Dodaj do ulubionych

Blogi podróżnicze - ulubione.

19.04.10, 08:57

Czytujecie blogi podroznikow? Relacje z wypraw, przygotownia ?
A moze sami piszecie bloga tematycznie zwiazanego z Waszym
podrozowaniem ? smile
Tu jest miejsce na podzielenie sie opiniami o tych ulubionych,
pomocnych,najciekawszych.
Obserwuj wątek
    • puuudl Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 23.05.10, 14:37
      Ten jest ciekawy, chociaż dopiero się rozkręca smile

absolutelyabstruse.blogspot.com
      • 4podroze Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 03.07.14, 11:38
        Blog o Gruzji: gruzja-turystyka.blogspot.com/
    • trissmille Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 31.05.10, 09:18
      Bezwstydnie od kilku lat podgladam zycie na Tajwanie i marze, ze tez
      kiedys sie odwaze:
      ewakamila.blog.onet.pl/
      • bluette Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 05.06.10, 05:47
        My jestesmy na wakacjach od 4 miesiecy i zostaly nam jeszcze 4.
        Pisze, chociaz staram sie jak najmniej slow i jak najwiecej zdjec.
        Zapraszam:
        www.osmijado.blogspot.com
        • tur-ekspert Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 22.07.14, 20:01
          Polecam! Tu o turystyce szeroko rozumianej: krzysztofmatys.blog.onet.pl/
    • zofiareych Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 12.11.10, 12:35
      bikeinjapan.blogpsot.com/
      mój blog - czyli o japonistce w Japonii, o tym, że w Kioto można się nudzić, w Tokio zakochać, a amerykańska stadnina koni w Yamanashi wcale nie jest koszmarem japonisty.

Bike in Japan!

na stronie też linki do moich blogów z Chin, Filipin, Maroka i... Londynu.

Zapraszam! smile
    • fasola_m Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 17.12.10, 20:23
      Ja bardzo lubiłam czytać:
      Przeprowadzka, czyli Magda i Przemek w podróży
      careerbreak.wordpress.comoraz
      Podróż dookoła świata:
      www.jedziemydookola.pl
    • piootr3 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 24.12.10, 10:43
      Może i moja stronka komuś się przyda...
      • innewidoki zatem... 19.01.11, 00:47
        niech i mnie będzie wolno zaprosić do swojego bloga: blogzmojegoswiata.blogspot.com/
        tam także sa linki do moich ulubionych blogów podróżniczych smile
    • pinkyandspinky Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 18.02.11, 11:34
      A ja lubie niektore portale turystyczne gdzie wlasnie mozna poczytac relacje do ulubionych:
      odyssei.com
      i ostatnio znalazlem nowy bezmapy.pl - jak nie upadnie bedzie z tego cos.
      czasami zagladam na kolumber.pl ale najczesciej chodzi jak krew z nosa.
    • crocus85 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 05.03.11, 17:13
      Chciałbym polecić nową stronę:

poprzezswiat.pl

Nie ma na niej wielu wodotrysków. Jednak to co chcę uzyskać to maksimum przejrzystości, więc może to i lepiej smile Zapraszam.
    • jo-a-sia99 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 14.03.11, 22:16
      Witam smile
      A czy znacie może jakieś blogi ludzi podróżujących po Polsce? Tyle jest tu ciekawych miejsc do zwiedzenia, a niewiele blogów, czy stron, które byłyby inspiracją do podróży... Możecie coś polecić?
      Pozdrawiam.
      • enulkamtb Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 21.10.17, 12:33
        Polecam kolemsietoczy.pl oraz guideandtravel.pl
        Obie te osoby podróżują zarówno po świecie jak i Polsce.
        Pozdrawiam
    • martinkemp Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 20.05.11, 17:57
      witam,

podroze to wanza czesc mojego zycia, dlatego z przyjemnoscia zapraszam na bloga

coludziepowiedza.blogspot.com/
      mieszkalem w polsce, anglii, irlandii, a obecnie w kanadzie. poza relacjami z podrozy i wycieczek znajdziecie tu rowniez troche komentarzy dotyczacych zycia codziennego oraz tematow zwiazanych ze sportem.

jeszcze raz goraco zapraszam!

martin kemp
    • andwrob1 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 24.05.11, 15:34
      Sporo jeżdzę i sporo piszę. Zapraszam na andrzejwrobel.com
      Ciekawe są - mam nadzieję - wpisy o Suazi:

andrzejwrobel.com/...i-delicacy.html
      andrzejwrobel.com/...the-better.html
      andrzejwrobel.com/...-in-africa.html
      andrzejwrobel.com/...tb-and-hiv.html
      andrzejwrobel.com/...se-of-time.html

i dwa artykuły prasowe:
      andrzejwrobel.com/...granic-rpa.html
      andrzejwrobel.com/...na-choroba.html

Za kilka dni będzie kolejny wink
    • wielka.amoeba Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 08.09.11, 18:31
      Czesc,
      ja korzystajac z okazji chcialam zareklamowac swoj blog. Glownie o podrozach roztrzepanej studentki, ktora na codzien siedzi w laboratorium i animuje w centrum nauki.

wycieczkiwchaosie.blogspot.com/
      Dopiero zaczynam, wiec na razie tylko o wyprawie do Serbii smile
      Pozdrawiam cieplo,
      a
    • longger Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 19.10.11, 22:04
      Zapraszam na swój blog podróży bez przewodników: urbanowski.net
    • skokwbokblog.com Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 23.10.11, 22:10
      Najchętniej zaglądam na loswiaheros.pl/ gdzie Alicja i Andrzej piszą o swojej latami trwającej podróży dookoła świata. Blog doceniony konkursie blog roku, popularny, pełen ciekawych, przenikliwych tekstów. Zresztą te lubię najbardziej - nie proste relacje z podróży a analizę podróżowania w ogóle.

Z racji mojej pozycji azjatyckiego emigranta (mieszkam w Bangkoku) interesują mnie też losy podobnych do mnie ludzi. W tym kontekście zaglądam na filipinos.pl/i podglądam jak radzą sobie nasi w Manili oraz na breakdacycle.com , na jedną z filipińskich wysp.

Z gdy nie mam czasu na czytanie - oglądam. Na przykład bloga Ani Błażejewskiej - orientacyjnie.pl/ lub prawdziwy agregator dobrych zdjęć - thetravelphotographer.blogspot.com/

Wreszcie sam piszę - relację z przeprowadzki do Tajlandii na skokwbokblog.com/

pozdrawiam!

Maciek Klimowicz
      • jo-a-sia99 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 27.10.11, 20:07
        Moi Drodzy, jako że jedną z moich pasji są podróże, czasem skrobnę coś na ten temat na swoim blogu. Nie mam w prawdzie na podróżniczym polu wielkich osiągnięć (choć byłam w Australii, Nowej Zelandii, USA, wielu krajach europejskich), ale na blogu piszę nie tylko o własnych podróżach. Odsyłam Was do bloga Marty i Kuby, którzy przemierzyli za to cały świat. U mnie możecie przeczytać kilka słów o nich:
        esy2floresy.wordpress.com/2011/10/06/duze-podroze/
        Znajdziecie tam także odnośnik bezpośrednio do ich bloga. A może przy okazji zainteresuje Was coś na mojej stronce (piszę o też między innymi o kulturze i sztuce, czyli o życiu w skrócie mówiąc)
    • and9zej Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 28.10.11, 10:09
      W sprawie informacji o Libanie i nie tylko zapraszam serdecznie na bloga i do kontaktu, mamy tam aktualnosci, mini przewodnik i inne materialy zwiazane z zyciem i kultura w libanie i na bliskim wschodzie goodmorningbeirut.blogspot.com

Mieszkamy w Bejrucie od ponad roku, postanowilismy podzielic sie wrazeniami z tego niezwyklego miejsca ze wszystkimi, ktorzy sa zainteresowani. Zapraszam
    • strasznalipa Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 01.12.11, 15:11
      Strasznie lubie czytac blogi podróżnicze, bo inspirują mnie do własnych podrozy, jak tak sobie poczytam relacje z jakichś egzotycznych wypraw, to zaraz zaczynam planować, gdzie sama pojade. Kilka dni temu odkryłam blog Magdy i Marcina Musiałów: www.whynotfly.pl/dla-podroznikow/blogi-why-not-fly/wielka-wyprawa-magdy-i-marcina/, na którym barwnie opisują podróż po Ameryce Centralnej. Kurcze, chciałabym tam pojechać…
      • ev-ea Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 23.12.11, 15:28
        a znam ten blog jest naprawdę niezły. I faktycznie jak sobie obejrzysz zdjęcia i poczytasz o wyprawach to wyobraźnia zaczyna działac wink a ostatnio czytałam, że razem z fundacją jaśka meli, żeby pomoc pewnemu chłopakowi, który uległ poparzeniu - brawo! smile
        • bonsai11 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 30.12.11, 10:17
          dzięki za polecenie, fajny blog. Ja marzę o podróży do Ameryki Środkowej więc jak zobaczyłam ich relację z Dominikany, Nikaraguii czy Panamy (plus te zdjęcia!!) to nie mogłam się oderwać.. Pozdrawiam wszystkich podróżników! smile
      • michu-1988 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 28.12.11, 19:33
        strasznalipa napisała:

> Strasznie lubie czytac blogi podróżnicze, bo inspirują mnie do własnych podrozy, jak tak sobie poczytam relacje z jakichś egzotycznych wypraw, to zaraz zaczynam planować, gdzie sama pojade. Kilka dni temu odkryłam blog Magdy i Marcina Musiałów: www.whynotfly.pl/dla-podroznikow/blogi-why-not-fly/wielka-wyprawa-magdy-i-marcina/, na którym barwnie opisują podróż po Ameryce Centralnej. Kurcze, chciałabym tam pojechać…

Super ten blog wygląda. Czyta się z zapartym tchem. Świetnie, że są tacy ludzie, którzy w tak fajny sposob przyblizaja innym ciekawe miejsca. Podoba mi się też inicjatywa tych z whynot, którzy im pomogli w organizacji wyprawy. Szapoba!
    • michaltomm Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 01.12.11, 20:10
      Ja ostatnio wkręciłem się w blog pary podróżników Marcina i Magdy, którzy wyjechali do ameryki centralnej: www.whynotfly.pl/dla-podroznikow/blogi-why-not-fly/wielka-wyprawa-magdy-i-marcina/
      Fajna relacja z podróży, a ponadto cała akcja służy pomocy jednemu z podopiecznych fundacji Jaśka Meliwink
    • natalka_9 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 02.12.11, 10:13
      czytałam kiedyś bloga Magdy i Marcina z wyprawy do Indii. nawet nie wiedziałam, że teraz też gdzieś pojechali. muszę koniecznie to nadrobić - dzięki za linka smile
      • strasznalipa Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 02.12.11, 12:25
        Oo, nawet nie wiedziałam ze ich podróż ma jeszcze cel charytatywny, jakos musiałam to przeoczyc. Ale jestem pod wrażeniem, swietnie, ze spelniając swoje marzenia, pomagają spełniac marzenia innych osób.
    • womanontheway Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 08.12.11, 16:30
      do podroznika to mi jeszcze daleko, ale zwiedzialam sama: Istanbul, Maroko, Sri Lanke, Bali, Sycylie, Wyspy Kanarysjkie, Wlochy, Madryt, Singapur.
      Teraz szykuje sie do Meksyku

www.womanontheway.wordpress.com
    • noelii Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 07.01.12, 11:26
      Ja lubię zaglądać do kilku wymienionych już tutaj blogów, dorzucę do nich jeszcze dwa:
      - blog z Dominikany: dominicana.blox.pl
      - blog Agnieszki: cale-zycie-w-podrozy.blogspot.com/

I zapraszam również na mój blog o podróżach Daleko niedaleko: www.dalekoniedaleko.pl

Miłego czytania smile
    • sagitariu_s Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 23.03.12, 09:42
      jedne z ulubionych www.pisanewsewilli.com , www.dalekoniedaleko.pl
      zapraszam na swój :www.podroze-i-fotografia.pl
    • globblog Re: Glob Blog Team 24.04.12, 10:29
      Zapraszam na naszego bloga - relacje z egzotycznych wypraw z plecakiem po Afryce, Grecji, Tajlandii, Maroku, Wietnamie, Malezji, Bali, Singapurze i wielu innych. W tym roku we wrześniu ruszamy do Afryki smile
      globblog.molski.org/
      • rege2 Re: Glob Blog Team 04.05.12, 13:02
        dla podróżujących na własną rękę, stopem, samolotem..poza biurowymi schematami
        couchsurfing Kraków
        travel.acabala.pl/
    • tomaszmarte Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 05.05.12, 00:20
      Dla każdego kto jest zainteresowany Peru i Ameryką Południową, polecam
      www.southamerica.blog.onet.pl
    • kazimierzpoplawski Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 01.06.12, 15:02
      Chciałbym Was zaprosić na moje blogi:
      Słowacja - www.slowacja-dokumentacja.pl
      Estonia - www.blog.eesti.pl
      Piwo i podróże - www.piwonaturalnie.pl

Blogi są moje autorskie. Być może nie są one klasycznie podróżnicze, ale opisują one także życie w Estonii, na Słowacji a także ciekawostki z innych krajów. Chętnie przeczytam Wasze komentarzesmile Zapraszam!
      • turcjapopolsku Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 09.10.12, 10:56
        Zapraszam na moje dwa blogi podróżnicze:
        www.turcjapopolsku.blogspot.com
        www.egiptpopolsku.blogspot.com

Szczególnie polecam je osobom wybierającym się do tych krajów na wakacje, ale również dla ciekawych kultury i życia w tych pięknych krajach. Na blogach znajdziecie również bieżące wydarzenia, historię, zdjęcia, filmiki, możecie posłuchać pięknej arabskiej muzyki, przejżeć ofertę wycieczek fakultatywnych, ceny itd...miłej lektury!
        • handzik.g Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 20.04.13, 21:07
          Witam! Ja też rozpoczynam przygodę z blogowaniem. Trochę ciekawych informacji i zdjęć o Hiszpanii, przede wszystkim o Andaluzji!

hanczeska.blogspot.com.es/
    • karismah Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 09.06.12, 13:59
      polecam blog o podrozowaniu i jedzeniu
      kartoflavour.wordpress.com/
      • rege2 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 11.06.12, 01:41
        a ja korzystam głównie z przewodników Pascala
        • widelcemprzezswiat Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 12.06.12, 13:07
          U mnie nie tylko o podróżach, ale też baaaaardzo dużo o jedzeniu, knajpkach, restauracjach i w Hiszpanii, i w Meksyku, i Warszawie, i w Moskwie..gdzie akurat nas poniesie smile dodatkowo o miejscach, gdzie się da bez problemu podróżować z niemowlakiemsmile

widelcemprzezswiat.wordpress.com/
          zapraszam serdecznie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka