IP: 195.117.149.* 04.11.04, 11:41
po jakim czasie przedawnia się mandat i punkty karne? co bedzie, kiedy nie
zapłacę?
Obserwuj wątek
    • Gość: tlatocetl Re: mandat IP: *.media4.pl 30.03.05, 18:34
      po prostu zapłać. wszyscy narzekają na brak praworządności, a sami kombinują na
      potęgę. wstyd, synu...
      • Gość: Mx Re: mandat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.05, 18:11
        Sam sobie płać!Mnie też dowalili za prędkość w Długołęce choć nie jechałem
        najszybciej,ale ktoś musi być kozłem ofiarnym.Wracałem z pracy i trochę na
        jednym odcinku się rozpędziłem,wystarczyło.Wyprzedzali mnie goście z co
        najmniej 120-ką na liczniku i im się upiekło,gdzie tu sprawiedliwość i kto tędy
        na tej 4-pasmówce jedzie wolno?Uważajcie tam przy wiatach przystankowych,oni
        lecą na łatwiznę i tam stoją z radarem zamiast naprawdę w niebezpiecznych
        miejscach i łapią przeważnie płotki,nie prawdziwych piratów-rekinów,a na
        kompromis idą gościom z zapchanym portfelem a nie biedakom.W ten sposób policja
        traci dobrą opinię a kojarzy się z cwaniakami od szybkiej zbijania kasy,nie
        wiedzą nawet jak te ich pistolety-autołapy im szkodzą emitujac szkodliwe
        promieniowanie.Tam szybko jeżdżą i tak szybko będą jeżdzić,bo to dobra droga
        pozwalająca nadrobić zaległości czasowe po waskim gardle na tej trasie i jazda
        50 km\godz to katorga.Te ich mandaty to utopia i tak nie wpłyną na poprawę
        bezpieczeństwa na tej drodze.Kto lubi szybko jeżdzić to będzie szybko jeżdzić i
        tyle i za Chiny nikt tego nie zmieni,ciekawe czy swoimi wozami gliniarze też
        jeżdżą te 50 km/g-nie uwierzę bo tak nie jest. Ja tak łatwo się nie poddaję-mój
        mandat wylądował podarty w koszu i tobie też to polecam gdy ci się coś
        podobnego przydażyło.Niech przynajmniej zobacza że społeczeństwo nie rwie się
        do nabijania kasy złodziejom,te pieniądze nie idą na bezpieczeństwo ruchu a do
        portfeli różnej maści pasibrzuchów.Liczę na szczęście,że jakoś to
        przejdzie,niektórym się udaje-Św Antoni pomóż!Komornika gdy przyjdzie spróbuję
        jakoś spławić.Forse wolę dać na cele dobroczynne,ale jej mi naprawdę brakóje co
        niestety nie interesowało tego gliniarza-żyłę,ciekawe czy na moim miejscu
        sięgał szybko po portfel,trzeba być człowiekiem!.Tylko te pieprzone punkty,one
        po roku się przedawniają i trzeba uważać by ich więcej nie było.Gdy mi się
        przydaży znowu jakiś mandat będę się pisemnie od niego odwoływał,jest taka
        możliwość no chyba że rzeczywiście stworzę duże zagrożenie na drodze,to wtedy
        bez wachania zapłacę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka