Dodaj do ulubionych

Gościniec ORI

08.07.09, 15:36
Mam pytanko co sądzicie na temat Gościńca ORI w Jastrzebiej Górze
Obserwuj wątek
    • Gość: jaga Re: Gościniec ORI IP: 94.254.196.* 25.07.09, 09:15
      witam....osobiście spędziłam w Ori kilka dni w lutym i jestem bardzo
      zadowolona... wyżywienie doskonałe....właściciele bardzo serdeczni....pokoje na
      prawdę na niezłym poziomie.... gorąco polecam!
      • Gość: on i ona Re: Gościniec ORI IP: *.77-105-218.netatonce.net 21.08.09, 16:45
        Uwaga co do pisowni - naprawdę pisze się RAZEM smile))
        Widocznie w lutym nie chodziła Pani na plażę i zadowoliła się Pani
        wypoczynkiem konsumcyjnym - jedzeniem...am....am - no bo co tam
        można robić w lutym? smile))
      • Gość: Gość Re: Gościniec ORI IP: *.gdynia.mm.pl 27.08.12, 21:33
        Choć lato dobiega końca,to każdy pragnie maksymalnie wykorzystać jego uroki na odpoczynku w jakimś ustronnym miejscu.Tak też było i tego lata,kiedy zapragnęłam spędzić pewien czas z dala od miejskiego gwaru.Wtedy to weszłam na jedną ze stron portalu,na której umieszczona jest oferta Gościńca ORI,w którym można mile spędzić wolny czas.Ucieszyłam się,gdyż ośrodek ten znajduje się w niedalekiej odległości od miejsca,gdzie mieszkam.Moja decyzja co do wyjazdu była bardzo szybka,ponieważ oferta okazała się bardzo atrakcyjna.Po przyjeżdzie na miejsce okazało się,że ośrodek jest bardzo atrakcyjny ze względu na swoje położenie z dala od gwaru ulicznego.Po wejściu do Gościńca już od progu zostałam bardzo mile przywitana przez panią pracującą w recepcji.Po załatwieniu spraw formalnych wręczono mi klucz i wskazano,w którym kierunku mam się udać do pokoju.W każdym z pokoi znajduje się łazienka z zawsze czystymi ręcznikami,telewizor i czajnik bezprzewodowy.Jeśli chodzi o posiłki,to są bardzo smaczne.Oprócz porcji obiadowej można jeszcze skorzystać z dań,które wystawione są w formie szwedzkiego stołu.Serdeczne podziękowania kieruję do osoby,która przygotowuje tak smaczne posiłki,że każdy czuje się,jak w domu.Podziękowania należą się również paniom kelnerkom,które z uśmiechem na twarzy podają do stołu.Każdej osobie,która pragnie mile spędzić swój wolny czas polecam Gościniec ORI.
      • Gość: polecamy Re: Gościniec ORI IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.14, 18:46
        Po przeczytaniu na forach różnych opinii do Gościńca jechaliśmy z mieszanymi uczuciami. Wyjazd sylwestrowy 5 dni turnus od 29.12.2013-02.01.2014, pora „za oknem jesienna” nie zimowa zastanawialiśmy się jak to będzie? Było wspaniale !!! Sporo plusów i kilka drobnych minusów, które zapewne w najbliższym czasie zostaną poprawione. Gościniec Ori oddalony od centrum-jak ktoś lubi spokój, ciszę dobre miejsce. .Odległość do morza i centrum zmusza do wędrówek i spacerów plus zejście na plażę po dużej ilości schodów .Plaża z pięknym piaskiem .Dobra baza na wypady w okolicy. Panie z obsługi bardzo miłe. Wygląd pomieszczeń w środku jak na zdjęciach. Jedzenie urozmaicone, smaczne, każdy może bez ograniczeń zadowolić „swój brzuch „- szwedzki stół . Rowery ,gry towarzyskie, ustrojenie sali na sylwestra, ognisko z kiełbaskami, grzanym winem i piosenkami czyli integracja świetny pomysł. W sylwestra bardzo urozmaicone jedzenie 5 posiłków na gorąco, dużo przystawek na zimno. Nie do przejedzenia. Lampka szampana vel wino musujące dobre , Fajerwerki o g 24. Losowanie dwudniowej wycieczki w góry dla dwóch osób O jeden numer różnicy a mogliśmy być my tymi wygranymi. Gratulujemy szczęśliwcom. Świetna muzyka w wykonaniu młodego didżeja. My zakończyliśmy tańce o g 5.40.Towarzystwo mieszane, młodzież, średniacy i kilka osób lekko po średniakach. Minusy to: droga nie utwardzona , do budynku wnosiło się błoto, które nie zawsze było sprzątnięte – brak dobrej wycieraczki przed wejściem. Łazienka, brak półek na kosmetyki, dywanika na wyjście spod prysznica, za małe zasłony prysznicowe, brak przynajmniej dwu wieszaczków na szlafroki ,zdjęcie ubrań. Brak lampek nocnych na szafkach przy łóżku. Podsumowując: Jeśli minusy zostaną w najbliższym czasie zamienione na plusy to POLECAMY pobyt w Gościńcu Ori jako bazę wypadową i miejsce na od stresowanie dnia codziennego.
        Ewa i Alek
    • Gość: on i ona Re: Gościniec ORI IP: *.77-105-218.netatonce.net 21.08.09, 16:40
      Budynek sam w sobie jest dosc miły, ale niesamowicie akustyczny i
      głośny. Pokoje dość duże ale brak ciemnych zasłon na noc. Obsługa
      grzeczna i uczynna, ale atmosfera jakas przygaszona.... bez
      użmiechusmile)) Kompletny brak placu zabaw dla dzieci - żadnej
      piaskownicy, huśtawki, zjezdżalni lub drabinek/urządzeń zabawowych.
      Do plaży trudna droga i odległość około 1500 m (nie 500 m) -bardzo
      trudne i strome zejście
      na plażę. Bufet szwedzki na śniadanie zadawalajacy i bogaty -
      polecamy. Ceny przystępne. Daleko od centrum. Ocena dostateczna.
      • Gość: ... Re: Gościniec ORI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 15:29
        Czepiacie się, a sami popełniacie błędy w pisowni...
        Nie pisze się "uźmiechu" tylko "uśmiechu" wink
        Z drugiej strony, to zależy którym zejściem na plażę schodziliście. A do centrum
        jest może z 800-900 metrów (na Promenadę może z 1,5 km)
      • Gość: sarah Re: Gościniec ORI IP: *.ip.netia.com.pl 27.08.12, 13:40
        Zgodzę się z opinią, z jednej strony fajnie ale jakoś tak ta atmosfera przygaszona, pokoje niby czyste ale jak dłużej nie używane to niesamowity kurz się zbiera na podłodze, obsługa miła ale informacje takie strzępkowe się otrzymuje, dopiero po głębszym zapytaniu otrzymuje się jakąś konkretną odpowiedź, napisane, że czajniki w pokoju a to okazuje się, że czajnik jeden na cały korytarz czyli jakieś 15 pokoi i jak ktoś przetrzyma w pokoju to się nie doczekasz, wifi dostępne i darmowe ale chyba tylko do pierwszego piętra, na drugim trzeba się było nieźle naczekać żeby coś złapać, daleko niestety do centrum, powrót późnym wieczorem dość nieprzyjemny, droga nieoświetlona, do plaży znośnie, jedzenie bez szału, ceny średnie, niby była promocja ale po wszystkich dopłatach wyszło na dokładnie tą samą cenę co bez promocji.
    • Gość: mona Re: Gościniec ORI IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.10, 13:43
      proponuje ten pensjonat,poniewaz jest czysto mila atmosfera,ciepla woda itd warunki bdb,co do obiadkow zawsze mozna sie dogadac z wlascicielem na ktora godzinke i mozna zaproponowac co sie chce zjesc
    • Gość: Julia Re: Gościniec ORI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.11, 14:30
      Położony w cudnym miejscu. Wyżywienie - pysznie i dużo. Warunki sanitarne na wysokim poziomie. Przemiła bsługa.Wspaniała atmosfera. Na pewno będę tu wracać.
      Dziękuję właścicielom i obsłudze za tak miłe przyjęcie.
      Z serdecznymi pozdrowieniami Julia z Jeleniej Góry
    • Gość: edan Re: Gościniec ORI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 12:52
      Osobiście polecam gościniec ORI. Świetne miejsce,rowery do dyspozycji, było ognisko, przepyszne domowe obiadki, blisko do morza no i przede wszystkim bardzo miła obsługa. Polecam!!!!
    • Gość: Anonim Re: Gościniec ORI IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 15:36
      BARDZO POLECAM !! Jedzenie świetne - typowe domowe obiadki, personel miły i pomocny, atmosfera jaka panuje jest pozytywnie zaskakująca. Wszystkim niezdecydowanym naprawde gorąco polecam Gościniec "Ori" !
      • Gość: Marek Re: Gościniec ORI IP: *.centertel.pl 20.08.12, 16:36
        Witam,
        Co do jedzenia i miłej obsługi jak najbardziej duży plus, ale co do warunków to mam wielkie zastrzeżenia. Warunki w pokoju takie sobie. Dwie godziny przed snem miałem wielką walkę z owadami (szczypawki). Były naprawdę wszędzie, w nocy wstawałem i zadeptywałem kolejne sztuki. Jeśli ktoś lubi spacery to również polecam, spacer na plaże jest naprawdę miły jeśli się ma tragarza, kawał drogi na plażę.
        Pozdrawiam
    • Gość: Edzia Re: Gościniec ORI IP: *.dynamic.mm.pl 27.08.12, 21:49
      witam... byłam osobiscie i serdecznie polecam super klimat oraz wyposazeniesmile
      • Gość: :) Re: Gościniec ORI IP: *.dynamic.mm.pl 27.08.12, 22:07
        Hotel wspaniały big_grin obsługa rewelacyjna podobnie jak jedzenie smile polecam !!!
        • Gość: Andrzej Bugaj Re: Gościniec ORI IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.12, 14:19
          Ośrodek rewelacja. Obsługa wspaniała, zwłaszcza Pani Dorotka, która bardzo przypadła do gustu naszej 2 letniej wnuczce Olivii. Jedzenie pyszne, zwłaszcza pasta jajeczno-mięsna. Pokoje przytulne i ciepłe. Polecam z całego serca. Na pewno jeszcze tam wrócimy. Pozdrowienia dla całego personelu.
      • Gość: ja Re: Gościniec ORI IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.13, 10:33
        osrodek bardzo niemiło mnie zaskoczył.... sylwester w ich wykoaniu do jakieś nieporozuminie. Orkiestra która śpiewa tak że goscie odłączaja im sprzęt, jedzenie niesmaczne i w sumie to baedzo malo .... jednym słowem nie polecam SYLWESTRA w tym miejscu
        • Gość: Jikiena Re: Gościniec ORI IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.13, 21:06
          Pojechaliśmy jednak na wyjazd Bożonarodzeniowy w 2012 roku i było fantastycznie.
          Obsługa bardzo się starała, jedzenie było przepyszne i różnorodne. Masa atrakcji: wspólne robienie ozdób choinkowych, przejazd bryczką po Jastrzębiej Górze (miał być kulig ale akurat stopniał śnieg), ognisko z grzańcem i pieczeniem kiełbasek. W dodatku co dla nas ważne mogliśmy zabrać ze sobą psa. Byliśmy w 4 dorosłe osoby plus wspomniany już pies i byliśmy bardzo zadowoleni.
          Kiedy pojechaliśmy latem do Władysławowa w ramach wycieczki podjechaliśmy popatrzeć na Ori, spotkaliśmy ludzi którzy byli tam na Boże Narodzenie i przyjechali teraz drugi raz. Mówili że ze świetnej obsługi która była zimą nie został już nikt. To chyba jedyne sensowne wytłumaczenie tak złych opinii na temat tego miejsca.
