17.09.10, 21:57
Opowieść o zawodowych i osobistych problemach ratowników górskich. Życie w ciągłej gotowości wymaga od nich wielu wyrzeczeń, w zespole rodzą się konflikty. Jednak kiedy wyruszają na akcję ratunkową, mogą polegać tylko na sobie nawzajem… Serial Marcina Wrony z Bogusławem Lindą w roli naczelnika Pogotowia Górskiego Jana Tarnowskiego, Tomaszem Schuchardtem i Natalią Rybicką w rolach głównych.
Ciekawe czy będzie:
K...a co ty wiesz o Tatrach...;)
Obserwuj wątek
    • weekenda Re: Ratownicy 18.09.10, 09:06
      ciekawa jestem co z tego zrobią. No mam chociaż nadzieję, że będą ładne ujęcia Tatr...

A "co ty qwa wiesz o Tatrach"? no musowo musi być! ;)
    • katja_24 Re: Ratownicy 18.09.10, 17:19
      A gdzie i kiedy? Chociaz gory sobie poogladam ;)
      • weekenda Re: Ratownicy 18.09.10, 17:28
        tvp1 najbliższa środa 22 września 21:30. 1 odcinek z 13 :)
        • kfadam Re: Ratownicy 18.09.10, 19:20
          jest jeszcze napchany stereotypami serial "Szpilki na Giewoncie" gdzie mało ciekawa laska z przetłuszczonymi włosami gra wampa w którym zakochują sie wszyscy górale, czasem można się pośmiać i popatrzyć na ładne ujęcia gór. Pieczyńska cosik goda niby gwarą, generalnie przypomina mi sie opowieść znajomej jak to w knajpie próbowała coś opowiedzieć góralską gwarą i nagle z tyłu usłyszała: A nie sepleńcie tak, górale tak nie godają...
          I taki jest ten serial ;) czwartek godz.22,00 POLSAT
          KA
          • katja_24 Re: Ratownicy 18.09.10, 19:23
            O tym slyszalam, ale wydaje mi sie, ze to typowa telenowela osadzona w gorskich "realiach", a telenowel z zasady nie ogladam ;)
          • weekenda Re: Ratownicy 18.09.10, 20:29
            słyszałam ale tego nie oglądam. Ale może robię błąd? Tatry tam czasami pokazują???
            • kfadam Re: Ratownicy 18.09.10, 22:16
              ładne panoramki z różnych miejsc a i akcja ratownicza w Tatrach też była, w środku zimy były też zielone drzewa za oknami:)
              A tak przy okazji Ratownicy to też telenowela.
              KA
              • katja_24 Re: Ratownicy 19.09.10, 11:18
                Wlasnie zauwazylam, ze to telenowela. Jesli bedzie w stylu "Ostrego dyzuru", to bede ogladac. Ale jesli same smęty, a akcje ratownicze to tylko watek poboczny, to podziekuje.
                • kfadam Re: Ratownicy 19.09.10, 17:45
                  na 1 na maxa reklamują serial, zdjęcia fajne byle to nie były jedyne dobre ujęcia...
                  • katja_24 Re: Ratownicy 19.09.10, 18:01
                    Zobaczymy za dwa dni :)
              • weekenda Re: Ratownicy 19.09.10, 17:56
                przed chwilą obejrzałam jakieś 15 ostatnich minut tych "obcasów" - bo przez przypadek się natknęłam: panorama Tatr mi się w tivi ukazała :) No tak. Sitcom jakich wiele. Ale kilka ujęć Tatr było ładnych no i akcja TOPR też. Reszta to szumy. Dla mnie przynajmniej :)
        • katja_24 Re: Ratownicy 18.09.10, 19:24
          Dzieki, jak nie zapomne to z checia obejrze :)
      • nowi-jka Re: Ratownicy 16.10.10, 22:32
        jak chcesz sobie góry poogladac to polecam PROWOKATORA
        nawet nie dla gór warty obejrzenia ale ostrzegam ze nie jest lekki jak serial Ratownicy
        • weekenda Re: Ratownicy 16.10.10, 22:40
          "prowokator" jest kultowy "ratownicy" to wytwór potrzeb aktualnej cywilizacji...
          • kfadam Re: Ratownicy 17.10.10, 11:24
            weekenda napisała:

> "prowokator" jest kultowy "ratownicy" to wytwór potrzeb aktualnej cywilizacji..
            > .
            Nie pamiętam kto to powiedział ale pasuje ;):
            " Inteligencja na Ziemi jest wartością stałą, a ludzi wciąż przybywa... "
            Pozdrawiam KA
        • katja_24 Re: Ratownicy 18.10.10, 13:10
          A co to za film? Bo nie kojarze tytulu.
          jakbym lubila lekkie seriale, to pewnie ogladalabym "Majke" albo jakis inny szajs ;)
          • weekenda Prowokator 18.10.10, 20:48
            rzecz się dzieje na począku XX wieku, morderstwo rosyjskiego policjanta, ucieczka w Tatry. I tu rozgrywa się cała akcja. W roli głównej Boguś Linda jako ten co zabił ale w słusznej sprawie, Krzysztof Pieczyński co to jego przyjacielem był ale coś tam narozrabiał, Danusia Stenka jako jakaś malarka i poetka (chyba) dżenereli wyzwolona artystka i kochanka albo obu albo kóregoś. Dawno oglądałam i w sumie na widokach Tatr i na ówczesnej wspinaczce się skupiłam więc mogłam coś pokićkać :) Tak czy siak - trzeba obejrzeć.
            • nowi-jka Re: Prowokator 19.10.10, 11:36
              Pieczynskie nei jest przyjacielem Lindy. Poznaja sie w Zakopanym i od poczatku nie pałaja do siebie sympatią.
    • turysta77 Re: Ratownicy 19.09.10, 00:35
      Czy to jest ten serial z którym TOPR nie chce mieć nic wspólnego.
      Ale zobaczę z przyjemnością. Wszak to o górach. Co by to ni było. Będzie to pierwszy serial od czasów "Izaury" jak oglądnę w telewizorni.
      • weekenda Re: Ratownicy 19.09.10, 09:17
        nic o tym nie wiem... myślałam, że tam konsultacje jakoweś były? jeśli nie - to do bani... znów zrobią jakiś pastiż :( kurcze i to o tych chłopakach... szit. Ja mam ogromny szacunek do tych facetów i podziwiam ich. Iść, zwykle w warunkach gdzie i w których nikt przy zdrowych zmysłach by nie poszedł... to dla mnie zupełnie inna grupa ludzi. Nie ma drugej takiej. I myslałam, że jesli ktoś się zdecydował na robienie o nich filmu to nic bez nich. Obejrzymy - zobaczymy
    • daniel.27 Re: Ratownicy 19.09.10, 20:06
      Tez się nastawiam na ten serial:)
      Od kilku tygodni w tv pokazywali zapowiedzi, ale bez konkretów co do dnia i godziny emisji. Mogli dać o 20tej.
      Też jestem ciekawy co wyprodukowali. Linda niezbyt mi pasuje do roli w tym filmie. Mam chociaż nadzieję że będzie sporo ujęć tatr:)
      Pozdrawiam
    • dwausmiechy Re: Ratownicy 20.09.10, 12:58
      Eee... myślałam, że chłopaki z Topr i sp. będą grać a nie zawodowi aktorzy, bardziej "życiowo" by było, no i te pikantne szczegóły ;)
      • daniel.27 Re: Ratownicy 20.09.10, 21:56
        dwausmiechy napisała:

> no i te pikantne szczegóły ;)

dziś widziałem kolejne zwiastuny i jakoś za dużo tych "szczegółów" - a tu scena łóżkowa, a to jedna rozpina koszulę, a to druga biust poprawia.. oby to nie było ksd czy inne takie :)
      • sumire Re: Ratownicy 20.09.10, 22:14
        chyba są zbyt zajęci na to ;)
        obejrzawszy zajawki i przeczytawszy parę sceptycznych artykułów myślę, że istotnie byłoby lepiej, gdyby pieniądze wydane na ten serial po prostu przekazano GOPR-owi czy TOPR-owi. bo w tych goprówkach to zimno i skromnie bardzo.
        • kfadam Re: Ratownicy 21.09.10, 09:00
          Jeśli serial będzie miał 2 miliony oglądalności i co dziesiąty oglądający dowie się i zapamięta z niego czym są Tatry i jak trzeba się przygotować do obcowania z nimi to uznam ten serial za kultowy ;)
          KA
          • to.ja.kas Re: Ratownicy 21.09.10, 12:28
            Ja wolałabym by na fali popularnosci serialu nie przybyło nagle turystów w Tatrach.
            Okropna jestem, co? ;)
            • daniel.27 Re: Ratownicy 21.09.10, 13:58
              Nie:)
            • kfadam Re: Ratownicy 21.09.10, 18:19
              to.ja.kas napisała:

> Ja wolałabym by na fali popularnosci serialu nie przybyło nagle turystów w Tatr
              > ach.
              > Okropna jestem, co? ;)

egoistka ;)
    • awllwa Re: Ratownicy 21.09.10, 13:35
      Zamierzam oglądać, nie dla fabuły, ale dla widoków.
    • weekenda Re: Ratownicy 23.09.10, 08:11
      no na razie jestem miło rozczarowana. Spodziewałam się big knotu a zapowiada się - no zobaczymy :)

ps. w zasadzie dla samych ujęć Tatr z helikoptera już warto oglądać - szczególnie zimą... :)
      • katja_24 Re: Ratownicy 23.09.10, 10:49
        Ujecia swietne, ale zapowiada sie kolejna tandetna telenowela :(
        Weekendo, Ty pewne rozpoznalas, gdzie mniej wiecej zeszla ta sztuczna lawina ;) Mozesz mnie uswiadomic?
        • weekenda Re: Ratownicy 23.09.10, 11:20
          trochę ze Świnickiej Kotlinki i trochę z moreny do Gąsienicowych Stawków - tak myślę bo filmowcy są zdolni i potrafią robić ujęcia poszczególnych kadrów trochę tu i trochę tam - ale chyba to to :)
          • to.ja.kas Re: Ratownicy 23.09.10, 11:49
            A mi sie podobało. Historia jak historia, ale widoki chwilami....tylko za mało.
            Ja sobie nawet pochlipałam jak panoramę Tatr pokazali.
            Chcę tam jechać...najlepiej natychmiast !
            • kfadam Re: Ratownicy 23.09.10, 12:02
              zdjęcia super, fabuła do d.... Laska uchodzi przed lawiną a wieczorem już na necie grasuje...
              • weekenda Re: Ratownicy 23.09.10, 12:35
                oj się czepiasz - mocna laska i tyle ;)
              • katja_24 Re: Ratownicy 23.09.10, 13:12
                O, to jednak ja odkopali? Zrezygnowalam z dalszego ogladania po scenie "lozkowej" z malo apetycznym panem ;)
                • weekenda Re: Ratownicy 23.09.10, 16:01
                  no nie - odkopali chłopaka :) a ona sama widać się wydostała albo jest mistrzem narciarstwa i myknęła przed lawiną - tak czy siak zjechała, poszła do domciu i wieczorem już w necie siedziała ;) widzisz ile Cię ominęło? ;)
                  • katja_24 Re: Ratownicy 23.09.10, 18:14
                    Faktycznie, niepowetowana strata :D
                    • kfadam Re: Ratownicy 25.09.10, 10:48
                      katja_24 napisała:

> Faktycznie, niepowetowana strata :D
                      Nie łam się pewnie jakieś powtórki będą to nadrobisz...;)
            • katja_24 Re: Ratownicy 23.09.10, 13:12
              Jechac to i ja chce :)
              Ale jesli w ogole, to dopiero w marcu, wiec na razie sie nie napalam ;)
          • katja_24 Re: Ratownicy 23.09.10, 19:37
            Dzieki :)
            Chcialabym tak znac Tatry...ja domyslilam sie jedynie, ze to gdzies w Dolinie Gasienicowej, a i to jedynie dlatego, ze wyslali ekipe z Murowanca :D
    • kfadam Re: Ratownicy 30.09.10, 12:09
      Wczorajszy odcinek niestety wskazuje że nowe wątki serialu nie będą miały nic wspólnego z Tatrami nie mówiąc już o realiach. Faktem jest że serial powstał gdy TVP rządzili ludziska z PiS-u i stąd pewnie te teorie spiskowe, ktoś umawia się przez net w imieniu "dziewczyny z pod lawiny", dawni działacze Solidarności to spekulanci, nieuczciwi politycy i biznesmeni itd. itp. czyli wszystkie PiS-owskie fobie mamy już wplecione w serial. Nic tylko włożyć dwa palce w gardło...
      • weekenda Re: Ratownicy 30.09.10, 14:03
        dokładnie - mam te same odczucia. Wytrzymałam do końca tylko i wyłącznie dlatego, że miałam nadzieję, że kawałek Tatr pokażą... już teraz sie nie dziwię, że TOPR-owcy się odcięli od tego serialu
        • novationen Re: Ratownicy 30.09.10, 14:50
          czyli nie mam czego żałować? 1 odcinka nie oglądałem będąc w górach, a wczorajszy (2) - niestety, TOP MODEL był ważniejszy dla mej kobiety :P
      • daniel.27 Re: Ratownicy 02.10.10, 19:15
        no niestety.. pokaza troche gór, jakas akcje, ale nie tak wyobrazałem sobie ten film..
        miał byc serial o ratownikach i myslałem ze akcji bedzie wiecej, a tu szkoda gadac....
        • katja_24 Re: Ratownicy 03.10.10, 17:31
          Coz, czyli mialam racje, niestety...
      • jabolkn Re: Ratownicy 05.10.10, 11:27
        kfadam napisał:
        czyli wszystkie PiS-ow
        > skie fobie mamy już wplecione w serial. Nic tylko włożyć dwa palce w gardło...

czyli jak widać na każdym forum znajdzie się okazja by na PiS napluć
        • kfadam Re: Ratownicy 05.10.10, 14:11
          jabolkn napisał:

> kfadam napisał:
          > czyli wszystkie PiS-ow
          > > skie fobie mamy już wplecione w serial. Nic tylko włożyć dwa palce w gard
          > ło...
          >
          >
          > czyli jak widać na każdym forum znajdzie się okazja by na PiS napluć
          i na każdym forum zawsze znajdzie sie ktoś komu nie da się wmówić że białe to białe a czarne to czarne i święcie wierzącego w to że prawda to nie to ca faktycznie było tylko to co mówi prezes a inni wielokrotnie za nim powtarzają jak na przykład to że ŚP Lech Kaczyński wielkim konspiratorem Solidarności był i basta...
          • jabolkn Re: Ratownicy 06.10.10, 11:25
            kfadam napisał:

i na każdym forum zawsze znajdzie sie ktoś komu nie da się wmówić że białe to b
            > iałe a czarne to czarne

te czasy kiedy nam wmawiano w prasie i telewizji
            co czarne a co białe na szczęście już minęły
            i mam nadzieję że już nie powrócą
            co nie zmienia faktu że zatwardziałe
            komuszki jeszcze sobie żyją wspomnieniami
            • weekenda uszanujmy proszę tematykę forum 06.10.10, 13:29
              W kwestiach innych niż "góry" proszę przenieść polemikę na odpowiednie forum. Informuję, że od tej chwili posty nie związane z tematyką forum będą usuwane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka