Dodaj do ulubionych

opinia o TUI

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 11:43
ktos korzystal z tego biura? Jakies wrażenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: opinia o TUI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 15:33
      nie nikt nigdy nawet o TUI nie słyszał i nikt nie ma żadnych wrażeń.
      Pierwsze słysze o jakimś TUI... nawet jak wpisuję tą nazwę w
      wyszukiwarce to poza 500 wątkami na forum nie ma żadnej informacji o
      tym biurze.
      • Gość: jaszczur Re: opinia o TUI IP: *.toya.net.pl 01.09.09, 21:00
        To chyba jakieś małe biuro ze Śląska .
        • mon320 Re: opinia o TUI 02.09.09, 09:37
          Jaki tam Śląsk, to w Koziej Wólce na skrzyżowaniu do Pcimia Dolnego
          • Gość: jasio Re: opinia o TUI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 06:06
            Fe wysmiewacie sia z czlowieka. Nie wie i pyta.
            Ma opinie najlepszego i najdroższego biura działającego w Polsce na
            pewno lepsze niż TRIADA ale ciut ciut droższe
            • Gość: jasia Re: opinia o TUI IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.09, 11:16
              Masz rację - "ma opinię najdroższego". I opinia ta jest jak
              najzupełniej błędna. TUI ma po prostu najlepsze hotele w swojej
              ofercie, a wiadomo, że dobry towar kosztuje. Jeśli ten sam hotel ma
              inny organizator, to hotel jest tam jeszcze droższy.
              Popatrzcie jednak na ceny egzotyki - w lastach TUI dalekie kierunki
              za 2 tygodnie kosztują często dużo taniej, niż tydzień z polskich
              biur.
              Także lasty do krajów europejskich i północnej Afryki biją na głowę
              inne propozycje. Gdzie indziej tanio jest tylko w reklamie prasowej.
              Potem okazuje się, że cena nie zawiera opłat lotniskowych,
              paliwowych, transferowych, wizowych, wjazdowych, wyjazdowych, dopłat
              kursowych itp., itd. W TUI zawsze cena jest kompletna.

Na tym forum widzę coś w rodzaju nagonki na TUI. Przeważnie jedynym
              argumentem jest to, że jest niemieckim biurem. A dlaczego nikt nie
              podnosi faktu, że połowa tzw. "tanich" biur jest własnością np.
              Turków, Egipcjan, Tunezyjczyków? Niemiec jest gorszy? Mniej solidny?
              Ejże...
              • Gość: jasio Re: opinia o TUI IP: 83.1.81.* 04.09.09, 13:51
                Droga prawie imieniczko jesteś przewrażliwiona.
                A czy to prawda że wycieczki z katalogu niemieckiego z wylotem w
                niemczech sa lepsze i tańsze niz z polskiego.
                Pozdrawiam
                j
                • Gość: jasia Re: opinia o TUI IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.09, 19:52
                  Drogi prawie imienniku,
                  zawsze latałam z niemieckiego TUI (kupionego w necie w polskim
                  biurze).
                  W tym roku po raz pierwszy skorzystałam z polskiego TUI i to
                  wyłącznie dlatego, że cena było o ponad 40% niższa niż w Niemczech.
                  Przez cale lato Egipt, Turcja i Tunezja były o wiele tańsze niż w
                  Niemczech, mimo że w gre wchodziły te same hotele.

Byłam w Turcji w 5-gwiazdkowym Iberotelu Palm Garden. I to 2 razy!
                  Przy pierwszym 2-tygodniowym pobycie w lipcu moje dzieci (8 i 5 lat)
                  zastrajkowały i powiedziały, że nie wracają do domu. Postanowiły tam
                  zamieszkać na stałe, a przynajmniej przez kilka godzin dziennie w
                  klubie Baadingoo. Przy wylocie rozgrywały się dantejskie sceny.
                  Płacz (dzieci) i zgrzytanie zębów (mojego męża) słychać chyba było
                  najpierw w całym hotelu, a potem na całym lotnisku. Musiałam im
                  obiecać, że jeszcze tu wrócimy. I stało się - w połowie sierpnia był
                  dobry last z Wrocławia i polecieliśmy jeszcze raz na tydzień.

Ani przez moment nie czułam, że jestem inaczej traktowana (ani moje
                  dzieci) niż klienci z Niemiec czy innych krajów EU. Nie wiem w czym
                  mogłaby być różnica? Jak czytam, że w hotelach inaczej traktują
                  Polaków, a inaczej np. Niemców, to nie wiem jakich mam używać
                  argumentów, żeby temu zaprzeczyć. Mieliśmy takie same i identycznie
                  położone pokoje, mieliśmy ten sam dokładnie zakres świadczeń i
                  jedliśmy i piliśmy to samo. A w rozmowie z Niemcami wyszło (sami o
                  to zapytali), że zapłaciliśmy za naszą rodzinę niewiele więcej niż
                  połowę tego, co oni za 2+1.
                  Pozdrawiam
                  J.
    • Gość: kunegunda Re: opinia o TUI IP: *.centertel.pl 13.09.09, 17:39
      zawsze latam z TUI, nigdy nie było żadnych wpadek. Hotele
      ABSOLUTNIE zgdone z opisem w katalogu, bardzo dobry kontakt z
      rezydentem. Nigdy nie spotkały mnie przykre niespodzianki (z innymi
      biurami miałam gorsze doświadczenia). Teraz wybieram tylko z
      katalogów TUI. Hotele zawsze są super, dzieci znajomych bardzo
      chwalą kluby Bandingoo. Nigdy też nie zdarzyło mi się koczować na
      lotnisku czy czekać na spóźniony lot.
      • Gość: Jola Re: opinia o TUI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 12:52
        Ja również byłam z Tui w Turcji .Kupiłam w Polsce z wylotem z
        Niemiec ,leciałam z rodzinką samolotem Tui fly.Hotel Lyra Resort -
        bajka.Dla niemieckiej rezydentki zupełnie nie przeszkadzało to , że
        jesteśmy Polakami.Byliśmy na fakultecie z Tui na raftingu z
        niemiecką grupą i co?Rewelacja.Poziom usług na najwyższym
        poziomie,pokój zgodny z rezerwacją do tego bilety na pociąg na 1
        klasę do lotniska i z powrotem,wszystko praktycznie zorganizowane co
        do minuty.Naprawdę polecam to biuro wszystkim,a byłam z nimi
        wcześniej cztery razy ,rok po roku na wszasach rodzinnych i zawsze
        było super.
        • Gość: Mirek Re: opinia o TUI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.09, 22:24
          Jolka pozdrawiam Cię. Mirek
    • Gość: agbr Re: opinia o TUI IP: 136.8.152.* 07.10.09, 10:38
      my byliśmy w tym roku z Tui na Sri Lance, bo spóźnilismy się na
      objazdówkę Rainbow i Tui okazało się ciut tańsze za dwa tygodnie
      (objazd plus wypoczynek). Tui to dobre biuro, potwierdzam, ale
      objazdówka była taka sobie. Oczywiście hotele super, pilot też, mało
      ludzi, więc mały autokarek, kameralna atmosfera, pewnie wielu by
      odpowiadalo, ale dla nas akurat było za wolno. Z Rainbow
      zwiedzilibyśmy jeszcze parę miejsc, za które tu musilibyśmy słono
      dopłacać i w sumie byłoby taniej. A ten hotel, z którym bylismy z
      tui na pobycie Rainbow już też ma i nie wyobrażam sobie, żeby
      klientów z Rainbowa traktowali w nim inaczej, niz tych z Tui. W
      koncu jak wykupujesz all, to po prostu masz opaskę, a w barze nikt
      Cie nie pyta, z jakiego biura jesteś. Tak, że mysle, że trzeba
      patrzeć na co się człowiek nastawia. Jeżeli na zwiedzanie
      intensywne, to raczej nie Tui, bo po co płacic za luksusowy hotel,
      jak Cie ciągle w nim nie bedzie, a objazdówki są, jak to powiedział
      mój kolega z pracy, dla niemieckich emerytów - powolne i dużo czasu
      na zakupy. Ale jak ktoś chce leniwie spędzić czas, albo z dzieckiem
      to jak najbardziej Tui.
    • janekf0 Re: opinia o TUI 23.05.14, 00:26
      UWAGA!!!
      TUI ODWOŁUJE WAKACJE NA 3 TYGODNIE PRZED WYJAZDEM, CHCESZ MIEĆ SPI…LONY URLOP WYBIERZ TUI

UWAGA!!!
      TUI ODWOŁUJE WAKACJE NA 3 TYGODNIE PRZED WYJAZDEM, CHCESZ MIEĆ SPI…LONY URLOP WYBIERZ TUI

UWAGA!!!
      • janekf0 Re: opinia o TUI 23.05.14, 00:27
        UWAGA!!!
    • Gość: darek1 Re: opinia o TUI IP: *.play-internet.pl 21.12.21, 23:22
      Moim zdaniem jest to złodziejska firma i myślę że pracownicy działu obsługi klienta dostają prowizję uzależnioną od wysokości wyłudzonych pieniędzy od klientów. Za przykład niech posłuży dzisiejsza próba naciągnięcia mnie na wyższe koszty zakupu oferty w biurze TUI w galerii Korona w Kielcach. W dniu dzisiejszym zgodnie z zakupioną ofertą miałem dokonać płatności 2 raty za zakupioną wycieczkę do hotelu Maraya w Marsa Alam, ale postanowiłem skorzystać z obiecanej w warunkach umowy możliwości jednokrotnej zmiany oferty i zamiast wycieczki dla dwóch osób +dziecko wybrałem ofertę dla dwóch osób dorosłych i dwojga dzieci. Po 20 minutach rozmowy za pośrednictwem Internetu z biurem obsługi pracownica biura TUI w Kielcach zaproponowała mi możliwość zamiany oferty na wybrany hotel w interesującej mnie konfiguracji za kwotę 14.030 zł, tymczasem identyczna oferta na stronie tui.pl wyniosła kwotę 11.992 zł. Ta propozycja, którą pracownica TUI nazwała niezwykle atrakcyjną, wychodzącą w stronę klienta była droższa o 2.038 zł od aktualnej oferty oraz o prawie 368 zł gdybym zdecydował się na zakup nowej oferty (11.992 zł) oraz przepadek całkowity zapłaconej wcześniej zaliczki pierwszej raty (1670 zł). W taki sposób pracownicy firmy TUI realizują obiecaną możliwość zmiany oferty. Jest to ewidentna próba oszustwa pod płaszczykiem wyjścia klientowi na przeciw. Często korzystam w różnych biur podróży i taka sytuacja nie zdarzyła w żadnym innym biurze, np Coral travel, Rainbow i poziom obsługi w tych biurach moim zdaniem jest diametralnie wyższy niż w firmie TUI, którą oceniam jako najgorzej obsługującą klienta firmę na krajowym rynku, która posuwa się nawet do oszustw. Zresztą z moich doswiadczeń wynika, że firma doi klientów na każdym możliwym miejscu, np. podczas wycieczek rola rezydenta ograniczyła się jedynie do sprzedaży wycieczek gdzie całe pierwsze spotkanie rezydenta z klientami firmy TUI w hotelu podczas dwóch pobytów w hotelach w Egipcie dotyczyło tylko i wyłącznie sprzedaży wycieczek. Spotkania z rezydentami innych biur podróży również w hotelach w Egipcie poza sprzedażą wycieczek dotyczyło szeregu ważnych spraw dla turystów podczas pobytu na wypoczynku, na co ci rezydenci przeznaczali sporo czasu. Moim zdaniem firma TUI z takim podejściem do klienta polegającym na maksymalnym jego "zgoleniu", nie zasługuje na zaufanie klientów i jest to moja ostatnia wycieczka z tym biurem podróży. Na rynku jest sporo innych firm które szanują klientów i które nigdy do takich nieuczciwych praktyk jakie prowadzi firma TUI nie posunęły by się. Moim zdaniem najlepszą z tych firm jest Coral Travel. Nie dajcie się wydoić firmie TUI.PL
      • dodekanezowiec Re: opinia o TUI 23.12.21, 07:00
        Po wpisie widzę że nie spamujesz jak inni co to Coral polecają. Jak dla mnie Coral ma 80 proc hoteli które mają słabsze opinie.
    • Gość: Dariaxhand Re: opinia o TUI IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.08.22, 22:36
      Mieliśmy okazję wraz z narzeczonym przebywać w hotelu Sunpoint suites przez 8 dni. Na początku wyjazdu byliśmy bardzo zadowoleni, lot i transfer do hotelu został dobrze zorganizowany, aczkolwiek informacja o tym że transfer ma trwać 90min to ściema. Droga to nie całe 30 min. Tak samo jak ściemą jest plaża położona w bliskiej odległości, fakt faktem owa plaża się tam znajduje, ale jest prywatna... Do publicznej plaży jest co najmniej kilometr, a woda jest tam dużo bardziej zaśmiecona. Pierwszego dnia zostało zorganizowane spotkanie z rezydentem, które miało na celu tylko i włącznie nakłonić nas do wydania pieniędzy na wycieczki. Żadnych praktycznych informacji na temat wyjazdu i miejsca w którym byliśmy.
      Nasz pokój mieścił się na samej górze co wiązało się z ciągłym chodzeniem kilka dobrych pięter. Sam pokój dosyć duży, na dwie osoby podwójny z balkonem to naprawdę fajna opcja. Niby było w nim coś na kształt aneksu kuchennego, ale miał tylko zlew i szafki przywiercone od środka. Telewizor w pokoju nie działał. Łazienka naprawdę maleńka, a o cieplej wodzie to można pomarzyć. Niestety za nasza sypialnia trwała budowa, o której biuro nie raczyło nas poinformować, dla mnie abstrakcja, bo jechałam na wypoczynek, a nie słuchać hałasów. Dodatkowo warto dodać że budowa trwała od poniedziałku do niedzieli, od rana do wieczora. Ściany od pokoju są tak cieńkie, że bez trudu słyszeliśmy wszystko o czym mówią w pokoju obok, co robią itp. Czyli prywatność raczej średnia, a biorąc pod uwagę że połowa turystów w tym hotelu to Polacy, to tylko pogarsza sprawę. Klimatyzacja popsuta, nie ważne ile stopni się nastawiło zawsze chodziła ostro jakby było nastawione na 15/17, przez co oboje podczas pobytu na wakacjach byliśmy na lekach. Co więcej kapała z niej woda i to prosto na nasze łóżko. W pokoju była nie działająca lodówka i to koniec z udogodnieniami. Sam hotel jest obskurny, farba odchodzi od ścian, lampy wyglądają jakby miały spaść, a połączenie się z wifi jest bardzo ciężkie.
      Obsługa hotelowa miła, ale strasznie się narzucali. Namawiali na masaże, wycieczki czy imprezy w klubach, nawet przy 10-tym powiedzeniu że nie jest się zainteresowanym ciągnęli temat.
      Najgorsze w tym wszystkim jest jedzenie, niestety codzień jest dokładnie to samo i czuć że odgrzewane. Obiady to non stop drób i pieczone ziemniaki. Na każde śniadanie ten sam ser, bułki i oliwki, ile można... Byli nawet na tyle perfidni, że odgrzewane frytki dawali na śniadanie. Szczytem wszystkiego były gnijące bułki... Podczas jedzenia obwarzanka odwróciliśmy go na druga stronę i okazał się być już nieco zielony-paskudztwo. Normalnego pieczywa w hotelu nie było. Większość posiłków była jałowa w smaku, nie doprawione nawet solą. Przyprawy niby były obok ciepłych dań, ale opisane po turecku. O rybach czy owocach morza, można zapomnieć. Dodatkowo mięso na kształt koftów to również drób, tylko tym razem tak doprawiony, żeby kolorem przypominał wieprzowinę. Na deser kilka takich samych deserów, które nie koniecznie były smaczne, o innych owocach jak arbuz, melon czy pomarańcza też można zapomnieć. Ostatnie obiady w naszym hotelu omijaliśmy, była to dosłownie zbieranina wszystkiego co zostało i robiło z tego nowe dania.
      Najgorsze jednak jest to że płaciliśmy za all inclusive w biurze, które obiecało nam posiłki w zupełnie innych godzinach niż są one wydawane. Wybraliśmy ten hotel bo chcieliśmy odpocząć i spać dłużej, korzystając z późnych śniadanie... Biuro okłamało nas że one są w hotelu. Tym samym musieliśmy jadać na mieście albo czekać do obiadu. Skąd biuro wzięło informacje o ich godzinach to ja nie mam pojęcia. Nie dajcie się też zwieźć ich drinkom to dopiero żenada. Leją tak mało alkoholu, że go nie czuć. Piwo ma raptem 2%. Kawa jest tak nie dobra, że w życiu nie nazwałabym tego kawą. A za drinki typu Mojito, w którym okazało się alkoholu również nie było czuć, kasują 5 euro. Hotel organizuje również ala gry i zabawy. Dart to nawet całkiem fajna sprawa, można wygrać wycieczkę statkiem, ale pani prezentująca taniec brzucha w koszulce to żart. Jako tako tańca brak, a jeszcze chodziła między stołami żeby jej w cycki pieniądze wkładać...
      Kolejna przyjemnością w naszym hotelu było szambo przed wejściem, które było otwarte cały czas, dzięki czemu z każdym powiewem powietrza było czuć zapach fekaliów. Udało nam się również zobaczyć karaluchy w hotelowym lobby, później mieliśmy wizytę pana który pryskał pokój płynem do pozbycia się ich. Super sprawa.
      Dla tych co chcą zwiedzić Turcję to warto też dodać, że na miejscu w hotelu takie same wycieczki są połowę tańsze niż te proponowane nam przez biuro. Sam hotel jest dobre 6km od centrum Bodrum, i to większość trasy jest pod górę, dodając do tego 38/40° raczej nie będzie to przyjemna wycieczka. Na szczęście można dostać się tam autobusem za 10 lir. Warto pojechać na baz z tekstyliami we wtorek lub spożywczy w piątek. Ulice w Turcji są brudne, na drogach nie ma zasad i wszędzie są bezdomne psy i koty.
      Podsumowując to były nasze najgorsze wakacje i już nigdy nie skorzystamy z oferty Tui ani nie wybierzemy Turcji jako cel podróży.
      • kobalt_x Re: opinia o TUI 24.10.22, 23:44
        Na hasło Sunpoint suites wyskakuje w googlu hotel Sunpoint Family Hotel, Adnan Menderes Caddesi No:60, 48400 Bodrum, Turcja w okolicach Bodrum. Całość opinii na bookingu to 6,5. 10 to najwyższa jakość. 7 i przecinek oznacza, że są mankamenty, 6 z kawałkiem to wyraźne mankamenty. 5 i coś- nie bierz hotelu. To 6,5 oznacza że najlepiej nie będzie. Ludzie sprawdzajcie opinie na różnych stronach. Ja wzięłam tańszą ofertę ale w tej cenie do wyboru było kilka ofert w terminie mojego urlopu. Hotele na stronie Tui nie miały dobrych opinii, bo były tańsze ale wzięłam nie pozorny z wyglądu, bo na bookingu miał 8,0. Nie spodziewałam się all inclusiv z wielkim wypasem tylko raczej z drobnymi mankamentami. I te mankamenty nie zakłóciły mojego urlopu. Dwa razy kucharz spierdzielił ośmiornicę. Przegrzał, gumowa była.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka