jestem pacjentką wymagającą,zadającą dużo pytań,chcącą dużo wiedzieć,a jednocześnie panikarą.Jak tylko mam jakieś wątpliwości to dzwonię na komórkę i dr te wątpliwości rozwiewa. W leczeniu niepłodności nie chodzi o lekarza miłego,sympatycznego tylko skutecznego,fachowca w swojej dziedzinie,a takim wydaje mi się dr.Co do skuteczności to się okaże i nie omieszkam poinformować.Polecam serdecznie. Link
martyskaa Re: Zgorzelec, Lubań 07.06.05, 16:56 Mieszkając jeszzce w Zgorzelcu chodziłam do dr. Zosika. Bardzo mi odpowiadało to jak mnie traktował, chodziłam i na Kasę Chorych i prywatnie. Nie dawało się odczuć zadnej różnicy. Bardzo fachowy, kompetentny. Link
kiniaan Popieram reno78 15.06.05, 21:02 moja ciąża należała do tych zagrożonych, przez pierwsze 4 miesiące ciążę prowadziła dr Bajor-Pawlik z Bolesławca. 5 dni po wizycie u tej pani zaczęłam odczuwać dziwne parcie. Biedna pani doktor nier zauważyła ,ze obniża mi się szyjka macicy. Wtedy to trafiłam do dr Jastrzębskiego. Przeprowadził mnie przez dość ciężką ciążę (zatrucia ciążowe, niewydolność ciśnieniowa szyjki macicy, anemia, przedwczesne skurcze). Tylko i wyłącznie dzięki niemu mam (dziś 2,5 letnią) córę. Do dziś jestem jego pacjentką. Nie znam drugiego takiego lekarza. Jest fachowy, miły ,uprzejmy i zadbany (co wbrew pozorom wcale nie jest tak nieistotne...). Link
myszewa Re: Zgorzelec, Lubań 07.10.05, 10:03 Mam zespół policystycznych jajników, w wywiadzie obumarłą ciążę. Polecam dr Zosika, jest zdecydowanie najlepszym lekarzem do którego trafiłam. Nie polecam natomiast dr Derenia. Link
sucharynka Re: Zgorzelec, Lubań 23.01.06, 12:37 Czy dr Jastrzębski jest nadal "na topie"? Wiecie jak ma wyposażony gabinet? tzn. chodzi mi o usg i to takie, z którego można miec zdjęcie dzidziusia. A możecie coś powiedzieć o dr Dzierżyc - Bocho? Link
martita4a Re: Zgorzelec, Lubań 04.06.06, 23:37 Ja osobiście nie polecam pana Jastrzębskiego-to nie lekarz.Jego niewiedza sprawiła, że był u mnie poród przedwczesny i dzieci nie przeżyły.Jego ulubionym powiedzonkiem jest "ciąża książkowa"- słysząc to uciekajcie.Poza robieniem miłych min jest do kitu.Naprawdę gorąco nie polecam,to on się przyczynił,że jestem aniołkową mamą, wraz z mężem założyliśmy mu sprawe w Izbie Lekarskiej za nienależyte wykonywanie zawodu lekarza.Sprawa w toku.Jak trafiłam do jego szpitala z bólami to omijał moją salę szerokim łukiem.Błagam dziewczyny zastanówcie się nad nim.Znam kilka bardzo niesprzyjających opinii na jego temat.Jednak jak zdecydujecie to już wasza sprawa. Link
alfika Re: Zgorzelec, Lubań 28.06.06, 11:33 minęło trochę czasu od mojego wcześniejszego wpisu, miałam szczęście poznać lekarzy z naszego szpitala dr Jastrzębski jest nadal polecany - ja z nim zetknęłam się w szpitalu - kompetentny, uczynny, naprawdę pomocny, delikatny, tłumaczy wszystko, o co się człek zapyta, podtrzymuje na duchu i bardzo mi pomógł - z własnej inicjatywy - poza pracą; mimo, że jestem pacjentką dr Pawełkiewicza dr Pawełkiewicz - chodzący konkret, przejmuje się problemami, ma lekarską intuicję - a to naprawdę coś bardzo ważnego (nie wiem, jak u dr Jastrzębskiego, dlatego o nim tego nie napisałam) trudną diagnozę Pawełkiewicza pochwalił profesor w CZMP jako postawioną przez dobrego fachowca (to z własnego doświadczenia)(tam dr nie umiał przez usg znaleźć mięśniaka, który się chował), poza tym mam wrażenie, że stara się oszczędzić pacjentkom bólu - i to też wzbudza zaufanie poza tym traktuje sprawy uczciwie i solidnie, nie słodzi (mi to odpowiada, ale każdy lubi co innego) dr Zosik - ma dużo pochlebnych opinii (to wiem od pacjentek) Link
kiniaan Re: Zgorzelec, Lubań 05.11.06, 22:46 Nadal polecam dr Jastrzębskiego. Dusza człowiek, tylko dzięki niemu mam swoją 4 letnią córę. Wspaniały lekarz i człowiek, delikatny i wrażliwy. Jestem jego prywatną pacjętką ale spędziłam ponad pół ciąży w szpitalu i widziałam, że traktuje mnie w szczególny sposób. I chwała mu za to. Szanuję takich ludzi. Link
asiam24 Re: Zgorzelec, Lubań 29.11.06, 09:27 witam!! Jestem jeszcze pacjentką dr. jastrzębskiego - to fakt miły, konkretny człowiek, jak wszystko idzie dobrze i po jego myśli - fakt często używa sformuowania ciąża ksiazkowa!ciekawe jak zakończy się moja ciąża prowadzona przez niego!ale na tej ciaży skończę swą znajomosć z tym lekarzem! natomiast ordynator ginekologii w zgorzelcu - miałam z nim już niestety raz okazję się spotkać!byłam przerażona, ze tak moze wyglądać ordynator - jak tarzan, rozczochrany, żujący gumę, nie wspominając o kulturze osobistej, którje mu poprostu brakuje!po badaniu jake przeprowadził (jestm w 39 tygodniu ciaży)do tej pory nie mogę dojść do siebie!!czułam się poniżana, a brzuchem moim pomiatał, biedne moje dzieciatko!-ogólnie mówiąc -szok totalny!!i taki "człowiek"jest ordynatorem!!stanowcze NIE dla tego lekarza!! niestety jest już za późno na zmianę lekarza prowadzącego ciażę, żałuję, że wcześniej nie poznałam dokłądnie dr. Jastrzebskiego!!ma mnóstwo pacjentek - nie wiem dlaczego?napewno opiszę swój poród w szpitalu w Zgorzelcu Link
zanubia Re: Zgorzelec, Lubań 18.12.06, 14:50 asiam24 dlaczego kończysz po swojej ciąży znajomość z dr Jastrzębskim? bo w końcu nie wiem czy uważasz go za dobrego lekarza czy nie? ja wczoraj zrobiłam test i wyszedł mi pozytywny, szukam więc teraz dobrego lekarza i myślałam właśnie o dr Jastrzębskim.I napisz KONIECZNIE jak przebiegał Twój poród w zgorzeleckim szpitalu- bardzo mnie to interesuje POzdrawiam Link
mistique75 Re: Zgorzelec, Lubań 31.07.06, 22:24 Niedawno przeprowadziłam się w te okolice i... mam problem, bo nie wiem jakiego lekarza wybrać. Znalazłam info o lek. Radosławie Kwiateckim. Czy ktoś wie cokolwiek o nim? Link
zanubia Re: Zgorzelec, Lubań 09.08.06, 20:47 Ja też szukam jakiegoś dobrego gina ale o panu Kwiateckim nic nie słyszałam,wiem o nim tyle co z neta-a wygląda to ciekawie Daj znać jeśli zdecydujesz się na wizytę u niego- powiedz o swoich wrażeniach Link
asiam24 Re: Zgorzelec, Lubań 29.11.06, 09:45 niedawno miałam do czynienia z doktorem Pawełkiewiczem - chciałm zaznaczyc, zenie byłam w jego prywatnym gabinecie tylko badał mnie w szpitalu!!pierwszy raz widze takiego niekulturlanego lekarza - rozczochrany, ordynarnie si edo mnie odnosił, żujący gumę z otwrtym ryjem!a badał mnie w sposób jakim bada się zwierzeta - tak sie czułam!szarpał moim brzuchem - jestem w 39 tygodniu ciąży - mysłałam tylko o biednym moim dzieciatku! byłąm świadkiem jak na korytarzu zrobił awanturę kobiecie, która chciala sie zapytać o swoja córkę!!nie wiem dlaczego taki "człowiek"jest ordynatorem!tacy nie powini się nazywać lekarzami......!!!!! Link
mamamyszenki Re: Zgorzelec, Lubań 29.11.06, 12:25 Ja polecam Kwiateckiego, jest dokładny, ma nowoczesny sprzęt, toaleta i przebieralnia są w osobnym pomieszczeniu i nie trzeba stac w kolejce bo umawia na konkretną godzinę, jest uprzejmy i pamiętam że dzięki że dzięki niemu swoją pierwszą wizytę u ginekologa przeszłam bezstresowo. Nie polecam za to dr. Pawełkiewicza, był bardzo niemiły nie tylko dla mnie ale i dla pielęgniarek, za niektóre badania musiałam płacić(cegiełki) a gabinet w którym przyjmuje na NFZ (nie wiem jak prywatnie) pozostawia wiele do życzenia.Dobrze że wkrótce urodziłam dzidziusia bo wizyty u niego to był koszmar. Link
mart-ess Re: Zgorzelec, Lubań 07.09.07, 21:44 W Lubaniu przyjmuje tez dr J. Keppel, który jest ordynatorem w JG - niezwykle konkretny facet z oryginalnym poczuciem humoru,no i ma ta intuicje lekarska , Polecam go bardziej niz Jastrzebskiego--mimo ze ten ma fajny gabinet i jest mily, ale liczy sie to co jest w glowie. Link
irm-ina Re: Zgorzelec, Lubań 11.11.07, 20:45 w Zgorzelcu obecnie pracuje Dr Rafał Tomaszewski.Uważam że jest bardzo kompetentny.Bardzo go polecam Link
kamamaktosia Re: Zgorzelec, Lubań 07.12.07, 13:47 Czy któraś z Was była w poradni "k" w Lubaniu? tych lekarzy nie polecam. obsługiwała mnie pani dr. wesoła, niekompetentna, nieprofesjonalna. tyle się mówi o raku szyjki macicy i raku piersi a ta dr po badani stwierdziła, że trzeba "wyartykułować swoje potrzeby na początku wizyty"! ciemnogród i zacofanie. nigdy nie pójdę do tej poradni. nie będę rodziła w tym szpitalu! teraz jestem w zagrożonej ciąży. od pierwszego krwawienia (jeszcze przed 1. wizytą) chodzę do dr Jastrzębskiego. nie mogę nic mu zarzucić. jest fachowy i fakt, że miły. taki powinien być lekarz! żadna z nas nie zniosłaby ignorancji, braku delikatności i profesjonalizmu. tłumaczy co widać na czarno-białych mazach na monitorze usg, proponuje-informuje o badaniach, które można/trzeba wykonać. pyta o samopoczucie. zaznaczam, że nie jestem jego znajomą czy inaczej skierowaną. fakt, słuchałam opinii na temat lekarzy w lubaniu i jakoś ciągle wypadało na niego. byłam też przyjęta w szpitalu w zgorzelcu przez dr pawełkiewicza. pierwsze co zrobił (była 23.30), to zapytał z krzykiem czy "to" nie mogło poczekać do rana.krwawiłam. po prostu nakrzyczał na mnie, a potem badał. PORAżKA! odniósł się do mnie i mojego dziecka lekceważąco! a fachowcem może być najlepszym, co z tego jak jest u mnie skreślony. Mam nadzieję, że lekarze też tu zaglądają. czytają, mądrzeją, a woda sodowa nie uderza do głowy!!! pozdrawiam Was wszystkie, powodzenia! Link
kebe1988 Najwieksza wyszukiwarka i ranking lekarzy w POLSCE 17.12.07, 13:25 Witam. Zapraszam wszystkich na nowo otwartą wyszukiwarkę i ranking lekarzy! Arrow --->>> www.znanylekarz.pl <<<---- Zapraszamy do wypowiadania się i oceniania swoich lekarzy. Jeśli go nie ma w łatwy sposób można go dodać i pozwolić ocenić innym. Dzięki temu inne osoby w bardzo łatwy i szybki sposób będą mogły znaleść informacje na temat swojego ulubionego lekarza! Pozdrawiam KeBe Link