Dodaj do ulubionych

Gdzie na weekend?

IP: *.toya.net.pl 17.09.07, 15:40
Czy ktoś może polecić jakieś romantyczne miejsce na weekend? rzadko mamy
mozliwość wyjazdów bo zazwyczaj w weekendy pracujemy więc marzy mi się coś
niezywkłego:)dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: ww Re: Gdzie na weekend? IP: *.acn.waw.pl 19.09.07, 18:49
      Miejsce jak miejsce, ale co wokół tego miejsca? Nie będziecie przecież cały
      weekend siedzieli w jednym "miejscu". Więc może lepiej spytać o ciekawe okolice
      z dużą ilością pięknych miejsc. Na początek zajrzyj tu:
      www.poczta-polska.pl/mw
      wejdź do wyszukiwarki obszarowej i kliknij na jakiś Twój "typowany" kwadracik
      Polski. Zobaczysz zdjęcia i mapę z tych miejsc gdzie ci ludzie już byli i już
      widzieli i chcą Ci pokazać jak w Polsce jest pięknie i ciekawie. Potem to już
      bułka z masłem...:)
      • monika_gr1 Re: Gdzie na weekend? 20.09.07, 11:53
        Polecam Beskid sląski lub Sadecki- piekne widoki, architektura ....
        Jesli Śląski, to Istebna (tam jest m.in muzeum Kukuczki, prowadzone
        przez jego zone)niedaleko Wisła i Koniaków. A jesli Beskid Sadecki
        to Tylicz ( bylismy z mezem na weekendzie z okazji rocznicy slubu)
        lub Muszyna, Piwniczna- Dolina Popradu. Mozna przejechac sie także
        kolejka gondlowa w Krynicy Górskiej. Polecam, w obydwóch regionach
        jest gdzie chodzic po górach i jest co zwiedzać, także na pewno nie
        mozna sie nudzic....
        • netkasiulka Re: Gdzie na weekend? 03.10.07, 21:15
          Witam
          a moze warto zaproponowac jure krakowsko-czestochowska, np. polnocna czesc,
          blizej Czestochowy, ale i blizej DK-1, co jest atutem jesli chodzi o dojazd, pod
          Czestochowa pierwsza gmina to gmina Olsztyn z romantycznym zamkiem, ruchoma
          szopka, rezerwatem Sokole Gory. liczne szlaki piesze i rowerowe, spalem kiedys w
          AGrogospodarstwie Pod Amonitem, www.podamonitem.eu, moge polecic bez obaw na
          weekend dla dwojga i z dziecmi
          • mazda25 Re: Gdzie na weekend? 04.10.07, 08:55
            Mysle ,ze na to pytynie nalezaloby bardziej komleksowo
            odpowiedziec.W jaki rejon polski to troche za malo.Potrzebna jest
            konkretna miejscowosc,nazwa
            kwatery,hotelu,noclegu,warunki,wyposazenie,kuchnia - gdzie i co
            dobrego mozna zjesc,jak spedzic mily wieczor.Przeciez to jest
            wszystko bardzo istotne do udanego weekendu.
            • Gość: Pawel_krakow Re: Gdzie na weekend? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 15:54
              Ja muszę polecić Szczawnicę jeśli ktoś mieszka w Małopolsce. Byłem ostatnio z żoną w nowo wybudowanej willi. Polecam sprawdzić na www.podsadami.pl Można się zamknąć w dużym pokoju kąpielowym z sauną, jacuzzi i łazienką. Godzina jest wliczona w cenę pokoju. My płaciliśmy 45 zł za osobę. Naprawdę można się zrelaksować. Do tego piękny widok z pokoju i świetna restauracja tuż obok - koci zamek
            • Gość: Angela Re: Gdzie na weekend? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.13, 13:17
              Ja byłam wraz z chłopakiem na Łubinowym Wzgórzu w Łąkach koło Nałęczowa. Bardzo klimatyczne miejsce, przemiła obsługa, smaczna kuchnia. Blisko do Kazimierza, Lublina. Polecam
          • Gość: urlop u nas Re: Gdzie na weekend? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.12, 16:17
            Jeżeli Państwo nie zdecydowli się gdzie wyjechać to polecam serwis www.urlopunas.plu
            • yoshi96 Re: Gdzie na weekend? 16.02.14, 22:44
              Polskie morze zawsze jest świetne na weekend, chociaż wiadomo, że niektórzy mają daleko ;) Polecam do wypoczynku Pobierowo i bardzo przyjemny pensjonat Pod Winogronem (jakusz-pobierowo.pl/).
              • Gość: Kredka Re: Gdzie na weekend? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.14, 23:31
                Pod Winogronem na Zgody 11 i też na Zgody 19 to dobre miejsca na wypoczynek przez cały rok. Gwarantują wszystko, co potrzebne - pokoje z łazienkami oraz aneksem, TV, netem, można też wypożyczyć rowery, jest placyk zabaw dla dzieci. Plaża kilka minut piechotą od pensjonatu, bliziutko sklep, więc można coś kupić, wyżywienie też bardzo dobre. Jak ktoś szuka noclegu w Pobierowie, warto sprawdzić.
          • anna84l Re: Gdzie na weekend? 10.09.14, 14:20
            Polecam moje ukochane góry-może Szczawnica? Po wakacjach nie ma już wielu turystów, urocze miasteczko, wspaniałe widoki, cisza, spokój, idealne miejsce, aby odpocząć od miasta :)
            • Gość: Wojtek Re: Gdzie na weekend? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.14, 16:18
              TUTAJ znajdziesz fajne oferty do wypoczynku.
            • Gość: elbrus Re: Gdzie na weekend? IP: *.bj.uj.edu.pl 23.10.14, 11:21
              Ja na weekend polecam jedno z moich ulubionych miejsc -w którym jest zawsze spokój, ponieważ wciąż mało tam turystów – Beskid Mały. Jest to jednen z piękniejszych rejonów Małopolski, szczególnie urokliwy jest o tej porze roku, jesienią kiedy złocą się liście na drzewach. W okolicy znaleźć można również hotel na najwyższym poziomie – Park Kotel Łysoń w Inwałdzie. Hotel ma piękny widok na okoliczne góry, a oprócz tego świetną strefę spa i wspaniałe jedzenie – po całym dniu w górach można nie marzy się o niczym innym jek o relaksie w SPA – POLECAM gorąco, szczególnie teraz w chłodne wieczory:-)
      • Gość: MW Re: Gdzie na weekend? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 07:53
        Witaj,

odwiedź nowo otwierany Park Miniatur w Ogrodzieńcu ;)

park-ogrodzieniec.pl
        Pozdrawiam
    • Gość: turysta Re: Gdzie na weekend? Może do Pod Bukiem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 11:53
      Ja bym Ci polecił Gospodarstwo Agroturystyczne Pod Bukiem w Kątach Bystrzyckich
      niedaleko Lądka Zdroju. Idealne miejsce na spędzenie z rodziną weekendu z dala
      od miasta. Piękna okolica, dobra kuchnia, cisza, spokój, dla dzieciaków też coś
      się znajdzie: sala z ping pongiem, sala telewizyjna, konie, basen. Dla trochę
      starszych jest sauna i jakuzzi. Więcej informacji i zdjęcia znajdziesz na stronie :
      http://www.podbukiem.pl
      • ania.solska kaszuby-domek.pl 07.09.16, 00:51
        Ja ostatnio odkryłem świetne miejsce domek na kaszubach nad jeziorem:
        www.kaszuby-domek.pl
        atrakcje turystyczne liczne, niskie ceny, warto.
    • Gość: Anekh Re: Gdzie na weekend? IP: 193.243.146.* 25.06.08, 10:01
      A ja zapraszam do Najstarszego Miasta w Polsce - Kalisza w Wielkopolsce :)

Latem, szczególnie w weekendy sporo się tam dzieje - są koncerty plenerowe,
      imprezy klubowe i festyny. Do ciekawostek należy na pewno rezerwat
      archeologiczny na Zawodziu - taki mniejszy Biskupin, zresztą w samym Kaliszu i
      nieopodal niego wiele jest ciekawych miejsc wartych odwiedziń.

Miasto w sam raz na weekend (na dłużej polecam tylko pasjonatom). Warto
      sprawdzić wcześniej czy coś akurat będzie się działo - ze swojej strony polecam
      wieczorne koncerty na dziedzińcu Kaliskiego Ratusza, łyk świeżego piwa warzonego
      w Kaliskim Browarze, Rejs Łodzią Św. Wojciecha po Prośnie oraz odbywające się co
      jakiś czas na Zawodziu - średniowieczne widowiska - Biesiady Piastowskie. Co do
      cen hoteli i śledzenia różnych atrakcji polecam stronę www.calisia.pl - tam
      można znaleźć praktycznie wszystko.
    • Gość: Mariusz Re: Gdzie na weekend? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 11:04
      Polecam urocze miasteczko Reszel na Warmii niedaleko Kętrzyna.
      Spędziłem tam uroczy weekend zeszłego lata. Można wynająć pokój w
      starym zamczysku, którego część służy jako hotel.
      Piękne miejsce warte zwiedzenia!
    • mzaga Re: Gdzie na weekend? 21.05.09, 14:30

polecam Szklarską Porębę i "Rezydencję Piastowską" położoną wśród
      zieleni i skał, z którego wypływa źródełko. według mnie jest to
      bardzo malownicze i kameralne miejsce, wypełnione kojącym szumem
      potoku gdzie można znaleźć wytchnienie od codzienności. pokoje są
      bardzo fajnie urządzone a ceny przystępne. nie pamiętam ich strony
      ale jak w google wpiszesz to napewno znajdziesz.

• Gość: Ani29 Re: Gdzie na weekend? IP: *.mos.gov.pl 01.06.09, 10:45
        a co polecicie w kazimierzu dolnym?
    • Gość: kobalt Re: Gdzie na weekend? IP: 83.238.15.* 02.06.09, 21:44
      W Kazimierzu Dolnym jest baaardzoooooo romantycznie. Niestety nie pamiętam gdzie
      nocowałam.
      • 4marcin74 Re: Gdzie na weekend? 14.06.12, 21:09
        Polecam Bydgoszcz ale oczywiście nie w centrum. Dolina Smukalska ok 7km od centrum , przepiękne krajobrazy las , rzeka Brda . Na moim blogu można znaleźć kilka zdjęć.

mtrzecki.blogspot.com
      • Gość: cz Re: Gdzie na weekend? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 19:38
        bardzo zatłoczony ten Kazimierz
    • vadim.1 Re: Gdzie na weekend? 03.06.09, 11:16
      Polecam skorzystać z propozycji hotelu "Krynica" w Krynicy Zdrój. Korzystałem
      już kilka razy i zawsze będę tam powracał. Hotel luksusowy ale z przyjazną
      atmosferą, fantastyczna rozkosz dla podniebienia no i co najważniejsze bardzo
      atrakcyjna cena. Na dodatek miasteczko jest bardzo urokliwe. Gorąco polecam! Na
      pewno nie będziesz żałować.
    • Gość: żona Re: Gdzie na weekend? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 14:10
      Romantyczny weekend -to tylko nad morzem w Międzyzdrojach. W hotelu
      Wolin można skorzystać z pekietu romantycznego w przystępnej cenie.
      Masaże, basen, romantyczna kolacja. Spacery po hotelowym parku i na
      plaży przy zachodzącym słońcu. Bajecznie, taki prezent dostałam od
      męża. Polecam gorąco
    • Gość: aurish Re: Gdzie na weekend? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 09:38
      Polecam Krynice. do Krynicy Zdroj zaczęłam jeździc dopiero roku temu, w sezonie zimowym. Nocuje standardowo w 'hotelu krynica'- obok jest mały stok Henryk, a po obijaniu się cały dzień na stoku zawsze lądowaliśmy w basenie w hotelu. Jedzenie niezłe. Jak jedziemy wieksza ekipą to wynajmujemy domki -klasyczne góralskie- też przy Henryczku. W lipcu ze znajomymi pewnie znowu sie wybierzemy, bo cały klimat miasteczka przyciąga - można sie w 100% odstresować i odpocząc od dużego miasta. Zimą nie ma czasu, więc latem musimy nadrobić czas i pochodzić po gorach i wybrać się- wkoncu - na łyzwy na lodowisko. :)
    • montegeo Re: Gdzie na weekend? 12.06.09, 19:04
      drożej - Dolina Charlotty k. Ustki
      taniej - Ostrzyce, Zawory na Kaszubach (gmina Somonino i Chmielno)
      Poszperaj na www.odkryjpomorze.pl (np. Ciekawe Wycieczki), a potem w bazie
      noclegowej
    • Gość: Aś Re: Gdzie na weekend? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 17:36
      Na weekend lub dłuższy pobyt wakacyjny również polecam
      www.chata.suchabeskidzka.pl/ przystępne ceny, blisko do lasu, nad rzekę.
      Miasto posiada dobre połączenia komunikacyjne; dobra baza wypadowa na wędrówki
      po okolicznych górach.
    • m_wait Re: Gdzie na weekend? 27.06.09, 18:48
      Jeśli nie macie auta to warto nocować gdzieś tanio w
      Wiśle-miasto brzydkie, ale super połącżenia do innych
      miasteczek i wsi z atrakcjami.
      Nie polecam tandetnego hotelu Gołębiewski, bo to
      moloch, stołówka z lat 80 mnóstwo osób z małymi dziećmi
      i brzydkie pokoje, ale jest tam godny polecenia wodny
      park TROPIKANA -baseny, jacuzzi, groty solne, sauny-
      sporo tego wizyta na ok 3 godziny-jeśli goście są spoza
      hotelu chyba płacą 30 zł/za pierwszą godzinę a potem 5
      zł za następną-nie wiem, bo byliśmy gośćmi
      hotelu,wycieczki z Wisły do Ustroń Polana na klejkę,
      Ustroń Zawodzie do leśnego parku niespodzianek-super
      polecam, Koniakowa po gatki dla ciebie i dla niego, do
      wspomnianej Isebnej na smaczne jedzonko pod górą
      Isebna...Wyjazd był tam super i nadal miło go
      wspominamy!
    • bbianka77 Re: Gdzie na weekend? 30.06.09, 18:20
      może nad jakieś jezioro pod namiot to ciekawa przygoda:)
      http://www.zamiasto.com.pl/jeziora-w-polsce.html
      nie wiem w jakiej okolicy mieszkacie ale jeżeli wybieracie się na weekend to nie warto za daleko jechać i marnować czas na podróże, miło posiedzieć nad jeziorem przy ognisku a później ogrzewać się w namiocie
    • metador3 Re: Gdzie na weekend? 04.08.09, 15:55
      Polecam Kębło www.domdowynajęcia.pl, malowniczo położony domek między
      Nałęczowem, a Kazimierzem, co więcej właściciele dysponują ofertą romantycznego
      wieczoru i organizują różne niespodzianki dla ukochanej, ukochanego, typu
      kolacja przy świecach, płatki róż na pościeli, czekoladki, oferta jest na prawdę
      szeroka. Taka sama możliwość jest w Krakowie www.mieszkaniedowynajecia.pl .
      Zachęcam, bo można spędzić na prawdę niezapomniane chwile z ukochaną osobą.
    • k.kkk Re: Gdzie na weekend? 28.08.09, 11:49
      Witam nie polecam to noclegów U Tadka w Witowie. Zero zaplecza dla dzieci
      podwórko nie zagospodarowane, nie ogrodzone,nie ma nawet ławki przed domem.
      Jeszcze do tego niezbyt sympatyczni właściciele.
      Ale Tatry są wspaniałe miłego wypoczynku:)
    • Gość: pacykarz Polecam Łagów Lubuski IP: *.tktelekom.pl 29.08.09, 14:28
      Właśnie wróciłam z Łagowa Lubuskiego. Jestem jeszcze gorąco. Romantyczne
      miasteczko ze średniowiecznymi bramami i wieżą zamku Joannitów. Dwa czyste
      jeziora a jedno ma szmaragdowy kolor i przezroczysta wodę na dzikich i uroczych
      plażyczkach. Jeziora otaczają lasy bukowe czyli na jesieni nad wodą panuje
      purpura drzew. Noclegi w tej chwili na miejscu bez problemu do znalezienia. Od
      hoteli po tańsze kwatery.
      • carlosss6 Re: Polecam Łagów Lubuski 18.10.12, 14:27
        Mi także bardzo podoba się Łagów. Noclegi też nie są drogie. To niezwykle romantyczne miejsce, gdzie można poczuć kontakt z naturą.
        • Gość: :) Re: Polecam Łagów Lubuski IP: *.static.tvk.wroc.pl 20.08.13, 17:44
          youtu.be/ZOyh7UJOfds

Niestety film ma słabą jakość ale jeśli ktoś tęskni za Łagowem to można zerknąć :)
          Na filmiku najpierw widać Łagów z Jeziora Łagowskiego. Następnie krótkie przepłynięcie kanałem i widok z Jeziora Ciecz.
    • cold-case-love Re: Gdzie na weekend? 04.12.09, 15:16
      Oj ale nie napisałaś z której części Polski jesteś i w jakiej okolicy szukasz
      miejsca do wyjazdu weekendowego. Ja bardzo lubię na weekend jeździć w góry.
      Nawet do bardzo przereklamowanego Zakopanego lubię się wybrać. Nigdy za to nie
      byłam nad morzem tak na weekend, ale to z tego powodu, że mieszkam na południu
      Polski ;) Ale np. Wrocław jest takim miejscem do którego z chęcią moge wybrac
      się na weekendową wycieczkę. Pięknie tam jest
      • justka18 Re: Gdzie na weekend? 16.12.09, 12:17
        Jak to gdzie? Do magicznego Krakowa:).
        Do zwiedzania Wawel, Kazimierz, setki klubów, kawiarenek i urokliwych uliczek.
        Byłam w zeszłym tygodniu i na pewno wrócę. Miałam okazję gościć w Old Town
        Hostelu, na Placu Szczepańskim, idealna baza wypadowa do zwiedzania miasta
        Kraka, wszędzie blisko - i do Rynku (parę kroków) i na Dworzec Główny, i do
        Bagateli, i do Filharmonii. Super.
    • flying_citron Re: Gdzie na weekend? 16.12.09, 12:30
      Pomysłów na weekendowy weekend jest mnóstwo. Można jechać albo w góry albo na
      Mazury, a może nad morze?? Pytanie tylko co lubicie?? A może do jakiegoś miasta
      z klimatem?? Nie wiem może Kraków może Wrocław?? ;)
    • Gość: Magda Re: Gdzie na weekend? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.09, 09:27
      Jeżeli mieszkasz w pobliżu Warszawy bądź w niej samej, polecam
      romantyczny wypad do Nieborowa, odległość od Warszawy 80km, powiat
      łowicki. Dwa hoteliki o wysokim standardzie "Rozdroże" i "Biała
      dama" na pewno się spodobają. Ja tam byłam i nie żałuję:)
      Pozdrawiam

• Gość: Wojtek Z Re: Gdzie na weekend? IP: 195.250.54.* 23.12.09, 23:58
      Polecam okolice Kazimierza Dolnego, Janowiec, Nałęczów. Mnóstwo ruin zamków i innych ciekawych zakątków: wąwozy, widok ze skarpy na Wisłę. Z Warszawy i Lublina jest dobry dojazd.

Kazimierz Dolny - przystanek dworzec autobusowy
      Nałęczów - przystanek ul. Armatnia Góra
    • noira Re: Gdzie na weekend? 08.02.10, 19:42
      Dla mnie i chyba dla wielu osób najbardziej romantycznym miejscem w Polsce jest Kraków. Uwielbiam to miasto, jest w nim coś magicznego, atmosfera idealna dla zakochanych. Jak ktoś chce spędzić np. romantyczny weekend, to lepszego miejsca nie widzę. Jest duzo hoteli, a dla bardziej wybrednych apartamenty. Jakiś czas temu trafiłam na stronę infonoc.pl i z tego co pamiętam, to tam mieli całkiem niezłe pokoje, ale to tak tylko wspominam, jakby się ktoś czasem wybierał.
      • oleg27 Re: Gdzie na weekend? 09.02.10, 20:47
        Warszawa!?hmm jest też Ciekawa....jest dużo do zwiedzania..Jak byłam ostatnio to
        skorzystałam z fajnej oferty noclegowej w samym centrum !!miałam piękny widok na
        Pałac Kultury!rewelacja! a to wszystko bardzo tanio -za studio w styczniu
        zapłaciłam 190 zł !za takie widoki to naprawdę świetna okazja.Polecam gorąco
        firme Central APart z bardzo miłą obsługą;)
        www.wawahotele.pl/index.php
        pozdro dla wszystkich zwiedzających Stolice
    • Gość: bishop Re: Gdzie na weekend? IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.10, 21:46
      zobacz tutaj :D

www.wmalopolsce.pl www.wmalopolsce.com.pl
    • Gość: biebrzafan Re: Gdzie na weekend? IP: *.128.68.42.static.crowley.pl 26.03.10, 14:14
      ja polecam Dolinę Biebrzy, pięknie, urokliwie i blisko - z Warszawy
      ok. 220 km, raj dla ornitologów, wędkarzy. Bardzo dużo gniazd
      bocianich (Pentowo - Europejska Wieć Bociania), wiele atrakcyjnych
      miejsc do ziewdzenia - Tykocin, Goniądz, Wizna, Twierdza Osowiec,no
      i same bagna Biebrzańskie z łosiem, bobrem, wydrą i wilkiem. Więcej
      info można znaleźć np. na stronie www.pokojebiebrza.pl , polecam.
    • oneziuta Re: Gdzie na weekend? 26.03.10, 16:28
      a szukamy czegoś w mieście czy gdzieś na peryferiach, na dziko? zdecydowanie
      polecam plener, ale nie mam pojęcia, która część polski was interesuje? polecam
      troszkę lasu, jezior i południowego klimatu gór
      www.urlopwpolsce.pl/rejon.php?id=1 chyba że coś na północy może mazury ?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka