radekradzi 24.05.05, 11:43 Poszukuję informacji o tym biurze, czy warto jechać z nimi do Tunezji?! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alessa Re: VIVA TOURS 28.05.05, 15:08 Viva Tours to jeden z odłamów OASIS-a , jak na razie jest w OK, co będzie dalej niewiadomo. Odpowiedz Link
bona5 Re: VIVA TOURS 01.06.05, 13:51 cześć ja w tamtym roku byłam z tego biura na wczasach było ok, jak na tą cenę co płaciliśmy a do jakiej miejscowości jedziesz? Odpowiedz Link
kate109 Re: VIVA TOURS 11.06.05, 12:09 ja byłam z vivy i polecam byłam w Tunezji w Mechmoum było ok wiadomo pokoje i araby no trochę trzeba powalczyć o swoje, ale było ok rezydentka chyba pani Asia blondynka codziennie byla w hotelu załatwiła nawet krople na zapalenie spojówek nie można jej nic zarzucić nie zostawia na pastwe losu turystow... Odpowiedz Link
4_mario Re: VIVA TOURS 28.07.09, 12:03 Ja byłem z Orbisu i być może dlatego zostałem chamsko potraktowany właśnie przez Panią rezydentkę blondynkę z viva travel na lotnisku w Tunisie, (24/07/09) NIE polecam!! Odpowiedz Link
blizejslonca Re: VIVA TOURS 16.06.05, 18:56 Nie tyle odłam Oasis-a co konkurencja Oasisa. Oasis został kilka lat temu stworzony przez człowieka, który 5 lat temu sprzedał firmę i wyjechał. Wrócił w zeszłym roku i otworzył Viva Tours i raczej nie pałają do siebie miłością. Miałem okazję się o tym przekonać. Odpowiedz Link
blizejslonca Re: VIVA TOURS 21.06.05, 17:37 Zarówno Oasis jak i Viva realizują imprezy dokładnie do tego samego kraju, co znaczy że bezwzględnie są swoją konkurencją i jak to zwsze bywa w takich wypadkach, konkurencję kochają tylko klienci! Odpowiedz Link
ja_701 Re: VIVA TOURS 27.08.05, 17:32 niestety korzystanie z tego biura w okresie grudzień-styczeń 04/05 gwarantowało sporo "niespodzianek" 1. przedstawiciel/pośrednik biura obiecywał znacznie wyższy standard hotelu niż był on w rzeczywistości 2. opcja all inc. była tylko teoretyczna 3. od samego przylotu na lotnisko brak rezydentka/ki nadrabiane jakimś miejscowym przedstawicielem biura turystycznego (po interwencjach telefonicznych) i po 3 dniach wynalezienie rezydentki polskiej 4. brak reakcji na reklamację Odpowiedz Link
wektor72 Re: VIVA TOURS 16.10.05, 12:20 Tej firmie powinni zabarać licencję a właścicieli posadzić za oszustwo.Banda idiotów i złodzieji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
danusiagabanska Re: VIVA TOURS 26.07.06, 14:00 wróciliśmy 22.07- biura nie polecam. wiele nieścisłości związanych z ofertą którą rezerwowałam już w lutym( sprzeczne informacje dotyczące rezerwowania pokoju). Od samego początku brak opieki przedstawiciela biura( na lotnisku, w hotelu przy zakwaterowaniu )Oszczędzanie organizatora na etatach rezydentów. Jako klient tego biura czułam się bardziej jak intruz niż osoba płacąca dość znaczne pieniądze za ich usługi. Odpowiedz Link
katkaszmatka Re: VIVA TOURS 27.07.06, 11:48 witajcie, no to sie lekko podłamałam, mamy wylot 10 wrzesnia do HAmmametu co prawda wycieczka wykupiona w biurze W Tychach ale jest to z Vivy, jak wróce to napewno sie pochwale jak sie spisali . pozdrawiam Odpowiedz Link
mita1986 Re: VIVA TOURS 02.05.08, 00:44 NIE POLECAM OSZUSCI!!!!!!!!Właśnie dziiaj wrocilem z Hurghady!!!! Bylem tam na wczasach z moja dziewczyna, rezerwowalismy w VIVA TOURS wakacje juz w lutym dokladnie chcielismy pojechac do hotelu ALLADIN, gdzie po tygodniu naszego pobytu miala dolaczyc do nas nasza rodzina ktora rezerwowala wakacje tez w tym hotelu ale w innym biurze. Po przylocie do Egiptu w autokarze (byla to godzina 2 w nocy) dowiedzielismy sie ze zostalismy przekwaterowani do innego hotelu!!!!!!!!!! Rezyden nie umial odpowiedziec dlaczego, jedynie ze maja takie prawo jak jest zawarte w umowie, czego nikt z wczasowiczow nie widzial, jak mowie nie bylismy jedna para ktora zostala tak potraktowana przez to bioro!!! Zamiast ALLADINA dostalismy el palacio, po dotarciu do tego hotelu ok 5rano okazalo sie ze nie ma tam dla nas jak i dla innych miejsc. Udalismy sie wiec do hotelu PALMA DE MIRETT obok, niby kompleks hoteli!!! ale znacznie sie roznia!!!! Tam z trudem dostalismy pokoj... tak wiec w pokoju bylismy na ok7 rano, z Polski wylecielismy o 21:30!!!!!!!!!! To i tak mielismy szczescie!!! Starsze Panstwo czekalo w recepcji do poldnia, inni zamiast 5*hotelu dostali hotel ktory dopiero powstawal!!!!!!!!!!Byla to budowa!!!Po dwych dniach,prawidlowo 3 dobach za ktore placilismy po interwencji do Polski dostalism sie do hotelu EL PALACIO!!! Rezydent??!! Ciezko cokolwiek sie dogadac!!!Umawia sie nie przychodzi i tak w kolko!!!!A MIELISMY SPEDZIC WAKACJE Z RODZICAMI!!!!!!!NAWET NIE POTRAFILO BIORO ZALATWIC MOZLIWOSCI KONTAKTU Z NIMI!!!!!!!!!!Widywalismy sie z niemi jedynie na miescie bo tak nam nie wolno bylo tam wejsc, z reszta ALLADIN a EL PALACIO to dwa konce HURGHADY!!! Tak nas zalatwilo to PIEKNE VIVA TOURS!!!!!!!!!!!!!!!Nie dajcie sie oszukac... My nie bylismy pierwszymi ofiarami!!!!!!Praktycznie kazdy nie trafil do miejsca ktore wybral z zekomych FOLDEROW biora!!!!!!!!!!!!!!OSZYSTWO NIE DAJCIE SIE WROBIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
whatever-14 Re: VIVA TOURS 04.06.08, 13:19 Kurcze co Ty nie wiedziałeś, że jedziesz do kraju "arabskiego" i tam może się wszystko zdarzyć...? Czasami tak jest, że nie wszystko jest tak jak sobie wyobrażamy, po co się wkurzać o to że jestesmy w innym hotelu niż nam obiecano?? nie lepiej cieszyć się poprostu wakacjami?? Moja koleżanka była w zeszłym roku w Egipcie z tym biurem była mega zadowolona :) ja tez jade z nimi w czerwcu i mam nadzieje ze bedzie fajnie:) trudno jak pojedziemy do innego hotelu to na pewno nie będę biadolić nad tym bo zawsze tak może się zdarzyć.. turystyka ;) Odpowiedz Link
ewelina-82 Re: VIVA TOURS 25.06.08, 12:45 Bardzo proszą abys po powrocie napisała jak tobie udały sie wakacje z Viva Tours. Lecimy we wrzesniu do piero ale jak poczytalismy opinie to mamy doś. Chociaz mysle ze to piszą niezadowoeni klienci którzy mysleli ze jak zapłacą ok 5000 tysie to wszyscy będa nad nimi skakać. W zeszlm roku była z vią ale w Tunezji i było super, dlatego w tym roku postanowilimsy ze to bedzie Hurgada, ale co tego wyjdzie to się okaże. Prosze Cie o opinie... Odpowiedz Link
kinia.27 Re: VIVA TOURS 09.07.08, 12:13 Viva tours- beznadzieja !!!! Zmieniaj na miejscu hotelu i kantuja na kazdym kroku, a uwazasz ze za 2 osoby ponad 5000to malo???? Odpowiedz Link
mas-2008 Re: VIVA TOURS 02.08.08, 02:26 ja wróciłam właśnie z tunezji-zadowolona,najedzona,opalona i zła że te 2 tygodnie tak szybko złeciały.załatwiłam wczasy w lutym i dopiero potem poczytałam opinie-tych złych było duuuużo niesty.wiem że można zle trafić(z własnego doświadczenia)ale akurat w tym roku mieliśmy szczęście.cała moja rodzinka(ja mąż dzieci7 i13lat)byliśmy zadowoleni a dodam,że koszt wyjazdu na całą naszą rodzine wcale nie był jakiś kosmiczny-inne biura oferowały to samo za 2razy większe pieniądze.pomocą zawsze służyła rezydentka pani marzena.tak na koniec dodam że siostra z rodziną spędzi tam połowe sierpnia-więc musi być dobrze jak POZWOLE im tam lecieć.nie bierzcie sobie zbyt do serca tych wszystkich opini-wszędzie znajdzie sie ktoś niezadowolony. Odpowiedz Link
iwciab-0 Re: VIVA TOURS do mas 08 11.08.08, 23:06 jezeli pani uwaza ze bycie niezadowolonym z tego ze zmieniaja ci miejscowosc i hotel (VIVA TOURS) na 5 minut przed przyjazdem do hotelu to cos normalnego i fair no to super bo ja poplynelam na 2tys zl za tydzien oczywiscie zmieniaja wedlug nich na ten sam standard co bym nie powiedziala i to nie prawda ze zle opinie pisza osoby ktore zbytnio wyolbrzymiaja problem pisza to osoby ktore nie chca zeby ich wakacje POPSULA VIVA TOURS :) pozdrawiam i zycze milych dalszych wspomnien z VIVA TOURS Odpowiedz Link
poter666 Re: VIVA TOURS do mas 08 24.08.08, 21:36 iwciab-0 napisała: > jezeli pani uwaza ze bycie niezadowolonym z tego ze zmieniaja ci > miejscowosc i hotel (VIVA TOURS) na 5 minut przed przyjazdem do > hotelu to cos normalnego i fair no to super bo ja poplynelam na 2tys > zl za tydzien oczywiscie zmieniaja wedlug nich na ten sam standard > co bym nie powiedziala i to nie prawda ze zle opinie pisza osoby > ktore zbytnio wyolbrzymiaja problem pisza to osoby ktore nie chca > zeby ich wakacje POPSULA VIVA TOURS :) pozdrawiam i zycze milych > dalszych wspomnien z VIVA TOURS Pani powinna sie leczyc i to u dobrega lekarz ja za 1500zl spedziłem w egipcie dwa wspaniałe tygodnie w hotelu trzy gwiazdkowym Samaka itowszystkodziki vivie jedzcie i nie słuchajcie tych paniuś Odpowiedz Link
poter666 Re: VIVA TOURS do mas 08 24.08.08, 21:44 Wruciłem 21.08 z Egiptu wszystko łacznie z fajnymi rezydentkami było wspaniale jak ktos chciałb o cos zapytac to piort660@o2.pl byłem w hurgadzie z wycieczek zaliczyłem Kair nurkowanie i super sefari moge o tych imprezach cos powiedziec oczywiscie na drugi rok z Viva Odpowiedz Link
iwciab-0 Re: VIVA TOURS do RADEKKRADZI 11.08.08, 23:08 DODOALAM NOWY WATEK NA GLOWNYM TO PROSZE SOBIE PRZECZYTAC I STWIERDZIC CZY WARTO DAC 2 TY ZA TYDZIEN I ZOSTAC OSZUKANYMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM :( Odpowiedz Link
qbus_007 Re: VIVA TOURS 22.08.08, 11:48 korzystalem z tego biura i bylem na wczasach w tunezji od 30 lipca do 14 sierpnia 2008roku. jeste bardzo zadowolony i polecam wszystkim. moze pokoje nie sa takie ladne jak na zdjeciach, ale szczerze mowiac nie ma na co narzekac. pozdrawiam Odpowiedz Link
kasiabarcelona VIVA TOURS nigdy więcej 02.09.08, 18:05 Wróciliśmy kilka dni temu z imprezy organizowanej przez viva tours. Bylismy w Tunezji. Po przylocie na miejsce okazało sie ze nastąpiła zmiana hotelu i zostaniemy zawiezieni do innego obiektu. Atutem rzekomo miało być usytuowanie w centrum Monastiru. Wybraliśmy hotel położony na uboczu a wylądowaliśmy w centrum miasta- pelnego szumu i zgiełku! Hotel Espanade- kategorii 3***- bardzo brudny i zaniedbany! Jadąc na wakacje nie wybieramy super luksusów ponieważ nastawiamy się na zwiedzanie i odpoczynek nad morzem a nie siedzenie w hotelu ale obiekt ten pozostawia wiele do zyczenia. Brud w łazienkach nie do opisania, grzyb wszędzie. Pokoje względne. Cały czas się coś w pokojach i łazienkach psuło-albo kilmatyzajcja, albo zapchane rury kanalizacyjne. Rezydentka na spotkaniu organizacyjnym powiedziała żeby uważać, że są kradzieże, na pytanie co organizator robi żeby temu zapobiec nie umiała odpowiedzieć. Powiedziała tylko, że wiadomo kto kradnie ale nie złapano nikogo za rękę. I faktycznie, podczas pobytu w jeden dzień okradziono 15 pokoi!!!! Basen zanieczyszczony- częste choroby uszu! Plaża okropna- brudna, zaniedbana, przede wszystkim mała. Kąpanie się z tubylcami, kąpiącymi się w ubraniach- mała przyjemność! Generalnie żadnego zainteresowania organizatora turystami. Zmiana hotelu nagminna. Na naszym turnusie wiele osób znalazło się nie tak gdzie chcieli. Po to wybiera się konkretny obiekt i miejscowość zeby spędzić tam urlop, my byliśmy 30 kilometrów od miejsca przez nas wybranego. Organizator tłumaczył zmianę hotelu tym że kontrahent przyjął wiecej rezerwacji niż miał miejsc- ale co mnie jako klienta to obchodzi? Biuro, gdy kupowałam imprezę potwierdziło wolne miejsca w obiekcie! Biuro zabezpiecza się jednak tym ze w warunkach imprezy jest napisane że organizator może zmienić obiekt w przypadku konieczności. Co oznacza konieczność? nie wiadomo- W tym przypadku jest to poprostu zaniedbanie vivy!!! Nie polecam biura ani pobytu w Monastirze. Chętnie odpowiem na pytania mailem: kasiawit!@poczta.wp.pl Pozdrawiam wszystkich będących w Esplanade w dniach 20-30 sierpnia, przede wszystkim tych którzy mieli być w tergui a znależli się niestety w Esplanade. Odpowiedz Link
kasiabarcelona Re: VIVA TOURS nigdy więcej 02.09.08, 18:06 mail to : kasiawit1@poczta.wp.pl Odpowiedz Link
2006m5 Re: VIVA TOURS 09.09.08, 16:07 byłam w sierpniu 2008 Żałuje ze wybrałam to biuro. Nie udane wczasy na full. Brud smród i karaluchy. Do tego brak jedzenia, jak ktoś sie spóźnił 15 minut. Turyści z mojego hotelu wraz z moją rodziną nie dostaliśmy transferu na lotnisko- zaponmnieli o nas. Gdyby nie nasze telefony, to nie polecielibyśmy do Polski. Dotarliśmy na lotnisko w takim czasie, gdzie samolot miał wylot czyli o godzinie startu. Natomiast samolot był opóźniony przez inny i tylko dlatego zdązyliśmy, bo koczowalibyśmy na lotnisku. To co zrobiło to biuro, nie chce komentować. Sprawa trafi do sądu za tydzień. Odpowiedz Link
jolami1 Re: VIVA TOURS 14.01.09, 07:37 Witam wszystkich podróżujących :-), biuro podróży VIVA TOURS ?? NIEEEEEEE, nie polecam najgorszemu wrogowi, w naszym przypadku zaczęło się od zmiany hotelu (w skrócie wybraliśmy hotel 5 gwiazdkowy z placem zabaw dla dzieci 100m do morza - byliśmy sprawdzić faktycznie tak było), a hotel do którego nas wysłano miał 4 gwiazdki, był bez placu zabaw a do morza mieliśmy 800 m, nie wspomnę o tym że całe dwa tygodnie zalegały tam wodorosty, nie wykąpaliśmy się ani jeden raz :-(, ponadto nasz opiekun w Tunezji, pokazał się tylko 1 raz jak zbierał pieniądze na zebrane przez nas wycieczki, nadmieniam że mieliśmy takie "przyjemności" jak karaluchy ... MASAKRA..... jeśli możecie NIE korzystajcie z tego biura!!!! Są KŁAMCAMI i wyciągaczami kasy :-(. Nigdy wiecej !! KAŻDEMU BĘDĘ ODRADZAĆ!! Odpowiedz Link
aleksandra64.2 Re: VIVA TOURS 30.06.09, 09:37 Miałam dziś wylecieć do Tunezji. Niestety opóźniono samolot o ....dwa dni. Trudno!!! Jednak żeby skontaktować się z Biurem Viva z Chorzowa potrzeba anielskiej cierpliwości. Niestety nie udało mi się. Najpierw włącza się faks, na innym numerze fajna melodia, automatyczna sekretarka się włącza a potem po wybraniu numeru gada do Ciebie przez 20 minut automat po angielsku. Katastrofa!!!!! Gdziekolwiek dzwoniłam do innych biur to takiego połączenia nie było. Zawsze odzywano się natychmiast albo po krótkiej chwili. To są kpiny!!! Jeszcze nie wiem co mnie czeka po przyjeździe do Tunezji?! Może tak jak inni znajdę się w przygodnym hotelu 20 km za miastem!!! Ale wtedy im tego nie przepuszczę. Narazie oceniam na mniej niż ZERO (dotyczy umożliwienia kontaktu i dat wylotu) Odpowiedz Link
aleksandra64.2 Re: VIVA TOURS 11.10.09, 11:28 Nie było dla mnie rezerwacji, zamieniono mi hotel z 4* na 3*, skrócono o jeden dzień pobyt na wczasach. Zapłaciłam za tydzień ponad 2100 a próbowano mi w początkowej fazie zwrócić ok. 112 zł. W końcu po wielkiej walce wynegocjowałam 300 zł., których nadal od miesiąca nie mogę się doprosić. Wcześniej czytałam i nie dowierzałam opiniom na tema Biura Viva Club z Chorzowa, dlatego z nimi pojechałam. DZIŚ PRZESTRZEGAM PRZED TYM BIUREM WSZYSTKICH KLIENTÓW!!!! NIE WIERZCIE IM, TO OSZUŚCI Odpowiedz Link