gosiag38 16.10.07, 13:24 Witam.Szukam mapy rowerowej Włoch.Głownie chodzi mi o rejon północnej części kraju ale i całego kraju też może być ( na następne wyprawy:)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yostahoo Re: szukam mapy rowerowej Włoch 16.10.07, 21:38 www.omnimap.com/catalog/int/bicycle.htm Poszperaj na tej stronce. Zamów albo kup na miejscu. Trasę możesz zaplanować korzystając np. z netu. Planujemy z kolegą najazd na Lombardię. Do Medio samolotem, powrot rowerami. Odpowiedz Link
oskar58 Re: szukam mapy rowerowej Włoch 17.10.07, 08:22 Też szukałem, ale bez skutku. Pojechałem we wrześniu bez mapy i wróciłem bez mapy. Przejechałem ok. 1200 km od Treviso do Mediolanu i z powrotem przez Genuę, Cinque Terre, Pizę, Bolonię i Wenecję. Trasę przygotowałem za pomocą internetu, łącznie z mapami miejscowości. W informacjach turystycznych dają darmowe mapki turystyczne miejscowości i okolicy, to całkowicie wystarczało do zwiedzania. Teraz planuję wyprawę do Hiszpanii. W internecie jest wszystko. Życzę powodzenia. Pozdrawiam. Oskar Odpowiedz Link
gosiag38 Re: szukam mapy rowerowej Włoch 17.10.07, 08:25 dziękuję serdecznie za info.I życzę powodzenia w realizacji swoich planów!!!Komu w drogę temu na pedał nogę:) Odpowiedz Link
ewcyna Re: szukam mapy rowerowej Włoch 17.10.07, 16:37 W ubiegłym roku planując wyprawę na Sycylię również długo szukałam map .. bez skutku. Sklep Podróżnika, interenet, strony włoskie. Stwierdziłam, że kupię sobie na miejscu. Nic bardziej mylego - wszedzie oferowano mi mapy drogowe w skali 1: 300 000. Jedyne rozwiązanie, jakie znalazłam to odwiedzanie inforamcji turystycznych - zazwyczaj oferowali tam mapy regionu, bynajmniej nie rowerowe, ale w lepszej skali pozwalajacej znaleźć jakieś drogi poboczne. Powodzenia. I tak będzie fajnie:) Odpowiedz Link
oskar58 Re: szukam mapy rowerowej Włoch 17.10.07, 20:57 Ewcyna, mamy podobne doświadczenia z mapami. Ale interesuje mnie co innego. Czy zamieściłaś gdzieś relację z Sycylii, taka osobistą z punktu widzenia turysty - cyklisty. Po przeczytaniu relacji Wolffa nabrałem przekonania że Islandia i Norwegia, to nie dla mnie, a Sycylię lub Sardynię miałem w dalekich planach. Odwiedziłem juz Korsykę, polecam. Teraz siedzę nad opracowaniem trasy do Santiago de Compostela i na koniec świata, ale może być też Sycylia. Pozdrawiam. Oskar Odpowiedz Link
ewcyna Re: szukam mapy rowerowej Włoch 03.11.07, 09:10 Oskar, wstyd się przyznac, ale relacji wciąż nie mam... Mam jednak wciąż notatki, więc już najwyższy czas usiąść i napisać (jesli pamięć nie zawiedzie), bo była to wyprawa niezwykła. Jesli jednak masz konkretne pytania dotyczące Sycylii to pisz na ewa@bicycle.pl. Ja natomiast chęnie poczytałabym o Korsyce - czy masz swoją relację? Odpowiedz Link
oskar58 Re: szukam mapy rowerowej Włoch 04.11.07, 19:43 Do Ewcyny. Niestety też nie spisałem relacji. Ale mogę się pochwalić, siedzę teraz godzinami przy komputerze i opisuję zdjęcia z moich wypraw(w programie PICASA). Powstanie z tego przynajmniej album fotograficzny, który mogę Ci wysłać. Może też zamieszczę go w internecie. Jednak to potrwa, bo mam za sobą trzy ciekawe wyprawy i zdjęć jest dużo. Zgadzam się z tymi, którzy odsyłają do internetu w poszukiwaniu map i innych informacji. Wylatując z Polski miałem szczegółowo opisaną trasę przejazdu i wydrukowane mapki miast które zamierzałem zwiedzać (nie wszędzie jest informacja turystyczna, a jeżeli jest to często nieczynna, a mapy tam wydawane też są różne). Drogi, skrzyżowania są dobrze oznakowane, pobocza szerokie i równe, tylko jechać. Co do Sycylii, to kupiłem przewodnik Gazety wyborczej i czytam go. Interesują mnie informacje, których tam nie znajdę. To właśnie informacja o stanie dróg, oznakowaniu, konfiguracji terenu, itp. Pozdrawiam. Oskar Odpowiedz Link
gosiag38 Re: szukam mapy rowerowej Włoch 18.10.07, 11:17 Dzięki za info dobre ludziska:)Pozdrawiam wszystkich "zakręconych" Odpowiedz Link
de.fect Re: szukam mapy rowerowej Włoch 26.10.07, 12:36 Jak widzisz ludzi cyclo-zakręconych jest wiele. Powinnością tych co odbyli podróże dzielić się doświadczeniem (mapami również) z ruszającymi w drogę. Mapę kupiłem w Italii. Podasz adres to wyślę. Tylko nie jest to rowerowa ale bardzo dokładna. Fotki z tej wyprawy i innych do oglądnięcia pod grosz47.fotosik.pl Pozdrawiam Andrea. Odpowiedz Link
gosiag38 Re: szukam mapy rowerowej Włoch 26.10.07, 13:58 Dzieki wielkie,jestem wdzięczna za pomoc i wzamian również takową ofiaruję o ile będziesz w potrzebie. Oglądałam Twoje fotki.Mam pytanie czy jestes może z Koniecpola? Jedno zdjęcie zauważyłam właśnie w podpisie,że jest z Koniecpola a szukam kontaktu do jednej osoby stamtąd. A tak w ogóle to fajne te fotki:) Pozdrawiam serdecznie i podaje meila gosiag38@o2.pl. Jeszcze raz dziękuje:) Odpowiedz Link
damianis1 Re: szukam mapy rowerowej Włoch 27.10.07, 19:36 Trasy rowerowe w polnocnych Woszech sa swietnie oznakowane takze nawet nie majac dobrej mapy mozna dobrze sie poruszac o czym juz sie przekonalem Odpowiedz Link
biedronka744 Re: szukam mapy rowerowej Włoch 06.11.07, 11:06 Włochy rowerkiem dobry pomysł, najpierw w dół jedno morze potem w górę drugie :) Odpowiedz Link
mordial Re: szukam mapy rowerowej Włoch 03.12.07, 21:41 Niewiem czy nie zapóżno jak na wycieczkę ale ... Zastanawiałaś się na GPS? Obecnie są do kupienia nawigatory i zestawy po coraz niższych cenach np. Mio c250 z mapą polski i europy zachodniej - 829 zł. Cena może początkowo wydawać się wysoka jednak poczytaj opis techniczny użądzenia "Trasy: najkrótsza, najdłuższa, omijanie autostrad, dróg nieutwardzonych, promów, zawracania". Modeli jest masa wszystko zależy od tego jakich funkcji szukasz :) Odpowiedz Link
gosiag38 Re: szukam mapy rowerowej Włoch 24.12.07, 08:12 GPS super sprawa ale.... Zastanawiałam się nad kupnem tego urządzenia jednak po 1. w przypadku naszych wypraw nie mamy dostępu do prądu ( spanie na dziko , nie na campingach) także ładowanie aku odpada 2. GPS nie podsiada (o ile się orientowałam ) programów ze ścieżkami rowerowymi ( są ale do pieszych wędrówek) 3. tak prawdę mówiąc to jakoś mam przekonanie bardziej do map papierowych .rozkładam i widzę duży obszar i mam możliwość różnych opcji wyboru trasy.Ostatnio jak byliśy na wyprawie w Alpach spotkaliśmy niemca,który własnie korzystał z GPS i prawdę mówiąc nie przemówiła ta opcja do mnie- ale byc może z czasem pojawią się programy typowo dla rowerzystów i wtedy jak najbardziej tak :) Dzięki za pomysł. Pozdrawiam Odpowiedz Link