Dodaj do ulubionych

Bartlowizna

IP: *.chello.pl 18.04.09, 21:36
Witam, bardzo proszę o opinie nt. ośrodka BARTLOWIZNA na Podlasiu -
nad Biebrzą. Wybieram się tam na weekend i chciałabym poznać opinie
o tym miejscu.
Pozdrawiam
Syrena
Obserwuj wątek
    • jwhite2008 Re: Bartlowizna 21.04.09, 10:09
      Pensjonat ( a raczej całkiem spory hotel) jest pięknie położony, ale
      serwis jest bardzo skromny...
      Szef to satrapa, wrzeszczący przy gościach na personel. Gdybym był
      na Twoim miejscu to bym wybrał albo Dwór Dobarz, albo Zagrodę
      Kuwasy, bardziej na odludziu.. Ale jeśli lubisz zgiełk, dym
      papierosów, panów popijających cały dzień piwko , a to wszystko
      wokół wspaniałej przyrody, to wytrzymasz...( a może polubisz..?)
    • Gość: Syrena Re: Bartlowizna IP: *.chello.pl 22.04.09, 18:23
      Jwhite2008 bardzo dziękuję za Twoją opinię. Ja pobyt w Bartlowiźnie
      mam zamiar potraktować jako miejsce do wypadów (aktywnego
      wypoczynku: wycieczki rowerowe, spływy kajakowe). Także mój pobyt
      tam ograniczy się pewnie do noclegu i korzystania z sauny. Może
      jakoś dam radę.
      Pozdrawiam
      Syrena
      • zlotajagoda Re: Bartlowizna 22.04.09, 21:37
        No to z sauną uwaga - zaznacz koniecznie w recepcji, żeby porządnie nagrzali.
        Nocowaliśmy w Bartlowiźnie po spływie kajakowym. Noclegi ok ale bez szaleństw.
        Niestety zarezerwowana sauna była raczej chłodna:-) a jak wiadomo, nie o to
        chodzi. Polecam grzane piwo w karczmie i wszelkie dania z ryb. Naprawdę świetne.
        Przede wszystkim jednak Bartlowiznę należy zobaczyć ze względu na megalomanię
        właściciela - dał jej wyraz wieszając na wprost wejścia obraz przedstawiający
        własną postać w naturalnych rozmiarach. Aż sobie z tym dziełem zdjęcie cyknęłam
        :-)))
        • Gość: Syrena Re: Bartlowizna IP: *.chello.pl 26.04.09, 22:14
          Dzięki serdeczne za radę!!!! Do szału doprowadza mnie letnia
          sauna!!!!
          Pozdrawiam
          Syrena
          • Gość: Marysia 35 Re: Bartlowizna IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.13, 15:19
            ja jestem właśnie po weekendzie w Bartlowiznie i jestem oczarowana. Byliśmy z mężem i córekczką. Klimat był magiczny, w miejscu na odludziu klimatem przypominającym lasy Alaski. Z resztą skojarzenie nie przypadkowe, niczym w "Przystanku ALaska" napotkalismy podczas spaceru łosia:) Nasza mała oszalała z radości:). Co do samemy ośrodką to fakt, że trochę starodawny klimat w nim panuje, ale dla mnie to jego plus, lubię miejsca, które na siłe nie podążaja wszystkich trendom. A to co najwazniejsze czyli czyste pokoje, miła obsługa i pyszne jedzenie było w jak najlepszym porzadku. Jako mięsożerca objadłam się tymi wędlinami, które wyrabiają na miejscu, no i musze powiedzieć, że tak dobre jak kiedyś mój ojciec wyrabiam. Polecam Barlowiznę i sama na pewno wróce tam z rodziną:)
            • Gość: Grzesiek 36 Re: Bartlowizna IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.13, 11:30
              Wystrój ośrodka może nie w moim stylu, ale jedzenie zaje... super. Jak ktoś szuka miejsca, by dobrze zjeść to na pewno polecam Bartlowiznę i Dwór Bartla. Tym mnie kupili!
              • Gość: Grzesiek 36 Re: Bartlowizna IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.13, 11:32
                A i okolica faktycznie piekna, ale łosia nie spotkałem.
                • Gość: Andreas Re: Bartlowizna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.13, 14:46
                  Czolem,
                  miałem przyjemność spędzić tam ostatni weekend - akurat trafiła się Gala Biznesu... Ciekawe wydarzenie kulkturalne ;) fajnie to wyszło - kelnerki w strojach ludowych, występy, drozda jako prowadzący... naprawdę super pomysł, że na takim przysłowiowym zadupiu ludzie potrafią się zorganizować. No i oczywiscie - świetne jedzenie... Wszystko świeże, lokalne, śniadania obfite - to mnie zaskoczylo, bo wiele hoteli/ośrodków ma wliczone śniadania w cene pokoi, ale różnie z tym bywa... A tutaj - do bólu... nie ma problemu, że czegoś brakuje - nie ma? żaden problem... coś na ciepło - proszę bardzo... Miłe. No i faktycznie - podobno wymienili cały zarząd hotelu... hihi... efekty juz widać - nie to co było 3 lata temu, bo wtedy byłem tam na integracji z firmą... Aż zacząlem szukac opinii bo cos mi sie nie zgadzalo ;)
                  • Gość: Johny_Wawa Re: Bartlowizna IP: *.centertel.pl 29.12.13, 15:36
                    No i ja dorzuce swoje 3 grosze... byłem tam z rodziną na Swieta Bozego Narodzenia - bardzo sympatycznie :) Ci co byli, wiedzą o czym piszę :D

Był grill, wycieczka, imprezy... Jedzenie jak dla nas (rodzina - zona, młody-niejadek i ja) - rewelacja, nawet moja młodzież nie stękała przy jedzeniu :) !!! atmosfera super. Obsługa też niczego sobie, pokoje - na dobrym poziomie.

Generalnie - polecam, bo miejsce fajne. Chciałem zaczepić się na Sylwestra, ale okazało się, że brak miejsc :(

No cóż, moze na Wielkanoc się załapiemy :) bo i ekipa swiąteczna była zgrana - z tego co wiem, to wspólne plany wielkanocne już są :D
                    • Gość: agnieszka_turczyk Re: Bartlowizna IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.14, 11:32
                      Spędzilam w Bartlowiźnie Sylwestra i była to jedna z najlepszych imprez, na jakiej byłam. Wszystko bardzo profesjonalnie przygotowane, jedzenie przepyszne. No może tylko muzyka mogłaby być inna, choć później nawet dobrze się bawiłam. Szkoda też, że śniegu nie było, ale ogólnie miejsce bardzo urokliwe, właściciele bardzo gościnni i na pewno tam wrócę na wiosnę!
              • Gość: Jagoda_34 Re: Bartlowizna IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.14, 11:39
                W tym roku postanowiliśmy z rodziną spędzić święta poza domem. Długo szukaliśmy miejsca, ale w Zakopanem było za drogo i miejscówki prawie wszystkie wykupione, w Białce Tatrzańskiej tak samo. W końcu znajomi polecili nam Podlasie. W życiu bym nie pomyślała, że tam może być tak pięknie. Ofert było bardzo dużo, ale my wybraliśmy Bartlowiznę, bo miała naprawdę ciekawą ofertę. Była wycieczka, ognisko, kosztowanie dań regionalnych. A wszystko to w atmosferze rodzinnej i przyjacielskiej. Bez stresu i nerwów, że z czymś nie zdążymy. Za rok na pewno tam wrócimy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka