Dodaj do ulubionych

biuro podróży sigma-travel

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 15:37
Uprzejmie proszę o opinię nt. biura podróży sigma-travel. Wybieram się do
Turcji i w szczególności interesują mnie wycieczki objazdowe po tym kraju.
Sigma-travel oferuje bogaty 15 - dniowy program. Czy ktoś z Państwa wyjeżdżał
kiedykolwiek z tym biurem? Jakie wrażenia pozostawia po sobie z nim
współpraca? Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lil Re: biuro podróży sigma-travel IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.05.04, 16:38
      Byłam z tym biurem między innymi właśnie w Turcji. Dla tych, co nie chcą
      jeździć sami, a chcą dużo zobaczyć, to bardzo dobra opcja. Bardzo dużo się
      zwiedza, ciągle przemieszcza z miejsca na miejsce, co mi odpowiadało. Hotele
      klasy bardzo turystycznej, z wyjątkiem Pamukkale, gdzie na ogół bywa coś
      lepszego, ale i cena całej imprezy nie jest wygórowana, więc nie ma co
      grymasić. Dotychczas nie miałam z tym biurem jakichś bardziej nieprzyjemnych
      doświadczeń. Kiedy w Egipcie jeden z hoteli rzeczywiście okazał się nie do
      przyjęcia, wystarczyła nawet nie awantura, tylko stanowcza rozmowa z pilotem i
      zmienili. A Turcja, zwłaszcza Kapadocja, jest piękna! Warto jechać. Aha, i
      przeczytać uważnie umowę (to zresztą zawsze warto robić), bo w Sigmie jest tak,
      że przed wyjazdem dopłaca się do ceny sumę wynikającą z różnicy ceny dolara
      etc. - co zresztą mówią przy podpisywaniu umowy. Ale jak komuś to umknie, to
      potem może być niemile zaskoczony.
    • Gość: mika Re: biuro podróży sigma-travel IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.04, 19:10
      Byłam z Sigmą w Egipcie i bardzo miło wspominam ten wyjazd. Wycieczka była
      bardzo dobrze zorganizwana. Noclegi w dobrych (jak na cenę wycieczki )hotelach.
      Naprawdę warto korzystać z usług tego biura.
      • Gość: 111 Re: biuro podróży sigma-travel IP: *.echostar.pl 30.06.04, 17:37
        Bylam z SIGMA kilka lat temu w Grecji - przelot do Aten + objazd.
        B.ciekawa trasa, dobra pilotka, slaba klimatyzacja w autokarze, ale mozna
        wytrzymac jak sie oglada te cudowne widoki.
        Hotele dobre z wyjatkiem Aten - w centrum, ale niski standard.
    • Gość: xenia Re: biuro podróży sigma-travel IP: *.acn.waw.pl 01.07.04, 23:21
      bylam z sigma travel w zeszlym roku na sycyli.to byly bardzo przyjemne wakacje
    • Gość: Belika Re: biuro podróży sigma-travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 08:49
      Byłam z Sigma Travel w Turcji 8 lat temu, hotel /niestety,już go nie ma w
      ofercie/, przelot,transfery - bez zarzutu, natomiast kompetencje rezydenta
      pozostawiały wiele do życzenia, ale podkreślam, to było dość dawno temu.
      Mam nadzieję, że to się zmieniło, że jego następcy nie pijają piwa w knajpach
      na koszt wczasowiczów i czasami chociaż bywają przytomni :)

Pzdr.
    • Gość: Turysta Re: biuro podróży sigma-travel IP: *.acn.pl 05.07.04, 12:54
      Niestety, nie wszystko jest tak kolorowo. Biuro to miało kiedyś super opinię
      dot. wycieczek objazdowych. Ale ostatnio troche się to zmienia. A przede
      wszystkim mają olewczy stosunek do klienta i zglaszanych przez niego pisemnych
      reklamacji (brak odpowiedzi).
      Poza tym warto zwracać uwagę na kalkulację ceny. Podana cena imprezy to tak
      naprawdę zawsze ok. 50 - 60 % rzeczywistych kosztów, bo do tego dochodzi
      tzw. "Dewizowa część ceny imprezy" + opłaty lotniskowe i wizowe + dopłata
      wynikająca z różnic walutowych (która zresztą przeważnie przewyższa rzeczywisty
      wzrost kursu).
      Plus jest natomiast taki, że programy wycieczek objazdowych są niezłe, trzeba
      tylko trafić na dobrego pilota.
      • Gość: M. Re: biuro podróży sigma-travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 19:57
        Byłam z nimi dwa lata temu we Francji - jeżeli ktoś chce mieć zmarnowane
        wakacje - polecam Sigmę. Są w tym naprawdę dobrzy (poczynając od warunków - w
        jednym z hoteli brak wody w toalecie, wiaderko do spuszczania wody, w innym
        zapchany brodzik na którego naprawę czekaliśmy do północy, aż się okazało że
        obsługa zapomniała o nas i poszła spać) po zachowanie pilotki, która była
        poprostu bezczelna i niekompetentna.Szkoda słów!!!
    • Gość: dorptty Re: biuro podróży sigma-travel IP: *.crowley.pl 29.07.04, 16:56
      Bylam z Sigma trzy lata temu w Paryzu, jestem bardzo zadowolona, w tym roku w
      czewcu pojechalam do Wiednia wyjazd byl rownie udany jak poprzedni. Pilotow
      maja bardzo dobrych.
    • eela Re: biuro podróży sigma-travel 30.07.04, 00:54
      Byłam z Sigmą na wycieczkach objazdowych we Włoszech, Hiszpanii i Egipcie.
      Jestem zadowolona. Mają doskonałych pilotów na Włochy. Atrakcyjne trasy
      objazdówek, ale wymagające od turystów pewnej kondycji fizycznej, bo sie bardzo
      intensywnie zwiedza. Do Włoch nie mam żadnych zastrzezeń. W Hiszpanii w
      Madrycie były marne noclegi w jakims obskurnym hostelu. Poza tym wszystko bez
      pudła. W Egipcie mieliśmy słabego pilota, były jakieś machlojki z kolacją
      ostatniego dnia. Pilot stwierdził, ze została ona już zjedzona innego dnia,
      choć to było niemozliwością. Po wielkiej awanturze kolacja się znalazła. Mimo
      tych niedociągnięć uważam, że warto z biurem jechać. Nie grożą niespodzianki,
      takie jak np. plajta w czasie naszego pobytu za granicą. Cena podana w katalogu
      jest najniższa ceną wycieczki, na ogół w sezonie mało turystycznym. W praktyce
      trzeba dopłacać. Poza tym trzeba miec pieniadze na wstępy, na opłatę
      lotniskową.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka