Gość: MKK IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.01, 14:01 Sama bym się chciała dowiedzieć. Na razie wydaje się, że ten, kto pierwszy wstanie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hrabia Re: Kto rządzi ? IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.01, 15:05 Wiem, ale nie zdradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: Kto rządzi ? IP: 217.99.225.* 29.05.01, 15:38 Gość portalu: hrabia napisał(a): > Wiem, ale nie zdradzę. Widzicie kochani sami, że to nie wszystko sprawować władzę. Należy się jeszcze dobrze zakamuflować, aby nikt nie domyślał się nawet kto rządzi, w czyim imieniu i w jakich rękawiczkach. Hrabio - zdradź . ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 Re: Kto rządzi ? IP: *.waza.com.pl 29.05.01, 18:56 Gość portalu: MKK napisał(a): > Widzicie kochani sami, że to nie wszystko sprawować władzę. Należy się jeszcze > dobrze zakamuflować, aby nikt nie domyślał się nawet kto rządzi, /.../ Ostatnio rozmawiałem z kimś, kogo podejrzewano o to, że rządzi w polskim internecie wirtualnie. Uśmiechnął się tylko i powiedział do tych zaczajonych za firewallami ("zaporami ogniowymi") podejrzliwców: "Wszystko wiem, nic nie powiem, możecie mi skoczyć"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: Kto rządzi ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.01, 22:39 Odpowiedź nadeszła sama: rządzi przypadek. Tak jest w moim przypadku. Miała być Szwajcaria, a będzie .... KRASNOLUDEK. Oby pogoda dopisała (teraz leje : ( ).Obawy tyczą się tylko czasu : godz. 16.00 mogłaby się rozpocząć o osiemnastej. Czapeczki trzymam w pogotowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: Kto rządzi ? IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.01, 09:07 Rządzi nami rząd dusz. Ten rząd to: J.K., A.M., R.L., + permutacja alfabetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Re: Kto rządzi ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 00:49 - dobre pytanie, kto nami tak naprawdę rządzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob-35 Re: Kto rządzi ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.01, 12:24 Gość portalu: Betty napisał(a): > - dobre pytanie, kto nami tak naprawdę rządzi ? a) Pies z Kulawą Nogą b) Przypadek czyli "PanaBoga Corporation" (pamiętacie z Lema?) c) Ten Kto Daje i Odbiera (a potem się poniewiera...) d) Bez Pracy Nie Ma Kuku-Na-Muniu e) Maja (ale nie pszczółka) f) Miłość do Ropy Naftowej g) Umiłowanie Smrodu, Hałasu i Bezsensu h) Pół kilo prasy bez treści tygodniowo i) Deustche Bank j) Strach przed polskim Łukaszenką (jak się zbudzi to nas zje) k) Atomowa Rodzina, która nie tworzy kultury l) Agresywni do bólu, niespełnieni seksualnie politycy m) Bajki dla dzieci wywołujące miłośc do kija golfowego n) Z braku forsy na kij golfowy może być baseballowy o) Bogowie miernoty: coca-cola, adidas, macdonalds p) Brak smaku (nawet herbaty nie umiemy pić tak jak trzeba) q) Brak jakości (myślenia, rozmowy, tworzenia i umierania) r) Brak równowagi (permanentny deficyt budżetu energetycznego) s) Stare Dekoracje (Baal Ekonomii ze zwichniętą matematyką) t) Demon Pracy - Byle się kręciło (koszty globalne zapłacimy później) u) Demon Informacji - Informować byle jak i byle kogo w) Więcej Viagry i Granatów (rozrywka musi być) x) Jaka jest metodologia refleksji??? (casus Kapuściński) y) Genetycznie zmodyfikowani liderzy, skaczący jak małpy na sznurku: === http://download.chip.pl/download/action.asp? oid=2892&dir=hub&top=&c_nm=dancemonkeyboy.avi z) Zakuć, Zapić i Zapomnieć Pozdrawiam Rob-35 PS. Nikt nami nie rządzi, jeśli sami wybieramy świadomie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadDog Re: Kto rządzi ? $$$^99^99 IP: 66.41.176.* 12.10.01, 09:37 Rob-35: Zaniemowilem po przeczytaniu twojego tekstu. Prawdziwa glebia i zrobilo mi sie glupio ze ja tego nie potrafilbym tak dokladnie podsumowac. Musisz miec calkiem niezle IQ, cos okolo 150. Jak sie zajmujesz pisaniem zawodowo to bym chcial to przeczytac, a jezeli nie, to proponuje natychmiast zaczac. Dziekuje i czekam na wiecej. PS Podobal mi sie rowniez komentarz Hrabiego, chociaz byl ciut za krotki. Potem przeczytalem twoj i juz nie moglem przestac rzec z radosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-wasal A dlaczego rządzi? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.01, 14:26 Pytanie bardzo dobre... Ale można (zbliżając się do sensu tego wszystkiego) zadać inne Może bardziej bliskie odpowiedzi? (Bez kolejnej dyskusji o SLD-AWS, która z oczywistych powodów jest dysputą o wyższości świąt wielkanocnych nad świętami bożego narodzenia:) Dlaczego bliższe odpowiedzi? Bo jaki jest klucz naszego wyboru? co powoduje, że ten czy tamten (zwykle to tylko tak nam się wydaje:) spełni nasze oczekiwania?! KOGO SŁUCHACIE I DLACZEGO? DLACZEGO (SAMI) DAJECIE SIĘ RZĄDZIC TEMU CZY OWAKIEMU? ALBO DLACZEGO (SAMI) RZĄDZICIE TYMI CZY OWYMI? (Ci to mówią, że wiedzą ale wstydzą się powiedzieć:))) CO WZBUDZA W WAS TAKIE ZAUFANIE, ŻE ODDAJECIE SWOJE LOSY W RĘCE TEGO CZY INNEGO SZEFA, IDEI, WARTOŚCI? Kasa – wielu odpowie (ja też tak robię, bo oczywiście kasa jest naszym powietrzem). To jest powszechnie stosowany „klucz” wyboru. Ale to już koniec odpowiedzi... Już? Nic więcej? Pustka? Dalej jest tylko czarna dziura w d... ludzkiego kosmosu? Przypomina mi się ten facet z "Wielkiej Majówki"... - Poproszę bułkę - I co? - I już? Później się facet najadł. I co? I już? Ach... zapomniałem... miał jeszcze marzenia – chciał kupić śmigło (nie pamiętam dokładnie, chyba od samolotu Żwirki) - choć nie miał wielkich szans na latanie (zwłaszcza przy jego trybie życia:) Zamiast bułki równie dobrze może być np. BMW. (Na ten niewątpliwie i niepodważalnie cud niemieckiej techniki amerykanie mówią złośliwie Black Man Wish - czyli w wolnym tłumaczeniu „marzenie czarnucha” - swoją drogą w Anglii rzeczywiście BlackGangsta jeździ takimi - tyle, że w przeciwieństwie do GangstoPol''u preferują kolor biały:) Ale cóż największy hedonista współczesności - przesympatyczny (dla przyjaciół:) stary, tłusty ropuch i nienasycony złodziej i erotoman - jak usłyszał wyrok to powiedział pod nosem „Com sobie pożył to pożył” – a był to H. Goering:) I co? I już? :))) Nie chodzi mi oczywiście o dyskusję o faszyzmie itd. Podałem prosty ale ekstremalny przykład – żeby uwypuklić powód zadawania tych pytań? (Ja oczywiście jestem daleki od oceniania kogokolwiek - nawet wszystkie określenia służą wyłącznie żartom - po prostu chciałbym wiedzieć co o tym myślicie!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: A dlaczego rządzi? IP: *.eu.org 19.08.01, 17:44 Precz z przesłuchaniami !!! Niech żyje..... Odpowiedz Link Zgłoś