    • Gość: silver Re: Gościniec ORI IP: 62.61.41.* 16.10.12, 11:01
      Witam wszystkich, którzy zastanawiają się nad pobytem w Gościńcu ORI. Spędziłam tam weekend z kuponem z Citeam i byłam bardzo miło zaskoczonawink jedzonko pyszne i bardzo dużo, przemili ludzie z obsługi. Bardzo czysto i przytulniewink. POLECAM!!!
      • Gość: Jikiena Re: Gościniec ORI IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 21:00
        Witam.
        Wybiera się ktoś może na do gościńca na tegoroczny pobyt świąteczny?
        Był już może ktoś z Was tam na święta?
    • Gość: Turysci Re: Gościniec ORI IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.13, 16:21
      Nie polecam!!! To jakaś masakra!!! Kupiliśmy (4 osoby ) "super" ofertę na Gruper.pl pobyt w Gościńcu ORI i się rozczarowaliśmy. W ofercie była napisana cena promocyjna 599 zł która trwała tylko w sezonie wakacyjnym.Już w momencie meldowania okazało się,ze mamy dopłacić 500 zł!!! dopłaty za sezon wakacyjny. W ofercie jest napisane,że na powitanie jest niespodzianka.W opiniach napisane,ze butelka wina,w rzeczywistości otrzymaliśmy podróbkę ciastek delicji wartości 1.50zł Wstyd!!! Lepiej nic nie dawać,niż byle co!!! Jedzenie to jakaś masakra.Byliśmy 6 dni i jedzenie było identyczne przez cały pobyt na śniadanie i obiadokolacje.Łazienka śmierdząca z kabiny,brak półki nad umywalką gdzie można postawić kosmetyki,podczas kąpieli przyklejała się do ciała obrzydliwa cerata prysznicowa. Człowiek jedzie na urlop żeby się zabawić,zrelaksować,a w Gościńcu ORI jest jak w sanatorium...cisza nocna o 22.00 !!!!! Nie po to się jedzie na urlop żeby spać o 22.00. Wynajmują pensjonat dorosłym i kolonistom w jednym czasie więc stąd skargi na hałas.Gdy już o godz 22.30 straszyli policją to już przesada!!! Nie polecamy Gościńca Ori w Jastrzębiej Górze.
      • Gość: gość Re: Gościniec ORI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.13, 18:59
        Również nie polecam, choć za dość niską cenę, czego się spodziewać? Ale jeśli chcą się utrzymać w tych czasach powinni się trochę postarać. Moje zastrzeżenia? Przede wszystkim nie zbyt czysto , jeśli w pokojach nie sprzątają mogły by być w nich jakieś środki czystości i odkurzacz ogólnodostępny. Byłam tam przez 9 dni i wyobraźcie sobie nikt nie posprzątał tam przez ten czas , pod łóżkiem były kłęby kurzu mnóstwo piasku z nad morza a nawet miotły w pokoju nie ma. Musiałam kupić jakiś domestos , ręczniczki papierowe i ścierki aby trochę sobie ogarnąć. Łazienki mało "apetyczne" , zero półki na której można by postawić kosmetyki itp. Na korytarzach do dyspozycji brudne , cieknące czajniki .Balkony?Tragedia , cementowa posadzka trzeba zabrać z domu sznurek aby powiesić jakieś małe pranie lub mokry kostium kąpielowy i oczywiście klamerki. Personel dość miły ale nic nie robi tylko czeka aż goście zjedzą śniadanie , wtedy zasiadają i robią sobie posiedzenie,spożywają co zostało. Sprzątają tylko gdy ktoś opuści pokój i to jeszcze po łebkach, na szybko.Widać, że tam pracownicy są traktowani bardzo ulgowo bo albo to rodzina albo sąsiadka , której trzeba dać zarobić i nic od niej nie wymagać. Jedynie biedna kelnerka się nabiega, bo jest sama a wszystkich trzeba obsłużyć. Jedzenie ...bez rewelacji, wciąż to samo. A ....przy powitaniu rzeczywiście otrzymuje się opłakane opakowanie podrabianych delicji. Informują, że można sobie wieczorem posiedzieć w stołówce (tam jest jakiś normalny jedyny telewizor), po czym okazuje się , że jest tam zamknięte i nie można posiedzieć bo szefowa nie pozwala. Bieda, po prostu bieda!
        • Gość: kasia Re: Gościniec ORI IP: *.inet-siec.pl 10.12.13, 16:12
          Niestety ja również jestem na Nie
          Pojechaliśmy z niespełna rocznym dzieckiem i znajomymi i przezyliśmy koszmar
          Brud jakich mało nikt nie sprząta dostaliśmy pokój gdzie pod łóżko ktoś poprostu zamiótł tony sierści nie mam nic przeciwko psom sama mam spanielka ale pobyt w takim pokoju z dzieckiem to była masakra sama musiałam pozamiatać
          Znajomi znaleźli zużyte prezerwatywy i tabletki pod łóżkiem
          śniadania przez 7 dni takie same i w bardzo małych ilościach krzesełka dla dzieci połamane i poniszczone
          Łazienki tragedia przeciekający prysznic oraz pęknięta miniaturowa umywalka
          Całonocne imprezy właścicielki ze znajomymi pod balkonami gości
          Pobyt okazał się jednym wielkim rozczarowaniem od 10 lat jezdzimy do JG i nigdy się tak nie nadzialiśmy
          • Gość: Krzychu Re: Gościniec ORI IP: *.interkar.pl 26.12.13, 20:57
            W Gościńcu Ori jestem już kolejny raz i na pewno nie ostatni. Przypominam wszystkim jak sama nazwa wskazuje "Gościniec" nie hotel 5-cio gwiazdkowy. Polak chciałby za grosze (bo cena jest bardzo atrakcyjna) mieć all inclusive na światowym poziomie. Bez przesady. Porządek w pokojach jest zawsze, a to że nie są sprzątane codziennie w trakcie pobytu to nie jest w Polsce coś nowego. Można to zrobić w kilka minut, chybaże ktoś nie zna obsługi szczotki. Jedzenie jest rewelacyjne i obsługa również. Na koniec zostawiam najważniejszą sprawę, czyli osobę Pani Iwony, dzięki której ten ośrodek zdobywa nowych klientów. Jest to osoba oddana, kreatywna i szalenie sympatyczna, z która nie można się nudzić. zawsze coś jest zorganizowane, ani chwili nudy, zarówno dla dzieci i dorosłych. Z całą odpowiedzialnością gorąco polecam pobyt w Gościńcu Ori, sprawdźcie a nie pożałujecie. Obecnie jesteśmy na Świętach i na pewno tu w Wielkanoc zawitam z całą rodziną kolejny raz.
            • Gość: rodzinka Re: Gościniec ORI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.14, 19:02
              Przebywałam z rodziną na Świętach Bożego Narodzenia w gościńcu i jesteśmy bardzo zadowoleni. Był to nasz pierwszy wyjazd i jesteśmy mile zaskoczeni. Bardzo dobre jedzenie, czyste pokoje, miła atmosfera, bardzo sympatyczna kierowniczka. Polecam wszystkim bo warto.
              Na pewno latem przyjedziemy.
              • Gość: Olsztynianin Re: Gościniec ORI IP: *.interkar.pl 21.04.14, 18:06
                Miałem przyjemność przebywać kolejny raz na Świętach w Ori i kolejny raz były to bardzo udane Święta. Jak zwykle można było liczyć na bardzo dobre jedzenie, porządne pokoje oraz przesympatyczną obsługę. W dodatku pogoda dopisała, także wszystko było idealne. Bardzo dziękuję kierowniczce za organizację Świąt i stworzenie rodzinnej atmosfery oraz obsłudze za wspaniałą współpracę. Nie dziwię się, że coraz więcej turystów odwiedza Gościniec Ori, bo na prawdę warto.
                • Gość: tropicielka Re: Gościniec ORI IP: *.net.hawetelekom.pl 10.05.14, 17:14
                  nieładnie kłamczuszku wink
                  masz internet z interkar a on na pewno nie odbiera w Olsztynie. Za to w Jastrzębiej i owszem wink)
                  Fuj! lepiej poprawcie jakość usług, a nie marnujecie czas na internetowy PR...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka