Dodaj do ulubionych

Itaka - co myślicie?

28.03.09, 07:54
W tym roku lece na wakacje z Itaką. Jakie macie doświadczenia z tym
biurem? Rzeczywiście jest z nimi tak zle jak opisują na forum?
Obserwuj wątek
    • Gość: crazymary18 Re: Itaka - co myślicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 16:10
      miałam okazję korzystać z usług biura w listopadzie/grudniu2008 , byłam z nimi
      na pobytówce w Brazylii
      • Gość: nina Re: Itaka - co myślicie? IP: 82.160.23.* 31.03.09, 18:49
        Byłam z nimi w Egipcie we wrześniu 2008.Wszystko świetnie zorganizowane,bardzo
        udany wyjazd.Naprawdę nie mam się do czego przyczepić.
        • agusia.13 Re: Itaka - co myślicie? 01.04.09, 14:28
          a jak wygląda u nich kierunek Turcji? był ktoś może?
          jeśli tak to napiszcie jak sprawili się jako organizatorzy na waszych
          wycieczkach, jakie hotele, regiony warto wybrać żeby wrócić w pełni
          zadowolonym...proszę o pomoc
          • Gość: E.K. Re: Itaka - co myślicie? IP: 83.136.224.* 06.04.09, 10:45

Byłam z Itaką w 2007 roku w Turcji- Oludeniz (hotel Artemisia).
            Jestem b. zadowolona. Rezydentki zainteresowane swoja pracą, hotel
            fajny, czysty i cichy, chociaż daleko od plaży (ale za cenę 1690
            trudno oczekiwać cudów). Polecam.
      • Gość: Monika Ś. Re: Itaka - co myślicie? IP: 89.108.244.* 11.06.09, 18:42
        Właśnie wczoraj wróciłam z Krety na którą poleciałam z rodziną oczywiście z
        Itaki. Jeśli chcesz jechać wypocząć i mieć wszystko zagwarantowane to 2 razy
        przeczytaj co ma hotel, noi jedz do przynajmniej 4 gwiazdek. My byliśmy w Castro
        Beach 3+ gwiazdki. Jedzenie dla dorosłego nawet nawet, ale dla dziecka tylko
        frytki!!! kawa lura, herbata tylko do siadania (później płatna , mimo all
        inclusive), napoje nie gazowane tandeta i to tylko do sniadania,później jeśli
        chciałam dla dziecka picie to musiałam albo im płacic albo iść do marketu co
        jest dla mnie abstrakcja bo zapłaciłąm za 2 latka 100%. Uważam że mojemu synowi
        sie to picie należało a jak mąż zapytał czy mogą nalać do butelki żeby dziecko
        miało na cały dzień to powiedzieli że nie!!! Niby między 11-12:30 miały być
        przekąski których po dziś dzień nie zobaczyłam. Pokój dostałam gorszy od plebsu,
        mimo że byłam z dzieckiem. Jak poszliśmy z tym do rezydentki to umyła ręce
        powiedziała ze nie Itaka rozdziela pokoje i jej nic do tego. W końcu mąż sam się
        dogadał że zmienili nam pokój jednak musielismy dopłacic 60 euro. Na wycieczki
        fakultatywne NIE JEDŹ!! Itaka kasuje podwójnie. My pożyczyliśmy samochód na
        spółke z młoda parka i nie dość że widzieliśmy więcej , bo stawalismy kiedy
        chcielismy i robiliśmy sobie zdjęcia to jeszcze jesteśmy ponad 100 euro do
        przodu i byliśmy w przepięknej zatoce Bala której itaka nie miala w planach. Nie
        każdy wie, że w Grecji po skorzystaniu z toalety nie wrzuca się papieru do
        sedesu tylko do kubła na śmieci,a o tym jakoś też zapomnieli wspomnieć!!! Co sie
        zaś tyczy siedzenia na lotnisku to nic im nie można zarzucić poza tym, że pan
        który w Poznaniu rozdawał bilety się spóźnił o jakieś 15 minut.

Monika Ś.
    • sabina_zielonka Re: Itaka - co myślicie? 07.04.09, 13:20
      sally125 napisała:
      W tym roku lece na wakacje z Itaką. Jakie macie doświadczenia z tym
      biurem? Rzeczywiście jest z nimi tak zle jak opisują na forum?

A gdzie się wybierasz? bo wiesz co ja to biuro znam i nie zdarzyło mi się powiedzieć na ich temat złego słowa wiec myślę że to całkiem dobry pomysł, zresztą wakacje już tuż tuż więc wypada troszkę pomyśleć gdzie je spędzić. To przyznaj się o jakim kierunku myślisz?
      • sally125 Re: Itaka - co myślicie? 07.04.09, 21:29
        Turcja - Bodrum
    • Gość: mimi Re: Itaka - co myślicie? IP: *.sta.asta-net.com.pl 15.04.09, 19:28
      Chyba nikt nie korzysta z tego biura?
      • Gość: Milena232 Re: Itaka - co myślicie? IP: *.gprs.plus.pl 17.04.09, 10:44
        Ja korzystam!!! I to pewnie już jakieś 2lata będzie i muszę przyznać że mam bardzo dobre zdanie o tym Biurze bo wszystkie moje wczasy były dobrze zorganizowane, mało tego zawsze trafiałam na sympatycznych rezydentów, hotele też bez zarzutu więc jasne że skorzystam ponownie z ich usług to nie ulega nawet wątpliwości.

Ps: Hmm Turcja, świetny pomysł na wakacje zobaczysz że będzie gorąco!
    • greg2105 Re: Itaka - co myślicie? 18.04.09, 19:51
      Itaka - Bardzo dobry wybór.
      Pozdrawiam
      • sally125 Re: Itaka - co myślicie? 19.04.09, 08:52
        Też mam nadzieje, że dobry. Ale skąd tyle złych opinii o tym biurze??
        • danuta.o Re: Itaka - co myślicie? 20.04.09, 11:06
          Hejka smile nie chcę się tu wymądrzać ale prawda jest taka że ludzie jak to ludzie
          czasem za bardzo wszystko ubarwią, trochę dołożą od siebie a później wychodzą
          właśnie takie kwiatki. Z biurem tym zaliczyłam Tunezję i uważam że lepiej trafić
          się nie dało więc zadowolenie jak najbardziej murowane. Hotel już masz wybrany?
          • Gość: Kryśka Re: Itaka - co myślicie? IP: *.xdsl.centertel.pl 22.04.09, 13:35
            z pewnością są atrakcyjni cenowo, ich oferty cechują się różnorodnością co szalenie podoba się klientom coś o tym wiem bo sama przez ostatnie dwie noce siedziałam z nosem w katalogach szukając dla siebie czegoś specjalnego a muszę przyznać że taka decyzja wcale do prostych nie należy. Zachęciła mnie u nich Turcja, Grecja i Egipt i teraz bądź tu człowieku mądry i wybierz jeden kraj. Dobrze że decyzja co do biura zapadła i mam nadzieje że teraz to już z górki i wreszcie upragnione wakacje
            • kalmarka Re: Itaka - co myślicie? 22.04.09, 21:17
              Nie zapomnij wykupic gwarancji niezmiennosci ceny. Z Itaką to moim
              zdaniem konieczne.
              • sally125 Re: Itaka - co myślicie? 23.04.09, 00:19
                Właśnie wykupiłam wczasy w Turcji i to z gwarancją niezmienności
                ceny. No zobaczymy co z tego będzie.
        • magdalas Re: Itaka - co myślicie? 17.05.09, 20:44
          byłam z itaką w bodrum 2 lata temu. W zeszłym roku w egipcie wcześniej
          w paryżu. Nigdy nie było źle, złego słowa nie mogę powiedzieć. Raczej
          polecam, choć wiadomo, że przeważnie jest dobrze do czasu póki nic
          się nikomu nie stanie, bo słyszałam że w trudnych sytuacjach rezydenci
          sobie czasmi nie radzą (jak w wielu innch biurach) ale to raczej wina
          konkretnej osoby na miejscu a nie biura. POLECAM
    • Gość: sava Re: Itaka - co myślicie? IP: *.e-wro.net.pl 24.04.09, 19:54
      Od 1996 roku tylko z Itaką w świat.Byłam w Hiszpanii, Tunezji, Egipcie, na
      Krecie, Thassos, Rodos, Athos, w Turcji, Włoszech , Francji, Austrii. W tym roku
      lecimy znowu na Rodos. Pozdrawiam.
    • Gość: Tomek i Karolina K Re: Itaka - co myślicie? IP: *.gorzow.mm.pl 28.05.09, 21:19
      Mam szereg pretensji zacznę wyliczać:
      1) jak można zmieniać hotel 3 gwiazdkowy z nie pełnym wyżywieniem na hotel 4+ z
      all inclusive i to 10 dni przed wyjazdem i to w tej SAMEJ CENIE a na dodatek
      przy pokoju mieć prywatny basen 27m2 (STRASZNE)
      2) dlaczego samolot wyleciał 2 minuty przed czasem z Gdańska a w Chani celnicy
      trzepali bagaże(okrutna itaka)????
      3) dlaczego były codziennie zmieniane ręczniki jak się je położyło do wanny?? 4)
      drinki były za słabe!!! jak barman zaczęło dawać podwójne to 5 osób się spiło i
      głośno śpiewało a następnych 10 zaczęło bełkotać
      5) animacje w języku Polskim były nie do zniesienia, kazali się bawić i mieć
      dobry humor, a ja pojechałem tam narzekać a nie się bawić
      6) Kuchnia nie do zniesienia do wyboru co najmniej 15 potraw! Jak się u
      zdecydować? A na dodatek obsługa zabierała talerze jak się skończyło jeść. A
      jestem przyzwyczajony że zawsze sam odnoszę!
      7) W wąwozie Samaria(Kreta) jest za dużo kamieni i trasa jest za długa 16km,
      należy coś z tym zrobić, płacę to wymagam ma być 5km i na każdym rogu ma być bar
      8) Tak źle przygotowanego hotelu to nigdzie nie widziałem, codziennie zmieniana
      pościel i ręczniki, wszędzie było czysto a obsługa była miła. Były 4 fontanny
      które zakłucały ciszę! Trawniki równo przystrzyżone. W pokojach codziennie ktoś
      sprzątał i mył za mnie szklanki w których miałem nie dokończone drinki. Wszyscy
      animatorzy mówili po Polsku i nie mogłem podszlifować języka angolskiego.
      9) Morze było zbyt ciepłe 22 stopnie a ja jestem przyzwyczajony do 15 stopni w
      Mielnie.
      10) Zapoznałem razem z żoną parę natrętów z którymi spędzaliśmy miło czas,
      zwiedzaliśmy Kretę samochodem, i piliśmy drinki. Itaka powinna wprowadzić
      selekcje, jacy ludzie wykupują wycieczki bo Oni byli zbyt mili i nie chcieli
      narzekać na ITAKĘ
      11) Najgorsze jest to że spędziłem czas w miłej i przyjemnej
      atmosferze,wspaniale się bawiliśmy i nie zapomnimy tych chwil w Hotelu AEGEAN
      PALACE koło Platanis w Grecjii na Krecie. Niestety te opinię potwierdzają nasi
      znajomi Elforzercy Ania i Sławek
      12) My niżej podpisani Tomasz i Karolina z Koszalina oświadczamy że Itaka poza
      tymi wszystkimi niedogodnościami i utrudnieniami, jset super i jeżeli w
      przyszłym roku będziemy jechać na urlop to pojedziemy napewno z tym biurem!!!
      13) Dobra rada dla wszystkich!!!!
      Jeżeli chcecie jechać na udane wakacje to się nie nakręcajcie i nie narzekajcie
      szukajcie dobrych a nie złych stron.
      Pozdrowienia dla re animatorów i wszystkich którzy mieli tą styczność z nami
      Tomek Karolina "Łapy" z Koszalina
      • Gość: gosc Re: Itaka - co myślicie? IP: *.chello.pl 29.05.09, 06:28
        boze co to za bzdury itaka ma powazne problemy nie radzi sobie z obsluga imprez
        ma ich za duzo w stosunku do mozliwosci i w tym roku mnostwo wpadek i jest jak
        nasza gielda wiec jak lubisz duze ryzyko to moze ci sie uda jak przedmowcy a
        moze nie i wtedy wyladujesz w nieistniejacym hotelu chrissi a swoja droga to na
        tym forum nie mozna spokojnie porozmawiac bez beszczelnych pracownikow biur podrozy
      • Gość: tatianka Re: Itaka - co myślicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 22:33
        BRAWO!!! BRAWO!!! BRAWO!!!
    • przygynek Re: Itaka - co myślicie? 30.05.09, 01:44
      Osobiście mam dobrą opinię. Zauważ że jest wielu bufonów, którym nikt nie
      dogodzi. Gdyby Itaka była tak bardzo zła jak wielu ocenia, dlaczego jeszcze
      istnieje? ;]
      • kasia_p45 Re: Itaka - co myślicie? 30.05.09, 10:38
        No ja tez tak mysle. Chyba nie jest z nia az tak zle jak czasami
        opisuja.. Osobiscie byłam z nimi raz i specjalnie nie moge narzekac
        (poza zupelnie drobnymi incydentami - ale to sie wytnie)..
        Tak czy owak jade z nimi drugi raz w tym roku.. Do Turcji smile
      • Gość: Jagoda Re: Itaka - co myślicie? IP: *.astral.lodz.pl 10.06.09, 21:29
        ja osobiście nie znam biura, jednak mogę polecić z czystym sumieniem biuro
        bumerangtravel.pl. Od znajomych wiem że
        Itaka szanuje swoich klientów i dzięki czemu wiele osób z niej korzysta. Ja
        odradzam Triadę, przejechałam się na niej uncertain
        • Gość: jozefa1 Re: Itaka - co myślicie? IP: *.aster.pl 10.06.09, 22:17
          Jak na razie na 3 znajome rodziny jadące z nimi w tym roku-jednym
          przesunęli wyjazd o 3 tygodnie(Evia),drugim odwołali wyjazd na 10
          lipca(Zakinthos),trzecia - to my wyjazd 25 czerwca, zobaczymy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka