Dodaj do ulubionych

Sorrento z biurem Itaka

IP: *.madem.pl / 10.103.1.* 09.08.03, 16:16
Odradzam wyjazd na Sorrento tour z biurem Itaka. Jest to wycieczka objazdowa.
Zaczyna się w Wenecji, a potem Rzym i cztery noclegi na półwyspie
Sorrentyńskim. Potem powrót na północ do Pizy i Florencji.
Wszystko pięknie, tylko... Pobyt na półwyspie Sorrentyńskim to pobyt w hotelu
o pięknej nazwie Happy Days, będącym po prostu burdelem. Pierwsze piętro
oferuje pokoje na godziny a w pozostałej części upycha się gości z Polski.
Klimatyzacja nie działa mimo, że właściciel (alfons)przybytku zażądał po 5
euro/osobę×dzień. Hotel, oddalony o 180 km od Sorrento, zaopatrzony był w
basen z którego oczywiście nie można skorzystać. Prąd wyłączano na dłuższe
chwile, a na pytanie kiedy będzie otrzymałem świeczkę. Recepcjoniści i
właściciel (alfons) posługują się angielskim sporadycznie tzn do momenty gdy
pytania nie stają się kłopotliwe np. o klimatyzację. Wyżywienie gorzej niż
złe. Nawet makaron powinien jakoś smakować, i nie tylko spoczywać przez
chwilę obok umieszczonego za ścianą rozwodnionego przecieru pomidorowego.
Tak dogodne położenie hotelu na półwyspie Sorrentyńskim skutkuje tym, że aby
odbyć wycieczkę na Capri trzeba zerwać się ze snu o 5 rano.
No ale cała reszta to już tylko przyjemność.
Obserwuj wątek
    • Gość: Szybki Re: Sorrento z biurem Itaka IP: *.proxy.aol.com 11.08.03, 03:11
      Jak to mowia-otrzymasz tyle ile zaplacisz.Pozd. z Kaliforni.
      • Gość: Gozer Re: Sorrento z biurem Itaka IP: *.madem.pl / 10.103.1.* 11.08.03, 21:19
        A takie tanie, jak na polskie warunki, to nie było. Zapomniałem jeszcze o
        wrażeniach zapachowych. Ale to trzeba powąchać, żeby zrozumieć. Cóż brak
        kanalizacji to zawsze jakaś atrakcja.
        Tylko czemu, do jasnej cholery, pilot wycieczki/rezydent wybrał taki hotel.
        Nigdy więcej z tym biurem!!!
        • Gość: Szybki Re: Sorrento z biurem Itaka IP: *.proxy.aol.com 12.08.03, 03:07
          Ja przebywalem we Wloszech dwa tygodnie z rodzina i rowniez bylem w Sorento
          (nocowalismy w Grand Hotel-five star hotel) lecz tez byli co narzekali ze basen
          byl za daleko-doslownie 20 metrow od hotelu). Wiec kazdy cos znajdzie
          zlego....Pozd. z Kaliforni.
          • Gość: Gozer Re: Sorrento z biurem Itaka IP: *.madem.pl / 10.103.1.* 12.08.03, 20:24
            Też mi się zdarzyło być we Włoszech i nie narzekać. Ale wybacz atrakcja w
            postaci spania w burdelu, braku klimatyzacji (przecież ją wykupiłem od tego
            alfonsa) i fetoru - to trochę za dużo.
            Czy tam w Kaliforni też tak gorąco jak w Europie?
            • Gość: Szybki Re: Sorrento z biurem Itaka IP: *.proxy.aol.com 14.08.03, 04:24
              W Los Angeles ,San Diego jest niezle jak na Kalifornie jest pomiedzy 25-30
              stopni.W San Francisco jest okolo 25 stopni. Dalej on oceanu na wschod to jest
              raczej goraco ,od 35-40 stopni.Pogoda jest slonecznie i bez deszczu....Pozd.z
              Kaliforni.....
              • Gość: Gozer Re: Sorrento z biurem Itaka IP: *.madem.pl / 10.103.1.* 14.08.03, 18:11
                To całkiem nieźle. Ale jak do tego dojdzie duża wilgotność to chyba staje się
                nie do wytrzymania. Cóż w Polsce nie jest tak źle, ale trochę dalej na zachód
                czy południe to już warunki jak na równiku.
                Pozdrawiam.
                • Gość: Szybki Re: Sorrento z biurem Itaka IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 04:19
                  Gość portalu: Gozer napisał(a):

> To całkiem nieźle. Ale jak do tego dojdzie duża wilgotność to chyba staje się
                  > nie do wytrzymania. Cóż w Polsce nie jest tak źle, ale trochę dalej na zachód
                  > czy południe to już warunki jak na równiku.
                  > Pozdrawiam.

Wilgotnosci to raczej tutaj w Kaliforni nie ma- przecietna to tylko 45 - 60
                  procent. Pozd. z Kaliforni.
        • Gość: piotr Re: Sorrento z biurem Itaka IP: *.Red-81-34-226.pooles.rima-tde.net 14.08.03, 13:43
          Gość portalu: Gozer napisał(a):

> A takie tanie, jak na polskie warunki, to nie było. Zapomniałem jeszcze o
          > wrażeniach zapachowych. Ale to trzeba powąchać, żeby zrozumieć. Cóż brak
          > kanalizacji to zawsze jakaś atrakcja.
          > Tylko czemu, do jasnej cholery, pilot wycieczki/rezydent wybrał taki hotel.
          > Nigdy więcej z tym biurem!!!

Rezydent Was tam zawiozl,bo dostal niezle "w lape" od alfonsa. Proste. Ta
          Itaka to ... Az szkoda slow.
          • Gość: Gozer Re: Sorrento z biurem Itaka IP: *.madem.pl / 10.103.1.* 14.08.03, 18:06
            A wiesz przyszło mi (i nie tylko mnie) to do głowy parę razy w czasie
            wycieczki. Z Itaką, przed połączeniem się z Vingiem, byłem we Włoszech dwa lata
            temu i było elegancko. Przewodnik - super. Organizacja - cudo itd., itp. A
            teraz to odradzam to biuro wszystkim. Ostatecznie spierdolić wakacyjny wyjazd
            można sobie samemu i wtedy nie masz pretensji do nikogo ino do siebie niebogo :-
            )
    • Gość: ines Re: Sorrento z biurem Itaka IP: 81.15.189.* 14.08.03, 22:37
      O , miałam zamiar wybrać się rok temu na tę imprezę. Sorrento Tour? Dobrze że
      nie pojechałam. Z Itaką byłam na wycieczce Antyczna przygoda w Grecji. Nie
      narzekam szczególnie , ale odradzam jeśli to możliwe wykupywanie obiadów-za tę
      samą cenę kupicie w przytulnej tawernie coś lepszego niż makaron z sosem ,
      kurczak z frytkami na drugie,ale nie dziwię się że biuro zamawia takie nijakie
      obiady bo nie każdy doceni mussakę. Autokar też był taki sobie jak na tak
      daleką trasę (klimatyzacja szwankowała).Wielu ludzi deklarowało, że będzie
      składać reklamacje, ale ja sobie odpuściłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka