Dodaj do ulubionych

Nowe V-ki w Mercedesach

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.10, 17:01
oby te wtryskiwacze ie okazały się tak samo dobre jak te z diesli, bo będzie portfel chudł, chudł, chudł i nie pomoże mniejsze spalanie
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerty Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 18:19
      a ten denerwujący jak podejrzewam system start/stop to można wyłączyć?
    • Gość: a Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 18:46
      nie najbardziej optymalny, tylko optymalny
    • Gość: abc Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: *.xdsl.centertel.pl 10.05.10, 19:18
      jaaasne, juz widze to spalanie. chyba ze na autostradzie ktorej w polsce nie ma jadac na najwyzszym biegu na 1500 obr/min
    • Gość: munio Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 20:05
      takiego spalania to nie ma moje 1.8 wiec niech nie p**** głupot... W cuda nie wierze a era Merlina jest już za nami...
    • martm1 Re: Nowe V-ki w Mercedesach 10.05.10, 20:35
      moje 1,6l 115KM w średnio ciężkiej budzie (1280kg) pali w mieście w zależności od obciążenia 9-11litrów

biorę pożyczkę na merca zatem
    • Gość: gold Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: *.devs.futuro.pl 10.05.10, 20:59
      a nie napisali że tankować tylko super V-power a najlepiej paliwo lotnicze ??
    • Gość: goscUSA Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: *.itt.com 10.05.10, 21:14
      ja mam nowy klase C V6 i wystarcza mi 235KM
    • Gość: moria Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 21:32
      Tyle ten samochód spala, ale na dystansie 50km. Powinni to napisać.
    • Gość: Logow Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.10, 21:47
      Paliwo tankowane na stacjach w Niemczech pozwala przejechać 10-20% więcej (czyli spalać się mniej) niż 'to samo' na 'polskim' Shell czy BP.
    • Gość: gość Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: *.torun.mm.pl 10.05.10, 22:01
      A gdzie normalne, wolnossące V8? Czy już nawet w klasie premium liczy się tylko moc, a nie trwałość, niezawodność, kultura pracy i piękny dźwięk?
    • Gość: xx Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: *.acn.waw.pl 10.05.10, 22:35
      A czy system start-stop nie pasuje tylko do ręcznych skrzyń biegów? Przecież włączenie silnika wymaga wciśnięcia sprzęgła i wrzucenia biegu.
      A pokażcie mi kogos, kto do Mercedesa S-klass zamawia ręczna skrzynię biegów.
    • globy_ms Re: Nowe V-ki w Mercedesach 10.05.10, 22:54
      Od niedawna start-stop dostępny jest także z automatami, jako pierwsze takie rozwiązanie wprowadziło Audi.
    • Gość: @gość Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: 109.243.37.* 10.05.10, 23:59
      Niezawodność się nie liczy - przykład z BMW Twin Turbo: www.bimmerissues.com/BMW/index.php
    • Gość: Art Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: *.icpnet.pl 11.05.10, 00:48
      nie ma nic bardziej wnerwiającego w samochodzie niż ten idiotyczny system start/stop
    • pocalujta_wujta Re: Nowe V-ki w Mercedesach 11.05.10, 01:40
      Swietnie tylko pewnie wszystko oferowane z pelnym automatem, czyli guzik mamy do powiedzenia z jaka dynamika chcemy jezdzic. Mozemy zatem sie pochwalic numerkami i tym jaki duzy mamy silnik, ale co ten samochod zrobi... no niech sie pochawali sam komputer.

Zabawka dla bogatych co stwarzaja impresje kilkuminutowe.... ale nic nie wiedza o "prawdziwej zabawie" ( i mam tu na mysli ta np. na torze dla amatorow adreanliny... no ale w Polsce jeszcze takiej chyba nie ma).

Zza granicy...
    • Gość: DM Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: 81.15.230.* 11.05.10, 07:38
      Akurat paliwo w Niemczech nie jest lepsze niż w Polsce. Czasy, gdy tak było już minęły. Zdarzyło mi się nawet, że po zatankowaniu w Niemczech na Shell'u auto zaczęło palić więcej i było wyraźnie słabsze, ale to pewnie kwestia samego Shella, w Polsce ma podobnie słabe paliwa. A już w ogóle te v-power to szmira i naciąganie ludzi.
    • Gość: jee Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: *.alcatel.de 11.05.10, 08:36
      o jakie fajne silniki, a ile czesci ktore moga sie popsuc ;)
    • Gość: fox Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.10, 11:57
      odnosze wrazenie, ze mercedes jest sporo za japonczykami w robieniu benzynowych silnikow.
    • Gość: gość Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: 10.201.58.* 11.05.10, 12:09
      @pocalujta_wujta

Jak pojezdzisz Porsche albo Nissanem z automatem (rowniez w Polsce, na przyklad w Poznaniu lub Ulezu), wypowiedz sie jeszcze raz.
    • Gość: gosc Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: *.160.75.102.fuz.pl 11.05.10, 12:55
      wszystko dobrze i fantastycznie wyglada.technologia stanela w miejscu.kolejna kopia juz znanej maszyny do kontrolowanego spalania.zbyt duza pojemnosc i moc, zagrozenie dla zycia czlowieka.czolgi maja takie same diesle.prosze sie nie chwalic.niema tu technologi cosmitow.
    • Gość: lero_lero Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.10, 16:23
      Porsche nissan z automatem chodzi ci o qashqaia i cayenne ? wiesz w samochodach do zabawy sie nie pakuje automatow ale mercedes akurat to auto do wygodnej jazdy ktore na autostradzie tez umie pokazac pazur
    • Gość: olololo Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.10, 16:25

"o jakie fajne silniki, a ile czesci ktore moga sie popsuc"
      zapraszam do raportu TUV mercedesy bardzo malo sie psuja
    • Gość: Olo Re: Nowe V-ki w Mercedesach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 13:35
      Przy dobrej aerodynamice duży silnik nie musi oznaczać żłopania paliwa. moje v8 4,4 litra w bmw 6er przy 150 na autostradzie bierze 10,5 litra. Przy 190-200 14 litrów.

Za to miasto i krótkie trasy to inna bajka - poniżej 17 we Wrocławiu zejść jest bardzo ciężko, a należy spodziewać się 20+

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka