Gość: Roma IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.13, 22:58 Mam wykupione wczasy w Turcji w polowie czerwca w malej miejscowosci turystycznej. Czy myslicie, ze bezpiecznie jest jechac w swietle obcnych wydarzen? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jack Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.13, 11:50 Oczywiscie ,że jechać. Własnie wczoraj wrociłem ze Stambułu gdzie jest duzo turystów i o zamieszkach dowiedzialem sie z BBC,w turystycznych miejscach jest spokojnie. Poza tym w odroznieniu od innych krajów Bliskiego Wschodu to własnie Turcy maja najwieksza swiadomosc własnych praw i ich po prostu bronią przed głupota rzadzacych(ograniczenia sprzedazy alkoholu,likwidacja terenów zielonych itd itp). Turysci w Turcji to ich "Dobro narodowe" Nie martw sie i planuj wakacje nic Ci nie zagraza! Odpowiedz Link Zgłoś
capraia Re: Czy jechac do Turcji? 04.06.13, 13:23 w Turcji i tak dużo bezpieczniej niż w Egipcie! Odpowiedz Link Zgłoś
gryjt Re: Czy jechac do Turcji? 04.06.13, 20:18 ceny wyjazdów zbliżone do np. Grecji, Bułgarii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.13, 23:09 Dziękuje bardzo za opinie. Osobiście, również wspieram protestujących i ich postulaty;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.13, 17:17 ja jednak wolę Chorwacje , zaczekam jeszcze rok ...już w Egipcie połowe wycieczki mi przerwały zamieszki po co mi ryzykować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze raz Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 15:20 Ja rozumie , że nawołujący do wyjazdu są zainteresowani materialnie tym , by jak najwięcej ludzi wyjechało , ale uczciwie byłoby jednak , aby milczeć na temat bezpieczeństwa w Turcji ... jak się moi drodzy będziecie czuli jak powtórzy się za tydzień czy dwa Hatszepsut ? A co jeśli zwietrzą w związku z zamieszkami swoją szanse Kurdowie i powołają do życia Kurdystan ? Trzeba nie mieć wyobraźni by aż tak zapewniać o super bezpieczeństwie w Turcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.13, 21:01 Oczywiście pojedź i nie martw się zamieszkami. Tak jak ktoś tutaj napisał miejscowości typowo wypoczynkowe są naprawdę bezpieczne.. Szczegolnie Turcja. Ja byłam i w Egipcie jak sytuacja polityczna była gwałtowna jak i w Tunezji gdzie na tnisku widziałam wojsko i przy drodze. polecam Turcję : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.13, 15:24 I gwarantujesz że objazdówka odbędzie się zgodnie z zaplanowana trasą ? :) bo ja juz wiem , że się nie odbywa juz teraz ..... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
www.domekbabci.pl Re: Czy jechac do Turcji? 11.06.13, 16:09 Gość portalu: Roma napisał(a): > Mam wykupione wczasy w Turcji w polowie czerwca w malej miejscowosci turystyczn > ej. Czy myslicie, ze bezpiecznie jest jechac w swietle obcnych wydarzen? Jasne że jechać !!!!!!! Nawet proszę się nie zastanawiać . Turcja to bardzo fajny kraj i całkiem na luzie można spędzić tam urlop. Polecam miasteczko SIDE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.13, 17:06 teraz ogladam teleekspres ... gratuluje odwaznym ... do nich swiat nalezy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.13, 17:58 A co pokazywali w tym teleexpresie Stambuł, czy walki w Syrii bo to prawie takie same odległości od Riwiery Tureckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tallka Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 09:55 Jechać! Kurorty są bezpieczne, turyści przywożą tyle kasy, że wakacje w newralgicznych miejscach raczej pozostają spokojne :) my tez jedziemy w tym roku do Egejskiej z całą rodziną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 11:22 Wiesz, mówią, że kurorty są bezpieczne, tak samo jak było w zesłym roku w Grecji. Oni nie mogą sobie pozwolić na to, że stracą turystów, bo w głównej mierze z tego żyja. Odpowiedz Link Zgłoś
dociekliwy_0 Re: Czy jechac do Turcji? 12.06.13, 11:11 Nawet się nie zastanawiaj tylko jedź Wróciłem w sobotę z Riwiery (Alanya) w tamtych rejonie wogóle nic się nie dzieje, ludzie żyją z turystów i starają się udawać, że nie ma tematu, wszystko funkcjonuje normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kresia Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.13, 15:19 w miejscowościach turystycznych nie ma problemu :) unikać wycieczek fakultatywnych do Stambułu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze raz Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 15:23 Ja rozumie , że nawołujący do wyjazdu są zainteresowani materialnie tym , by jak najwięcej ludzi wyjechało , ale uczciwie byłoby jednak , aby milczeć na temat bezpieczeństwa w Turcji ... jak się moi drodzy będziecie czuli jak powtórzy się za tydzień czy dwa Hatszepsut ? A co jeśli zwietrzą w związku z zamieszkami swoją szanse Kurdowie i powołają do życia Kurdystan ? Trzeba nie mieć wyobraźni by aż tak zapewniać o super bezpieczeństwie w Turcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adya Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.13, 15:45 Fakty sa takie, że w Stanbule są protesty i zamieszki, a na Riwiere Turecką jest z tamtąd ponad 700 km więc, realnego raczej zagrożenia nie ma. A po drugie dopóki nie ma oficjalnego zakazu wyjazdów do Turcji przez polski MSZ, nie ma podstaw do rezygnacji i co się z tym wiąże z odzyskaniem wpłaconych pieniędzy za wczasy. Rezygnacja na własna rękę kończy się niestety naliczeniem przez Organizatora kosztów rezygnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Czy jechac do Turcji? IP: 62.87.208.* 12.06.13, 19:07 Kwestia zamieszek w Turcji jest jak widac dynamiczna. Tym co maja obawy radze nie jechac,po co maja drzec ,ze cos im sie stanie?. W Turcji bywam od wielu lat i tam spedzam wakacje bo tak lubie,byłem i w latach dziewiedziesiatych kiedy były niepokoje zwiazane z Kurystanem-w miejscowosciach wypoczynkowych nic sie nie działo.oczywiscie na objazdówke to bym sie chyba raczej nie wybrał. Mam zarezerwowany pobyt na przełomie lipca i sierpnia i do Turcji pojade(przynajmniej na podstawie danych do dnia dzisiejszego) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biker Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.105.75.238.spec.waw.pl 13.06.13, 10:20 Moja siostra mieszka w Stambule w części azjatyckiej - i mówi, że tam kompletnie nic się nie dzieje (spokój). Zamieszki są tylko w cześci europujskiej Stambułu. Odpowiedz Link Zgłoś
dociekliwy_0 Re: Czy jechac do Turcji? 13.06.13, 08:27 > Ja rozumie , że nawołujący do wyjazdu są zainteresowani materialnie tym , by ja > k najwięcej ludzi wyjechało to akurat błędnie rozumiesz... nie mam żadnego interesu w tym czy ktoś jedzie czy też nie... > ale uczciwie byłoby jednak , aby milczeć na temat > bezpieczeństwa w Turcji . uczciwie napisałem moje odczucia z pobytu sprzed tygodnia właśnie na temat bezpiczeństwa. Wybacz lecz nie wiem czemu miałbym milczeć i nie napisać jak to wyglądało "na własnej skórze"? Wytłumacz mi proszę na czym owa "uczciwość milczenia" ma polegać? > A co jeśli zwietrzą w związku z zamieszkami s > woją szanse Kurdowie i powołają do życia Kurdystan ? Wiesz w gdybaniu specjalizują się amerykańscy historycy (sic!), a co jeśli protestu ustaną, a co jeśli opozycja wygra? Miejscowości turystyczne będą tak samo normalnie funkcjonować - tam rzadzi pieniądz przywożony przez turystów, z którego utrzymuje się też gospodarka kraju, PKB itd., nie zażyna się kury znoszącej złote jajko bez względu kto będzie rządził. > Trzeba nie mieć wyobraźni > by aż tak zapewniać o super bezpieczeństwie w Turcji Trzeba mieć strasznie wybujałą wyobraźnię aby straszyć kurdami turystów... ale w opcji "coby było gdyby było" - wszystko się nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mari Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.umg.rawicz.pl 25.07.13, 11:56 Witam mam zarezerwowane wczasy w Turcji w Champion Holiday Village na 4 września.... i tak naprawdę nie wiem co robić czy zmieniać miejsce czy czekać co się będzie działo??? Ale z kim nie rozmawiam to wszyscy się dziwią że chcę tam jechać ..... kurcze jżz sama nie wiem Był ktoś może teraz w Turcji i wrócił????? Proszę o info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turk Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.0.29.206.dynamic.ttnet.com.tr 25.07.13, 13:24 A co się dzieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.13, 13:31 Gość portalu: mari napisał(a): > Witam mam zarezerwowane wczasy w Turcji w Champion Holiday Village na 4 wrześni > a.... i tak naprawdę nie wiem co robić czy zmieniać miejsce czy czekać co się b > ędzie działo??? Ale z kim nie rozmawiam to wszyscy się dziwią że chcę tam jecha > ć ..... kurcze jżz sama nie wiem Był ktoś może teraz w Turcji i wrócił????? Pro > szę o info ???? A o co chodzi??? Co niby się dzieje??? Ja wróciłam wczoraj z Turcji (Belek) i zupełnie nie wiem co masz na myśli, przecież nie dzieje się nic nienormalnego. A w tym hotelu, o którym piszesz był w ubiegłym roku mój brat z rodzinką i wrócili bardzo zadowoleni, dla dzieciaków raj. Odpowiedz Link Zgłoś
warmianka35 Re: Czy jechac do Turcji? 25.07.13, 16:45 Wróciłam dzisiaj nad ranem z dwutygodniowego objazdu po Turcji południowej, wschodniej, północnej i centralnej. Na początku wycieczki byłam w Alanyi, a na końcu w Side. Przejeżdżałam też przez Antalyę. Wszędzie cisza i ani śladu jakichkolwiek zamieszek. Można spokojnie chodzić też po miastach wieczorami. W tej chwili trwa ramadan, a więc wieczorem w centrach miast są tłumy na ulicach, bo jedzą w restauracjach i pozamykanych sklepach kolacje.Chodziłam z koleżanką i robiłam zdjęcia i nikt nas nie zaczepiał. Nie wiem jak jest w Stambule, ale myślę, że w najgorszym wypadku po prostu nie odbędzie się fakultet na plac Taksim. Dodam, że byłam też niedaleko granicy z Syrią i też było spokojnie. Po prostu jedź i się nie zamartwiaj. A jak jedziesz tylko i wyłącznie do kurortu, to w ogóle nie wiem czym się tu przejmujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turk Re: Czy jechac do Turcji? IP: *.0.29.206.dynamic.ttnet.com.tr 25.07.13, 18:13 Natłok turystów w Turcji jest tak duży (w tym polskich) że popieram rezygnację z wyjazdów co pozwoli na zwiększenie komfortu tych, którzy są zdecydowani na wybór Turcji jako miejsca wakacji. Namawiam więc do rezygnacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Czy jechac do Turcji? IP: 109.207.99.* 26.07.13, 07:21 Niedawno wróciłam z tej "niebezpiecznej" Turcji cała i zdrowa jak i cała masa innych turystów:) Odpowiedz Link Zgłoś
ganiec Re: Czy jechac do Turcji? 26.07.13, 07:47 Zobacz na tablicę przylotów np. na lotnisku z Antaly www.aytport.com/user/flight.asp?FLIGHT_TYPE=1 Całą dobę co 5 -10 min ląduje samolot z turystami. Odpowiedz Link Zgłoś