Dodaj do ulubionych

Do Smallball'a w sprawie reklamowania e-meteora

15.04.05, 23:57
Smallball - rozumiem, że masz interes w tym, że na każdym forum
turystycznym, , na króżnorakie posty odpisujesz: "polecam www.emeteor.pl",
itp....
Zadałem sobie trud i sprawdziłem: tylko w dniu 14 kwietnia, 15 Twoich postów,
na różnych forach i w różnych wątkach i wszystkie podobnej treści:
- duży wybór i fajna wyszukiwarka www.emeteor.pl
- Nalepsza wyszukiwarka noclegów - po mapie - www.emeteor.pl
- extra propozycje z super wyszukiwarka www.emeteor.pl
- Pod adresem www.emeteor.pl jest duży wybór i extra wyszukiwarka po mapie
- wejdż na www.emeteor.pl - tam są propozycje w Tleniu i może znajdziesz
też coś w okolicy - super wyszukiwarce po mapie z dokładnością do 2 km !
itd....
A więc drogi Smallball'u - idzź się chłopie / tudzież kobieto, reklamuj ze
swoim serwisem gdzieindziej, albo wykup sobie link reklamowy na forum za 30
zł/ tydzień.
Gdzie jest moderator?

BERGSON'S
Obserwuj wątek
    • Gość: smallball Kontakt do OPO Cetniewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 12:52
      058 6746300 to jest kontakt do OPO Cetniewo którego pani/pan nie zna a który
      można znależć na www.emeteor.pl

Pozdrawiam :)
    • Gość: smallball odpisuję tylko na te zapytania na które emeteor.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 13:22
      ma ciekawe propozycje, a fakt że mamy ponad 7500 propozycji obietków
      turystycznych powoduje że na większość pytań mogę zaproponować odpowiedni
      obiekt. Nie powinien pan/pani zatem krytykować faktu że chce komuś pomóc
      znaleźć fajne miejsce do wypoczynku .

Pozdrawiam :)
      • Gość: burak Re: odpisuję tylko na te zapytania na które emete IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 17:34
        Regulamin forum gazeta.pl:
        pkt.6
        Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
        Gazeta.pl przekazów reklamowych.

A jesli chodzi o strone: pomysł dobry, wykonanie średnie, a opisy obiektów
        nędzne - lepiej szukać na stronach turystycznych albo przez google.
      • bergson.office Re: odpisuję tylko na te zapytania na które emete 18.04.05, 13:21
        Nie sądzę, żeby ktoś kto jest w jakimś tam stopniu związany z serwisem
        turystycznym - czyli jest właścicielem, albo pracuje jako osoba zajmująca się
        pozyskiwaniem nowych obiektów turystycznych- bezinteresownie przesiadywał w
        necie i zajmował się uprzejmym doradzaniem i pomocą ....
        Proszę wybaczyć, ale...:
        - serwis turystyczny działa i rozwija się dzięki obiektom turystycznym, które
        decydują się umieścić info / reklamę o sobie w danym serwisie. A to wiąże się z
        pewnym kosztem. Podejrzewam, że w granicach 100-200 zł/ rocznie. Chyba, że
        serwis działa za darmo, ale nie sądzę... przynajmniej w przypadku serwisu
        emeteor (z tego co się zorientowałem na ww stronie).
        - nowe obiekty łatwiej zdecydują sie wydac taką kwotę, jeśli serwis będzie
        miał "wyniki" , czyli jeśli będzie mógł się pochwalić piękną statystyką-
        pokaźną liczbą wejść na stronę serwisu miesięcznie, liczbą dokonanych
        rezerwacji, itd....
        - aby serwis mógł mieć "wyniki" - muszą go odwiedzać internauci, czy muszą
        przynajmniej kliknąć na link prowadzący do serwisu, aby ich kliknięcie zostało
        zliczone. I tu widać, że turystyczne forum gazety doskonale się sprawdza, jako
        odsyłacz do strony serwisu- internauci klikają, jeśli "Smallball" napisze: "Pod
        adresem www.emeteor.pl jest duży wybór i extra wyszukiwarka po mapie"
        Bo to przecież taka serdeczna, życzliwa rada, a nie jakaś agresywna reklama.
        - a przecież obiekty, które juz umieściły swoją reklamę w serwisie, też muszą
        być zadowolone. Dlatego trzeba napisać, że w danej miejscowości jest ileśtam
        fajnych obiektów, może internauta zarezerwuje nocleg w którymś, informując przy
        okazji, że trafił za pomocą serwisu meteor. Hotelarz słusznie sobie pomyśli: "O
        ten serwis jest dobry, ta reklama sie opłacała, bo mam rezerwację" i opłaci
        swoją reklamę również na następny rok.

Czyli wg mnie to jest proste:
        SmallBall uprzejmie doradza -> ludzie klikają w link -> robi się "wynik"
        serwisu -> serwis informuje potencjalnych nowych hotelarzy, że ma piękne
        wyniki -> hotelarze decydują się płacić za wpis -> biznes się kręci

Dlatego więc proszę Panią / Pana nie zgadzam się z Pańskim stwierdzeniem, że:
        "Nie powinien pan/pani zatem krytykować faktu że chce komuś pomóc
        znaleźć fajne miejsce do wypoczynku."

A może jednak sie mylę i nie potrzebnie czepiam ?
        A chodzi mi tylko i wyłącznie o to, że jeśli ktoś prowadzi biznes, to musi się
        liczyć z kosztami i moze sobie opłacić np. link reklamowy- i myślę, że o wiele
        wiecej osób kliknęłoby w taki link na górze strony.
        A taką praktykę, jaką uprawia SmallBall, uważam poprostu za nieuczciwość.

Acha i żeby było jasne- nie jestem z konkurencyjnego serwisu turystycznego,
        nawet jeśli mój post trochę tak zabrzmiał.
      • bergson.office Re: odpisuję tylko na te zapytania na które emete 19.04.05, 11:12
        A i widzę jeszcze, że im więcej osób - turystów kliknie i wejdzie na strone
        serwisu, tym więcej potencjalnych chętnych na zakup waszego przewodnika za 57
        zł.... A może ktoś sie skusi na 300 klikających, 200 wejdzie na stronę promocji
        (bo ludzie lubią słowo PROMOCJA) i może 20 kupi przewodnik -> i biznes sie
        kręci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka