Gość: oki5@wp.pl IP: *.gdynia.mm.pl 07.05.04, 13:53 Chce przywiezc z Niemiec Opla Calibre 2.0 z 1991 roku... Czy jest to mozliwe... i jakie mnie czekaja opłaty i formalności. Czy ktoś mi moze pomóc?? oki5@wp.pl #GG: 2530647 Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: dziadek Re: CŁA, AKCYZY??? ??? ??? ??? ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 18:42 przedewszystkim trzeba jechac i kupic potem jechac nim do polski , na granicy bez problemow sie przejezdza w polsce odrazu wal do celnego z brifem, wymeldowaniem, rachunkiem i dow.osobistym a potem tłumaczenia, przglad zerowy , zaswiadczenie ze skarbowego o vacie, i za trzy tygodnie od dzis do rejestracji bo teraz jeszcze rozporzadzenie sie nie uprawomocnilo o nowych zasadach rejestracji. TAo co pisze to pewne przywiozlem 5 aut. Akcyza 65 % odp kwoty w rachunku Link Zgłoś
Gość: oki5@wp.pl Re: CŁA, AKCYZY??? ??? ??? ??? ??? IP: *.gdynia.mm.pl 07.05.04, 21:54 A mozesz mi to jakos przyblizyc bo jestem kompletnym laikiem. Co i jak gdzie i kiedy? Samochód w Niemczech kosztuje 1000 Euro, mam juz upatrzony, wiec jak mi wyjda oplaty?? Link Zgłoś
Gość: Fang Re: CŁA, AKCYZY??? ??? ??? ??? ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 12:03 Na opłaty musisz liczyć drugie tyle... Dziadek - jezeli dobrze zrozumiałem to trzeba oddac breief do tłumaczenia? ile kosztuje karta pojazdu, w niemczech musze wykupic tablice wywozowe (żółte) i ube3zpieczenie, a na granicy do poslki kolejne ubezpieczenie na polske, czy tak? Ile miałes kosztów nie liczac kupna i akcyzy? Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: CŁA, AKCYZY??? ??? ??? ??? ??? IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.04, 13:11 Tablice wywozowe maja czerwony pasek - sa ubezpieczone w calej Europie Zolty pasek maja tablice 5-cio dniowe i na te musialbys wykupic ubezpieczenie na granicy Poszukaj na forum jest dlugi watek na temat tyh dwoch rodzajow niemieckich tablic. Link Zgłoś
Gość: Paulo Do Dziadka lub innego speca IP: 62.233.163.* 08.05.04, 15:06 A jezeli kupie w Germanii uszkodzone Probe,rok 1996 za 1500 Euro,czy bede musial zaplacic clo?(probe jest produkowany w USA). Drugie pytanie-jak sadzisz,jesli napisze w umowie,ze kupilem za np.800 EUR czy przejdzie? Czy na granicy trzeba cos zalatwiac,czy tylko zagladaja w papiery? Dzieki za informacje Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Do Dziadka lub innego speca IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.04, 15:46 Od 1.05 niewazne gdzie produkowany wazne gdzie kupiony. Clo zostalo juz zaplacone prza pierwszej rejestracji w UE a wiec zadnego cla nie zaplacisz. Kolega w poniedzialek przekraczal granice `(Swiecko) Oplem na niemieckich tablicach wywozowych - nic nie trzeba zglaszac, nawet papierow nie sprawdzali. Jak cena na umowie jest realistyczna a nie np. 100 Euro za prawie nowe auto to musza uznac. Link Zgłoś
Gość: Paulo Danke Joasia IP: 62.233.163.* 08.05.04, 16:03 Bald fahre ich einen geilen Probe.Gruss aus Krakau . Link Zgłoś