Dodaj do ulubionych

LOT - bagaze?

IP: *.chello.pl 02.07.10, 15:35

Jak to wygląda przy LOTcie czarterowym z LOTU
jestesmy 2 osoby dorosłe + dziecko > 2 lat wiec juz miejsce ma i płaci całość..
chce wziąć 2 albo 3 walizki, wózek i parasol + bagaze podręczne
jak to jest liczone? ile to wszystko moze ważyc? czy taka ilosc bagazt jest do
przyjęcia?
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: LOT - bagaze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 16:01
      jeśli dziecko ma swoje miejsce to jak najbardziej możesz zabrać 3 walizki, tyle
      samo toreb podręcznych + wózek. Na temat parasola się nie wypowiadam - nie wiem.
      A ilość kilogramów - sprawdź na bilecie lub na umowie, my lecieliśmy w maju do
      Hiszpanii to limit był 17 kg walizka.
      • Gość: corelll Re: LOT - bagaze? IP: *.chello.pl 02.07.10, 16:11
        tyle ze na stronie LOTu pisza ze wózek na pokład odpłatny, a jesli dopiero na
        pokładzie nie ma miejsc to do luku bagazowego za darmo...;-/
        • Gość: ola Re: LOT - bagaze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 16:18
          hmm o czymś takim nie słyszałam, może zmienili przepisy. W maju miałam
          spacerówkę, którą podjechałam pod samolot, sympatyczny pan z obsługi ją zabrał a
          gdzie schował to nie wiem, ale doleciała z nami na miejsce przeznaczenia ;-) i
          nikt nic nam nie mówił o opłacie. Najlepiej więc zadzwonić na informację i się
          dopytać.
          • Gość: Tomasz Re: LOT - bagaze? IP: 46.113.56.* 04.07.10, 00:30
            Jeśli mogę Ci podpowiedzieć to wózek i parasol nadaj do luku bagażowego zwłaszcza jak będziecie wracać z Hiszpanii. W czerwcu wracałem z Majorki i przy stanowisku kontroli bezpieczeństwa parasol plażowy musiał zostać wyrzucony. Nie zgodzili się żeby wnieść go na pokład samolotu twierdząc, że metalowe rurki stanowią zagrożenie. Wózek dziecięcy został doliczony do wagi bagażu. Natomiast przy wylocie z Polski nie było problemu. Wózek został odebrany bezpośrednio przy samolocie, a parasol leciał jako element bagażu podręcznego. Dodam, że leciałem liniami Travel Service, a limit bagażu wynosił na osobę 20 kg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka