Gość: jozef IP: 92.244.57.* 16.06.09, 16:45 jak podaja w internecie - 50 % polakow spedzi urlop w domu , 17 % wyjedzie na wakacje w polske a 20 %za granice Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: scenic Re: urlop polaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 20:17 Za granice 20%? Chyba na zarobek do Londynu bo jakoś nie widzę 7 mln Polaków w ciepłych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: urlop polaka IP: *.chello.pl 16.06.09, 20:42 może to chodziło o Polaków i Polskę ! Odpowiedz Link Zgłoś
steefaan2 Re: urlop polaka 16.06.09, 22:41 Nie tylko w cieplych, pisze za granica np. słowacja, mysle ze tak moze byc, zwlaszcza porownujac ceny polski i zagranicy wlasnie biedni czesto decyduja sie na zagranice np wlochy czy chorwacje we wrzesniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: urlop polaka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.06.09, 23:11 Jadą - biorą własnymi pazurami zawekowane miąsko, kabanosy, konerwy, paszteciki i......biwakują w ciepłych krajach. Wielu takich widziałam w Choracji. We włoszech spotkałm rodzinkę, która z kraju zabrała wiadro ziemniaków (bo podobno miejscowi mieli drogie) i całą lodówkę turystyczną jaj (bo może przydadzą się do obiadku i śniadanka). hehe no i BYLI....WYPOCZĘLI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: urlop Polaka IP: 83.136.224.* 17.06.09, 08:50 A dlaczego mieli nie wypocząć? Przez to,ze obrali ziemniaki i odgrzali zawekowane mięso? Przez to,ze zjedli polskie konserwy na śniadanie czy kolację? Jak mnie stac na pizzę na Chorwacji czy wcale niesmaczne obiadki w knajpach nie oznacza,że wszytkich stać. Wolałbym usmażyć własną jajecznicę, odgrzać własne weki i wygrzewać się pod chorwackim słońcem, kąpac w ciepłym chorwackim morzu niż siedzieć w mieście np. na balkonie albo iść do kina. Cecha charakterystyczna Polaka - ocenianie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
steefaan2 Re: urlop Polaka 17.06.09, 10:49 Ja sie staram jezdzic tak aby miec kuchnie do dyspozycji, nie biore wiele jedzenia z Polski, tylko rzeczy ktore wiem ze na miejscu nie kupie, ale tak jest zdecydowanie lepiej moge wybrac czy knajpa czy cos normalnego, nie jestem zalezny od godziny wydania posilku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: urlop polaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.09, 08:56 20% ale z tych 50% Polaków, którzy wyjeżdżają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: te turysta hola chłopie IP: 92.244.57.* 18.06.09, 19:10 gdyby nie te konserwy i zarleczko wielkie grono polakow nigdy by w zyciu nie wyjechalo a tak mozna do chorwacji czy gdzies dalej !!! co ty myslisz ze w tak biednej polsce kowalskiego stac na wszystko jak niemca ??? zaklady popadaly , bieda i nedza w polsce a ty sie smiejesz z rodakow - jaki inny kraj by przezyl gdyby padlo tyle zakladow i tylu by bylo bezrobotnych bez prawa ZASIŁKU kochany !!!!!! my polacy i tak sobie fenomenalnie radzimy w tej strasznej biedzie - zarlo w bagazniki i heja w swiat - poslowie i senatorowie moga sobie na wczasy w pelnej krasie a nie my Odpowiedz Link Zgłoś