Dodaj do ulubionych

MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.04, 16:43
No niezły.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kuba MegaTEST BMW 645Ci IP: *.zapora / 217.96.25.* 22.01.04, 16:57
      ... jak weźmiesz coś na sen to fakt, przestaniesz myśleć i pójdziesz spać,
      ale założe się, że Ci się przyśni - leki to nie metoda. Trzeba znaleźć inne
      rozwiązanie.
      A czy ktoś wie dlaczego nie było przeprowadzanych testów EURONCAP???
    • greenblack Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! 22.01.04, 17:12
      Profani w Europie pewnie czekają na 630d.
      • mr.elwood Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! 23.01.04, 12:22
        No co Ty !
        620d - silnik zapozyczony od konkurenta - JAGUARA.
        Dziennikarze AŚwiata docenia niskie spalanie -6,7 litra i niezla dynamike - 0-
        100km/h w 12 sekund.
        Skrytykuja maly bagaznik, niska ladownosc i brak haka holowniczego.
        • Gość: Kuba Re: MegaTEST BMW 645Ci IP: *.zapora / 217.96.25.* 23.01.04, 17:37
          ...ja w swojej szóstce mam hak - oryginalnie mocowany nawet ;-) Disel w tym
          aucie jest nie do przyjęcia. To z założenia nie ma być małe, oszczędne autko z
          przeznaczeniem na miasto. To tak jak by mieli założyć fabryczną instalację
          gazową - fuj...
    • gin-ekolog Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! 22.01.04, 18:50
      Hej.
      Miałem przyjemność zetknąć się z opisywaną Beemką na krakowskiej ulicy i
      naocznie się przekonać o jej osiągach!
      Potem dane mi było wysłuchać pracy silnika na wysokich obrotach,stojąc obok
      niej na skrzyżowaniu.
      Komentowany artykuł przeczytałem z zapartym tchem.
      Niestety takie cacko pozostanie tylko w sferze moich marzeń.Na jego zakup mogą
      sobie pozwolić tylko nieliczni.
      Pozdrawiam redakcję Wysokich Obrotów.
      • Gość: verte Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 19:09
        Jeśli chodzi o wygląd to i tak stara ósemka bije go na głowę.Poza tym wnętrze
        mogłoby być inaczej zaprojektowane niż w piątce.I jeszcze cena z kosmosu wzięta.
        Dla mnie to 5-ka coupe i nie powinna być droższa o więcej niż 20 % od sedana.
        • Gość: Rav Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.01.04, 19:16
          Zgadzam się, ósema to był prześliczny potwór, w ogóle nie ma o czym mówić!
          A już cena tej nowej szóśtki to skandal, że o wnętrzu już nie wspomnę,

pozdrawiam
          • gin-ekolog Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! 22.01.04, 19:39
            Gość portalu: Rav napisał(a):

> Zgadzam się, ósema to był prześliczny potwór, w ogóle nie ma o czym mówić!
            > A już cena tej nowej szóśtki to skandal, że o wnętrzu już nie wspomnę,
            >
            > pozdrawiam
            Hej.
            Nowa 6 nawiązuje wyglądem do starej beemki 630! Nie ma więc bezpośredniego
            powiązania z modelem 8.chyba że znaczkiem na karoswrii.
            Był taki rekin w latach 80 minionego wieku!
            Pzdr.
            • Gość: Kuba Re: MegaTEST BMW 645Ci IP: *.zapora / 217.96.25.* 23.01.04, 17:45
              on był od 70 lat do końcówki 80, prawie 15 lat ma historia modelu auta, a Wy
              poruwnójecie go do serii 8 - tak nie można. Nowe 6 to 7 w wersji sportowego
              coupe, więc cena musi być również podobna do ceny nowej siódemki.
              20 lat temu szóstka była ceną podobna do Porsche 928 i Jaguara XJS - jednym
              słowem auto zawsze było z górnej półki. Zniżanie ceny do nowej piątki (o połowe
              mniej) to po prostu pomyłka, pzdr
              • greenblack 6 to nie 7 coupe! 26.01.04, 17:42
                Gość portalu: Kuba napisał(a):

>Nowe 6 to 7 w wersji sportowego
                > coupe, więc cena musi być również podobna do ceny nowej siódemki.

Bełkot. 6 to 5 coupe. BMW nie ma odpowiednika S-klasy coupe i cabrio jakimi są
                CL i SL.
        • wlogra1 Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! 22.01.04, 19:20
          Piękno to pojęcie względne, jednym się podoba córka innym teściowa.Faktem jest
          że o BMW dużo się teraz mówi różnych rzeczy. To dobrze.Zadne auto nie
          przejdzie bez echa.Sprzedaż rośnie,co znaczy że nowy styl się przyjął. A ja
          już teraz chciałbym posłuchać muzyku z nowego V10, już sobie wyobrażam.
      • Gość: Arturo Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! IP: 149.156.58.* 23.01.04, 01:06
        Pozdrowienia dla Autora testu i tekstu. Robi wrażenie w każdym calu, mnie się
        nawet bardzo podoba to "mdłe" drewniane wykończenie - jak w high-end audio.
        Niezapomniany pomruk silnika, i te miny kierowców na skrzyżowaniach. Warto
        zacisnąć pasa i oszczędzać na takie auto, a jak ktoś niecierpliwy to może
        sobie zamiast tego kupić np, jacht - zima w natarciu - jachty potaniały.::))).
        Szkoda tylko że było tak ślisko...Pozdrawiam serdecznie i czekam z
        niecierpliwością na następny test, może RR???? Art.
        • Gość: verte Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 01:37
          Gość portalu: Arturo napisał(a):

> Pozdrowienia dla Autora testu i tekstu. Robi wrażenie w każdym calu, mnie się
          > nawet bardzo podoba to "mdłe" drewniane wykończenie - jak w high-end audio.

Ale pierniczysz,w jakim high-endzie audio widziałeś taki syf??
          Fani high-endu(audio) by się porzygali.To są tylko twoje wyobrażenia.
          • Gość: zbig Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! IP: 212.160.128.* 23.01.04, 06:51
            Właśnie.To są jego wyobrażenia i takie jak najbardziej może mieć!!!
            Nie ma tu co pierniczyć
            Pozdr
          • Gość: Arturo Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.04, 23:20
            Verte wybierz sie w Listopadzie do stolycy na Audio Show, to zobaczysz w jakim
            high endzie jest takie drewienko jak w 645i, dla ułatwienia podam Ci tylko ze
            chodzi o obudowy głośnikowe znanego francuskiego producenta - i nie jest to
            Christian Dior( hahahahaha)i czy słyszałeś o czymś takim w swoim krótkim i
            nieskomplikowanym życiu jak wrzosiec??? By the way, pozdrawiam Cię, mimo
            wszystko.
            P.S Szczepan, pamietam do dzisiaj mine faceta w mercedesie na skrzyżowaniu z
            Czarnowiejską::))) Best wishes. art
            Wskazówka dla verte - np Cabasse
            • Gość: verte Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 15:11
              Gość portalu: Arturo napisał(a):

> Verte wybierz sie w Listopadzie do stolycy na Audio Show, to zobaczysz w
              jakim
              > high endzie jest takie drewienko jak w 645i, dla ułatwienia podam Ci tylko ze
              > chodzi o obudowy głośnikowe znanego francuskiego producenta - i nie jest to
              > Christian Dior( hahahahaha)i czy słyszałeś o czymś takim w swoim krótkim i
              > nieskomplikowanym życiu jak wrzosiec??? By the way, pozdrawiam Cię, mimo
              > wszystko.

Aha w ten sposób,ale obudowy kolumn głośnikowych są prawie wyłącznie z drewna
              i to nie tylko w tzw.high-endzie.Również pozdrawiam by the way i mimo wszystko.
    • Gość: mogiel Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! IP: *.acn.waw.pl 23.01.04, 09:14
      FEEEE TEN SILNIK PIERDZI NIE CHODZI !!!!! OBRZYDLIWE !!!!!!! to chyba jest
      niemiecki woz a nie jakis amerykanski gruchot z lat 70... spodziewalem sie
      czegos wiecej...
      • Gość: koes Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 09:54
        > FEEEE TEN SILNIK PIERDZI NIE CHODZI !!!!! OBRZYDLIWE !!!!!!!

No właśnie... Dopiero jak ruszają to nabiera jako takiej barwy...
        • wysokieobroty Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! 23.01.04, 17:02
          Fakt, w nagraniu brakuje niskich tonow,
          ktore dominuja w dzwieku ?szostki?.
          Musimy postarac sie o lepszy mikrofon.
          Pozdrawiamy:-)
          • Gość: rosebud Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! IP: *.zd.com.pl / *.crowley.pl 24.01.04, 13:13
            panie redaktor
            jak sie komus proponuje kawe, to sie nie podaje goracej lury z jeczmienia. A
            jak sie oferuje juz posluchanie silnika samochodu w portalu powaznej
            instytucji, to idz pan do michnika i niech wam chociaz ten swoj dyktafon do
            nagrania podrzuci.
            Jestem w stanie zrozumiec zauroczenie mlodego czlowieka cena i moca oraz
            marka, ale moze skoro jest sie niezaleznym redaktorem, to wypada zauwazyc tez
            pare wpadek, ktore w samochodzie za kilkaset tysiecy zlotych zwyczajnie nie
            uchodza. I na koniec co do waszej skali ocen. Rozumiem, ze jesli kiedys trafi
            sie wam mozliwosc pojezdzenia autem w stylu carrery, ferrari, pagani czy
            jakimkolwiek pojazdem naprawde sportowej klasy, to dorysujecie sobie skale
            ocen? Nie przecze, ze BMW 6 to swietna konstrukcja i dobry samochod. Ale na
            swiecie wykonano pare lepszych, a juz z pewnoscia nie inkrustowanych wewnatrz
            substancjami drewnopodobnymi.
            Pozdrawiam.
    • Gość: nóż sprężynowy Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 22:20
      Słyszeliście silnik tej szóstki - najgorszy jaki dotąd słyszałem - bulgot
      straszny i taki wysoki dźwięk - bardzo mi się nie podoba.
      • wysokieobroty Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! 24.01.04, 21:02
        No wreszcie!!! Kazdy dzial w gazecie ma swoja afere, a my co?
        Wysokie obroty sroce spod ogona nie wypadly i tez swoja afere maja.
        Mamy nadzieje, ze afera mikrofonowa odbije sie co najmniej
        tak szerokimj echem jak afera Rywina. Laczy je ranga i
        sprzet do rejestracji dzwieu. Jestesmy ciekawi dalszych glosow
        w tej bulwersujacej sprawie, ktora miejmy nadzieje doczeka
        sie komisji sledczej. I kto wie, moze potocza sie glowy?
        Czekamy na kolejne rewelacje w sprawie:-)))
        • Gość: Rav Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.01.04, 21:17
          O, niezłe!!!! To odgórne decyzje taktyczne, czy samowolka? Macie tam jakiegoś
          speca od zarządzania konfliktem, czy nadrobicie inwencją własną?
          Ale skoro jesteście faktycznie tacy jurni i obyci w światku, to pewnie wiele
          się nauczymy od samego przypatrywania:)))) Nie ma to jak zdrowa dawka
          cynicznej ironii na początek.
          Brawo!

pozdrawiam
        • Gość: rosebud Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! IP: *.zd.com.pl / *.crowley.pl 25.01.04, 16:39
          dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz
    • Gość: tur Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.01.04, 00:20
      Zachwycac się pierdzącym autkiem to totalne zejście na psy.
      Żeby dziennikarz poważnej gazety a nie jakiegoś szmatławca wysmażył
      następujący tekst " Już nie mogę doczekać się chwili, kiedy usłyszę dźwięk silnika roku 2002 " to się w głowie nie mieści.
      To smutne że trafiamy na dziennikarzy z mentalnością slamsów.

• wlogra1 Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! 25.01.04, 09:00
        Nie podniecajcie się tak. To oczywiste że spierdol.ne jest nagranie.Kto choć
        raz słyszał widlastą 8 BMW ten wie że to niemal prowokacja.Kiredyś miałem auto
        któremu znajomy mechanik wymieniał uszczelkę pod głowicą, Po odpaleniu bez
        kolektora wydechowego i ssacego chodził tak jak zapodany w tym artykule zanim
        przepalił resztki wody i innego syfu.Autor tego artykułu zrobił to celowo żeby
        prowokować do dyskusji.
        • wysokieobroty Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! 25.01.04, 18:52
          wlogra1 napisał:
          >Autor tego artykułu zrobił to celowo żeby
          > prowokować do dyskusji.
          No i zepsul zabawe:-(((
    • Gość: Anonim Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.01.04, 13:23
      W zeszłym roku jak jeszcze było ciepło testowaliśmy ten samochód z 333konnym
      silnikiem. między testami- w trasie, w mieście spod świateł -katowaliśmy go
      ile wlazło. tak się raz zdarzyło,że stoimy (jechaliśmy we dwóch) na czerwonym
      a na prawy pas podjechała stara "szóstka". kierowca chyba jakiś w morde lepszy
      z warsztatem, bo nowy lakier błyszczący, felgi BMW i takie tam...
      tym razem też nie oszczędzaliśmy naszego auta, a koleś tak nas spod tych
      świateł wydymał,że aż wstyd było go gonić.zresztą nie udało się to,bo to były
      jedne z ostatnich świateł na wylotówce, a jak tamten złapał pustą i na
      szczęście równą "obwodówke" to nie starczyło nam licznika (szwabskie
      ograniczenie prędkości)... stylistycznie to już wogóle do dupy te nowe beemki!
      • wlogra1 Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! 25.01.04, 13:55
        Masz chłopie wyobrażnię. Na przyszłość wymyśl coś coś innego bo w te brednie
        nikt nie jest Ci w stanie uwierzyć. Testowałeś 6-tkę ale chyba w markecie na
        półce z resorakami.
      • wysokieobroty Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! 25.01.04, 19:08
        Gość portalu: Anonim napisał(a):

> W zeszłym roku jak jeszcze było ciepło testowaliśmy ten samochód z 333konnym
        > silnikiem.
        To bardzo ciekawe. W takim razie musiales byc w nielicznej grupie dziennikarzy, ktorzy jezdzili
        szostkami po Maladze na przelomie X/XI.
        > między testami- w trasie, w mieście spod świateł -katowaliśmy go
        > ile wlazło.
        Bardzo nieladnie, ze katujesz samochody. W w/w gronie na pewno nie bylo takich, ktorzy
        by to robili, a zwlascza chwalili sie takim przejawem prostactwa.
        > kierowca chyba jakiś w morde lepszy
        > koleś tak nas spod tych świateł wydymał,
        > do dupy te nowe beemki!
        Uff, a wiec to wszystko wyssane z palca. BMW jeszcze nie robi tajnych prezentacji
        dla Wolomina i Pruszkowa. A moze jestes ochroniarzem u Fusa?
        • wlogra1 Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! 25.01.04, 21:44
          Dobrze że jesteś na forum.Naprawdę nie chcę być upierdliwy ale np.dżwięk
          silnika Alfy no to nie wiem jakiś odrzutowiec chyba a nie samochód. Jeszcze
          gorzej z silnikiem F1 nagrywanym z trybun, jakieś głosy kibiców. Jak chcecie
          zapodać coś na przyszłość do nie w ten sposób. Jak pięknie brzmiałby silnik
          jakby mikrofon zamontowany był w kokpicie bolidu a nie z trybun na litoSC
          boską.
          • wysokieobroty Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! 26.01.04, 16:07
            wlogra1 napisał:
            > Jeszcze gorzej z silnikiem F1 nagrywanym z trybun, jakieś głosy kibiców.
            No to sie kompletnie rozmijamy, bo ja uwazam to nagranie za zdecydowanie najlepsze.
            Wlasnie dzieki reakcji publiki. Bez tego bylaby to zwykla kupa larma. Ale de gustibus itd...
            >Jak pięknie brzmiałby silnik
            > jakby mikrofon zamontowany był w kokpicie bolidu.
            Aha. Probowalem, ale wyszedl kompletny przester.
            Oczywiscie, moglem byc madry i pojawic sie z mikrofonem,
            ktory wytrzymuje 150 dB.
            Masz jeszcze jakies pomysly?
            • wlogra1 Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! 26.01.04, 19:25
              No właśnie.Mogłeś być mądry i zamontować w kokpicie taki mikrofon. Ale
              prościej, szybciej jest stanąć na trybunach i nagrać jakiś bełkot. Ja chciałem
              odsłuchać muzykę silnika F1 a tu słuszę jakieś disco-polo.
        • Gość: Rav Re: MegaTEST BMW 645Ci - 6 x TAK! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.01.04, 09:11
          Jeszcze kilka takich odpowiedzi, a z pompą wejdziecie do grona
          najznamienitszych spamerów tego forum. A z tymi czerwonymi papierami możecie
          zajść naprawdę dakleko,

pozdawiam
      • Gość: Anonim 645 IP: *.chello.pl 26.01.04, 00:01
        Ale se porkytykowaliście! super. ulżyło wam niedorajdy? testowanie "6" może
        było niemożliwe jeszcze w lato ub r. ale po frankfurcie (jeżeli nie wiecie-
        był we wrześniu) bawarczycy dawali to auto do testów b.chetnie! tylko trzeba
        się postarać i umieć po niemiecku zapytać, a nie siedzieć na dupie przed
        komputerem i pierdolić głupoty. dziennikarzem nie jestem! nie powiem gdzie
        pracuje, bo nie wypowiadam sie przychylnie o tym samochodzie a tym bardziej
        nie w imieniu firmy. a jeżeli ktoś się chwali, to żeby mieć z tego jakieś
        korzyści -podpisałem sie "Anonim" specjalnie żeby się nie chwalić. zresztą
        może dla tego co pisał,że się chwalę powiedzenie "...tak nas wydymał..." może
        i jest powodem do dumy -dla mnie nie.
        specjalnie napisałem to anonimowo, zeby powiedzieć kilka szczerych słów o tym
        aucie... nie oszukując nikogo -zjechać je!
        a spotkałem się z "polską" zazdrością... nie znajduję w was partnerów do
        rozmowy na którą i tak zresztą czasu nie mam (nie ide testować modelu z 2012r.
        tylko kompletuję dokumentację).

• wlogra1 Re: 645 26.01.04, 19:34
          Co za bełkot. "Podpisałem się Anonim bo chciałem się szcerze
          wypowiedzieć".Chłopie jakbyś się podpisał nawet swoim prawdziwym imieniem i
          nazwiskiem też możesz się szczerze na forum wypowiedzieć. A coż Ty jesteś za
          persona żeby się podpisywać "Anonim".Sądząc po przekleństwach jakie piszesz to
          sądzę że gościu Ci nerwy puściły jak Ci napisałem że testowałeś 6 w markiecie
          • Gość: jeszcze raz ja Re: 645 IP: *.chello.pl 27.01.04, 23:58
            nerwy nie puściły... tylko anonimowo to ja se mogę poprzeklinać i prywatnie, a
            służbowo nie tylko mi nie wypada ale i pewnie bym się pożegnał ze źródłem
            pieniążków... nie jestem taką znowu ważną osobistością.podpisałem się Anonim,
            ale równie dobrze mogłem się podpisać mrX albo zmyślonym nazwiskiem. kilka
            osób po przeczytaniu tej wypowiedzi wiadziałoby że ja, to ja, ale w ten sposób
            pozostaję czysty...
            zresztą dobrze jest poczytać jak sie ludzie wypowiadają czasami, bo wiekszość
            publicznie by sie bała a przez internet? hulaj dusza piekła nie ma! mogliby
            takie forum zrobić w Ministerstwie Sprawiedliwości.Mogłoby paść wiele nowych i
            dobrych pomysłów...
    • Gość: Koneser Re:PO CO TESTOWAĆ TAK DROGI SAMOCHÓD? IP: *.kalisz.mm.pl 27.01.04, 22:19
      Dla kogo takie testy, dla paru osób, które potencjalnie moga kupić sobie takie
      auto. Zresztą po co w Polsce kupować taki samochód, stoisz na skrzyżowaniu, a
      tu nagle walnie w Ciebie 20 letni Mały Fiat z pijanym kierowcą. 500 KM pod
      maską, po co, gdy nie ma dróg po których można wykorzystać taką moc. Chociaż
      pomarzyć zawsze można.
      • Gość: verte Re:PO CO TESTOWAĆ TAK DROGI SAMOCHÓD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 01:01
        Gość portalu: Koneser napisał(a):

> Dla kogo takie testy, dla paru osób, które potencjalnie moga kupić sobie
        takie
        > auto. Zresztą po co w Polsce kupować taki samochód, stoisz na skrzyżowaniu, a
        > tu nagle walnie w Ciebie 20 letni Mały Fiat z pijanym kierowcą. 500 KM pod
        > maską, po co, gdy nie ma dróg po których można wykorzystać taką moc. Chociaż
        > pomarzyć zawsze można.

Facet jak cię nie kręcą auta to nie czytaj i wypad z forum.Lasek w playboyu
        też pewnie nie oglądasz bo i tak byś takiej nie mógł mieć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka