sally125 28.03.09, 07:54 W tym roku lece na wakacje z Itaką. Jakie macie doświadczenia z tym biurem? Rzeczywiście jest z nimi tak zle jak opisują na forum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: crazymary18 Re: Itaka - co myślicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 16:10 miałam okazję korzystać z usług biura w listopadzie/grudniu2008 , byłam z nimi na pobytówce w Brazylii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Itaka - co myślicie? IP: 82.160.23.* 31.03.09, 18:49 Byłam z nimi w Egipcie we wrześniu 2008.Wszystko świetnie zorganizowane,bardzo udany wyjazd.Naprawdę nie mam się do czego przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia.13 Re: Itaka - co myślicie? 01.04.09, 14:28 a jak wygląda u nich kierunek Turcji? był ktoś może? jeśli tak to napiszcie jak sprawili się jako organizatorzy na waszych wycieczkach, jakie hotele, regiony warto wybrać żeby wrócić w pełni zadowolonym...proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.K. Re: Itaka - co myślicie? IP: 83.136.224.* 06.04.09, 10:45 Byłam z Itaką w 2007 roku w Turcji- Oludeniz (hotel Artemisia). Jestem b. zadowolona. Rezydentki zainteresowane swoja pracą, hotel fajny, czysty i cichy, chociaż daleko od plaży (ale za cenę 1690 trudno oczekiwać cudów). Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Ś. Re: Itaka - co myślicie? IP: 89.108.244.* 11.06.09, 18:42 Właśnie wczoraj wróciłam z Krety na którą poleciałam z rodziną oczywiście z Itaki. Jeśli chcesz jechać wypocząć i mieć wszystko zagwarantowane to 2 razy przeczytaj co ma hotel, noi jedz do przynajmniej 4 gwiazdek. My byliśmy w Castro Beach 3+ gwiazdki. Jedzenie dla dorosłego nawet nawet, ale dla dziecka tylko frytki!!! kawa lura, herbata tylko do siadania (później płatna , mimo all inclusive), napoje nie gazowane tandeta i to tylko do sniadania,później jeśli chciałam dla dziecka picie to musiałam albo im płacic albo iść do marketu co jest dla mnie abstrakcja bo zapłaciłąm za 2 latka 100%. Uważam że mojemu synowi sie to picie należało a jak mąż zapytał czy mogą nalać do butelki żeby dziecko miało na cały dzień to powiedzieli że nie!!! Niby między 11-12:30 miały być przekąski których po dziś dzień nie zobaczyłam. Pokój dostałam gorszy od plebsu, mimo że byłam z dzieckiem. Jak poszliśmy z tym do rezydentki to umyła ręce powiedziała ze nie Itaka rozdziela pokoje i jej nic do tego. W końcu mąż sam się dogadał że zmienili nam pokój jednak musielismy dopłacic 60 euro. Na wycieczki fakultatywne NIE JEDŹ!! Itaka kasuje podwójnie. My pożyczyliśmy samochód na spółke z młoda parka i nie dość że widzieliśmy więcej , bo stawalismy kiedy chcielismy i robiliśmy sobie zdjęcia to jeszcze jesteśmy ponad 100 euro do przodu i byliśmy w przepięknej zatoce Bala której itaka nie miala w planach. Nie każdy wie, że w Grecji po skorzystaniu z toalety nie wrzuca się papieru do sedesu tylko do kubła na śmieci,a o tym jakoś też zapomnieli wspomnieć!!! Co sie zaś tyczy siedzenia na lotnisku to nic im nie można zarzucić poza tym, że pan który w Poznaniu rozdawał bilety się spóźnił o jakieś 15 minut. Monika Ś. Odpowiedz Link Zgłoś
sabina_zielonka Re: Itaka - co myślicie? 07.04.09, 13:20 sally125 napisała: W tym roku lece na wakacje z Itaką. Jakie macie doświadczenia z tym biurem? Rzeczywiście jest z nimi tak zle jak opisują na forum? A gdzie się wybierasz? bo wiesz co ja to biuro znam i nie zdarzyło mi się powiedzieć na ich temat złego słowa wiec myślę że to całkiem dobry pomysł, zresztą wakacje już tuż tuż więc wypada troszkę pomyśleć gdzie je spędzić. To przyznaj się o jakim kierunku myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Itaka - co myślicie? IP: *.sta.asta-net.com.pl 15.04.09, 19:28 Chyba nikt nie korzysta z tego biura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena232 Re: Itaka - co myślicie? IP: *.gprs.plus.pl 17.04.09, 10:44 Ja korzystam!!! I to pewnie już jakieś 2lata będzie i muszę przyznać że mam bardzo dobre zdanie o tym Biurze bo wszystkie moje wczasy były dobrze zorganizowane, mało tego zawsze trafiałam na sympatycznych rezydentów, hotele też bez zarzutu więc jasne że skorzystam ponownie z ich usług to nie ulega nawet wątpliwości. Ps: Hmm Turcja, świetny pomysł na wakacje zobaczysz że będzie gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
greg2105 Re: Itaka - co myślicie? 18.04.09, 19:51 Itaka - Bardzo dobry wybór. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sally125 Re: Itaka - co myślicie? 19.04.09, 08:52 Też mam nadzieje, że dobry. Ale skąd tyle złych opinii o tym biurze?? Odpowiedz Link Zgłoś
danuta.o Re: Itaka - co myślicie? 20.04.09, 11:06 Hejka nie chcę się tu wymądrzać ale prawda jest taka że ludzie jak to ludzie czasem za bardzo wszystko ubarwią, trochę dołożą od siebie a później wychodzą właśnie takie kwiatki. Z biurem tym zaliczyłam Tunezję i uważam że lepiej trafić się nie dało więc zadowolenie jak najbardziej murowane. Hotel już masz wybrany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryśka Re: Itaka - co myślicie? IP: *.xdsl.centertel.pl 22.04.09, 13:35 z pewnością są atrakcyjni cenowo, ich oferty cechują się różnorodnością co szalenie podoba się klientom coś o tym wiem bo sama przez ostatnie dwie noce siedziałam z nosem w katalogach szukając dla siebie czegoś specjalnego a muszę przyznać że taka decyzja wcale do prostych nie należy. Zachęciła mnie u nich Turcja, Grecja i Egipt i teraz bądź tu człowieku mądry i wybierz jeden kraj. Dobrze że decyzja co do biura zapadła i mam nadzieje że teraz to już z górki i wreszcie upragnione wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
kalmarka Re: Itaka - co myślicie? 22.04.09, 21:17 Nie zapomnij wykupic gwarancji niezmiennosci ceny. Z Itaką to moim zdaniem konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
sally125 Re: Itaka - co myślicie? 23.04.09, 00:19 Właśnie wykupiłam wczasy w Turcji i to z gwarancją niezmienności ceny. No zobaczymy co z tego będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalas Re: Itaka - co myślicie? 17.05.09, 20:44 byłam z itaką w bodrum 2 lata temu. W zeszłym roku w egipcie wcześniej w paryżu. Nigdy nie było źle, złego słowa nie mogę powiedzieć. Raczej polecam, choć wiadomo, że przeważnie jest dobrze do czasu póki nic się nikomu nie stanie, bo słyszałam że w trudnych sytuacjach rezydenci sobie czasmi nie radzą (jak w wielu innch biurach) ale to raczej wina konkretnej osoby na miejscu a nie biura. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sava Re: Itaka - co myślicie? IP: *.e-wro.net.pl 24.04.09, 19:54 Od 1996 roku tylko z Itaką w świat.Byłam w Hiszpanii, Tunezji, Egipcie, na Krecie, Thassos, Rodos, Athos, w Turcji, Włoszech , Francji, Austrii. W tym roku lecimy znowu na Rodos. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek i Karolina K Re: Itaka - co myślicie? IP: *.gorzow.mm.pl 28.05.09, 21:19 Mam szereg pretensji zacznę wyliczać: 1) jak można zmieniać hotel 3 gwiazdkowy z nie pełnym wyżywieniem na hotel 4+ z all inclusive i to 10 dni przed wyjazdem i to w tej SAMEJ CENIE a na dodatek przy pokoju mieć prywatny basen 27m2 (STRASZNE) 2) dlaczego samolot wyleciał 2 minuty przed czasem z Gdańska a w Chani celnicy trzepali bagaże(okrutna itaka)???? 3) dlaczego były codziennie zmieniane ręczniki jak się je położyło do wanny?? 4) drinki były za słabe!!! jak barman zaczęło dawać podwójne to 5 osób się spiło i głośno śpiewało a następnych 10 zaczęło bełkotać 5) animacje w języku Polskim były nie do zniesienia, kazali się bawić i mieć dobry humor, a ja pojechałem tam narzekać a nie się bawić 6) Kuchnia nie do zniesienia do wyboru co najmniej 15 potraw! Jak się u zdecydować? A na dodatek obsługa zabierała talerze jak się skończyło jeść. A jestem przyzwyczajony że zawsze sam odnoszę! 7) W wąwozie Samaria(Kreta) jest za dużo kamieni i trasa jest za długa 16km, należy coś z tym zrobić, płacę to wymagam ma być 5km i na każdym rogu ma być bar 8) Tak źle przygotowanego hotelu to nigdzie nie widziałem, codziennie zmieniana pościel i ręczniki, wszędzie było czysto a obsługa była miła. Były 4 fontanny które zakłucały ciszę! Trawniki równo przystrzyżone. W pokojach codziennie ktoś sprzątał i mył za mnie szklanki w których miałem nie dokończone drinki. Wszyscy animatorzy mówili po Polsku i nie mogłem podszlifować języka angolskiego. 9) Morze było zbyt ciepłe 22 stopnie a ja jestem przyzwyczajony do 15 stopni w Mielnie. 10) Zapoznałem razem z żoną parę natrętów z którymi spędzaliśmy miło czas, zwiedzaliśmy Kretę samochodem, i piliśmy drinki. Itaka powinna wprowadzić selekcje, jacy ludzie wykupują wycieczki bo Oni byli zbyt mili i nie chcieli narzekać na ITAKĘ 11) Najgorsze jest to że spędziłem czas w miłej i przyjemnej atmosferze,wspaniale się bawiliśmy i nie zapomnimy tych chwil w Hotelu AEGEAN PALACE koło Platanis w Grecjii na Krecie. Niestety te opinię potwierdzają nasi znajomi Elforzercy Ania i Sławek 12) My niżej podpisani Tomasz i Karolina z Koszalina oświadczamy że Itaka poza tymi wszystkimi niedogodnościami i utrudnieniami, jset super i jeżeli w przyszłym roku będziemy jechać na urlop to pojedziemy napewno z tym biurem!!! 13) Dobra rada dla wszystkich!!!! Jeżeli chcecie jechać na udane wakacje to się nie nakręcajcie i nie narzekajcie szukajcie dobrych a nie złych stron. Pozdrowienia dla re animatorów i wszystkich którzy mieli tą styczność z nami Tomek Karolina "Łapy" z Koszalina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Itaka - co myślicie? IP: *.chello.pl 29.05.09, 06:28 boze co to za bzdury itaka ma powazne problemy nie radzi sobie z obsluga imprez ma ich za duzo w stosunku do mozliwosci i w tym roku mnostwo wpadek i jest jak nasza gielda wiec jak lubisz duze ryzyko to moze ci sie uda jak przedmowcy a moze nie i wtedy wyladujesz w nieistniejacym hotelu chrissi a swoja droga to na tym forum nie mozna spokojnie porozmawiac bez beszczelnych pracownikow biur podrozy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatianka Re: Itaka - co myślicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 22:33 BRAWO!!! BRAWO!!! BRAWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przygynek Re: Itaka - co myślicie? 30.05.09, 01:44 Osobiście mam dobrą opinię. Zauważ że jest wielu bufonów, którym nikt nie dogodzi. Gdyby Itaka była tak bardzo zła jak wielu ocenia, dlaczego jeszcze istnieje? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Itaka - co myślicie? 30.05.09, 10:38 No ja tez tak mysle. Chyba nie jest z nia az tak zle jak czasami opisuja.. Osobiscie byłam z nimi raz i specjalnie nie moge narzekac (poza zupelnie drobnymi incydentami - ale to sie wytnie).. Tak czy owak jade z nimi drugi raz w tym roku.. Do Turcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Itaka - co myślicie? IP: *.astral.lodz.pl 10.06.09, 21:29 ja osobiście nie znam biura, jednak mogę polecić z czystym sumieniem biuro bumerangtravel.pl. Od znajomych wiem że Itaka szanuje swoich klientów i dzięki czemu wiele osób z niej korzysta. Ja odradzam Triadę, przejechałam się na niej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: Itaka - co myślicie? IP: *.aster.pl 10.06.09, 22:17 Jak na razie na 3 znajome rodziny jadące z nimi w tym roku-jednym przesunęli wyjazd o 3 tygodnie(Evia),drugim odwołali wyjazd na 10 lipca(Zakinthos),trzecia - to my wyjazd 25 czerwca, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś