Dodaj do ulubionych

Air Italy Polska

IP: *.chello.pl 07.05.08, 12:37
Odradzam latanie tymi liniami lotniczymi , są to tak zwane latające "Trumny".
Samoloty stare 19 letnie , przy lądowaniu bębenki mało nie pękają , jakieś
dziwne hamowania po wylądowaniu , a samolot Iron Maiden po prostu horror .
Odradzam AIP
Obserwuj wątek
    • zwirekiwigura Re: Air Italy Polska 07.05.08, 12:49
      Samoloty to nie samochody. 19-letnia maszyna wcale az tak bardzo stara nie jest.
      Np. _srednia_ wieku samolotow w American Airlines, najwiekszym amerykanskim
      przewozniku, to obecnie 15 lat.
      • Gość: A Re: Air Italy Polska IP: 217.33.252.* 07.05.08, 14:09
        Ale 19 lat to juz chyba niedaleko konca eksploatacji, nie?
        • zwirekiwigura Re: Air Italy Polska 07.05.08, 14:18
          Blizej konca niz poczatku, to prawda. Ale 19 letni samolot sporo moze jeszcze
          polatac.

"About 35 percent of the U.S. fleet is more than 25 years old, according to the
          International Air Transport Association."

I mowa tu jest o samolotach liniowych. Czartery sa zazwyczaj starsze.
          • Gość: :-: Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 10:45
            No i lata non-stop, dla tego co chwila się psuje jak nie silnik to
            co innego. Mięli już 3 lądowania awaryjne w ciągu swej
            kilkumiesięcznej historii. Oby tylko nie doszło do tragedii. Ogromne
            opóźnienia mają już teraz. Co będzie w szczycie sezomu? Również
            odradzam AIP!
      • ishikihe83 Re: Air Italy Polska 14.11.19, 07:53
        Ja zawsze rezerwuje tanie bilety na stronie - jetradar.pl U nich zawsze znajdę loty wszystkich regularnych linii i tanich linii lotniczych, przez co nie muszę sprawdzać wielu stron.
    • kudlata13 Re: Air Italy Polska 08.05.08, 18:55
      Odczucia przy lądowaniu typu pękające bębenki :)(nigdy nie doświadczyłam czegoś
      takiego) to raczej sprawa indywidualna i warunki atmosferyczne mają znaczenie a
      wiek samolotów niekoniecznie. Ja akurat będę z nimi lecieć i raczej nie mam
      wyboru-wyjazd opłacony przed tym jak się dowiedziałam jakie linie będą
      obsługiwać Sycylię z Triady.
      Masz jeszcze jakieś argumenty czy tylko tak straszysz?
    • Gość: Marta Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 19:17
      My też nie mamy wyboru - lecimy do Bułgarii z Itaką... Ale jestem dobrej myśli -
      co ma być to i tak będzie:)
    • Gość: gosiunia Re: Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.08, 00:37
      Paweł ma rację! Nie latajcie samolotami! Trumnami! Czy nie słyszycie w mediach
      ile codziennie jest wypadków i ile ludzi ginie w katastrofach lotniczych???

Sorry, za tą złośliwość ale mnie w końcu poniosło. Proszę, niech mi ktoś powie
      (oprócz Pawła) o ilu wypadkach samolotowych słyszał w ciągu ostatnich 12
      miesięcy a o ilu wypadkach samochodowych (marki Peaugot 406) -taki super
      fachowiec Paweł na pewno wie.
    • ewatr Re: Air Italy Polska 12.05.08, 22:20
      czy ktoś jeszcze osttanio leciał AIP i może podzielić się
      wrażeniami ?
      • Gość: ART Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 22:46
        Tu jest kilka opinii na temat AIr Italy Polska i raczej są
        negatywne. Opóźnienia, usterki, awarie, podnajmowanie samolotów od
        innych przewoźników...
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=78641428&v=2&s=0
        forum.wakacje.pl/turcja/air-italy-polska-1071191.html&szukaj_w=body&select=air%20italy&sort=datestamp%
        20DESC#ftw

forum.wakacje.pl/tunezja/exim-23-33godziny-na-walizkach-1067779.html&szukaj_w=body&select=air%20italy&sort=datestamp%
        20DESC#ftw
        • kudlata13 Re: Air Italy Polska 17.05.08, 13:42
          no i co ? mam zrezygnować z wczasów bo lecę z Air Italia?? śmieszne! Na razie
          jeszcze żaden samolot nie spadł chyba, że mój będzie pierwszy a wtedy to juz mi
          wszytko jedno- oby w drodze powrotnej bo chce zobaczyć Sycylię:))Ludzie nie
          siejcie paniki bo później ludzie w stresie na lotnisku panikują jak się
          naczytają tych głupot. Opóźnienia zdażają sie wszystkim liniom lotniczym a
          wynajmowanie samolotów od innych firm w razie awarii to normalna praktyka.
          • Gość: Kasia Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 14:30
            To czemu tak pluliście jadem na Primę skoro to takie normalne?
            • Gość: 4przemo77 Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 15:57
              Roznica jest diametralna. Prima, ex Fisher opoznieni miala regularnie, nabrala
              za duzo zobowiazan i nie radzila sobie z ich obsluzeniem. Natomiast AIP, poki co
              nie ma opoznien, nie liczac 2 czy 3 wyjatkow, zwizanych z normalnymi awariami
              jakie zdazaja sie kazdej linii.
              • Gość: Gość Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 18:11
                Co Ty opowiadasz?! Mało który ich lot jest o czasie. Non-stop-kolor
                mają opóźnienia i zmiany w planie.
                • Gość: magda1kw Re: Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 11:39
                  ja lece tymi liniami 13 lipca na Rodos ... mam nadzieję, że
                  opóźnienia nie bedzie, ale strasznie strasznie się boje. Może ktoś
                  jeszcze leciał tymi liniami na Rodos? czy mieli opóźnienia, i czy
                  samolot był stary? Proszę, napiszcie bo strasznie się denerwuje
                  • glos_z_sali_obok Re: Air Italy Polska 08.07.08, 12:24
                    Niedzielne loty na Rodos opóźniały się max 3 godziny, więc lajcik. Samolot
                    będzie albo 17-letni albo 18-letni. A 18-letni samolot to tak, jak 5-7 letni
                    autokar.
                    • Gość: fendi Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 13:07
                      ale ty masz przelicznik....5-7 autasan bez przegladów lub 5-7 letnia
                      Setra serwisowana przez Evobus. Samoloty AIP latają zmelowane, czyli
                      niektóre, wazne części sa czasowo dopuszczone do eksploatacji i
                      dlatego są takie opóźnienia bo się sypią i muszą na gwałt ściągać
                      części a w Warszawie nie mają bazy technicznej czy magazynu -
                      przypomnij sobie co siędzialo z Prima/Ficher rok temu - z tym że
                      była mara różnica, Prima/Ficher miał magazyn i bazę techniczną w
                      Warszawie.
                      • glos_z_sali_obok Re: Air Italy Polska 08.07.08, 13:12
                        Miałem na myśli 5-7 letniego serwisowanego Neoplana. A odnośnie twoich wypocin
                        co do części, bazy i magazynu - pozostawię to bez komentarza.
                        • Gość: magda1kw Re: Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 13:19
                          dzięki za opinie, z tego co tu czytam to wygląda na to że każdy lot
                          jest opóźniony i nie ma szans na sprawny samolot ... czyli nic tylko
                          się modlić, żeby opóźnienie nie było dłuższe niż trzy godziny a
                          samolot był "w miarę sprawny " ... nieźle ...
                          odechciewa mi się tego urlopu.
                          • togo.2 Re:Air Italy Polska 08.07.08, 15:32
                            Wczoraj czyli 7.07. leciałam AEI z Agadiru do Pyrzowic.Wylot był
                            opózniony ok.30 min.Lot trwał 4 godziny i do Pyrzowic przylecieliśmy
                            planowo.Lot był spokojny bez żadnych rewelacji.Na stanie technicznym
                            samolotów się nie znam ale z zewnątrz i wewnątrz wyglądał normalnie
                            jak każdy inny samolot którymi latałam a latam już od 1995 roku.Do
                            Agadiru 23. 06. był opózniony też ok.30 min. ale nie nadrobił i
                            przylecieliśmy z opóznieniem.Ciesz się, ze urlop przed Tobą.
                  • Gość: frappe Re: Air Italy Polska IP: *.171.103.226.crowley.pl 08.07.08, 16:08
                    W tym roku chyba wiekszosc lotow czarterowych na Rodos obsluguje
                    AirItaly, wiec jesli ktos chce spedzic wakacje na tej wyspie - nie
                    ma wyboru. Lata jeszcze Centralwings, ale to chyba niewielka
                    roznica, jesli chodzi o jakosci obslugi, punktualnosc, niezawodnosc
                    itp.

22 czerwca lecialam z AEI z Katowic na Rodos. Wylecielismy i
                    wyladowalismy punktualnie. Lot byl obslugiwany przez maszyne z logo
                    AirEurope (boeing 757) i wlosko-polska zaloge.

Powrót - 6 lipca - byl juz niestety duzo gorszy. Wylot zaplanowany
                    byl na 9:25 i mial byc obslugiwany przez samolot AirItaly, ktory
                    rano powinien przyleciec z pasazerami Warszawy. Po 10-tej na
                    monitorach pojawila sie informacja, ze lot bedzie opozniony. Pol
                    godziny pozniej podano godzine odlotu - 12:40.
                    Do tego czasu samolot z Warszawy nie przylecial (moze ktos wie, co
                    sie stalo?), obawialismy sie wiec, ze opoznienie znacznie sie
                    zwiekszy. Jednak przed 13-ta weszlismy na poklad samolotu z logo
                    gadair (hiszpański przewoznik i polsko-hiszpanska zaloga, rowniez
                    boeing 757). Okolo godziny czekalismy na pozwolenie na start, bo w
                    powietrzu byl duzy ruch. No ale wystartowalismy, i wyladowalismy w
                    koncu, i bylam naprawde szczesliwa, gdy poczulam pod nogami ziemie.

Naleze do tej grupy pasazerow, ktora na mysl o locie samolotem traci
                    poczucie humoru, a kazda informacje o jakiejkolwiek zmianie
                    interpretuje w kategoriach katastroficznych. Wiem, ze niepotrzebnie,
                    ale tak mam. Zwazywszy na fakt, ze na lotnisku trzeba byc 2 godziny
                    przed odlotem - spedzilismy tam 6 godzin, z czego 4 na nerwowym
                    czekaniu + godzine w dusznym samolocie, bez dzialajacej klimatyzacji.

Z perspektywy swoich doswiadczen radziłabym Ci Magdo chyba tylko
                    tyle, zebys byla jednak przygotowana na to, ze opoznienie zawsze
                    moze sie zdarzyc, i ze byc moze trzeba bedzie czekac. W przypadku
                    AirItaly jest to cos zwyczajnego i na porzadku dziennym. Poza
                    dyskomfortem czekania - nie oznacza niczego zlego. Warto zostawic
                    sobie troche pieniedzy na jakas kanapke, kawe czy wode na lotnisku,
                    uzbroic sie w cierpliwosc oraz ksiazke, gazete, muzyke itp.
                    Jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem - bedziesz mile zaskoczona.
                    Nie ma tez chyba sensu rozwazanie, jak stare sa samoloty AirItaly,
                    bo jest duze prawdopodobienstwo, ze podroz odbedzie sie maszyna
                    wynajeta od innego przewoznika.

Mnie bardzo pomoglo to, co przeczytalam wczesniej na tym forum -
                    szczególnie chyba wypowiedz pilota AirItaly, ktory napisal, ze ma
                    zone, dzieci i psa, i tez mu zycie mile :) I ze kazdy samolot
                    przechodzi przed odlotem szczegolowa kontrole techniczna, wedlug
                    scisle ustalonej procedury. Maszyna nie w pelni sprawna po prostu
                    nie ma szans na start. Poczytalam sobie tez na stronie centralwings,
                    jak dziala samolot ;)
                    Denerwowalam sie przy tym opoznieniu - to jasne. Ale dzieki tym
                    informacjom znioslam to chyba lepiej.

Pozdrawiam, trzymam kciuki, powodzenia i udanych wakacji!
                    • Gość: omg Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 13:57
                      ja to słyszałam że w tych samolotach straszy a rdza spada do kubka z
                      wodą!!!! aaaa i opony wymieniają raz na 3
                      miesiące..... :))))))))))))))))

Samolot który nie jest w pełni sprawny nie ma szansy na wylot!!!!!
                      • Gość: frappe Re: Air Italy Polska IP: *.171.103.226.crowley.pl 12.07.08, 16:23
                        juz się śmiać?
                        • Gość: magda1kw Re: Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 13:20
                          już wróciłam ...(14-07 wylot, powrót 20-07 )
                          leciałam z Air Italy ale lot obsługiwał olimpic airlines (
                          lecieliśmy ich samolotem) . Samolot stary ale chyba jary, po w jedną
                          i drugą lot był b. spokojny. I co najśmieszniejsze - zero opóźnień!!
                          Ani w jedną ani w drugą, wystartowaliśmy co do minuty.
                          Musze przyznać, że się mega pozytywnie rozczarowałam.
                          Obsługa b. miła. Zawsze jest ktoś kto mówi po polsku. Na pokładzie
                          podają kanapki i napoje do picia. Dla uściślenia : za darmo!!
                          W każdym razie, teraz nie mogę nic złego powiedzieć o tych liniach.
                          • Gość: Gość Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:57
                            Samolot nie należał do Air Italy. Po prostu go wynajeli i tylko to
                            uchroniło Cię przed opóźnieniem. Samolot Olimpic Airlines był
                            sprawny. Nie to co 757 AIP (wiecznie się psuje). To, że dostaliście
                            napoje i kanapki zawdzięczacie Olimpic Airlines, ponieważ u nich tak
                            wygląda "serwis". W Air Italy Polska płacisz za wszystko z
                            cateringu. Wyjątek stanowi Kuba, którą AIP JESZCZE obsługuje. Oby
                            jak najszybciej zaprzestał tego procederu, bo chętnie bym się tam
                            wybrał a do momentu kiedy oni będą tam latać, ja nie polecę.
                            Rozważam ofertę z Niemiec.
                            • Gość: Gosc Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 10:46
                              Grogi Goscciu,
                              Jak nie masz pojęcia o firmie AIP to nie komentuj.Jesli jakakolwiek linia
                              wynajmuje samolot od innej firmy,to placi za wszystko i CATERING.Catering
                              zapewniły i zapłaciły linie Air Italy Polska a nie Olimpic Airlines.Nie wiem czy
                              wiesz,bo z tego co widze to napewno nie.Kazda firma charterowa,przedstawia
                              oferte z cateringiem,biurom podróży.To do niej należy wybór,przelot z
                              cateringiem lub bez cateringu.Miłych lotow z Niemiec,Thomasem Cookiem,Condor w
                              których catering nie robi żadnego wrażenia,chyba że imponuje Tobie wylot z
                              Niemiec.Podziwiam ludzi,którzy traktują podróż samolotem jak wizytę w restauracji.
                              • Gość: Gość Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 11:06
                                W takim razie skoro AIP płaci za KATERING (według mojej wiedzy płaci
                                pasażer za pośrednictwem BP), na trasie np WAW-MIR-WAW tylko na
                                rejsach realizowanych Olimpic Airlines, to czy ten konkretny rejs
                                był "wyjątkowy" a KATERING specjalnie ustalony z biurem podróży?
                                Czym ten lot różnił się od realizowanych EI-IGC? Dziwi mnie ta
                                niecodzienność i odstępstwo od "normy" czyli dziadostwa.
                                A co do lotów z Niemiec to dziękuję, jak do tej pory jestem bardzo z
                                nich zadowolony. Nie mogę porównać standardu niemieckiego do
                                Waszego, niestety. Gdyby w Polsce był "normalny" przewoźnik, wielu
                                ludzi nie było by zmuszonych do kupowania wakacji u zachodniego
                                sąsiada. Wybacz ale ta Wasza taniocha, opóźnienia i żenujący
                                standard mi i wielu innym nie odpowiada ale słyszałem, że niebawem
                                zamykacie interes... Czym to jest spowodowane, jeśli mogę spytać?

Ja natomiast pozdrawiam ludzi, którzy traktują podróż samolotem jak
                                przejazd MZK...
                                • Gość: gosc Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 11:14
                                  Jesteś z byłej Primy Charter czy Centralwings?Jeśli nie podoba Tobie się lot z
                                  AIP,to nie lataj.Nikt Ciebie nie zmusza latac z AEI.Właśnie widać twoja typowa
                                  narodową mentalność,zgnoić,zniszczyć i pałac nie czyimś upadkiem.Zbyt
                                  inteligentny to Ty nie jesteś i zbyt wiele w swoim zyciu nie widziłeś.
                              • Gość: kasia Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 21:04
                                Zgadzam się z poprzednikiem. Dobre! wizyta w restauracji:))))))))))
                            • Gość: Ktos Re: Air Italy Polska IP: *.mobile.playmobile.pl 30.08.08, 18:24
                              hehehe jaki Ty czlowieku glupi jestes!!! Nie polecisz na Kube bo AIP
                              tam lata?? heheheh!!! a co niby inni przewoznicy na Kube nie
                              lataja?? Lec czlowieku z wloch jak chcesz lata blue panorana lec z
                              niemiec lata m.in condor!!! Mozliwosci dostania sie na Kube jest
                              tysiace. Ale jak sie jest deklem to lepiej jest siedziec i narzekac
                              ze jak AIP przestanie tam latac to wtedy ja polece!!! Puknij sie w
                              lep matole!!!
                              • Gość: FLY Re: Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.08, 18:26
                                Jakaś komitywa FA z tych makaronowych linii się tu pokazała. Moje pytanie
                                dotyczy czy to stewy z tej linii tak bardzo bronią swojego pracoodawcy? Skoro
                                tak to dlaczego wciąż szukacie ludzi do pracy, jest tak nędznie finansowo, czy
                                może współpracownicy są tak koleżeńscy, że na niektórych lotach stewki płaczą w
                                pokładowej toalecie, ponieważ jest tak przyjemnie. Doświadczyłem uprzejmości
                                tamtejszej załogi i powiem szczerze że jaki pan taki kram. Samolot jak samolot
                                B757 jest fajny czy ma 10 czy 15 lat kocham latać i mnie to nie przeszkadza.
                                Piloci z Primy latają- super i maja klasę, włosi niestety nie ale ponoć są
                                kochliwi.
                            • Gość: Ktos Re: Air Italy Polska IP: *.mobile.playmobile.pl 30.08.08, 18:24
                              hehehe jaki Ty czlowieku glupi jestes!!! Nie polecisz na Kube bo AIP
                              tam lata?? heheheh!!! a co niby inni przewoznicy na Kube nie
                              lataja?? Lec czlowieku z wloch jak chcesz lata blue panorana lec z
                              niemiec lata m.in condor!!! Mozliwosci dostania sie na Kube jest
                              tysiace. Ale jak sie jest deklem to lepiej jest siedziec i narzekac
                              ze jak AIP przestanie tam latac to wtedy ja polece!!! Puknij sie w
                              glowe matole!!!
                              • Gość: Gość Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 21:04
                                Puknąć to ja mogę ciebie młotku, wiesz w co... A swoje dobre rady
                                zachowaj dla siebie.
                            • Gość: Kasia Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 21:00
                              Przykro mi poinformować Pana,że AIP zaczyna kolejny zimowy
                              sezon.Zapraszają do Cancun,Varadero,Porlamar,Goa,Sal,Bankoku:)
                              Skąd ta niechęć do przewoźnika? Lotnictwo cywilne nie chodzi jak
                              szwajcarski zegarek.tak po prostu jest.
              • Gość: FLY Re: Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.08, 18:10
                Przemo,
                Co Ty opowiadasz Prima owszem miała czasami ślizg czasowy ale nie było tak jak
                w`AIP, jeśli trwało dłużej to zawsze był dla pasażerów hotel, AIP nie ma tego w
                zwyczaju są mało uprzejmi i czasami zdarza im się zapomnieć przepraszam:)-
                powiedzieć rzecz jasna. Prima miała miłą obsługę zawsze uśmiechniętą, nie robiła
                łaski że jest w pracy. sami warto polecieć godz , czy dwie później ale zawsze
                dolecieć, czas tu jest ważny ale i odpowiedzialność też. Pozdrawiam wszystkich
                którzy mimo wszystko miło wspominają PRIME , ja do nich należę.
                • Gość: kawu Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 21:09
                  A w AIP pracuje mnóstwo osób z Primy.Mają się dobrze ale też tęsknia
                  za dawnymi barwami:)
      • Gość: Gosia Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 19:00
        Ja leciałam 15.07 z Gdanska do Hurhady o 12;10 zero opoźnienia
        wszystko o czasie lot przyjemny obsługa bardzo miła Z powrotem 22.07
        mielismy powrotny samolot o 7:30 tutaj juz nie było tak kolorowo jak
        na poczatku o godzinie 4;30 przyjechał po nas autokar ktory zabbrał
        nas na lotnisko Wszyscy przeszliszmy odbrawe i nastepnie czekalismy
        sobie na samolot o godz. 7;30 Ale przed godz 7;00nastapiło
        przesuniecie na godz.8;25 poźniej na 9;40 bo samolotu nie było nikt
        nie wiedzial co sie stało iczy wogole polecimy Czekalismy niecale
        2,5h i sie doczekalismy wylecielismy o 9;30 z malym opźnieniem Dla
        mnie to nie bylo cos strasznego Duzo podrozuje i licze sie z tym ze
        samolot czy nawet pociag moze sie spoźnic Wiekszosc ludzi na
        lotnisku to tak przezywała jakby koniec świata maiłby byc Wiem ze
        była wczesna pora i jakbysmy wiedzieli to jeszcze pospalibysmy sobie
        w hotelu ale takich rzeczy niestety nie da sie przewidzieć
        • Gość: Rysio Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 00:09
          Da się przewidzieć o ile obsługuje Cię "normalna" linia a nie jej
          parodia czyli Air Italy Polska. Jak ktoś już wyżej napisał, "jej
          koniec jest bliski"!
      • Gość: CzCh Re: Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 14:54
        Leciałem z nimi na przełomie maja i czerwca do Turcji. Lot w obie strony bez
        zastrzeżeń. Lądowanie w Turcji najwyższej klasy. W drugą stronę pilot (imię
        Piotr, nazwiska nie pamiętam) co jakiś czas zagadywał pasażerów, a to żeby w
        czasie lotu pozostali na pokładzie bo na zewnątrz zimno:), a to, że Kubica
        zdobył pierwsze punkty w sezonie... Ogólnie wrażenia sympatyczne, bez żadnych
        opóźnień w obie strony. Jedynie lądowanie faktycznie trochę głośne, ale bez
        przesady. ogólnie miło było:)
        • Gość: RysiaGa Re: Air Italy Polska IP: *.xdsl.centertel.pl 16.06.09, 15:53
          Wzieli sie wreszcie za robote jak zawisla nad nimi wizja utraty
          pracy. Aurela nawet z Turcji ich probuje wygryzc. Lot lyka dalekie
          trasy na sezon zimowy wiec ciekawe co bedzie z AIP dalej. Dobre
          opinie nie wystarcza. Jest zadyma w sprawie Aureli i uwazam, ze
          bardzo dobrze. Aurela lata na krzywy ryj co zlosci AIP zreszta
          slusznie ale ULC nie wykazuje chceci zmiany swojej decyzji odnosnie
          zgod dla Aureli na latanie poza Unie.
    • Gość: luska Re: Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 13:11
      Właśnie wróciłem tymi liniami z Rodos było wszystko ok, nie wypisuj
      głupot.
      • Gość: frappe Re: Air Italy Polska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.08, 17:32
        To się chłopie ciesz, że było wszystko ok, i pozwól podzielić się
        swoimi doświadczeniami tym, którzy nie mieli tyle szczęścia.
        • Gość: Marta Re: Air Italy Polska IP: 77.79.228.* 13.07.08, 18:29
          Ja wróciłam właśnie z nimi z Bułgarii. Punktualnie ( w drodze powrotnej
          niewielkie opóźnienie), samolot wypożyczony od hiszpańskiego Gadaira (załoga
          hiszpańsko-polska). To była moja pierwsza podróż samolotem i wrażenia na pewno
          nie zniechęciły mnie do latania:)
          • Gość: frappe Re: Air Italy Polska IP: *.171.103.226.crowley.pl 13.07.08, 19:05
            Super, tylko sie cieszyc! :)
            W moim przypadku lot NA Rodos byl punktualny i przyjemny, i tez
            bylam zadowolona. Lot powrotny byl opozniony o 4 godziny, wiec
            entuzjazm mnie jakby... opuscil :/
            Po prostu - bywa roznie, i dobrze jest miec tego swiadomosc, by
            uniknac rozczarowan.
    • Gość: wujo Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 11:32
      Wylatywałem z nimi na Rodos z Katowic 6 lipca. Opóźnienie 3,5 godz. Powrót 13
      lipca, opóźnienie 30 min. Trasę obsługuje samolot hiszpański, z hiszpańską
      załogą, linii (bodajże) European Airlines. Chyba jest to jakiś "podczarter", bo
      z Katowic do Monastyru jako Air Italy Polska leciał samolot z logo i w barwach
      właśnie Air Italy Polska. Na trasie Katowice, Warszawa - Rodos lata wyżej
      wymieniona hiszpańska maszyna, która wygląda zupełnie inaczej niż samolot lecący
      do Tunezji. Podróż jak widać przeżyłem, więc nie narzekam;).
      • Gość: Gość Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 14:45
        Jeżeli jeszcze trochę polatają tymi wypożyczanymi samolotami, to nie
        wróżę im długiej kariery na naszym rynku. Nie sprzedaje się mocy
        przerobowych na 3 lub 4 samoloty, mając tylko jeden! Dzieje się
        dokładnie tak samo jak w Prima Charter a wszyscy wiemy jaki był tego
        koniec.
    • Gość: marek Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 22:36
      te linie akurat mają BOEINGI 757-200, których wyprodukowano ponad 1000 i z tych
      ponad 1000 sztuk tylko 8 uległo zniszczeniu i każdy z winy człowieka!!! w tym 2
      porwano w atakach na wtc, w jeden wjechano na lotnisku itp. ŻADEN 757-200 nie
      mial awarii technicznej, która doprowadzilaby do wypadku!!!
      • Gość: Jaś Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:57
        Zawsze musi być ten pierwszy raz.
        • ewatr Re: Air Italy Polska 15.07.08, 12:09
          Ja czekałam na Okęciu 9 godzin na odlot do Monastiru.
          Byłam o 12:30 tak jak kazano, odlot miał być 14:30, a ok.13
          dowiedzieliśmy się, że jest opóźniony i wylecimy o 20.
          Wystartował jednak o 21:00 :(
          Jako powód podano, że załoga musi mieć minimalny czas odpoczynku.
          Świetnie- a co z nami ?!! 200 osób, mnóstwo małych dzieci.
          Tak więc koczując na lotnisku obserwowaliśmy odloty innych linii do
          Tunezji.
          I na pewno jeszcze kiedyś polecę do Tunezji, bo to piękny kraj,
          ale wybiorę wtedy zdecydowanie linie Nouvelair.
          Tak samo w Monastirze podczas 2,5h oczekwiania zauważyłam, że to
          bardzo punktualne linie, samoloty mają nowe, a dla mnie to 2 bardzo
          ważne sprawy.
          • Gość: ewatr Re: Air Italy Polska IP: 83.238.13.* 17.07.08, 10:49
            sorry za pomyłkę- nie 9 a 6 godzin (chociaż jaka różnica- i tak
            dużo ....)
    • j40i4 Re: Air Italy Polska 17.07.08, 10:28
      Właśnie siedzę na lotnisku i czekam na wylot. Na razie 1 godzina opóźnienia, potem powiedzą co dalej.
      • Gość: Kidler Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 11:40
        Niech ci dobrodzieje z Włoch darują sobie atrakcje, jakie nam
        zapewniają. Niech spadają do siebie! Słyszałem, że ich koniec jest
        bliski. Dobija ich brak samolotów, awarie, opóźnienia i wypożyczanie
        samolotów od innych linii. Oby jak najszybciej się wynieśli, bo
        dłużej tak być nie może.
      • j40i4 Re: Air Italy Polska 17.07.08, 12:07
        Właśnie zapowiedzieli, że może wylecimy o 16, czyli z 6-o godzinnym opóźnieniem. Co za syf! Nigdy więcej!
        • j40i4 Re: Air Italy Polska 01.08.08, 17:56
          No i wróciłem.
          Przy wylocie (17. lipca) mieliśmy opóźnienie prawie 7 godzin. Samolot, którym
          mieliśmy lecieć stał na płycie i z przyczyn technicznych nie mógł lecieć. Z
          Włoch przyleciał po nas samolot linii Gadair - dość podły - wyeksploatowany i
          brudnawy. Poczęstowali nas 7-daysem, i kubeczkiem soku. Inne wyloty tego dnia
          praktycznie bez opóźnień.
          Z powrotem (31. lipca) wróciliśmy bez problemu - o czasie, samolot był już
          lepszy - czyściejszy, z komunikatywnym kapitanem. Poczęstowali smaczną kanapką.
          W sumie bez uwag. Jednak na przyszłość będę się starał omijać tę linię.
    • Gość: Gość Re: Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 12:03
      Impreza w Maroku :
      Katowice - Agadir - 30.06.2008 - opóźnienie 1 h,
      Agadir - Katowice - 14.07.2008 - opóźnienie 6 h !!!

W samolocie strasznie ciasno : czuliśmy się jak sardynki w puszce i tak przez
      4,5 h lotu. Straszne.
      • Gość: Kidler Oby koniec był jak najszybszy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 12:23
        Teraz kupując wycieczkę w Biurze Podróży należy najpierw się
        upewnić, czy impreza nie jest organizowana we współpracy z Air Italy
        Polska!
        Jeżeli tak, to trzeba wiać czym prędzej!
        Jak można tak lekceważyć ludzi?! No żeby 6/8 godzin było "małym"
        i "standardowym opóźnieniem" to się już w pale nie mieści!!!
        Przecież tam czekają rodziny z małymi dziećmi!!! Rozumiem, raz na
        jakiś czas ale nie żeby non-stop były opóźnienia i awarie!!!
        Jestem wstrząśnięty patrząc na beztroskę i biur podróży i tej
        śmiesznej linii! Myślę, że nie tylko ja mam takie odczucia...
        • escada92 Re: Oby koniec był jak najszybszy!!! 17.07.08, 14:32
          Zgadzam się z Tobą w 100%. Najgorzej mają rodziny z małymi dziećmi,
          współczuję im, to musi być niesamowicie straszna udręka. Tyle godzin
          czekać, jednym słowem masakra.
          • Gość: hmm Re: Oby koniec był jak najszybszy!!! IP: 193.201.167.* 24.07.08, 11:23
            Nie ma co im wspolczuc i dobrze. najpierw pchaja sie do odprawy bo
            to z dziecmi zazwyczaj 8 doroslych i jedno dziecko, i gotowi cie od
            ku... nawyzywac bo to przeciez z dzieckiem. niech stercza z tymi
            dziecmi na lotnisku !! a pozatym to po co je biora ?
            • Gość: ,mikael Re: Oby koniec był jak najszybszy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.08, 09:15
              Lecz się kochanieńki na nóżki bo na główkę już za późno... miałem coś jeszcze
              napisać, ale szkoda mojego czasu...
            • Gość: zbig Re: Oby koniec był jak najszybszy!!! IP: *.sejmik.kielce.pl 29.04.09, 10:20
              najkrócej jak się da..... pojeb jesteś.
              • Gość: gość Re: Oby koniec był jak najszybszy!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 29.04.09, 17:47
                No coś nieciekawie wygląda sezon letni w AIP... 3 loty w tygodniu i
                ciekawe co będzie dalej. A miało być tak pięknie. Tyle samolotów i
                baza w Katowicach. Szkoda ludzi, jak zwykle.
    • karanissa Re: Air Italy Polska 17.07.08, 12:14
      Wiecie co, normalnie mi sie leciec na wakacje odechciewa, jak to
      czytam. Licze sie z opoznieniem 1h - 1,5 h, ale 6h to juz "lekkie
      przegiecie". Lecialam Air Italy w czerwcu, wszystko odbylo sie
      punktualnie (na szczescie). Teraz lece z nimi pod koniec sierpnia i
      jak zagladam na strone www okecia, to mi gul skacze. Prawie zaden
      lot AEI nie odlecial ostatnio o czasie - to samo tyczy sie
      przylotow. Mam cichutka nadzieje, ze koniec sierpnia do juz nie jest
      pelnia sezonu i moze bedzie troche lepiej.
      • ania_k_sz Re: Air Italy Polska 17.07.08, 21:23
        Lecialam w kwietniu do Hurghady z AIP. Wylot byl ok. Zaddnego
        opoznienia, na miejscu bylismy tez o czasie, bardzo mily i spokojny
        lot - powiem wiecej jednen z najspokojniejszych w ktorych bralam
        udzial. Powrot do Polski byl juz gorszy. Wylot mial byc o 0:30. Z
        hoteli zabrano nas o 22 i juz na lotnisku ok 23 dowiedzielismy sie
        ze samolot nie wystartowal z Polski. Wrocilismy do hotelu - tyle
        dobrego, bo pasazerowie z innego biura przeszli za szybko odprawe i
        koczowali cala noc na lotnisku.
        O 8 rano dowiedzilismy sie ze samolot AIP ladowal awaryjnie w
        Katowicach i ze leci juz inny samolot z tymi pasazerami.
        Przylecieli po nas Wlosi z AI. Oprocz zmeczenia nocnymi
        wyjazdami(bylismy z malym dzieckiem)lot powrotny byl rowniez bardzo
        spokojny a obsluga nadzwyczaj mila.
        Pod koniec sierpnia znowu lecimy do Egiptu tyle ze AMC Airlines.

Jedno co moge polecic urlopowiczom to wybieranie lotow poza scislym
        sezonem - o ile jest to mozliwe. W tym czasie opoznienia to norma.
        Przykre ale prawdziwe.

Zgadzam sie takze z jednym z poprzednikow, piloci i cala obsluga tez
        ma do kogo wracac i tak samo jak nam podrozujacym zalezy na
        bezpiecznej podrozy.

A poza tym czytalam, ze ilosc osob ginacych w wypadkach lotniczych
        na swiecie rocznie jest taka, jak rocznie w samochodowych w samej
        Polsce. Daje do myslenia.

A najlepiej nie myslec. Wykupiles bilet, chcesz wakacji za granica
        to zamaist dumac jakie bedzie opoznienie i co moze sie stac pomysl o
        tych fantastycznych wakacjach :-)
        Na reszte i tak wiekszego wplywu nie mamy.
        • Gość: Gość Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 11:35
          Mamy, wybierając innego, pewniejszego przewoźnika a nie tą parodię
          linii lotniczej!
          • Gość: Aga Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 21:21
            nie ma pewnych przewoźników,bo pewność nie zależy od linii ale od
            wilu innych czynników:obsługi naziemnej na lotnisku,pozwoleź na
            start i tych usterek także.ostatnio np. pęknięcie w szybie u jednego
            z przewoźników spowodowało 4 h opóźnienie.Ale jak myślicie,powinno
            się poganiać mechanika czy poczekać az upewni się że wszystko jest
            dobrze zamontowane?
            • Gość: paxone Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 01:32
              Jasne, że należy poganiać leniwego lewusa.
        • Gość: Dugi Re: Air Italy Polska IP: *.icpnet.pl 18.07.08, 20:43
          i bije brawo za logiczne myslenie i pozytywne nastawienie ;). jak to mowia co ma
          byc to bedzie. a na to jakimi liniamii lotniczymi polecimy ,wykupujac wycieczke
          w bp nie mamy wplywu. ja z rodzinka aip lece we wrzesniu na cypr.
          • Gość: Gość Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 11:34
            Co Ty opowiadasz? Przecież kupując wycieczkę, wstępnie wiemy jakimi
            liniami lecimy i jeżeli jest to AIP, możemy poprosić Agenta o
            wyszukanie oferty podobnej, tylko żeby przewoźnikiem był kto inny.
            Moi znajomi postąpili w ten sposób i zamiast lecieć tym dziadostwem
            AIP polecieli AMC i byli bardzo zadowoleni. Samolot o czasie i
            jeszcze posiłek dla urozmaicenia lotu podali, nie to co u
            makaroniarzy:(
            • glos_z_sali_obok Re: Air Italy Polska 19.07.08, 13:14
              A ty co bzdurzysz? Biuro podróży może w każdej chwili zmienić przewoźnika i taki
              pasażer może się wtedy co najwyżej cmoknąć w nos.
            • ziolek88 Re: Air Italy Polska 19.07.08, 15:51
              Jak chcesz się najeść to idź do restauracji a nie leć samolotem !!!
              • Gość: Gość Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 19:58
                Kupując wycieczkę z założenia wiem, jakimi liniami chcą mnie
                wysłać! Oczywiście może się zmienić przewoźnik ale ma to miejsce nie
                często.
                Jeżeli mam do wyboru dostać posiłek w cenie, to dla czego nie
                skorzystać? No chyba jest to logiczne...
            • Gość: latajaca Re: Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.08, 16:48
              Jesli jestes taki cwany to jesli chodzi o serwis to wlasnie biuro podrozy jest
              za to odpowiedzialne a nie linie lotnicze...
    • ania_k_sz Re: Air Italy Polska 18.07.08, 15:58
      Mialam na mysli to, ze bedac w samolocie jako pasazerowie nie mamy
      wiekszego wplywu na to, co sie stanie. Bez wzgledu na wybor linii
      lotniczych.
      ;-)
    • Gość: zbyszek Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 20:20
      leciałem teraz w lipcu tymi liniami do Turcji i powrót, opóźnienie w obie
      strony ok. 1,5 - 2 godz. ale inne linie miały w tych dniach jeszcze większe,
      samolot ok, zero problemów,
      • ania_k_sz Re: Air Italy Polska 20.07.08, 21:04
        Zmiany przewoznika zdarzaja sie niestety dosc czesto. Przed ostatnim
        wylotem w ciagu 2 m-cy zmienili sie 2 krotnie.

Jezeli chcesz miec (przawie) 100% pewnosc, co do przewoznika, ze
        bedzie taki, jaki sobie wybrales, zmien biuro podrozy na niemiecki.
        Tam, zarowno godzina jak i przewoznik, w 99% sa niezmienne.
        Maja tylko 1 mankament - duze przebicie cenowe.(porownywalam 2 tyg
        temu oferte w tym samym terminie, hotelu, opcji pobytu w Egipcie. Z
        wylotem z Berlina wyszło na 2 os. dorosle i dziecko 4,5 tys wiecej
        :-( )

Chce tylko nadmienic, ze najgorszy lot jaki przezylam byl wlasnie z
        Tunezji do Berlina.
        • Gość: Kings Re: Air Italy Polska IP: *.xdsl.centertel.pl 21.07.08, 19:42
          Dziadostwo jakich mało!!! Miałem ogromne opóźnienia w obie strony
          ale słyszałem, że nibawem zamykają interes. Może doczekamy się
          wreszcie jakiegoś normalnie funkcjonującego przewoźnika czarterowego.
          • Gość: aducha Re: Air Italy Polska IP: 80.54.67.* 24.07.08, 13:01
            15.07.2008- lot na Zakynthos z Poznania. O 4 rano przybyliśmy na lotnisko i
            dowiedzieliśmy się,że wylot nie o 6.35, lecz o 10.35. Droga powrotna tylko 2
            godz opóżnienia. Sam lot OK.
            • Gość: grajek Re: Air Italy Polska IP: *.static.arcor-ip.net 25.07.08, 00:14
              w czasie odprawy pasazerskiej oraz boardingu pasazerami opiekowal
              sie mlody czlowiek,nazywano go koordynatorem,dzieki niemu czulismy
              bezposrednie zainteresowanie pasazerami przez przewoznika.Dwa razy
              korzystalem z uslug tej linii i zawsze koordynator byl z nami.W
              innych liniach o podobnym profilu raczej trudno o takie
              spostrzezenia.Dowiedzialam sie ze dobra dzialalnosc koordynatora to
              to prawie odziedziczona tradycja tej firmy,niby nic a jednak....
              • Gość: nina Re: Air Italy Polska IP: 83.238.13.* 25.07.08, 08:20
                dziwne, bo ja żadnego koordynatora podczas odprawy nie miałam (lot z
                Warszawy), zresztą podczas boardingu też nie było inaczej niż w
                innych liniach charterowych
                I nie widzę takiej potrzeby. Mnóstwo ludzi leciało po raz 1 i nie
                sprawiali wrazenia ,że sobie nie radzą
                100 razy ważniejsze niż jakiś tam koordynator było by to, żeby
                kilku, a nawet kilkunastogodzinne opóźnienia nie były standardem
                tych linii :((
                • Gość: Kama Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 10:31
                  Stare samoloty (18 lat), opóźnienia sięgające kilkudziesięciu
                  godzin, awaryjne lądowania i wiele, wiele innych "atrakcji"- oto
                  całe Air Italy Polska więc przestań nam tu kadzić o jakimś
                  koordynatorze!
    • Gość: jozefa1 Re: Air Italy Polska IP: 80.51.237.* 25.07.08, 10:47
      Umówmy się, że Central W też nie jest wzorem puktualności i
      koczowanie na lotniku zdarzają się.Leciałam AItaly do Regiodi
      Calabri-kilka biur obsługujących kalabrię i Sycylię-Boeing 757,w
      jedną stronę opóźn. z powodu pozaru na lotnisku i lądowanie w
      Lamezii, w drugą str.o.k.
    • Gość: gość Re: Air Italy Polska IP: *.chello.pl 26.07.08, 16:05
      ja leciałem na zakynthos z poznania... w tamtą stronę opóźnienie 4 godz. wytłumaczone przez pilota jakimś innym wcześniejszym lotem...
      z powrotem opóźnienie 2 godz... nie było jednak jakiegos wiekszego zdenerwowania turystów
      w obie strony polskie stewardessy (zreszta bardzo ładne:))
    • Gość: latajaca Re: Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.08, 16:44
      Jesli ktos nie wie czemu bola bebenki przy ladowaniu to nie powinien sie
      wypowiadac na ten temat!!!A samoloty są sparwne nawet jesli maja 19 lat
    • Gość: marcinm Re: Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 10:52
      Czytając to wszystko, te narzekania, utyskiwania i biadolenia, zastanawiam się
      dlaczego Szanowni Państwo nie wykupią sobie Business Class w rejsowym
      samolocie??? Przecież kupując wycieczkę za 2000 zł z opcją All incl.na tydzień,
      nikt nie zafunduje przelotu z jedzeniem, odchylanymi siedzeniami i siatkami na
      książkę... przecież te wpisy to często brak samokrytycyzmu, zastanawiam się też
      dlaczego w ogóle latamy, przecież można wybrać się swoim samochodem /oczywiście
      tam gdzie jest to możliwe/.
      Lecąc takim "powietrznym autobusem" jakim są te przeloty, należy realnie ocenić
      sytuację, a jak nam się nie podoba to...Business Class
      • Gość: kaska Re: do marcinm IP: 83.238.13.* 30.07.08, 16:11
        uwierz mi,że można lecieć "godnie" wieloma liniami charterowymi,
        które mają porządne samoloty, nie odnotowują wielogodzinnych
        opóźnień i często serwują catering na pokładzie (choć to akurat dla
        mnie nie jest w ogóle istotne- w końcu lecimy tylko kilka godzin i
        nikt z głodu nie umrze).
        Te linie to np. tunezyjki Nouvelair czy Tunis air , egipskie Air
        Cairo czy AMC, latajacy do Turcji Sun Express, Sky Airlines czy Free
        Bird.
        Więc nie chrzań głupot o business class !!!!!
        • Gość: Dodi Re: do marcinm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 17:26
          czy wspominając poleki linie: White Eagle Aviation (WEA) czy Air
          Polonia!
        • Gość: marcinm Re: do marcinm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 18:10
          Akurat do zaprezentowanych przez Ciebie przewoźników nawet bym nie wsiadł, a
          poza tym mówię ogólnie o tym, że Polacy wyjątkowo narzekają i tylko czyhają na
          wyjeździe, żeby mieć na co psioczyć, zamiast cieszyć się urlopem. Z
          przedstawionych przez Ciebie przewoźników widać, że specjalizujesz się w
          Tunezji, Egipcie oraz Turcji-a te kierunki są mi obce i takie pozostaną ze
          względów na panujące tam zwyczaje i poziom świadczonych usług.
          • Gość: kaska Re: do marcinm IP: 83.238.13.* 31.07.08, 08:46
            Piszesz :"Akurat do zaprezentowanych przez Ciebie przewoźników nawet
            bym nie wsiadł"- o.k.- Twoja sprawa
            Za to wsiadłbyś do rewlacyjnych linii Air Italy ????- no cóż....też
            Twoja sprawa.....
            Piszesz: "Polacy wyjątkowo narzekają" i "Tunezji, Egipcie oraz
            Turcji-a te kierunki są mi obce i takie pozostaną ze
            względów na panujące tam zwyczaje i poziom świadczonych usług" -
            sorry, ale skoro nie byłeś to skąd wiesz jaki jest tam poziom
            świadczonych usług ?- może to nie jest narzekanie, ale jednak mało
            profesjonalne podejście do tematu.
            Ja dopóki sama się o czymś nie przekonam to jednak nie wyrabiam
            sobie zdania na podstawie opinii innych.
            • Gość: jan Re: no comment.... IP: *.chello.pl 31.07.08, 20:32
              wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,200-Polakow-utknelo-w-Rodos-na-lotnisku,wid,10211903,wiadomosc.html?ticaid=16584
              • Gość: lulu Re: no comment.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:40
                będzie buba... jak to mówi Czesio...
                • Gość: ania Re: no comment.... IP: 80.50.234.* 01.08.08, 08:37
                  W tej chwili Hurgada jeden samolot opóźniony o kilka godzin, a drugi
                  z 12:30 odwołany ???????????? Super.
                  • Gość: Gość Re: no comment.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 10:39
                    Dziwię się, że w TV nic nie mówią. Pamiętam jak za czasów Fischera
                    było opóźnienie, to pasażerowie od razu TVN wołali i była afera na
                    całą Polskę. Może należało aby każdy, kogo samolot jest
                    opóźniony/odwołany dzwonił do RMF, Radia ZET czy TV. Może jak AIP
                    poczuje większą presję społeczeństwa to zacznie latać NORMALNIE ale
                    biorąc pod uwagę to, że do tej pory olewali ludzi, wcale zmienić się
                    to nie musi. Namawiam do pytania w BP kto obsługuje lot, jeżeli jest
                    to Air Italy to rezygnujmy.
                    • blackjoa Re: no comment.... 26.08.08, 16:08
                      wylot do Hurghady miał być 01.08 o godz 6.40 (od 5.00 na lotnisku), a był 02.08
                      o godz 16.30. Do ok godz 14 nikt nie potrafił udzielić zadnej konkretnej
                      informacji..... BP wystawiło dwóch "chłopców do bicia" , a Air Italy przysłało
                      swojego przedstawiciela, który, jak atmosfera stawała sie coraz gęstsza zmył
                      się....Była i ekipa telewizji PULS i radio ZET...
                      Wracałam Lotusem i wszystko było OK!
                      Nigdy więcej nie polecę tymi liniami! Taki koszmar niestety rzutuje potem na
                      cały urlop!!!
                      Zawsze sprawdzajcie, jaki przewożnik obsługuje lot. Lepiej poszukać innej
                      wycieczki, bądz wykupić ją w innym BP, może nawet trochę dopłacić,szczególnie
                      jeśli wybieracie się na urlop z małymi dziećmi!
                      • Gość: Ja Re: no comment.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 22:19
                        Oj przestań! To TYLKO jeden dzień opóźnienia;) Jak wyżej "Gość"
                        napisał "Jesteś z byłej Primy Charter czy Centralwings?Jeśli nie
                        podoba Tobie się lot z
                        AIP,to nie lataj.Nikt Ciebie nie zmusza latac z AEI.Właśnie widać
                        twoja typowa
                        narodową mentalność,zgnoić,zniszczyć i pałac nie czyimś upadkiem.Zbyt
                        inteligentny to Ty nie jesteś i zbyt wiele w swoim zyciu nie
                        widziłeś."

A teraz dobra wiadomość: Exim już nie lata z Air Italy i kolejne
                        biura przymierzają się do rezygnacji z ich "usług".
                        Pozdrawiam światowego "Gościa":)
                        • blackjoa Re: no comment.... 26.08.08, 22:58
                          no wiesz, zamiast koczować na lotnisku, wolała bym delektować się
                          podróżą a wieczór, zamiast w hotelu w Warszawie, spędzić np na plaży
                          w Hurgadzie :-))) Przyznasz, ze jest różnica ... :-)))

• Gość: mela, Re: no comment.... IP: 195.242.183.* 27.08.08, 17:04
                            do jasnej cholery przestańcie demonizowac temat, jak sie poczyta
                            wasze wypowiedzi to człowiek ma ochote zrezygnowac z urlopu, miejcie
                            na względzie tych co sie panicznie boja latac i bądxcie ostrozniejsi
                            w sądach. ja tam nie musze miec na pokładzie samolotu zadnego zarcia
                            chce poprostu bezpiecznie dolecieć.
                            • Gość: ania Re: no comment.... IP: *.multimo.gtsenergis.pl 28.08.08, 22:09
                              29.09.2008
                              W dniu dzisiejszym odwołane 3 loty Air Italy Polska. 2 razy Monastyr i 1 raz
                              Rodos. Przełożone nie wiadomo na kiedy. Może jutro????
                              • Gość: ania Re: no comment.... IP: 80.50.234.* 29.08.08, 08:09
                                Wstał nastepny dzień - samolot na Rodos jeszcze nie wystartował , na
                                razie opóźniony od wczorajszego popołudnia, ciekawe jak długo.....
                                • Gość: Gość Air Italy- Nie polecisz ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 08:24
                                  I co "mela", dalej twierdzisz, że demonizujemy? Ta linia już dawno
                                  powinna przestać latać przez to, co wyprawia! Przypominam, że Exim
                                  nie lata z tymi oszołomami:)
                                  • Gość: ania Re: Air Italy- Nie polecisz ty IP: 80.50.234.* 29.08.08, 09:21
                                    Podobno 1 września mają ogłosić upadłość.......
                                  • Gość: mela Re: Air Italy- Nie polecisz ty IP: 195.242.183.* 29.08.08, 10:01
                                    po głębokiej analizie tematu, przeczytaniu wszystkich chyba postów w
                                    dniu wczorajszym zmieniłam port wylotowy i przewoznika, nie lecę air
                                    Italy:)))
                                    • Gość: AEI antyfun Re: Air Italy- Nie polecisz ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 10:19
                                      "To Twoja pierwsza męską decyzja w życiu!" :-)
                                      • Gość: mela Re: Air Italy- Nie polecisz ty IP: 195.242.183.* 29.08.08, 10:30
                                        biorac pod uwage range tej decyzji moze i najwazniejsza:))))
                                        • Gość: Boguś Re: Air Italy- Nie polecisz ty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 19:19
                                          Lecieliśmy z AIR ITALY POLSKA 29maj i 12 czerwiec 2009r i było SUPER!
                                          Wszystko na bardzo wysokim poziomie,lot bardzo fajny i przyjemny!
                                          Ludzie pirdzielą głupoty i straszą innych na forum!GORĄCO POLECAM
                                          AIR ITALY POLSKA!!!
                                  • Gość: jan Re: Air Italy- Nie polecisz ty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 12:19
                                    Exim nadal lata tymi liniami
                                    • Gość: mako Re: Air Italy- Nie polecisz ty IP: *.pl 08.10.08, 13:55
                                      i 1 wrzesnia Air Italy nie oglosilo upadlosci... chyba komus sie to
                                      przysnilo... lecialam z nimi 24 wrzesnia (przepraszam 25 wrzesnia,
                                      bo oczywiscie nie obylo sie opoznienia)...
                        • Gość: FLY Re: no comment.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.08, 18:39
                          Exim jest fajnym biurem i miał niestety pecha we współpracy z przewoźnikiem,
                          szkoda , że nie ma nic naprawdę fajnego, bo konkurencja posiadająca 3 samoloty
                          B757 zapewne zmiotła by ten Włoski biznes. A Polska potrzebuje Charteru który
                          polata dłużej niż 2 czy 3 lata.
                          • Gość: gość Re: no comment.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 22:35
                            spokojnie, już niedługo pojawi się konkurencja z trzema samolotami
                            (dużymi). Spotkania z personelem latającym i naziemnym już się
                            odbywają. Od przyszłego sezonu letniego ... Mr Big is coming....
    • Gość: Alexa Re: Air Italy Polska IP: *.waterman-international.pl 29.08.08, 15:04
      Witam,
      niestety mialam nie przyjemnosc korzystania z uslug tego przewoznika. Wylot mial
      byc z Warszawy -Okecie na Krete o godzinie 7.50, po przyjezdzie na lotnisko
      okazalo sie ze lot jest opozniony. Do samolotu przetransportowano nas o 9,30.
      Jak jechalismy autobusem to myslielismy ze jednak nie zostaniemy podwiezieni pod
      bialego zloma ktory w tym samym czasie byl serwisowany (otwray sielnik i 2och
      mechanikow z podlaczonymi lapkami i jakismis narzedziami) Usadzili nas w
      samolocie (az dziwie sie ze nik nie wysiadl), siedzac tam 30 min bylismy
      swiadkami jak mechanik ze 3 razy biegal od kokpitu do silnika. Zgroza. Caly lot
      bylo slychac ze ten silnik sprawdzany inaczej pracowal. Po za tym obsluga ok -
      pilot tez wygladal ok
      Powrot - jeszce gozrej niz przy wylocie. Wylot z lotniska na Krecie (Heraklion)
      zaplanowany byl na ok 13, cala grupa byla 2h wczesniej, po zdaniu bagazy
      dowiedzielismy sie o opoznieniu samolotu wynikajacych z przycz. technicznych ,
      godzina odlotu byla caly czas przesuwana.
      W koncu ok 18 pojawila sie informacja ze jednak polecimy ale do katowic. Godzina
      wylotu nadal byla przesuwana. W koncu wylecielismy o godzinie 23,30 z Krety do
      Katowic (lotnisko w Warszawie podobno odmowilo naszego ladowania ), gdzie
      autobusami po 4h dojechlaizmy do warszawy. Samolot przylecial inny - plotka
      glosila ze ten bialy (B757) co popzreddnio nim lecielismy clakowicie sie zepsul
      w Wawie wiec musielismy czzekac na jakiegos z Wloch. Naszcescie nowy samolot byl
      w duzo lepszym stanie technicznym jak i wizualnym.
      Powort zgroza.
      Biuro Itaka zachowalo sie ok (zapewnione jedzenie i picie)

Mialam ponownie leciec we wrzesniu do Turcji z Itaka jednak
      nie zamierzam korzystac z wycieczek ITAKI jesli przewoznikiem nadal bedzie Air
      Italy Polska!!!!

Pozdrawiam
      Aleksandra
      • Gość: wczasowicz Re: Air Italy Polska IP: *.acn.waw.pl 29.08.08, 19:13
        No to ja miałem więcej szczęścia.
        Odlot na Kretę z 7.50 przesunięty o 2 godziny, co mnie nie zmartwiło, bo się
        wyspaliśmy, powrót - spóźnienie 1,5 godziny.
        Jednak, gdy rezerwowałem w ITACE imprezę przewoźnikiem miała być EUROCYPRIA
        (solidna firma, tylko ma mniejsze samoloty).
        Nie poinformowano nas o zmianie przewoźnika. Ale samolot na złom nie wyglądał.
        Nie był nowy, ale mam w pamięci podróże Tu-154 czy Tu-134 w ówczesnym CCCP. To
        był dopiero hardcore...
      • Gość: jj Re: Air Italy Polska IP: 83.142.222.* 02.09.08, 11:18
        Piszę ogólnie, nie odnośnie wypowiedzi Alexa. Słabo mi i mdli mnie jak czytam te
        wasze dyrdymały, chyba że wcześniej nawąchaliście się czegoś to w takim razie
        wszystko rozumiem. Opóźnienia się zdarzają, latałam w życiu wiele razy i w
        większości przypadków były opóźnienia ale dla mnie to są pierdoły, co z tego że
        poczekam 2,3 godziny ważny jest bezpieczny lot a nie jakieś marnych parę godzin
        w tą czy tamtą stronę co za cholerna różnica wracacie z urlopu żeby co do minuty
        wyłączyć mleko postawione na gazie? żałosne
        • Gość: A Re: Air Italy Polska IP: 217.33.252.* 02.09.08, 16:51
          Wspomniane spoznienia to nie pikus. Poza tym moze ktos chce zdazyc na pociag do
          innego miasta, albo ktos po niego wyjechal i czeka na lotnisku. Po cos ustala
          sie godziny lotow, a nie podaje sie, ze samolot przyleci popoludniu lub
          wieczorem. To juz nie te czas, jest konkurencja na rynku i nie ma powodu, by
          cieszyc sie z marnej jakosci uslug.
          • Gość: Gość Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 17:33
            To, że dowiozą nas bezpiecznie nie jest żadną łaską i ich strony.
            Samolot ma być sprawny i punktualnie. To nie TANZANIA czy ETIOPIA!!!
      • Gość: pilot Re: Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 19:41
        Pani Aleksandro oraz inni którzy pozjadali wszystkie rozumy tego
        śwata!!!!!!!

Błagam wszystkich na tym forum, wypowiadajcie sie o opóźnieniach,
        braku kanapek, czy złym oddechu współpasażera, a nie o
        bezpieczeństwie samolotów. To tak jak ja bym tu wysnuł elaborat na
        temat życia seksualnego gadów na Madagaskarze.
        Pozdrawiam
        • Gość: Jack Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 18:28
          Nie wiem czy doszły Cię słuchy, drogi pilocie ale coraz jest
          głośniej o usterkach zatajanych przez coraz większą rzeszę pilotów i
          to w cywilizowanych krajach, nie na końcu Świata... Naprawa
          usterki=opóźnienie=koszty=awantury itd Po co naprawiać coś teraz,
          skoro można naprawić to za jakiś czas?... I zazwyczaj się udaje ale
          jak widać po tragedii w Madrycie, nie zawsze.
      • Gość: t Re: Air Italy Polska IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.08, 15:42
        "Caly lot bylo slychac ze ten silnik sprawdzany inaczej pracowal."

Masz babo słuch :), może to ten drugi źle pracował, skąd wiesz jak
        słychać uszkodzonego CFM'a. HAHAHA.

Pamiętaj, że kapitan też ma rodzinę i tak samo jak ty chce żyć. On
        podejmuje ostateczna decyzję czy maszyna jest sprawna czy nie.

pozdrawiam
    • Gość: wodzu Re: Air Italy Polska IP: *.net.pulawy.pl 12.09.08, 15:52
      leciałem z AIP z Warszawy do Bodrum(Turcja) i z powrotem 28.08 i 04.09 2008r.
      Lot z Wawy opóźniony 30 minut, ale lot, obsługa bez problemów. Z powrotem wg.
      wykupionej ofert biura podróży mieliśmy lecieć około 11. W hotelu (dzień
      wcześniej) dostaliśmy informację że wylot o 14. Dla nas super, bo zawsze to
      trochę przedłużone wakacje, a czemu godzina uległa zmianie, nie wiem. Mimo
      wszystko po dotarciu na lotnisko samolot odleciał o czasie. Lot także bez
      problemów. Jedyne co nas rozbawiło to steward, który mówił po "angielsku". Bo to
      chyba był angielski - ciężko było zrozumieć ;]
      Wszystko ok.
      • Gość: mw Re: Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.08, 12:16
        widzę że miałeś szczęście bo u nas nie wyglądało to tak różowo
        wylot waw-bodrum-waw 18.09.2008. planowany wylot: 8:40- rzeczywisty czas startu:
        16:30. dzień urlopu szlag trafił. ani słowa przepraszam na pokładzie samolotu za
        ponad dziesięciogodzinny pobyt na lotnisku (check in na 2 h przed planowanym
        odlotem). niektórzy pisali o darmowym cateringu. to chyba innymi liniami
        lecieliśmy. catering owszem był ale za kasę i to dość dużą. nie zaproponowali
        nawet szklanki wody w ramach rekompensaty za oczekiwanie na odlot. powrót- nie
        lepszy. opóźnienie 3 h 20 min. tym razem łaskawie kierownik tego podniebnego
        cyrku powiedział przepraszam (i nie wiem czy miał na to wpływ mój telefon do
        biura AIP czy tez refleksja która naszła personel). a jak się już czepiam to
        pojadę też po obsłudze: nie wiem skąd wzięli te przeszczepy które szumnie
        nazywają się stewardesami/ stewardami. na wylocie czekaliśmy w autobusie bo pani
        stewardesa sobie zapomniała ze ma lot i spóźniona wbiegła na płyte lotniska
        (cala załoga już była w samolocie)- no ale fakt- mogła się przecież spóźnic bo
        opóźnienie samolotu to raptem 8 h... stewardzi- makaroniarze ledwo władający
        angielskim. a panie stewardesy to albo anorektyczki z idiotycznym uśmiechem
        udające lub tez nie mówiące po polsku, albo lampucery z zatrzaśniętego solarium
        z nadprogramową tapetą na twarzy która dociąża samolot o przynajmniej 5
        dodatkowych kilogramów. aaa no a jeśli kogoś podczas lotu zabolała głowa to
        obsługa łaskawie przynosiła podusie pod głowę, chyba jakiegoś procha na ból
        czaszki i kubek wody. oprócz tego dzierżyli w dłoniach listę i kazali się
        podpisywać pod odebranymi dobrodziejstwami... :/ PORAŻKA- nigdy więcej AIR ITALY
        POLSKA. zresztą pewnie juz i tak nie długo pociągną, czego im z całego serca życzę.
        • glos_z_sali_obok Re: Air Italy Polska 27.09.08, 14:11
          W życiu nie czytałem większych bzdur ;]
          • Gość: bzdura? Re: Air Italy Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 10:16
            trzeba było lecieć tym lotem to może inaczej byś śpiewał/a
        • Gość: Gostka Re: Air Italy Polska IP: *.spray.pl 29.09.08, 09:28
          Jak się czyta takie bzdury, to człowiek się zastanawia co oprócz rąk może
          jeszcze opaść.Piszesz, że bidula czekałaś/łeś w samolocie, bo pani stewardessa
          zapomniała, że ma lot? Gdybyś miała/miał choć blade pojęcie o lataniu i czasie
          pracy załóg, to wpadłabyś na tak genialny pomysł, że komuś mogły po prostu wyjść
          godziny (tym bardziej, ze piszesz o opóźnionym locie) i że ta biegnąca
          stewardessa mogła zostać nagle wezwana z dnia wolnego i zrobiła grzeczność, że
          zgodziła się lecieć. A co do poduszek i kocyków, drodzy Państwo, podpisujecie,
          bo niektórzy z Was "omyłkowo" zabierają je ze sobą do domu. Potencjalnym
          atakującym wyjaśniam, że nie pracuje w Air Italy, tylko w innej linii, stąd znam
          realia.
          • Gość: mela Re: Do Gostka(i) IP: 195.242.183.* 29.09.08, 11:30
            witaj, piszesz ze jestes z brańzy "latającej" więc zapytam o stana
            maszyn Raynara jako ze za tydzień lece i sie panicznie boję:)))
            • Gość: gość Re: Do Gostka(i) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 11:54
              maszyny rajanera sąbrudne bo oszczędzają na myciu... Qrcza, to nie
              jet afryka dzika tylko europa a rajaner ma najmłodsze maszyny
              (średnia wieku) z tylk które latają do/z Polski.
              • Gość: mela Re: Do Gostka(i) IP: 195.242.183.* 29.09.08, 12:03
                będę nim podrózowac tylko przez dwie godziny wiec niech sobie bedzie
                brodny byleby był sprawny
            • Gość: Gostka Re: Do Gostka(i) IP: *.spray.pl 29.09.08, 14:31
              Niestety nie pracuję dla Ryana:)
    • Gość: andrzej Re: Air Italy Polska IP: 195.248.240.* 13.09.08, 16:36
      Wróciliśmy wczoraj AIP z Egiptu, wszystko było ok. Bez opóźnień z
      kanapkami( co dla wielu forumowiczów ważne...), lot spokojny ,
      obsługa miła. Opóżnienia się zdarzaja i tyle.
      Dla malkontentów mam propozycję....Bieszczady.
      • mloda.81 Re: Air Italy Polska 08.10.08, 16:09
        Przed wylotem byłam pełna obaw o mój lot i powrót z wakacji lecąc z
        Air Italy...
        Teraz mogę powiedzieć, że nie mam zastrzeżeń i bez oporów wybrałabym
        ponownie te linie.
        Wylot i lądowanie o czasie. Miła obsługa. Zimne i ciepłe napoje plus
        zimna przekąska na pokładzie.
        Pilot w czasie lotu informował pasażerów o położeniu samolotu,
        pogodzie i warunkach atmosferycznych w miejscu lądowania.
    • i-l-o-n-a Re: Air Italy Polska 03.10.08, 13:58
      lecialam nimi pare dni temu, samoloty w porzadku, obsluga bardzo mila, mimo tego
      ze posilku mialo nie byc dostalismy napoje i zimne przekaski gratis, lot byl
      spokojny w obie strony, ladowanie tez, nie ma sie do czego przyczepic.
      Lecialam na i z Rodos.
    • Gość: krzys Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 14:05
      a ja leciałem na rodos tam i z powrotem i było miło i punktualnie i
      wybrał bym jeszcze raz tę sama linie
    • Gość: TuTu1980 Re: Air Italy Polska IP: *.net-serwis.pl 10.10.08, 10:08
      To ja mam chyba jakiś hiperniefart do lini AIP: Leciałam na wakacje
      z Małżonkiem do Bodrum (Turcja) 25 września. Pierwsze, co się
      okazało, to opóźniony lot o 3h i 20 minut. Pal licho, zdarza się,
      zwałaszcza, że wytłumaczyli to złą pogoda nad Turcją, z której
      samolot leciał z pasażerami powracającymi. Dla mnie logiczne, nie
      czepiam się. Ale powrót z Bodrum, to była masakra. Mieliśmy mieć
      wylot o 14.10 czasu tureckiego, a że mieszkaliśmy w miejscowości
      oddalonej od samego Bodrum o jakieś 45 minut jazdy zabrano nas z
      hoteli już o 10.40. I co sie okazuje, biuro podróży, którym
      wyjechaliśmy (ITAKA) już od 8 rano wiedziało że samolotu nie będzie
      (o czym my nie zostaliśmy poinformowani, wyjazd z hotelu odbył sie
      zgodnie z planem). Na lotnisku, zaraz po wejściu zostaliśmy
      przeprowadzenie do sali B, gdzie podano nam informację o tym że
      planowany wylot będzie o 17 (niby nie dużo, 3 godziny, norma, nie
      czepiam się), ale, ale.... co sie okazało, do godziny 20 z minutami
      (od 12, bo mniej więcej o tej porze nas dowieźli na miejsce)
      siedzieliśmy na lotnisku, bo żaden z planowanych samolotów nie
      wyleciał po nas, więc zgarnięto nas do jakiegoś zarobaczonego,
      ohydnego hotelu niedaleko lotniska, o 2.20 ustalono zbiórkę pod
      hotelem i Alleluja już o 4.00 opuściliśmy Bodrum. ZDECYDOWANIE NIE
      POLECAM LINI AIR ITALY POLSKA
      • voyager747 Re: Air Italy Polska 10.10.08, 10:17
        Dziwne, bo my lecieliśmy SunExpressem tego samego dnia i nie było opóźnień,
        także do i z Bodrum. Pogoda była dobra. Też mieliśmy lecieć AIE, ale zmieniłem
        lot na SunExpress, bo wiedziałem że tak będzie.Współczuję, to masakra. Trochę
        zachodu miałem ze zmianą przewoźnika, ale jak widać opłacało się.
        • Gość: TuTu1980 Re: Air Italy Polska IP: *.net-serwis.pl 10.10.08, 10:20
          Wiem, Sun Expres ładnie przyleciało i wyleciało, widzieliśmy Was na
          lotnisku. WIdzieliśmy także Ludków do Krakowa i Poznania, też bez
          kłopotów Sun Expresem polecieli.
          • Gość: Bodo Re: Air Italy Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 17:14
            Ja miałem ostatnio "przyjemność" lecieć z tą linią lotniczą 2 razy. Do turcji i z powrotem.
            Najlepszy był wylot bo przez niby pękniętą szybkę czekaliśmy 4 godziny przy bramie na lotnisku. Oczywiście do samolotu jechaliśmy autobusami bo pod "rękaw" nie mógł podjechać.
            Powrót troche lepiej bo tylko 30 minut opóźnienia.
            Catering oczywiście w 100% platny i jak ktoś zaproponował że za to 4 godzinne opóźnienie mogli by kawe zafundować to pojawił się tylko uśmiech.
            A obsługa naprawdę nie była za bardzo mila.
            Nawet mi się nie chce tego pisać bo nie warto.
            Na przyszłość będę uważał z kim lecieć.
            Pozdrawiam
            • voyager747 Re: Air Italy Polska 10.10.08, 22:46
              Właśnie dlatego broniłem się jak mogłem, żeby z nimi nie lecieć i widzę, że to
              było słuszne. Jak widać czytanie forum i innych informacji czasami się przydaje.
            • Gość: gość Re: Air Italy Polska IP: *.piaseczno.robbo.pl 11.10.08, 20:59
              jak rozumiem wolalbyś lecieć z pękniętą szybą? jak tak to gratuluję.
              zastanowcie się czasami co piszecie. Raz stwierdzacie
              autorytatywnie , że linia jest niebezpieczna bo samolot
              jest "rozklekotany". Innym razem, że poczekaliście trochę na
              lotnisku bo szybę wymieniali. Należy się czasami troszkę zastanowić
              przed stukaniem w klawiaturę
              • voyager747 Re: Air Italy Polska 11.10.08, 21:08
                Nie ma się nad czym zastanawiać: lecisz Sun Expressem masz wszystko punktualnie
                i o czasie, lecisz AIE i zawsze są jakieś problemy, a to szyba, a to coś innego.
                Tutaj sprawa jest prosta: są porządne linie lotnicze i te pozostałe. Jakie jest
                AIE każdy widzi.
                Linie lotnicze, które nie mają samolotów powinny przestać istnieć.
                Biura podróży nie powinny z nimi podpisywać umów, bo później ludzie mają do nich
                pretensje i w sumie słusznie.
                Trzeba unikać jak ognia takich "porządnych" linii.
                • matanzas Re: Air Italy Polska 12.10.08, 00:13
                  Ja będę leciał tymi liniami w listopadzie na Sri Lankę !
                  już się zaczynam bać....