Gość: Slawek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 11:23 Kto lecialz nimi . Jak było? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia30 Re: Fisher Air 07.07.06, 11:31 wystarczy, ze wejdziesz na forum Egipt albo jakiekolwiek inne i wklikasz w wyszukiwarke Fisher- jest x watkow o ich spoznieniach, temat walkowany 100 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Fisher Air IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.06, 17:46 Witam. To było dawno i nie prawda. Teraz jest okey. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nancy Re: Fisher Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 17:47 Może jednak ktoś ostatnio leciał Fischer Air? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gras Re: Fisher Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 02:51 Owszem LECIAŁEM z nimi z lotniska LAMEZIA,lot opóżniony był o 11 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Verona Re: Fisher Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 13:21 11h z Lamezia? Nie było takiego opóźnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Fisher Air IP: *.centertel.pl 09.07.06, 11:28 Ja leciałem 11.06 na Kos lot bez opóźnień ok.Powrót z Kos super podstawili nam nowego Airbusa Czech Airlines . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Fisher Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 10:19 fischer to najgorsza linia lotnicza wg internautów.Mój wylot do Tunezji miał odbyć się 24.06 o godz.7.30 niestety nie odbył sie bo Fischer nawalił.Lot został przeniesiony na godz.17.20 Na szczęście nas poinformowano o zmianie i dojechaliśmy na Okęcie dopiero na 15.00. O 16.00 okazało się ża samolotu jesscze nie ma, bo onoc jest na południu Włoch i nie wiadomo kiedy przyleci. Przewieziono nas wszystkich do Airport Hotel Okęcie, przydzielono pokoje, dano kolacje i tak czekaliśmy do godz.0.00 - Exim wywalczył wcześniejszą odprawę i tak wylecieliśmy do Tunezji o 3.00 A powrót miał byc juz ok - opóźnienie wyniosło na szczeście tylko 1,5h Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: Fisher Air 10.07.06, 11:20 <<fischer to najgorsza linia lotnicza wg internautów. nie wg wszystkich. ja leciałem z nimi do bułgarii, zero opóźnienia, a nawet wylecieliśmy 15 minut wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Fischer Air IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.06, 11:26 Ja wczoraj wróciłam z Rodos i byliśmy na Okęciu co do minuty. Bardzo miły lot, samolot i załoga. Jestem bardzo zadowolona i nie rozumiem kto i na jakiej podstawie stwierdził, że to najgorsza linia. Dla mnie jest wszystko jak najbardziej wporządku. Bardzo lubię Fischera. Czasem lepiej mieć opóźnienie z przyczyn technicznych niż wylecieć o czasie i spalić się w samolocie, na lotnisku docelowym, bo hamulce nie zadziałały... Ale jak widać dla niektórych pasażerów ważniejsza jest punktualność niż bezpieczeństwo. Pozdrawiam i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumire Re: Fischer Air IP: 213.17.128.* 10.07.06, 11:38 wiesz, dwie-trzy godziny spóźnienia da się przeżyć. ale ja parę razy w życiu czekałam na samolot osiem, dziesięć, dwanaście godzin - i zapewniam, że tkwiąc na lotnisku w środku nocy nie jest się aż tak skłonnym do wybaczania :) niemniej nie chcę mówić, czy lubię, czy nie lubię, bo leciałam raz, więc trudno na tej podstawie wysnuwać wnioski - można najwyżej powiedzieć, że miało się szczęście albo pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Fisher Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 18:04 > fischer to najgorsza linia lotnicza wg internautów a ktory ranking masz na mysli???? na jakiej stronie???? czy masz na mysli opinie kilku krzykaczy z forum gazety??? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Fisher Air 11.07.06, 18:37 Gość portalu: a napisał(a): > czy masz na mysli opinie kilku krzykaczy z forum gazety??? jak sobie pokwitniesz na lotnisku kilka (pow.5 godz.) lub kilkanascie godzin to bedziesz inaczej kwiczec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Fisher Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:55 kwitlem, ale akurat nie tak dlugo bo 30min z Fischerem, a zdazylo sie kiedys dluzej ale z innymi liniami, ale jakos nie mam traumatycznych przezyc z tym zwiazanych jak ludzie ktorzy tu czasem pisza... wszystko jest kwestia podejscia czlowieka do sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Fisher Air 12.07.06, 09:09 Gość portalu: a napisał(a): > kwitlem, ale akurat nie tak dlugo bo 30min z Fischerem, to tyle co nic. > a zdazylo sie kiedys dluzej ale z innymi liniami, ale jakos nie mam traumatycznych przezyc z tym zwiazanych jak ludzie ktorzy tu czasem pisza... wszystko zalezy jak sie traktuje klienta, i nie dziw sie ludziom, ze potem sie a forum wyzywaja skoro zostali zlekcewazeni przez przewoznika.Jakby nie bylo dzieki nim takie firmy jak FAP zarabiaja na zycie. > wszystko jest kwestia podejscia czlowieka do sprawy... owszem, ale wszystko ma swoje granice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: Fisher Air- Do Iberii i innych niezadowolonych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:33 Witam Juz od dawna obserwuje zazarte dyskusje nt FAP . Trudno dyskutowac z faktami - od poczatku roku przez wyjatkowegp pecha FAP ma problemy z flota . Widac tez ze pomimo 2 maszyn w powietrzu i tak sie nie wyrabiaja . Zreszat Central ma wieksza flote a i tak sie tez nie wyrabia . Ale do czego zmierzam skoro wiadomo ze jest zle ze fisher sie nie wyrabia dlaczego biura podrozy nie szukaja innych przewoznikow . Rozumujac prosto skoro przewoznik sie nie wyrabia trzeba albo dolozyc albo zmienic - proste i logiczne . Mimo to caly czas czytamy na forum ze ten samolot mial tyle a tamten tyle soznienia . Analizujac towszytsko doszedlem do wniosku ze to biura podrozy maja wszystko gleboko w d...pie . Przeciez ostatecznie i tak wina spada na fishera . Po co sie przejmowac po co szukac teraz innych przewoznikow . Prosciej rozlozyc rece i pwiedziec to nie my . A co do floty FAP - jest naprawde ok , jedyne do czego moge sie przyczepic to fakt ze woza za duzo bydla . Przeczytajcie sobie komunikat na sronie FAP o rejsach na dominikane - totalna zenada . A do FAP mam pytanie - moze wsadzic kilka siedzen w luku bagazowym i tam to bydlo wozic ? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Fisher Air- Do 12.07.06, 10:43 Gość portalu: Lipski napisał(a): > Juz od dawna obserwuje zazarte dyskusje nt FAP . Trudno dyskutowac z faktami - > od poczatku roku przez wyjatkowegp pecha FAP ma problemy z flota . ciesze sie, ze potrafisz to obiektywnie zauwazyc. > Ale do czego zmierzam skoro wiadomo >> ze jest zle ze fisher sie nie wyrabia dlaczego biura podrozy nie szukaja innych przewoznikow . tez sie nad tym zastanawialam i wychodzi na to, ze jest interes do zrobienia tylko nie ma chetnych. >Rozumujac prosto skoro przewoznik sie nie wyrabia trzeba albo > dolozyc albo zmienic - proste i logiczne . Mimo to caly czas czytamy na forum > ze ten samolot mial tyle a tamten tyle soznienia . Analizujac towszytsko > doszedlem do wniosku ze to biura podrozy maja wszystko gleboko w d...pie . ameryki nie odkryles.... > Przeciez ostatecznie i tak wina spada na fishera . Po co sie przejmowac po co > szukac teraz innych przewoznikow . Prosciej rozlozyc rece i pwiedziec to nie > my . racja. > A co do floty FAP - jest naprawde ok , jedyne do czego moge sie przyczepic to fakt ze woza za duzo bydla . Przeczytajcie sobie komunikat na sronie FAP o > rejsach na dominikane - totalna zenada . szkoda mi czasu. > A do FAP mam pytanie - moze wsadzic kilka siedzen w luku bagazowym i tam to > bydlo wozic ? nie moj kon nie moj woz. Nie bardzo rozumiem, dlaczego akurat w pierwszym rzedzie odniosles sie do mojej osoby jako tej niezadowolonej.Lecialam w na poczatku lutego, wtedy jeszcze zbyt duzych skarg na FAP nie bylo, moj lot byl opozniony tylko o 7 godz, dostalam 2 kanapki i picie.I wyobraz sobie, ze bylam wyjatkowo spokojna, splynelo to opoznienie po mnie jak po kaczce. Powtarzam rozumiem awarie, sile wyzsza-zdarza sie anwet najlepszym ale chyba to nie jest nic dziwnego, ze podrozny oczekuje RZETELNEJ informacji kiedy nasapi lot a nie chowanie glowy w piaske jak robi FAP. I to jest jeden z powowdow, dla ktorego na urlop wybieram sie przed lub po sezonie-mam mniejsze szanse na wielogodzinne opoznienia, tlum na plazy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: Fisher Air- Do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:51 dokladnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: Fisher Air- Do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:34 Nie bierz tego tak presonalnie do siebie - po prostu w tym watku wypowiadales sie najwiecej A to co napisalem to garsc moich przemyslen ot tak zebranych Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: Fisher Air- Do 13.07.06, 09:37 > nie jest nic dziwnego, ze podrozny oczekuje RZETELNEJ informacji kiedy nasapi > lot a nie chowanie glowy w piaske jak robi FAP. ale zrozum też, że często jest tak, że nie wiadomo kiedy usunię się awarię. samolot sie zepsuł, trzeba zlokalizować awarię, znaleźć np. odpowiednie część zamienne, wymienić/naprawić, sprawdzić czy działa - jeśli się okaże że nie działa szukać usterki dalej itp - nikt nie jest w stanie powiedzieć ile to potrwa - uwierz że na pewno wszyscy robią co mogą aby usunąc takie awarie jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: Fisher Air IP: *.toya.net.pl 13.07.06, 18:12 Rozpocząłem post i doczekaółem się wiele różnych opinii. Teraz przyjdzie mi na własnej skórze sprawdzić jak to rzeczywiście jest z FAI. W niedzielę 16 o 8.05 lecę z nimi na Kos. Mimo wszystko jestem dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Fisher Air 13.07.06, 18:23 Jak do tej pory leciałem z nimi 3 razy i było punktualnie, ciekaw jestem jak bedzie tym razem. Jestem jak zwykle dobrej myśli, do tego te sympatyczne stewki... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Fisher Air IP: *.elpos.net 15.07.06, 00:15 leciałem 2 dni temu. Wszystko jak najbardziej wporzadku ;) polecam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo07 Re: Fisher Air IP: *.icpnet.pl 15.07.06, 01:12 a moi znajomi mieli dzis o 23.00 leciec z wawy do hurghady i wlasnie im powiedzieli ze nie poleca i czekaja na busa ktory zabierze ich do hotelu... podobno poleca o 8.00... trzymajcie kciuki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: Fisher Air IP: *.spray.net.pl 15.07.06, 16:55 my mielismy dzisiaj planowany wylot z Wawy o 16:30 , przeniesli na 01:30... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Fischer Air IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.06, 11:19 Wczorajszy przylot z Saloników pół godziny przed planowym lądowaniem:) Wszystko świetnie. Lot spokojny i bardzo miły. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiakwapinska Re: Fischer Air 24.07.06, 09:12 W sierpniu zeszlego roku lecialam z Warszawy do Salonik. Lot byl opozniony o 13 godzin. Przez pierwsze kilka godzin podrozni zmuszeni byli spedzic czas na lotnisku a ze bylam z malym dzieckiem wydalam niemala sume w barach na Okeciu na lodziki, kanapeczki, napoje, gazetki dla dzieci i in... Okolo g.16 przewieziono nas do hotelu no dobra kolacje. Po 1-szej w nocy wylecielismy. W srodku nocy znalazlam sie na lotnisku w Salonikach. Gdyby nie to, ze lecialam do rodziny, ktora czekala na mnie na lotnisku moglabym miec spore problemy z przedostaniem sie gdziekolwiek w srodku nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fl Re: Fischer Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 10:02 no tak kasa poszla na lodziki i gazetki to na taksowke juz by braklo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert_waa Re: Fisher Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 10:10 wracałem wczoraj z Rodos tymi liniami i bylismy na Okęciu 20 MINUT PRZED CZASEM, dobra i miła obsługa na pokładzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: Fisher Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 10:40 O no i to juz jest konkretny powod zeby sie przywalic ! 20 mniut przed czasem ?? to nie jest zgodne zdyrektwami unijnymi !!! W tychze dyrektywach jest napisane ze jezeli przewoznik wyladuje od 10 do 25 min przed zaplanowanycm czasem ma OBOWIAZEK zafundowac pasazerom posilek - skladajacy sie co najmniej z 2 dan oraz deser wraz z napojem w butelce szkalnej o ojemnosci nie mniejszej niz 0,25 . W zwiazku z tym ze sie nie wywiazal macie prwao domagac sie odszkodowania ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Fisher Air IP: *.wsa.gov.pl 24.07.06, 12:59 Beznadziejnie, lot opóźniony o 24 godziny Agadir - Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menia Re: Fisher Air IP: *.chello.pl 24.07.06, 20:44 Leciałam z nimi do Bułgarii 05.07 wylot powrót 19.07 bez zarzutu - powrót 15 min przed czasem, wylot o czasie . Miła obsługa oraz niespodzianka -można było obejrzec filmy. Lot bardzo spokojny- nie zauważyłam, kiedy wylądowałam - naprawdę wielkie brawa dla pilotów. Niestety niemiła sytuacja spotkała mnie przy odprawie w drodze powrotnej - moja koleżanka była w ciązy i nie czuła się w tym dniu dobrze - było bardzo duszno -tego dnia był jeden z bardziej upalnych dni - no i - dlaczego mnie to dziwi - nikt nie pozwolił się jej odprawić poza kolejnośią argumentując to faktem że inna osoba też w ciązy stoi. Nie ważne że koleżanka mdlała - naprawdę brak mi było słow. Oczywiście ona stwierdziła że poczeka gdyż nie lubi kłótni zwłaszcza że nie powinna się w tym stanie denerwować. No comments. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: Fisher Air IP: *.acn.waw.pl 01.08.06, 23:28 17.07.2006 wylot na Krete - o czasie - przylot o czasie - wszystko OK powrót 31.07.06 z Krety godzina opóźmnienia, ale nie z winy Fischera, tylko winy lotniska w Iraklionie, które wyrobiło z przepustowością - co było widać w hali lotniska - czekaliśmy jak sardynki w puszcce a każdy przylot i wylot był opóźniony - Fischer zdaje sie musiał czekać w powietrzu godzine na ladowanie - zresztą tak samo jak Alexandrair z Katowic.Ale że ten samolot ciągle lata, jak przyleciał do Wawy z nami - miał opóźnienie godzinne, i kolejni pasażerowie też mieli pewnie opóźmienie - nie wiedząc że to nie wina Fischera - i w ten sposób napisza później ze Fischer to dno bo sie spóźnił - mimo że nie z własnej winy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zara Re: Fisher Air IP: 80.51.198.* 02.08.06, 10:27 Czy w czasie lotu był catering??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: Fisher Air IP: *.proxyplus.cz / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:41 bezpłatnego nie było, ponieważ biuro podrózy (Ecco) zrezygnowało z cateringu aby obniżyć koszt podróży - możnabyło sobie sobie kupić kanapke, czy coś innego. ps. ludzie czy jest to dla Was aż tak ważne ? - samolot leci ok. 3 godzin - to krócej niż autobus z Warszawy do Krakowa - a tam jedzenia nie podają - można się obejść bez tego, a jak ktoś będzie głodny to niech zabierze ze sobą kanapkę albo kupi za kilka złotych na pokładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zara Re: Fisher Air IP: 80.51.198.* 02.08.06, 10:45 No bardzo ważne. Gdyz mam wylot o 9.00 czyli na lotnisku o 7.00, czyli z domu o 6.00, czyli o 5.00 pobudka. A moje dzicię nie je tak wcześnie, więc dopytuję. Czy mam wziąc kanapeczkę czy mogęliczyć na Ecco/Fisher. KTO PYTA NIE BŁĄDZI!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: Fisher Air IP: *.proxyplus.cz / 217.153.35.* 02.08.06, 13:34 to zależy od biura, z tego co wiem Ecco na te bliskie trasy nie wykupuje posiłkow, a wiec weź ze soba, w samolocie czy na lotnisku drogo Odpowiedz Link Zgłoś