Dodaj do ulubionych

kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł?

IP: *.devs.wavenet.pl 11.05.05, 22:07
Hej, widzieliście w podróże.tv ofertę za 7 dni all incl. na Dominikanę w
listopadzie? Oferta suer fajna, moim zdaniem, ale czy nie to jest jeden
wielki kanał? Czy ktoś się na to zdecydował i zapłacił TYLKO tę kwotę?
dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: modugno Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.aster.pl 11.05.05, 23:33
      uważaj bo sie przejedziesz. firma bankrut. nie radzę
      • cairo7 Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 14.05.05, 20:06
        W listopadzie to polecam ci Egipt.
      • Gość: wici Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 09:14
        tak z ciekawosci bo ja juz kupilem ta dominikane i chce wiedziec skad wiadomo
        ze to bankrut.
        • peter06 Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 28.05.05, 15:07
          Witam!
          Właśnie planuje zakup tej wycieczki do Hotelu Hacienda Garden na 10.11 bo już
          na 03 nie ma!Nie ma co ukrywać za 2 tys. z all inc. nigdzie sie nie znajdzie
          takiej ceny!Może ktoś korzystał z usług tego biura?Sam nie wiem,oferta jak
          najbardziej interesująca,tylko faktycznie czy nie ma jakiegoś haczyka?
          A może ktoś wie,czy w listopadzie tam nie ma przypadkeim niskich temperatur i
          pory deszczowej?Albo może jakieś huragany :)

pzdr,
          • euauto Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 28.05.05, 16:06
            Ha

Życzę powodzenia, dla mnie to trochę śmierdzi.
            Znam ceny z wylotami z Niemiec i ta cena z wylotem z Polski jest za niska.
            Sama cena hotelu to koszt około 250 euro/tydzień a więc gdzie reszta ( przelot,
            opłaty lotniskowe, transfer, ubezpieczenie i ..... zarobek organizatora? )
            I nie piszcie, że to duża firma jest organizatorem albo 10 urodziny i tym
            podobne badziewie.
            Jaka normalna firma żąda wpłaty 100% wartości imprezy z 6-cio miesięcznym
            wyprzedzeniem ( pamiętam Big Blue i SDS które w roku bankructwa kasowały 50%
            zaliczki ).
            Być może w warunkach organizatora jest punkt o zwrocie pieniążków ale ........
            żyjemy w Polsce. ( Jak w piosence "wszystko się może zdażyć" )
            Albo poczytajcie co jeszcze np.
            www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=54088

Pozdrawiam

• Gość: jasne... Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.nyc.res.rr.com 30.05.05, 02:21
              pazernosc, pazernosc.... powodzenia!
        • Gość: Ania Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.torun.mm.pl 14.06.05, 19:29
          To zaden bankrut,a dobrze prosperujaca firma.Skoro nikt nie rozumie jak
          funkcjonuje to nie zrozumie dlaczego moze sobie ustalac ceny wycieczek na takim
          poziomie.Recze,ze to dobra firma i dobrze sie wami zajmie:)Milego pobytu na
          Dominikanie!
          • Gość: tak_sobie Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.aster.pl 17.06.05, 10:36
            O widze ze P.Ania jest z Torunia , podrozy TV i PES tez z torunia a to ze firma
            na granicy bankructwa to FAKT! Pazernosc sie nie oplaca jak mozecie to
            zrezygnujcie z uslug tej pseudo "dobrej" firmy .

Pozdrawiam
      • akinom291 Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 15.06.05, 10:45
        Skąd masz informację o tym,że Podróże TV to bankrut????
        • Gość: tak_sobie Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.05, 22:29
          Powiedzmy ze srodowisko turystyczne nie jest mi obce szczegolnie od strony
          rozliczenia miedzy kontrachetami:) Ale faktem jest to ze Podrozy TV i PES maja
          kilka wyrokow sadowych na swoim koncie za nieplacenie partnerom . Ale to ze
          ktos chce leciec na Karaiby za 1999zł to tylko i wylacznie jego sprawa tylko
          musi sobie zdawac niestety sprawe ze moga ( a raczej na 99,9%) czeka go nie
          wymarzony urlop tylko kupa straconej kasy i zszarganych nerwow. Pozdrawiam i
          zycze udanego i bezproblemowego wypoczynku. Moze sie uda .
          • Gość: REp Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.codetel.net.do 18.11.05, 23:05
            I jak teraz ten komentarz wyglada przy takiej liczbie klientow ktorzy
            odpoczywaja na Dominkanie ?
      • Gość: d Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.chello.pl 21.09.05, 19:13
        czy mógłbys udzielic blizszych informacji, wiecej szczegółowa propo tego zefirm
        podroze tv to bankrut?
    • Gość: Stiwi Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 17:42
      Oferta jest podejrzana dla mnie na tyle, że powiedziano mi na infolinii
      podroze.tv iż przelot jest liniami White Eagle, tymczasem na forum o samolotach
      poinformowano mnie, że WEA nie dysponuje aktualnie żadnymi samolotami
      pasażerskimi.

Osobiście trochę bym się bał rezerwować, za organizację odpowiedzialny jest
      bodajże PES Travel. Hotel Occidental Grand Flamengo Punta Cana 5* wg Podroze tv
      (4* TUI) w grudniu to wydatek 4200pln za 2 tygodnie, tymczasem z niemieckich
      biur to minimum 1500euro o tej porze roku.
      • Gość: Maxim Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.acn.waw.pl 14.06.05, 21:43
        A na jakie konto zostały przelane pieniądze za wycieczkę? Bo jak na
        zagraniczne, to może być mały problem. Swoją drogą...firma PES to lipa (m.in.
        12 postępowań egzekucyjnych, ale ciiiii).
    • Gość: unto Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 22:46
      nie ma rzeczy taniech i dobrych
      przy cenach biletów lotniczych jest niemożliwym za 1999 spędzić tydzień na
      dominikanie to jak sok pomarańczowy za 0,99 zł w promocji lub kiełbasa po 4
      złote gdy skpu żywca jest po 4,5 zł
      byłem na kubie w lutym i wiem ile co kosztuje moze dominikana tańsza ale nie o
      tyle
      pozdrawiam i życze szczęsci tym co to kupili

ktoś z moich znajomych kiedys kupił 2 tygodnie za 600 a potem sie dziwił że
      samolotem wynajętmy przez MSZ do kraju wrócił i tak niech sie cieszy ze nie na
      pontonie ;)
      • kapitankloss2 Re: kupił Dominikanę za 1999 zł? 14.06.05, 23:05
        Tu Radio Erewan: Oczywiscie, ze to prawda tylko, ze...

1. nie na Dominikane ten wyjazd a do Dominikanow na Woli
        2. nie "all inclusive", ale "przynies swoj wikt"
        3. nie samolotem a autobusem MPK

Wszystko inne swieta prawda.
        • Gość: jasne... Re: kupił Dominikanę za 1999 zł? IP: *.nyc.res.rr.com 15.06.05, 03:36
          Dawac wszyscy!
          Zoragnizuje wam i jutro wypad do Wenecji za dwie dychy peelenow! Mamy kolo
          Gniezna taka piekna wioche i nawet Rzym rowniez!
          Ta Dominikana tez pewnie gdzies kolo Lomzy, hehe
          Buzkaaaaa
      • Gość: REP Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.codetel.net.do 18.11.05, 23:13
        Widze ze kolejny z niedowiarkow i madrych inaczej ! A co robi na Dominikanie od
        3 tygodni 230 turystow z Polski tygodniowo ? To sa ludzie ktorzy wykorzystali
        szanse na tani urlop na Karaibach i teraz sie smieja na plazy popijajac Cuba
        Libre z zimnych listopadowych wieczorow w Polsce ! Szukac ofert to trzeba umiec
        a nie narzekac i szukac wszedzie przekretow !
    • czarodziejka1 Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 15.06.05, 09:36
      Naiwność ludzka nie zna granic :) Dominikana kosztuje średnio ok. 4000 PLN za
      tydzień.
      • Gość: leszczo killer Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.aster.pl 15.06.05, 21:58
        srali muchy bedzie wiosna. moze to i przekret ale faktem jest ze na dominikane
        mozna poleciec za ta cene i to z porzadna firma (tui) wystarczy przejrzec
        oferty lastminute na www.tuitam.pl. oprocz dominikany zdarza sie wenezuela i
        inne kraje w cenie nawet troche ponizej 2000pln za tydzien. wyloty z niemiec
        ale to chyba nie jest wielki problem jak ktos chce. mozna tam tez kupic bilety
        na przeloty w tamte regiony za ok 1000pln. jest jeszcze kilka linii lotniczych
        ktore oferuja bilety w podobnych cenach np. martinair
        i co leszczyki? nie da sie?
        • Gość: leszczo killer Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.aster.pl 15.06.05, 22:05
          dla jasnosci. ceny na przeloty zawieraja juz wszystkie oplaty
          pozdrawiam
        • Gość: mała Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 23:42
          pewnie leszczyku ze sie nie da! mowimy o wylocie z kraju w listopadzie a nie
          last minute z zagranicy, przyznasz ze to DROBNA roznica?! zamiast doplacac
          1000,- pln by doleciec do niemiec, to chyba lepiej ta kwote dolozyc do oferty z
          wylotem z ziemi naszej ojczystej?
          • elizabeth7 Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 19.11.05, 14:01
            To bzdura, jesli 2 osoby mialyby wylatywac z Frankfurtu i zaplacic tam np. 50
            Euro za 2 tygodnie parkingu a doplacic 2x1000 PLN doplaty by wyleciec z Polski
            i na lotnisku w W-wie zaplacic za parking - wole z Niemiec.
    • akinom291 Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 15.06.05, 10:41
      Cześć ja również zastanawiam się nad tym wyjazdem 8 listopada, tylko do hotelu
      Grand Flamenco za 3190zł. Jednak poprzeczytaniu kilku opini o biurze, które to
      orgaizuje zaczynam się wahać, szczególnie tych,że są bankrutami.Chyba zadzwonie
      do Polskiej Izby Turystycznej.
      • Gość: ewa white EAGLE i inne ... IP: 212.87.3.* 16.06.05, 13:13
        Jako ze oferta jest na tyle atrakcyjna co malo wiarygodna, tez pozwolilam sobie
        na male sledztwo. 'Podroze tv' dziala jako agencja dla innych biur (nie jest
        rejestrowana w izbie turystyki) Dominikane organizuje Pes Travel z Torunia (na
        ich stronach oferta "dominikana' jest jednak duzo skromniejsza i drozsza).
        Przewoznikiem jest White Egle, jednak w tej wlasnie firmie powiedziano mi ze
        'rozmowy sa prowadza ale nic konkretnego nie mozna powiedziec bo jest objete
        tajemnica handlowa'. Na moje pytanie dlaczego calos oferty jest tak duzo tansza
        niz w innych biurach uslyszalam ze ma ja uzasadniac 'bezposredni lot (?)' i ze
        jest to 'prezent of firmy' . Jako ze dziecinstwo i wiare w Mikolaja mam juz za
        soba, mimo kuszacej ceny, chyba zaczekam az ktos tam poleci z Podroze Tv na i
        wroci...;-)))
        ewa
        Ps No i jescze to 'Na wyspie dominuje klimat zwrotnikowy gorący z dwoma porami
        deszczowymi: od maja do sierpnia i od listopada do grudnia' Moze jednak nie leje
        caly czas.
        • balba1 Re: white EAGLE i inne ... 16.06.05, 16:50
          Gość portalu: ewa napisał(a):

> Przewoznikiem jest White Egle, jednak w tej wlasnie firmie powiedziano mi ze
          > 'rozmowy sa prowadza ale nic konkretnego nie mozna powiedziec bo jest objete
          > tajemnica handlowa'.

Zmartwychwstało White Eagle? Od 3 lat nie ma ich na rynku czarterów i nigdy nie
          mieli maszyny, która mogłaby polecieć bezpośrednio na Dominikanę. do tego
          trzeba airbusa 300 lub boeninga 767. Jeśli organizator mówi, że tą linią
          polecisz, to na pewno nie polecisz.
          B.
          • Gość: Darek K. Re: white EAGLE i inne ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:11
            Wydaje mi się że biuro PES szykuje bankructwo przed listopadem.
            • Gość: aco Re: white EAGLE i inne ... IP: 213.17.239.* 17.06.05, 12:42
              Dzwoniłem do WEA. Aktualne są kontrolowani przez TUI i mają ...Ateery.
              Przyznają się do umowy z firmą ale nie chcą potwierdzic Dominikany, na która
              musieliby...podnająć duzego Airbusa, czy Boeinga. Zresztą to podraża koszt, a
              nie zmniejsza. Cała gadka o międzylądowaniach to kit, bo opłaty lotniskowe nie
              dadzą zmniejszenia kosztu czarteru o 50 %. RZeczywiście mozna z niemiec kupić
              Dominikanę "last minute" w cenie ok 700 - 900 Euro za tydzień, ale przy ilości
              rejsów np. z Schoenefeld codziennie - to normalne, bo lepiej biuru sprzedać za
              pół ceny niż płacic kary umowne, a czarter i tak jest zapłacony. Na tym
              lotnisku operuje ponad sto biur last minute. Niemcy przychodzą z walizką,
              wybierają ofertę i za 3 godziny lecą za np 50 % ceny.
              • dunia77 Re: white EAGLE i inne ... 17.06.05, 14:06
                > dadzą zmniejszenia kosztu czarteru o 50 %. RZeczywiście mozna z niemiec kupić
                > Dominikanę "last minute" w cenie ok 700 - 900 Euro za tydzień, ale przy

Tak drogo ? ;-) W ciagu ostaniego miesiaca ciagle sie pojawiala oferta 370 euro
                za tydzien w hotelu 3* all w Puerto Plata.
                Za 900 euro to kupisz tydzien w 4* Punta Cana, bez zadnego last minute, o kazdej
                porze roku :-)
      • Gość: Rep No i co teraz jak sa zadowoleni klienci ? IP: *.codetel.net.do 18.11.05, 23:03
        Zastanawiam sie ile jest niecheci i zlosci w narodzie ? Ktos probuje cos nowego
        zrobic , otworzyc za 50 % ceny Karaiby dla Polakow i ....... Ci Polacy tu sa i
        wiekszosc jest bardzo szczesliwych i rozumie ze za te pieniadze mogliby urlop
        spedzic najwyzej w Egipcie a nie Dominikanie . Wbrew tym wszystkim ktorzy
        wszedzie wesza podstep i oszustwo laduje juz trzeci czarter pelen turystow .
        Polacy maja jedna ceche szczegolna : albo jest za drogo i biuro chce ich okrasc
        albo jest podejrzanie za tanio i biuro chce ich oszukac !! A teraz Ci turysci
        ktorzy za obiecane 1999 PLN zobaczyli przepiekne plaze Dominikany czesto pytaja
        jak to jest mozliwe ze TV Podroze to robi taniej i lepiej od innych ? Jasne
        ze najlepiej to szukac dziury w calym i byc negatywnym ale jesli ktos za 650 $
        spedzil tydzien na Karaibach to matematyka i logika podpowiada slowo :
        Dziekujemy ! A bedzie tylko lepiej ! 100 % ! Dajmy sobie nawzajem szanse :
        Polakom na wspanialy , tani urlop a tu pracujacej dla Was ekipie radosc ze
        robia cos nowego . Obserwuje z zewnatrz jak coraz lepiej idzie i zycze DUZO
        SZCZESCIA TYM KTORZY PROBUJA A NIE NARZEKAJA !
      • dexter55 Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 19.11.05, 13:08
        Czy na tą chwilę ktoś potrafi określić czy podróże tv dotrzynują umowy czy są
        przekrętem? Dziś musze zapłacić za wycieczkę 6.12 do hotelu occcidental grant
        flamenco punta Cana i trochę się waham czytając państwa opinie
        Proszę o odpowiedź jeśli ktoś był i wrócił
        • Gość: maro Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 13:33
          zajrzyj na www.wakacje.pl na forum i poczytaj opinie ludzi którzy wrócili
          wszyscy są bardzo zadowoleni
    • Gość: nikt Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:45
      ja tam nie radze od bradzo dawna maja problemy finansowe i nie płaca biurom
      podróży ,,
      powodzenia
      nikt
    • rychu15 Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 17.06.05, 22:25
      Nie zamierzam bronic podrozy tv bo nic mnie z ta firma nie laczy.Bylem z nimi
      na Dominikanie w lutym tego roku w hotelu Hacienda Tropical w okolicy Puerto
      Plata. Pobyt 2 tyg. kosztowal mnie 4200 zl/os ze wszystkimi dodatkowymi
      oplatami chociaz byly malzenstwa w tym samym czasie co ja i moja zona ktore
      zaplacily tylko 3700 zl/os.Musze stwierdzic ze hotele 4* na polnocy Dominikany
      sa bardzo tanie.Doba z opcja all inclusive /bo tylko taka istnieje/ kosztuje
      okolo 30$/dobe co daje w przeliczeniu na zl. za pobyt 2tyg. okolo
      1400zl.Pozostaje przelot ktory wcale nie musi byc drogi.My z Warszawy do
      Amsterdamu lecielismy LOT-em w ktorym polowa miejsc byla wolna. Z Amsterdamu do
      Puerto Plata samolot linii Martinair byl pelny bez jednego miejsca wolnego. Tak
      bylo z powrotem.Jesli bilet z Europy do NJ kosztuje 1200zl. to bilet na
      Dominikane musial byc tanszy.I co z tego wynika?.Ze biuro musialo na tej
      imprezie zarobic placac jeszcze ubezpieczenie Nw i OC.Przyzwyczailismy sie ze
      Dominikana musi byc droga - wcale tak nie musi byc. Sam bylem na Domi
      nikanie 10 lat temu na wschodnim wybrzezu i o ile mnie pamiec nie myli byl to
      wyjazd bardzo drogi w granicach 5500zl/os.
      Jesli oferta dotyczy hotelu Hacienda Garden ktory w tamtym czasie mojego pobytu
      byl prawie niezamieszkaly /byl to b.przyzwoity hotel a wlasciwie bungalowy
      polozone tuz obok hotelu Hacienda Tropical/ to jestem przekonany ze kwota
      1990zl/tydz. nie jest kwota wzieta z sufitu.Zauwazylem ze osoby wypowiadajace
      sie na forum w tej kwestii sa tylko wirtualnymi podroznikami i zadaniem ich
      jest tylko wytwarzanie niezdrowej atmosfery.Jesli ktos jest zainteresowany
      wyjazdem chetnie odpowiem na wszystkie pytania.r.
      • Gość: Stiwi Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 04:17
        Ale co ma do rzeczy to co piszesz? Czegoś nie rozumiem czy jak? Nikt nie
        twierdzi, że się nie da w podanych przez Ciebie cenach lecieć na Dominikanę,
        zresztą jak sam napisałeś - byłeś w tych cenach, a i można taniej. Jednak już w
        momencie rezerwacji wiedziałeś, że będziesz miał dolot do Amsterdamu i stamtąd
        wylot na Dominikanę, linie lotnicze również znałeś.

Może nim zaczniesz bronić, czy też nie bronić, wykonaj krótki telefon do
        Podroze.tv i spytaj czym jest ten bezpośredni przelot z WAWy. Usłyszysz, że
        White Eagle, który nie ma w swojej flocie samolotu pasażerskiego, więc tak
        naprawdę nie ma nic określone, ani godzin wylotu, ani powrotu (w każdym
        szanującym się biurze Neckermann czy TUI możesz zobaczyć na pół roku wcześniej
        jakie linie, o której wylot i przylot). A to że trwają jakieś tam negocjacje,
        że WEA też negocjuje, że może nabędą samolot, a może jednak się rozmyślą.
        Badanie rynku na temat "czy Dominikana będzie masowo oblegana przez Polaków w
        takich cenach" nie powinno odbywać się kosztem turystów... A jak duże prawa
        mają polskie biura podróży, które mogą bez konsekwencji odwoływać sobie takie
        wycieczki (które im się nieopłaciły) - to dobrze zorientowani wiedzą, natomiast
        turysta w takim przypadku stoi na straconej pozycji, bo może poleci, a może
        nie, pieniądze z powrotem dostanie zawsze, tylko nie w przypadku kiedy to on
        się rozmyśli.
      • Gość: jacek Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: 82.177.78.* 19.06.05, 13:01
        Ciesze sie ze napisales swoj komentarz - nareszcie powialo troche optymizmem:-)
        ja szczerze mowiac jestem juz zapisany = zaplacone ale niestety im wiecej
        szukam info na formum tym wieksze zaczynalem miec obawy. caly czas pocieszm sie
        jednak tym ze nawet jesli firma zbankrutuje to napewno jest ubezpieczona wiec
        kasa powinna do mnie wrocic:-)
        Jako ze byles w hotelu ktory mnie interesuje mialbym kilka bardziej
        szczegolowycgh pytan. Moze spotkamy sie na gg 4872180 lub mailem?
        • rychu15 Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 19.06.05, 20:19
          Ja chetnie podziele sie z podrozy na Dominikane ale telefonicznie 032-6431427
          wieczorem.Moja wiedza internetowa na temat gg jest niewystarczajaca i tak juz
          chyba zostanie.r.
        • Gość: AKINOM29 Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:03
          Czy ktoś może leci na Dominikanę 15 listopada do hotelu Grand Flamenco Punta
          Cana z biura Podróże TV????
          • Gość: mik Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 00:08
            jedziemy 2+2 cena 4200
      • Gość: Alex Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.dip.t-dialin.net 31.08.05, 14:27
        zainteresowal mnie Pana/Twoj list, bo rowniez tesknie ogladam te oferte za1990,-
        zl. Bylam w lipcu z tym biurem na Krecie - do dzisiaj nie rozliczyli sie z nami
        za stracony caly dzien(Central Wings)-ale poza tym bylo fantastycznie. Prosze
        powiedziec-jaki to hotel, jak wyglada plaza, czy lezy przy ruchliwej ulicy-
        spaliny-jaka byla pogoda w lutym, jakie linie lot. i jak i lot,jakie pokoje i
        opieka rezydenta? Pozdrawiam i licze na odpowiedz. Alexandra
    • Gość: roj Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: 83.238.32.* 28.06.05, 14:01
      Na ich stronie jest iformacja na temat samolotu jaki leci na Dominikanę.
      Pozdrawiam.
      • kasha77 Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 23.07.05, 15:33
        właśnie byłam na stronie podrózy tv i czytałam jakim samolotem polecą
        zainteresowani poza tym potem zaraz odwiedziałam stronę WHITE EAGEL i też
        wszystko ok.nie rozumiem takich dołujących wpisów....chyba się niektórym nudzi
        a może to zazdrość:)w każdym razie ja lecę w listopadzie na 2 tyg.i mam zamiar
        się dobrze bawić.pozdrawiam.
        • Gość: Nadinka Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: 195.136.120.* 10.08.05, 12:32
          zapisałam się na dominikanę w listopadzie:)
          Wiecie w tym kraju nic sie nie ruszy jak kazda ciekawa oferta, która bije w
          duże biura turystyczna bedzie tak sekowana...
          ja na pewno bede sie dobrze bawic:)
          a jak splajtuja - to kase i tak zwroci firma ubezpieczeniowa, wiec mozna sie
          wyluzowac..
          pozdrawiam
          • Gość: REP Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.codetel.net.do 18.11.05, 23:18
            Super myslenie ! Wlasnie o to chodzi ! Pozytywne myslenie to rzadko spotykane
            zjawisko w Polsce ! Pozdrawiam
        • Gość: Nadinka Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: 195.136.120.* 10.08.05, 12:32
          zapisałam się na dominikanę w listopadzie:)
          Wiecie w tym kraju nic sie nie ruszy jak kazda ciekawa oferta, która bije w
          duże biura turystyczne bedzie tak sekowana...
          ja na pewno bede sie dobrze bawic:)
          a jak splajtuja - to kase i tak zwroci firma ubezpieczeniowa, wiec mozna sie
          wyluzowac..
          pozdrawiam
          • Gość: aga Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 13:12
            A czy może ktoś kupował jeszcze inną wycieczkę niż na Dominikanę i jest
            zadowolony, bo ja mam zamiar z nimi lecieć na Rodos i co ktoś na to?
    • corrina_f1 Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 17.08.05, 14:37
      Heh, gdzie te czasy, kiedy za 2 tygodnie All incl na Dominikanie (hotl 3+)
      zaplacilam 3000 zl... oczywiscie w przeliczeniu bo lecialam z Berlina.
      To se ne wrati...

pzdr
      Kasia
      • Gość: sriwi Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.05, 17:59
        a ty stiwi to chyba masz nudne wakacje jak cały czas siedziesz w necie i
        szukasz czym by tu jeszcze zdołowac ludzie co?ty weź sobie gdzieś pojedź
        odpocznij,może wtedy będziesz miał lepsze podejście!pozdraiwam!podeślę ci
        zdjęcia z wakacji może humor ci sie poprawi:))
      • Gość: Alex Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.dip.t-dialin.net 31.08.05, 14:56
        Witaj Kasiu!
        Gatulacje za wspaniale zdjecia. Przed chwila odbylam wsaniala wycieczke po
        Egipcie! Dzieki Tobie! Naprawde rewelacja- polecam wszystkim. Szkoda, ze mozna
        je znalezc pod haslem Dominikana a nie Egipt, dobrze by bylo je tam przerzucic-
        sa naprawde swietne!!!!! Pozdrawiam Aleksandra
      • squirrel9 Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 19.09.05, 13:40
        Wrati, wrati. Ja w maju zeszłego roku na www.TUI.de znalazłam 6 dni przed
        wylotem ofertę za 750 Euro - 4* all inclusive 2 tygodnie, sieć hoteli RIU w
        Puerto Plata. Wylot z Frankfurtu. O tym,że było rewelacyjnie nie muszę
        dopisywać. Wierzę tylko w takie oferty last minute, takich szukam i takie
        polecam.
    • Gość: FRITZ Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 00:59
      no i co taka okazja i nikt nie byl?????to dziwne i niesamowite...jesli jednak
      ktos sie tam pojawil niech napisze wreszcie!a nie tylko gdybanie czy nmozna za
      ta cene czy nie!
      pozdrawiam
      • ariakan Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 14.09.05, 08:44
        Nikt nie był bo pierwsze terminy były na listopad.. hehe zapytaj się w drugiej
        połowie listopada i wtedy będzie wiadomo czy to był przekręt czy nie.. może
        nawet sam coś tu napiszę :)
        • Gość: toomuchtv Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 10:37
          Moi Drodzy,
          podziwiam i gratuluję odwagi klientom PodróżeTv. Gdybyście
          czytali gazety to byście wiedzieli,że spółka Podróże Tv miała kapitał
          założycielski w wysokości 50 tys. pln wniesiony aportem przez udziałowców- był
          to samochód Honda 5 letni, 2 kamery video i coś tam jeszcze(artykuł Vadima
          Makarenko w GW-strony GOSPODARKA z 12 miesiecy temu- nie pamiętam). Jak
          myślicie w jaki sposób i za czyje pieniądze udało się rozkręcić taaaki biznes?
          Za Wasze Moi Drodzy. I jeśli nie znajdzie się kupiec na udziały Podróże TV
          który dofinansuje tą spółkę to w listopadzie/grudniu- kiedy trzeba będzie
          płacić za
          czartery,hotele będziemy świadkami spektakularnego upadku.
          • Gość: REP Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.codetel.net.do 18.11.05, 23:23
            I co ? Nastepny Polaczek szukajacych winnych swojego niepowodzenia i nie
            potrafiacy zlapac okazji sie pomylil ? A te 700 osob ktore bylo w DR za 650 $
            to krasnoludki ?
        • Gość: rock Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 13:46
          Ludzie jak się ktos boi o wyjazd to niech zadzwoni na Dominikanę do hotelu i
          wszystko będzie jasne.(może oni jeszcze nie wiedza o waszym przylocie).
          • Gość: toomuchtv Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:15
            myślisz,że jak zadzwonią do hotelu to im coś powiedzą? Na recepcji może? A po
            za tym zaliczki pewnie poszły ale to nie problem- problemem jest to że biura
            wykladają się wtedy gdy:
            - mają kredyty i muszą osiągać coraz większe obroty- co powoduje coraz niższe
            ceny, ale jednocześnie spada rentowność- do tego ryzyko kursowe- to akurat w
            przypadku PodrózyTV może być plus- dolar i euro idzie w dół
            - naprawdę jestem ciekawy jak to się dalej potoczy- jeśli z firmy o kapitale 50
            tys. uda się zrobić giganta rentownego na kształt angielskich telewizji/biur to
            będzie hit!!!
            • wiem_swoje Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 19.09.05, 11:32
              swoja drogą ciekawe dlaczego podroze tv milcza ??
              taki brak wyjasnień jest dośc dziwny bo oznacza że szykuja niespodziankę:
              - upadek-benkructwo i bedzie znowu smród
              lub
              - beda mieli samolot i dokopia konkurencji...
              • Gość: sved Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: 212.160.148.* 19.09.05, 12:23
                Samolotu na pewno nie będa mieli, bo nie są linią lotniczą. Tzn. kupić sobie
                samolot mogą, ale co z tego - i tak nie polecą.
                Przeloty na Dominikanę na pewno nie będą obsługiwały ani Fischer Air Polska ani
                WEA, bo obie firmy nie posiadają certyfikatów uprawniających do przelotów przez
                Atlantyk.
                Więc raczej przewiduję ten pierwszy przypadek.
                • Gość: REP Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.codetel.net.do 18.11.05, 23:29
                  Ale madrali to zawsze mielismy pod dostatkiem ! I jak to jest mozliwe ze co
                  tydzien Fischer Air laduje w Puerto Plata i Punta Cana ? Niemozliwe to kostke
                  lodu usmazyc :)! a na pewno to samoloty laduja z polskimi turystami ! Lepiej
                  sie bawic na Dominkanie niz narzekac " na pewniaka " w listopadzie w Polsce !
            • Gość: REP Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.codetel.net.do 18.11.05, 23:25
              No jak na razie sie udalo !
        • Gość: Rep Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.codetel.net.do 18.11.05, 23:21
          Odpowiem za Ciebie ! to nie byl przekret a mistrzowsko przeprowadzona
          operacja !
    • kadeb Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 19.09.05, 14:07
      Byłam na Dominikanie (03.09.05 - 14.09.05) - Punta Cana - hotel 4*, all
      inclusive, wylot z Frankfurtu za 918 euro. Z tego co wiem sam lot kosztował 550
      euro. Chętnie podzielę się wrażeniami.
      • Gość: BeataB Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:23
        ja chętnie bym chciałą otrzymać jakieś bliższe informacje! My lecimy tam 20
        października też z Frankfurtu. Do Frankfurtu lecieliście czy tak jak my
        planujemy - podróż samochodem?! - ja zapłaciłam ok 4200 zł od osoby i wydawało
        mi się, że to mało a jak teraz czytam to sama nie wiem co sądzić :)
        • kadeb Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 22.09.05, 09:45
          My wybraliśmy podróz samolotem, wizzair z Warszawy - 2 osoby w dwie strony za
          760 zł. Samolot ląduje w Hahn, chociaz lotnisko nazywa się Frankfurt-Hahn to
          ważne jest że jest ono połozone ponad 100 km od Franfurtu. Ale to nie jest
          problem w Niemczech. Jako że nie moglismy sobie odpasować wylotu z Franfurtu na
          Dominikanę z wylotem z Warszawy, zmuszeni bylismy wybrać opcję rozpoczęcia
          podróży wczesniej. 2 września wystartowaliśmy z Warszawy do Hahn. W pobliżu
          lotniska jest wiele hoteli prywatnych po przystępnej cenie, za 2 osobowy pokój
          35 euro, w dodatku odbierają Cie z lotniska za free. Dodatkowo mozna wykupić u
          nich sniadanie za 3,5 euro za osobę. Pokoje są naprawdę przyzwoite, z łazienka
          tv,lodówką, internet za free. Następnego dnia czyli 3 wrzesnia kierowca
          podwiózł nas na lotnisko w Hahn za 2 euro od osoby. Z lotniska w Hahn kursuja
          autobusy bezpośrednio na lotnisko we Frankfurcie, koszt 12 euro za osobę.
          Poruszanie sie po Niemczech jest wyjątkowo proste i najważniejsze że nie trzeba
          ciągać walizek. Jezeli chodzi o cenę 4200, to wydaje mi się ze nie jest to
          wygórowana cena, my przeliczylismy ze 4200 wyniesie nas wycieczka+nocleg w
          Niemczech i transport z lotniska na lotnisko. Chyba nigdy bym sie nie odważyla
          na podróż za 1999 z podróżetv, cena jest podejrzana a i krazace opinie nie są
          zbyt pozytywne. Proponuje poszukac lotu z wizzair i wtedy porownac koszty
          podrozy samochodem, postoj auta na parkingu lotniskowym tez pewnie kosztuje, a
          najwazniejsze z jakiego miasta w Polsce rozpoczynacie podróż. Służe dodatkowymi
          informacjami na temat noclegu w Niemczech i rad na temat Dominikany, co zabrac
          itepe. Czy mozesz podac nazwe hotelu w którym się zatrzymacie?? Czy jest to
          miejscowość Punta Cana czy Punta Plata?? Pozdrawiam.
          • Gość: BeataB Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 10:07
            jest to Punta Cana hotel z serii RIU raczej to będzie Babmu. Wy wyjeżdzamy z
            Gdańska. A cena 760 zł to była za dwie osoby?! czy Wasza wycieczka była All
            inclusive?! bo mi się wydawała to i tak kusząca cena a widzę, że możnabyło
            taniej nawet z wylotem z Warszawy!
            • kadeb Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 22.09.05, 10:30
              My bylismy w Punta Cana, hotel Ifa Villas Bavaro Beach&Resort. Wyżywienie all
              inclusive. My jechalismy z Olsztyna, czyli musielismy dostać się do Warszawy,
              na szczescie był bezpośredni transport na lotnisko za 35 zł na osobę. Cena
              wizzair 760 za dwie osoby i w obie strony. Z tego co sprawdzilam, to wizzair
              nie ma wylotu 20 października, także musielibyście zacząć podroz juz 19 i
              skorzystac ewentualnie z tego samego sposobu co my, czyli z noclegiem w hahn. A
              cena lotu chyba nie uleglaby zmianie. A podroz samochodem to chyba meczacy
              sposob, szczegolnie w drodze poworotnej, ale .. do Was nalezy decyzja. wejdx na
              strone www.wizzair.pl i sprawdz sobie polaczenia, niestety do frankfurtu tylko
              z warszawy. służe tez adresem na nocleg w hahn i rozkladem autobusow z hahn na
              lotnisko we frankfurcie.
              • Gość: BeataB Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 11:16
                dzięki - już byłam na tej stronie - faktycznie musielibyśmy lecieć 19 a z
                powrotem jest jeszcze gorzej - dopiero 30 (my lądujemy 28) - więc chyba
                pojedziemy samochodem - wyjedziemy wcześniej i odwiedzimy znajomych a w drodze
                powrotnej też sie u nich zatrzymamy i jeszcze pozwiedzamy do 30. więc chyba to
                bedzie korzystniejsze niż dodatkowe noclegi i brak samochodu na zwiedzanie :) a
                znajomi nie mieszkają we Frankfurcie! a parking też znaleźliśmy, że jest
                promocja - im wcześniej tym lepiej - dziś oszczędzamy ok 40% to jest podan 200
                zł ale dzięki za pomoc :)
                czy Wy tylko odpoczywaliście czy też korzystaliście z wycieczek fakultatywnych?!
                • kadeb Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 22.09.05, 12:00
                  Pojechalismy do MANATI PARK- główna atrakcja to pływanie z delfinami, koszt na
                  1 osobę to 72$, ale warto. Trzeba tez uważac na tych co sprzedaja w hotelu, nie
                  wszystko jest tak jak oni obiecują, mieliśmy wyjazd pierwszym transportem i z
                  tego co nam oferował sprzedawca niby moglismy sobie wybrac godzine plywania z
                  delfinami, na miejscu okazalo sie zupelnie przez przypadek ze zakladaja na reke
                  opaski i w zaleznosci od koloru jest wyznaczony moment plywania, najlepiej od
                  razu po wejsciu udac sie na miejsce gdzie sa delfiny. Do basenu wchodza grupy
                  po 8 osób, najpierw szkolenie. Jako ze bylismy w czworke to podzielilismy sie
                  tak aby w jednej grupie byly 2 osoby a w nastepnej 2, ktos musial robic
                  zdjecia ;-). Oczywiscie przy wejsciu do manati kreca sie panowie ktorzy robia
                  obowiazkowe zdjecia z papuga, spotkacie podobnych naciagaczy wszedzie, na plazy
                  z papuga i z malpka, cena zdjecia 8$. Podczas plywania z delfinami jest rowniez
                  fotograf, podczas wyjscia mozna zakupic zdjecie, ale majac wlasna cyfrowke
                  mozna zrobic duzo fajnych zdjec i za mniejsza kwotę. W manati są rowniez inne
                  zwierzeta, jakies animacje z papugami, konmi itepe.
                  Nastepna nasza wycieczką było Santo Domingo, po drodze La Romana i przystanek w
                  jakims centrum gdzie chyba wszyscy sie zatrzymuja, jedna duza hala z pamiatkami
                  z cenami z kosmosu. Cena wycieczki 54$ za osobę. Podroz trwala okolo 4 godzin.
                  Potem zwiedzanie katedry, kosciołow, najlepsze jest jednak centrum, na ktore
                  niestety nie mielismy duzo czasu, ale to chyba najwieksza atrakcja, widoki nie
                  do opisania (tamtejsze slamsy). Najwazniejsze, mielismy problemy z aparatem
                  cyfrowym, akumulatorki niestety nie ladowaly sie do konca, wiec trzeba bylo
                  kupic baterie, lepiej jednak za wczasu kupic je u nas, na wszelki wypadek
                  zabrac kabel do przerzucania zdjec z aparatu na komputer, w Santo Domingo jest
                  sklep Foto (cywilizowany) zrobia to za 5$, w naszym osrodku Pan zadal az 20$, a
                  na plzy oferowal nam za 5$ ale nie mial kabelka, aha i najwazniejsze KONIECZNIE
                  SPRAWDZIC CO ZOSTALO NAGRANE NA PLYCIE, nas niestety pozbawiono kilku zdjec, bo
                  nie zostaly zgrane na plyte. W Santo Domingo jest nawet cywilizowany sklep,
                  calkiem jak nasz spozywczy, mozna dokonac zakupów bez targowania i uzerania sie
                  ze sprzedawcą.
                  Trzecia wyprawa to ogladanie rafy koralowej, u nas kosztowalo to 15$ na osobę,
                  sprzęt maja na miejscu (maska, rurka, płetwy i kapok). Dodatkowo w naszym all
                  inclusive mozna bylo wypozyczyc na godzine kajak lub cos innego plywajacego.
                  Czwarta wyprawa była taka ktora zorganizowalismy sobie sami, stanelismy na
                  ulicy i machnelismy pierwszemu jadacemu autobusowi, kierowca ani slowa w obcym
                  jezyku, chcielismy zeby zawiozl nas do centrum, zaplacilismy mu po 1 $ za
                  osobe. Chyba na nasze szczescie zawiozl nas do miejsca blisko jakiegos hotelu,
                  bylo tam jakies centrum handlowe i kilka straganow, zreszta wszedzie maja takie
                  same rzeczy. W hotelu wszystko wyglada cywilizowanie, natomiast poza to jest
                  wielka bieda i mozna sie nawet bać.... Targowanie sie w sklepach jest normą,
                  ceny na poczatek sa wielce wygorowane.
                  NAJWAZNIEJSZE. ZABRAC KOSMETYKI DO OPALANIA I PO OPALANIU, na miejscu 1 butelka
                  kosztuje nawet 20$ i to moze byc nawet po terminie jej waznosci. Radze nie
                  wystawiac sie w 1 dniu na slonce, lepiej polezec w cieniu i poobserwowac jakie
                  poparzenia maja inni. SMAROWAC SIE I JESZCZE RAZ SIE SMAROWAC, slonce tam
                  naprawde przypieka szczegolnie nie posmarowane miejsca.
                  Czekam na ewentualne pytania.
                  • Gość: BeataB Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 12:24
                    my własnie zamierzamy wziąć własny komputer żeby możnabyło od razu przegrywać
                    ale jeszcze nie wiem jak z tym na odprawie :)
                    a dlaczego akumulatorki nie ładowały się do końca?! - czy to przez te ichne 110
                    V?
                    my zamierzamy wziąc ze sobą maski i rurki ale nie wiem czy poza tą wycieczką
                    można jeszcze gdzies samemu ponurkować (tzn. tylko trochę)

• kadeb Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? 22.09.05, 12:51
                      wlasny komputer, moze to i dobry pomysl, ale... zawsze to kilka kg wiecej do
                      noszenia. A te akumulatorki to chyba przez ichne 110V. My tez mielismy wlasne
                      maski i rurki. Nurkowanie na wlasna reke to chyba nie bardzo, przynajmniej u
                      nas nie bylo takiej mozliwosci, rafa koralowa bylo troche od plazy a pomiedzy
                      ciagle szaleli na motorówkach lub innych rzeczach plywajacych. Strefa kapania
                      jest wydzielona, tak dla bezpieczeństwa. Ja pierwszy raz widzialam rafe
                      koralową, znajomi mowili ze widzieli juz ladniejsze. Nurkowania na wlasna reke
                      nie polecam, bo moze byc niebezpiecznie. Plaże przy hotelach są monitorowane
                      przez ochroniarzy i są czyste, widzielismy plaże gdzie nie było hotelu,
                      odradzono nam jej zwiedzanie ze wzgledu na bad boys, ktorzy mogliby nam zabrac
                      aparat lub nawet poturbowac, zreszta widok dzikiej plazy i zapach nie nalezy do
                      najprzyjemniejszych.
          • Gość: REP Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.codetel.net.do 18.11.05, 23:35
            Rewelacyjne myslenie Polaka ! Lepiej Wizairem do Frankfurt Hahn tam hotel i 100
            km autobusem do Frankfurt International niz bezposrednim lotem z Warszawy za 50
            % ceny ! Bylem wiem ! Obie trasy pokonalem ! Ale pewnie ze najlepiej lewa reka
            do prawego ucha ! Zycze dalszych udanych podrozy przez Moskwe do Skierniewic !
        • Gość: REP Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.codetel.net.do 18.11.05, 23:30
          Przez TV Podroze na pewno byloby taniej !
          • Gość: Mario Re: kto kupił Dominikanę w podróże.tv za 1999 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 03:03
            Kto Ci karze leciec via FRA ?
            Sa wyloty z Berlina, Drezna, Lipska. Dla mieszkanca zachodniej Polski dojazd na
            lotnisko niemieckie jest wygodniejszy niz do WAW. Nawet ja ze Slaska wole jechac
            do niemiec. I jeszcze jedno - mam PEWNOSC imprezy. A i cene dobra mozna wylapac
            i nie mowie o hotelikach 3* tylko 5* RIU na przyklad za 780 EUR za 13 dni -
            umiesz liczyc ? ;) Bez urazy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka