Dodaj do ulubionych

Itaka Chiny Caluskie 2011

IP: 62.233.211.* 21.08.11, 14:58
witajcie
jade we wrzesniu na Chiny Caluskie z Itaka. Pare informacji na ten temat uzyskalam od przemilego rexa ( pozdrawiam) ale z 2008 r. Może był ktos z nimi teraz albo w tamtym roku i moze cos opowiedziec o hotelach, trasie, wolnym czasie, organizacvji posiłków, fakultetach
informacjach ktore moga sie przydac
serdecznie dziekuje Ane
Obserwuj wątek
    • Gość: fred Re: Itaka Chiny Caluskie 2011 IP: 195.74.56.* 21.08.11, 21:02
      już to kiedyś pisałem "Itaka Chiny Caluskie 2011" w 12 dni - wyjeżdżającym gratuluje poczucia humoru a biuru hipokryzji i metod marketibgowych przy nazywaniu swoich wyjazdów . jezeli macie choć gram zacięcia podrózniczego proponuję zobaczyć globus lub dowolny atlas lub przewodnik , a samo biuro powinno się wstydzić aby w tak perfidny i chamski sposób naciągać podróznych i wyjazd 12 dniowy do jednego z największych krajów świata nazwać słowem "Caluśkie" . Niestety taka jest caluśka Itaka . Amen
    • Gość: Grzegorz Re: Itaka Chiny Caluskie 2011 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.11, 08:06
      No niestety mam wiele uwag:
      1) brak obiadokolacji
      2) pisanie o 12 dniach w Chinach jako "całych" to lekkie nadużycie.... 42 to jeszcze byłoby mało
      3) ogólnie jest zapieprz - mało wolnego czasu, intensywnie. Jeśli ktoś to lubi (tzn zwiedzac grupą od rana do wieczora) to OK, ja czasem lubię mieć czas po prostu się powłóczyć
      4) hotele - owszem OK, niestety wszystkie daaaleko od centrów miast

Więc... może lepiej pojechać z kimś innym :-)

Grzegorz
      • Gość: Ane Re: Itaka Chiny Caluskie 2011 IP: 62.233.211.* 24.08.11, 10:57
        Grzegorzu a kiedy byłeś? Prosze napisz cos więcej o pilocie o ilości osób w grupie. Czy pilot nie organizowal obiadokolacji ( tak mi powiedziano) Jak wygladały fakultety, czy w ogóle nie było czasu wolnego czy te hotele były tak daleko że wieczorny spacer po mieście odpadał?
        Pozdrawiam
        Ane
        • kasklu87 Re: Itaka Chiny Caluskie 2011 26.08.11, 18:22
          Ja byłam z Itaka w Chinach w lipcu na wycieczce "Wejście smoka" i jestem bardzo zadowolona. Były tylko śniadania ale codziennie kto chciał mógł jechać z przewodnikiem na obiadokolacje ceny ok. 30 zł. Hotele bardziej w centrum koło centrum handlowych, marketów, restauracji. Program intensywny, wyjazdy o godz. 7 -8 a powrót ok. 18. Przewodnik też super, dużo opowiadał nie tylko o zabytkach ale też o takich aktualnych rzeczach (np. ceny wynajmu mieszkań - masakryczne ceny). Opowiadał o tradycjach, chętnie odpowiadał na pytania.
          • Gość: Ane Re: Itaka Chiny Caluskie 2011 IP: 62.233.211.* 26.08.11, 20:57
            Dzięki za informacje. Jak u was było dobrze to mam nadzieje że na tej mojej tez bedzie . Przypuszczam że jedno te wyjazdy łaczy a mianowicie Moskwa. Jak dlugo czekaliście na samolot. jak przebiegał lot. czy pilot leciał z wami czy tez sami musieliście sobie to w Moskwie zorganizowac? Opinie o tych liniach i lotnisku sa niespecjalne. Jeżeli możesz to napisz tez czy mozna pic w samolocie ( boje sie latać i aby zasnąć i nie mysleć....)
            Pozdrawiam
            • Gość: fioletowa fryzura Re: Itaka Chiny Caluskie 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 19:41
              Mam kilka pytań do tych co byli w Chinach z Itaką: która wycieczka wg was jest lepsza wejście smoka czy chiny caluśkie? W jakim okresie warto pojechać do Chin ,żeby było słonecznie i ciepło? Jakie koszta plus minus muszę uwzględnić oprócz ceny w katalogu Itaki i oprócz wizy?jak wygląda podróż z Moskwy , tzn. jak oceniacie linie lotnicze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka