Dodaj do ulubionych

Boze dlaczego .....

01.01.11, 22:07
Boze dlaczego...wszystkie samochody wygladaja teraz tak samo....przyznaje sie wypilem sobie troszke i lapie mnie nostalgia ale powaznie mozna przyczepic znaczek tylko i bedzie oki...dawniej jak sie widzialo bmw to bylo bmw....to samo z mercem....peugeot...citroen...audi...juz nie wspomne o japoncach.. a teraz co za porazka wszystki auta wygladajatak samo...plakac mi sie chce....
Obserwuj wątek
    • ughj Re: Boze dlaczego ..... 01.01.11, 22:25
      nie wzywaj Pana Boga na daremno....
    • norbert.n Re: Boze dlaczego ..... 01.01.11, 22:27
      Trudno nie przyznać Ci racji, że teraz auta są jak pod sznurek. Kiedyś Citroen odróżniał się z daleka, schowanymi do połowy tylnymi kołami, japońce swoją kańciastością itp. teraz trzeba sprawdzić logo firmy aby rozpoznać markę.
    • k2i nissan juke 01.01.11, 22:31
      jest najlepszym przykładem że samochody wcale nie muszą wyglądać tak samo....do tego dochodzi "kaszkai" i cube...znajdź chłopie marke która produkuje orginalniejsze samochody:)
      • tomek854 Re: nissan juke 02.01.11, 05:18
        kaszkai jest oryginalny? Z której strony?
        • t-tk Re: nissan juke 02.01.11, 09:23
          podejrzewam, że chodzi o nazwę.
      • puszysta_gimnazjalistka Re: nissan juke 05.01.11, 11:06
        Jeżeli mam wybierać pomiędzy "takie same" a "gwałt przez oczy w wykonaniu Nissana", wolę to pierwsze :)
      • mir123bych Re: nissan juke 10.03.11, 18:18
        mi się ta oryginalność i nietuzinkowość juke bardzo podoba, przemawia do mnie zwłaszcza przód tego samochodu pokazywany na zdjęciach, czas chyba wybrać się w weekend do salonu na ajzdę próbną i wypróbować te 3 tryby prowadzenia samochodu
    • tocqueville Re: Boze dlaczego ..... 01.01.11, 22:50
      prawda, porównajcie sobie: nowego opla astrę, seata leona, renault megane czy fiata bravo - jak wylane z jednej matrycy
    • sven_b Re: Boze dlaczego ..... 02.01.11, 10:54
      To troche jak z ofertą naszej telewizji. Też wszędzie to samo i też płakać sie chce.
    • fredoo Re: Boze dlaczego ..... 03.01.11, 12:11
      Jeszcze rozumiem z wierzchu ale dlaczego w środku też. Mam na myśli kabinę ale i podzespoły
      One są nudne jak flaki z olejem. Ciekawy jest samochód co ma więcej niż 30 lat albo kosztuje więcej niż 300 tys.
    • misiak.bk Re: Boze dlaczego ..... 05.01.11, 09:01
      Po prostu się starzejecie:) albo dorastacie, jak kto woli:).
    • okoni Re: Boze dlaczego ..... 05.01.11, 14:38
      ja jak patrzę na stado np: antylop to też mi się wydaje że wszystkie one takie same.
    • bmwracer Re: Boze dlaczego ..... 10.03.11, 18:31
      mniej wiecej z tego samego powodu co np telefony, telewizory, rowery, motocykle, domy, sklepy i jakby sie ktos obcy przyjrzxal z boku to pewnie stwierdzilyby ze my ludzie tez wygladamy tak samo....
      Robi sie to co podoba sie ludziom - zwlaszcza grupie ktora kupuje najwiecej...
      No ale dlatego kwitna biznesy "tuningowe" - kazdy moze sobie przerobic to i owo tak jak chce..
    • nazimno To proste. 10.03.11, 18:40
      Projektanci/(tki) wychowali sie na tandetnych masowych klockach, kiczowatych lalkach,
      szmirowatych ilustracjach, swiecacych gadzetach, byle jakich ksiazkach o "fajansowych"
      bohaterach.

I potem ida do roboty i robia to samo, do czego ich wytresowano.
      Artysci nie maja tam czego szukac.
      I tyle.

• mir123bych Re: To proste. 13.03.11, 17:43
        wychodzę z założenia że jeżeli krytykujemy coś, krytykujmy konstruktywnie. Co w danym projekcie nissana jest takiego czego Twoim zdaniem artyści mieliby się wstydzić? IMHO właśnie chodizło o to aby ten samochód był inny, wyróżniał się, a przy tym nie był kolejną kopią samochodów ze swojej rodziny ale tylko z innymi światłami. Mi juke się podoba
        • nazimno Odpowiadam: gust estetyczny jest Twoj. 15.03.11, 09:44
          Nie mam zamiaru Ci go zmieniac. To wylacznie Twoj problem.

Pisalem ogolnie.
          Rozpowszechnianie "odpustowego designu" jest faktem.
          Puste mozgi populacji edukowanej tylko przy uzyciu TV to tez fakt.
          Te same mozgi nie maja zadnego indywidualnego poczucia estetyki.
          I to jest zalosne zjawisko.

• mir123bych Re: Odpowiadam: gust estetyczny jest Twoj. 15.03.11, 18:47
            to w takim razie podoba Ci się nissan juke za to czym się wyróżnia? czy też jesteś zwolennikiem nudy, powtarzalności?
            • nazimno Nie zrozumiales, mam INNY gust. 16.03.11, 10:04
              Jestem zwolennikiem MOJEGO gustu, a ten jako taki nie musi byc wystawiany do
              publicznego ogladu. NIGDY tego nie robie. Wiec i teraz tez nie zrobie.

"De gustibus..."

• mir123bych Re: Nie zrozumiales, mam INNY gust. 16.03.11, 17:04
                nawet jeżeli masz swój gust, możesz poza krytyką pisać konstruktywną krytykę i wymienić co Ty byś zrobił lepiej w tym samochodzie :)
                • nazimno Za to biora forse inni. To ich job. 16.03.11, 18:47
                  Gdy spieprza, poniosa konsekwencje.
                  (jak sie nie przewrocisz, to sie nie nauczysz)

Moje pomysly wykorzystuje w moim zawodzie z moim zespolem.
                  Nie mam zamiaru nikomu na zewnatrz nic podpowiadac.

"Jak nie uwazales co robiles, to rob jak uwazasz" - to dobra maksyma.

• fredoo Re: Boze dlaczego ..... 10.03.11, 19:28
      Każdy chyba to widzi dlatego do przemieszczania kupuje się coś typowego i nudnego a dla przyjemności jakiś stary miły oku samochód.
      • mir123bych Re: Boze dlaczego ..... 14.03.11, 18:34
        a dlaczego czymś nowym przyjemnym nie można poruszać się po mieście?. przecież to się nie wyklucza a łączy, popatrz na juke i czemu miałbyś tym nieprzeciętnym samochodem nie jeździć do pracy?
        • jbl25 Re: Boze dlaczego ..... 16.03.11, 20:40
          Jakbym taką kupą przyjechał do pracy to bym do tej pracy ostatni raz przyjechał w ogóle.
    • xystos Re: Boze dlaczego ..... 16.03.11, 13:58
      sfazowani 01.01.11, 22:07
      "Boze dlaczego...wszystkie samochody wygladaja teraz tak samo...."

.. nietylko samochody,dzisiejsze Kobiety
      tez sa zunifikowane,plakac sie chce
      • mir123bych Re: Boze dlaczego ..... 16.03.11, 17:09
        a tam przesadzasz, tak jak można znaleźć ładną kobietę tak i znaleźć ładny samochód nie ejst trudno, tylko trzeba wiedzieć gdzie pójść je oglądać i zdobywać :) dobra biblioteka, albo dobry salon samochodowy.
      • jbl25 Re: Boze dlaczego ..... 16.03.11, 20:42
        xystos napisał:

> .. nietylko samochody,dzisiejsze Kobiety
        > tez sa zunifikowane,plakac sie chce

Niestety, to brutalna prawda, którą niewielu facetów dostrzega. Jakby wszystkie poszły naraz do tego samego sklepu i fryzjera i ubrały się w to samo i zrobiły sobie tą samą fryzurę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka