Gość: aaa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 18:38 Gdzie warto jechać z pięcioletnim dzieckiem-chodzi o polskie góry? Czy Szczawnica to dobry pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dzidek Re: polskie góry IP: *.xdoom.net 18.01.03, 01:05 Z takim małym dzieciakiem to myśle,że najfajowsze dla niego byłyby Góry Stołowe , a więc okolice Karłowa - niesamowite skały - dla takiego smyka to super sprawa - Błędne Skały i Szczeliniec Wielki-zimą moga być oblodzone, ale warto - dzieciaki są tam zachwycone-szczególnie te małe-przed 7 rokiem życia. Polecam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrioosh Re: polskie góry IP: *.ludwikowice.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 10:41 Ja również polecam Góry Stołowe i całą Kotlinę Kłodzką Pozdrawiam - Syrioosh --- www.nowaruda.o.k.pl/index1ok.htm Krajobraz sercu bliski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to ja Re: polskie góry-z małym dzieckiem IP: *.iig.pl 18.01.03, 12:25 Witam! Szczawnica?-czemu nie...Byłam tak kiedyś z 3,5-letnim synkiem na przełomie listopada i grudnia(śniegu było po pas..).Okolica ciekawa: -wyciąg na Palenicę( a szczególnie zjazd powrotny z widokiem na miejscowość), -Wąwóz Homole-do przejścia w zimie się nadaje(w miejscowości Jaworki), -Wąwóz Sobczański-niedostępny zimą od strony Szczawnicy, -możliwość kurowania się wodą zdrojową "ciepły Stefan"-zimą, -możliwość dalszych wypadów : *zamek w Niedzicy (nagrywano tam kiedyś m.in. "Wakacje z duchami")ze zbiornikiem wodnym "u stóp" oraz ruinami czorsztyńskiego po drugiej stronie, *jak ktoś lubi-to Zakopane blisko, *zresztą...nie wiem czy inne atrakcje okolicy zainteresują również małe dziecko (jak małe?). Nam się podobało.Chociaż..latem jest tam znacznie więcej atrakcji. Życzę trafnego wyboru. a to ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: polskie góry-z małym dzieckiem IP: proxy / 10.69.1.* 20.02.03, 13:53 szczawnica wtym roku jest super. byłem z 6-latkiem.po trzech dniach jeżdził z szafranówki na nartach. turystów jak na lekarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarwoj Re: polskie góry IP: lustro:* / 10.10.15.* 20.01.03, 11:36 Również polecam Góry Stołowe. Byłem tam z pięcioletnią córką, w czasie weekendu majowego. Góry i szlaki turystyczne są tam prawie na wysokości parkingu samochodowego. Z tego miejsca już zaczynają się atrakcje dla dzieci. Labirynty skalne, wąskie przejścia, w zagłębieniach skalnych lód i śnieg. W maju 2000 roku były tam wszystkie pory roku. Córka w tamtych miejscach dostawała turbowzmocnienia chęci do chodzenia. Trzeba zaliczyć szlaki na Szczeliniec Wielki, Błędne Skały, Skalne grzyby. Warto udać się do parku po drugiej stronie granicy. Odległość niewielka, a atrakcje chyba większe. Tam góry są ogromne, a trudności i wysiłek dla dziecka dużo mniejsze niż po naszej stronie. Tamtejsze miejsca to Teplice nad Metuji i Adrzbach oraz Broumovskie Steny. Polecam jeszcze raz te okolice, tym bardziejże sprawdzone na własnej rodzinie. Podobnego miejsca szukałem na wyjazd w roku 2001. I wtedy los mnie rzucił do Słowacji, do parku "Słowacki Raj". To również był bardzo dobry wybór. Natomiast gdzie w roku 2003 jeszcze nie wiem, bo Ty w Góry Stołowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to ja Re: polskie góry IP: *.iig.pl 20.01.03, 17:32 aaa a ja też polecam Góry Stołowe-ale latem (jeśli dziecko nie cierpi na klaustrofobię ;-) )."Słowacki Raj"-zimą i z pięciolatką?-lepiej to przemyśl. Część szlaków "nie ma odwrotu",tzn. są jednokierunkowe.Chyba że mała/ły uwielbia chodzenie po drabinach i metalowych półkach doklejanych do ściany skalnej. Każdemu-co kto lubi... Decyzja należy do Ciebie . Pozdrawiam a to ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: polskie góry IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.03, 19:32 A może do ustronia do ośrodka daniel Na stokach mały ruch zapraszam do Ustronia również do naszego ośrodka konferencyjno-wypoczynkowego DANIEL www.hoteldaniel.com.pl e-mail: recepcja@hoteldaniel.com.pl tel. (33) 854 36 46 pozdrowienia Iza Odpowiedz Link Zgłoś