Gość: piter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.08, 23:49 ktos moze cos powiedziec? jakis wylot w maju ?my 21 maja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: shino Re: Palmyra resort z alfa star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 20:51 nie wiem jak alfa star, ja bylam z rainbow tours... i jestem bardzo zadowolona z pobytu tam!!! genialne animacje i w ogole przemila obsluga :) jak masz jeszcze jakies pytania co do hotelu to chetnie odpowiem tylko musisz o cos konkretnego zapytac :) juz ci zazdroszcze ze tam jedziesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Palmyra resort z alfa star IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 07:00 sam sobie zazdroszcze ze tam jade:)jzeli chodzi o pytania to faktycznie mam konkretne: 1.jak wyglada sytuacja z pokojami? jakie one sa?czy bardzo zniszczone?jak duza roznica jest pomiedzy nimi? 2.czy spotkales turystow z alfa star ktorzy narzekali na cos? 3.jak wyglada sytuacja z plaza?gdzie ona tak naprawde teraz jest ? dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shino Re: Palmyra resort z alfa star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 09:42 postaram sie odpowiedziec na te pytania: 1. pokoje - nie sa bardzo zniszczone, a przynajmniej nie wszystkie :) my bylismy zadowoleni z naszego pokoju - 2307 - mielismy piekny widok na caly hotel, na gory i na morze... nie jest to jakis bardzo wysoki standard pokoi, niektorzy narzekali, ale jak ktos placi 2500 za all inclusive na dwa tygodnie i spodziewa sie zakwaterowania jak w siedmiogwiazdkowym hotelu, to nic dziwnego, ze moze sie rozczarowac :) jesli chodzi o roznice to sa chyba glownie miedzy pokojami standardowymi 2-osobowymi, a tymi rodzinnymi. wydaje mi sie, ze lepiej miec pokoj polozony wyzej - na drugim pietrze poniewaz w egipcie na terenie hoteli - wszystkich, takze tych 5- gwiazdkowych typu laguna vista - znajduja sie male jaszczurki. zazwyczaj nie wchodza do pokoi :) sa niegrozne dla czlowieka, bardziej sie nas boja niz my ich, ale mimo wszystko im wyzej, tym ich mniej :) te jaszczurki sa pod ochrona poniewaz zjadaja insekty :) mysle, ze pokoje w hotelu maja standard zadowalajacy, sa sprzatane, codziennie obsluga uklada jakies cuda na lozkach z recznikow :) duzym plusem jest sprawna, indywidualna klimatyzacja :) jezeli jedziesz na wakacje do egiptu, a nie do pokoju hotelowego to z pewnoscia bedzie dobrze - sam hotel jest super :) 2. spotkalam kilku turystow z alfastar, ktorzy narzekali na rezydentke - dwa razy nie pojawila sie na umowionym spotkaniu. mowili tez ze jest bardzo glosna :) ale to jedyne zle opinie jakie slyszalam. 3. plaza znajduje sie w odleglosci ok. 800 m od hotelu. dowozi na nia bezplatny busik hotelowy, co godzine. sama plaza jest waska i nie ma pomostu, zeby zejsc do morza, ale jesli pojdziesz w lewa strone to mozesz skorzystac z pomostu innego hotelu. polecam wybrac sie na plaze do shark's bay - tam rowniez zawozi bezplatnie bus hotelowy, ale za wstep na plaze placi sie chyba 2 euro. oczywiscie buty do wchodzenia do wody sa niezbedne :) prosze bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Palmyra resort z alfa star IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 20:32 czy to znaczy ze nie mozna wejsc do wody z plazy palmyry ? to ze rezydentki nie ma to akurat mnie nie dziwi - standard , a zreszta nie jest mi ona potrzebna do szczescia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Palmyra resort z alfa star IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 21:41 i kolejne pytanko - czemu bezwzglednie jest potrzebne obuwie?chodzi o plaze czy morze ? i czy jestes w stanie zdecydowanie polecic ten hotel jesli zalezy mi na zwyczajnym odpoczynku ? jedzonko jest smaczne ? Odpowiedz Link Zgłoś
topcia27 plaża sprzedana:( 29.01.08, 07:03 Właśnie dzisiaj wyczytałam na innym forum, że od stycznia plaża przy Palmyra Resort została sprzedana włoskiemu hotelowi, który powiększył w ten sposób swoją, w związku z tym pozostaje tylko plaża w Shark's:(((( buuuuu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: plaża sprzedana:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 07:48 owszem sprzedali ale za to kupili podobno inną - wieksza na ktora dowoza busikiem wiec spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shino Re: plaża sprzedana:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 08:25 ja zdecydowanie polecam ten hotel. jesli chodzi o jedzenie to w zadnym egipskim hotelu nie spodziewaj sie rewelacji. ja zawsze znalazlam cos dla siebie, a jestem wybredna. byl duzy wybor owocow, pyszna pizza... z glodu na pewno nie umrzesz. moi znajomi ktorzy byli z dziecmi w tym hotelu, a w egipcie byli juz chyba 4 raz z rzedu, mowili, ze to pierwszy hotel, w ktorym ciesza sie ze maja all inclusive i w ktorym ich dzieci moga cokolwiek zjesc. ja bym najchetniej wrocila do tego hotelu, bawilam sie tam swietnie! jesli chodzi o buty do wchodzenia do wody to przy brzegu zazwyczaj sa rafy koralowe wiec zeby po nich chodzic i sie nie pokaleczyc musisz miec takie gumowe buciki. nie wiem jak wyglada sprawa na nowej plazy. byc moze jest pomost wiec bedziesz mogl od razu wejsc do wody zeby poplywac, wtedy nie potrzebujesz tych bucikow. ale jesli chcesz sobie pochodzic przy brzegu to takie gumowe buciki sa niezbedne. plaze w egipcie sa oczywiscie piaszczyste :) a jesli lubisz wypoczywac przy basenie to ten hotel z pewnoscia spelni twoje oczekiwania, baseny sa duze, w szczycie sezonu moze brakowac lezakow, ale mozesz sobie zarezerwowac w nocy poprzedniego dnia i nie bedzie problemu:) super jest tez bar w basenie do ktorego podplywasz sobie po cos do picia:) zdecydowanie polecam i zdecydowanie zazdroszcze. koniecznie pojedz na wycieczke "bialy kanion" i na quady ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walderr Re: plaża sprzedana:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 09:29 ja bylem z Alfa Star i na nic nie narzekalem, bo nie mialem na co, problemow z rezydentem nie bylo, a sam hotel mi sie bardzo podobal, jedzenie bylo moim zdaniem bardzo dobre a pokoje nie sa zniszczone, nie trzeba sie tego obawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były klient Alfy Re: Palmyra resort z alfa star IP: 195.136.30.* 01.02.08, 13:50 Hotel wydaje się fajny, nawet byłem w recepcji. Niestety, jeżeli lecisz z Alfa Star to nie bądź pewien tego, że tam zamieszkasz. Ja (wraz z dużą grupa turystów Alfy) zakończylismy pobyt w Palmyra na dokładnym obejrzeniu recepcji w oczekiwaniu na rezydenta. Okazało się, że dla nas nie było rezerwacji w tym hotelu. Dodam, że goście innych biur podróży lecących naszym szmolotem zostali zakwaterowani. My musieliśmy zadowolić się hotelem St. George (taka sama liczba gwiazdek, czyli zgodne z umową, hotel o niebo gorszy). Co wiecej rezydent (sympatyczny, arabskiego pochodzenia) mówił później, że ma już tego dosyć, bo takie sytuacje (z Alfą) to codzienność. Reasumując, zapłać parę groszy więcej i leć z lepszym biurem albo niczego (co do hotelu) nie bądź pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyu Re: Palmyra resort z alfa star IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 23:08 nie wydaje mi sie, to jakas antyreklama....prosze o linki artykulow w ktorych jest cos takiego opisane? oczywiscie nie chodzi mi o rejsy nilem tylko o wycieczki stacjonarne. Lecisz i jezeli nie ma dla ciebie rezerwacji w hotelu to czemu godzisz sie na inny hotel?przeciez to nie jest zgodne z umowa a wiec przysluguje Ci calkowite zadoscuczynienie bo biuro nie wywiazalo sie z umowy.splata calosci kasy i walka o odszkodowanie z zmarnowany urlop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Palmyra resort z alfa star IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.08, 18:59 czy jeszcze ktos moze byl z alfa w tym albo zeszlym roku w egipcie i moze cos powiedziec o oragnizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient Re: Palmyra resort z alfa star IP: 195.136.30.* 04.02.08, 15:36 To nie jest ściema, tylko tak bywa. Biura, może nie jest to standard, ale czasami zmieniają hotele na podobne, jest to "świadczenie zastępcze". Punkt 9-ty warunków uczestnictwa. Proszę czytać warunki umowy, w niektórych biurach nie ma takiego wyjątku. Pozdrawiam. www.alfastar.com.pl/system_pdf/dokumenty/warunki_uczestnictwa2008.pdf Odpowiedz Link Zgłoś