Dodaj do ulubionych

Bazylika św. Piotra

29.08.11, 12:27
Witam!
Słuchajcie, co jest zamknięte w Bazylice św. Piotra w Rzymie we wrześniu? Może cała Bazylika?
Miesiąc temu ustaliłem z przewodniczką włoską program zwiedzania, nagle wszystko mi rujnuje mailując, że o 16.30 Bazylikę zamykają. Pomocy! I jeszcze ładuje mi słuchawki po 3 euro za 5 godzin (w ubiegłym roku była ok i słuchawki po 2 euro).

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • ewuuula1 Re: Bazylika św. Piotra 29.08.11, 13:34
      Witam,
      Z tego co mi wiadomo w Bazylice św. Piotra do 16.30 można robić zwiedzanie z przewodnikiem, potem zaczynają się Msze i jest wejście tylko na modlitwę.
      Co do słuchawek to cena strasznie wysoka, cały czas za słuchawki za całą trasę zwiedzania powiedzmy 5, 6 godzin płacę 1,5 euro i tak płaciłam niecałe 2 tygonie temu. Nie wiem u jakiej firmy twoja Pani przewodnik zamawia słuchawki, ale na pewno ktoś chce na tym dobrze zarobić. Raz czy dwa zdarzyło mi się płacić po 2 euro co już było drogo, ale o cenie 3 euro pierwsze słyszę i nie zgodziłabym się na nią na miejscu twoim czy biura.
      Pozdrawiam
      Ewa
      • pilot_piotr Re: Bazylika św. Piotra 29.08.11, 14:14
        Ślicznie Ci dziękuję za info i wsparcie, będę się buntował ;) Może pamiętasz nazwę firmy u której wypożyczałaś słuchawki?
    • ere.13 Re: Bazylika św. Piotra 29.08.11, 15:05
      www.voicetour.it/PL/?valore=aboutus
      • ewuuula1 Re: Bazylika św. Piotra 29.08.11, 20:21
        Ja dokładnie korzystam z tej samej firmy co link podaje ere.13.
    • saskia1 Re: Bazylika św. Piotra 29.08.11, 17:07
      a dlaczego nie możes zacząc zwiedzać od Bazyliki np rano??? dla turystów to chyba bez różnicy, a słuchawki sa po 1,5 euro ale przewodnicy na wszystkim musza zarobić. Za mało biorą na godzinę, pazerniaki.
      • wieslaw.rusin Re: Bazylika św. Piotra 29.08.11, 21:19
        Na marginesie:
        W związku z budową w Rzymie trzeciej linii metra - skomplikował się
        dojazd do Watykanu ze stacji ANAGNINA.
        Napisałem o tym szerzej na PDT w wątku: ITALIA- info 2011.
        Pozdrawiam
        Wiesław
        • pilot_piotr Re: Bazylika św. Piotra 30.08.11, 21:48
          Wszystkim dziękuję jeszcze raz za pomoc. Bazylikę zrobię wczesnym popołudniem (rano nie mogę... bo nie będę jeszcze w Rzymie). Odnośnie Anagniny - będziemy nacierać od strony Aurelii :)

Pozdrowienia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka