Dodaj do ulubionych

narty we francji

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 21:57
wybieram się na narty do francji w kwietniu
może ktoś zna jakieś fajne miejsca gdzie w kwietniu jest jeszcze snieg
w zeszłym roku byłem też w kwietniu w val torens w 3 dolinach, w tym roku
chciałbym spróbować czegoś nowego
Obserwuj wątek
    • Gość: Bela Re: narty we francji IP: 192.168.7.* 11.02.02, 14:28
      Czy mógłbyś podzielić sie wrażeniami z Val Thorens? Wybieram się tam w marcu.
      • Gość: ant Re: narty we francji IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 10:25
        Gość portalu: Bela napisał(a):

> Czy mógłbyś podzielić sie wrażeniami z Val Thorens? Wybieram się tam w marcu.

Samo val thorens jest chyba najlepiej położone ze wszystkich miejscowości w 3
        dolinach i ma najlepsze stoki. miasteczko jest niewielkie i usytuowane
        praktycznie na stoku (gondolki i krzesełka jeżdżą ponad dachami budynków) tak, że
        gdziekolwiek będziesz mieszkać to wystarczy, że wychodzisz z domu, zakładasz
        narty i już zjeżdżasz. Warto przemieszczać się po pozostałych dolinach ale tylko
        w celach krajoznawczych, kiedy jest słoneczna pogoda, bo najlepsze stoki do jazdy
        i tak są w dolinie val thorens. Stoki są b. dobrze utrzymane, długie, praktycznie
        nie ma orczyków. W marcu wydaje mi się, że może być dosyć tłoczno, bo tak też
        było czasami jeszcze w kwietniu i wtedy warto wyciągnąć się w jakieś inne
        miejsca. Jedyna niedogodność to dojazd, który zajmuje 18-20 godzin, a poza tym
        wszystko jest bardzo, bardzo ok. Nie OK. są tylko ceny w barach na stoku i poza
        stokiem rówież, najwyższe w alpach.
        dużo miłych wrażeń, pozdrawiam
        • Gość: Bela Re: narty we francji IP: 192.168.7.* 12.02.02, 13:27
          Wielkie dzięki za odpowiedź. Czyli Val Thorens to był dobry wybór.A propos
          Twojego pytania, to praktycznie na wszystkich lodowcach można leździć w
          kwietniu.Rok temu byłam we Włoszech w Dolomitach.Są bardzo piękne. Może się
          skusisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka