yaponeczka 23.08.05, 20:44 WITAM czy może ktoś z Was zna ten zamek? będę wdzięczna za wszelkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
longmannn Re: ZAMEK - PĘZINO 23.08.05, 20:55 Zamek joannitów, później przez dwa stulecia rodu Borków - o dziejach doczytaj sobie na którejś z zamkowych stron. Byłem tam ze dwa lata temu. Teren wokół zamku jest ogrodzony, nalezy on do jakiejś firmy i wnętrza są niedostępne do zwiedzania. We wsi mieszka osoba doglądajaca zamku - gdy jest na miejscu zamek można z zewnątrz obejrzeć. Minęły ze dwa lata więc może coś się zmieniło. Pzdr. W. Odpowiedz Link Zgłoś
yaponeczka Re: ZAMEK - PĘZINO 23.08.05, 23:46 dzięki, to co w necie to juz czytałam szukam jakiś ciekawostek, opowieści czy coś w tym rodzaju poprostu jestem zproszona tam na weekend i chciałabym pojechać przygotowana pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smokmigus Re: ZAMEK - PĘZINO 24.08.05, 00:10 To wez mnie ze soba, opowiem Ci po drodze wszystkie ciekawostki za mozliwosc zwiedzenia zamku :D Odpowiedz Link Zgłoś