Dodaj do ulubionych

AUTO KLASY SREDNIEJ DO 90 TYS

18.05.04, 20:26
Witam, pozdrawiam wszystkich forumowiczow i prosze o porade. Chce kupic auto
klasy sredniej za max. 90 000. Moi faworyci to: Renault Laguna 2.0 16V
Fascination (89 800),Toyota Avensis 1.8 VVTI Sol (87 000) ,Volkswagen Passat
1.8T Comfortline(89 490) i Ford Mondeo 2.0 Ghia (91 700, ale moze uda sie
wyciagnac jakis rabat). Zalezy mi na opiniach posiadaczy tych aut i wskazaniu
przez nich wad i zalet tych samochodow. Moim zdaniem to najciekawsze
propozycje na rynku, ale moze jest inaczej. Jezeli tak to prosze wskazcie mi
inne godne uwagi auta. Z gory dziekuje za pomocm
Patrys
Obserwuj wątek
    • Gość: Gienio Re: AUTO KLASY SREDNIEJ DO 90 TYS IP: *.speed.planet.nl 18.05.04, 20:29
      Osobiscie wybralbym Passata. 1,8T to dobry silnik, a VW to klasa.
      • Gość: jurek Re: AUTO KLASY SREDNIEJ DO 90 TYS IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 20:43
        tak sie sklada ze z tego co wymieniles mialem lagunę 94r, pożniej passat 98r, i
        na dzien dzisiejszy mam avensisa 2003r.
        o avensisie nie bede pisał przeczytaj moje uwagi
        naforum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=10976001
        laguna to z tych aut najgorsze auto wg mnie.passat byl najlepszy, tylko że
        serwis vw to katastrofa pod kazdym wzgledem wlącznie z cena. nawet telefony do
        vw tradex kulczyk to tylko strata zdrowia. z vw jest tez problem taki ze to
        model z 97r w tym roku ma byc nowy model i nie widze powodu zeby kupowac
        schodzący model.tym bardziej że pomimo tak dlugiego okresu produkcji wady w
        passatach powtarzają sie systematycznie cały czas a wierz mi wyegzekwowanie
        nawet napraw gwarancyjnych tak zebys byl zadowolony w ekstremalnych sytuacjach
        graniczy z cudem. znane powiedzenie choroba wieku dzieciecego w wypadku passata
        nie istnieje. reasumujac wybor nielatwy.
    • Gość: AdM Re: AUTO KLASY SREDNIEJ DO 90 TYS IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 21:30
      a podaj jeszcze jakie masz priorytety i czy nie chcesz diesla?
    • greenblack Re: AUTO KLASY SREDNIEJ DO 90 TYS 18.05.04, 21:39
      90 tysięcy starczy na Lagunę 2.0 Turbo. Bez konkurencji, jeśli chodzi o osiągi
      za te pieniądze.
      • Gość: AdM Re: AUTO KLASY SREDNIEJ DO 90 TYS IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 21:44
        greenblack napisał:

> 90 tysięcy starczy na Lagunę 2.0 Turbo. Bez konkurencji, jeśli chodzi o
        osiągi
        > za te pieniądze.

oczywiście jeżeli osiągi uprościmy do przyspieszania
        • greenblack Re: AUTO KLASY SREDNIEJ DO 90 TYS 18.05.04, 21:46
          Gość portalu: AdM napisał(a):

> greenblack napisał:
          >
          > > 90 tysięcy starczy na Lagunę 2.0 Turbo. Bez konkurencji, jeśli chodzi o
          > osiągi
          > > za te pieniądze.
          >
          > oczywiście jeżeli osiągi uprościmy do przyspieszania

A do czego? Nawet w tzw. "elastyczności" dyzle w tej cenie nie mają szans.
          • Gość: AdM Re: AUTO KLASY SREDNIEJ DO 90 TYS IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 21:56
            greenblack napisał:
            > A do czego? Nawet w tzw. "elastyczności" dyzle w tej cenie nie mają szans.
            >

elastyczność zaliczam do przyspieszania(a z ciekawości zapytam jakie 2.0T ma
            czasy 60-100na 4 i 80-120 na ost.?). miałem na myśli osiągi hmm.. jakby to
            ująć, na torze. gdzie liczy się czas przejazdu, na co składa się np jeszcze
            zawieszenie i hamulce...
      • barkas Re: AUTO KLASY SREDNIEJ DO 90 TYS 18.05.04, 21:54
        greenblack napisał:

> 90 tysięcy starczy na Lagunę 2.0 Turbo. Bez konkurencji, jeśli chodzi o
        osiągi
        > za te pieniądze.

Bełkot.

Za 90 tys kupując Lagunę kupujesz kartę stałego bywalca serwisu Renault.
        Ten francuzki szajs ciągle się psuje (mój wspólnik miał i sprzedał), sypie się
        wszystko, a najbardziej wkur.... jest elektronika. Wszystkiego: czujników
        powietrza w ogumieniu, wycieraczek, silnika, ludzie sprzedają Laguny na potęgę.

Bierz Mondeo, względnie Paska 1.8T, ale pamietaj że niedługo wchodzi nowy model.
        O Lagunie zapomnij.

Wasz BARKAS 1.8T L&K.
    • Gość: Milos Re: AUTO KLASY SREDNIEJ DO 90 TYS IP: 193.19.140.* 18.05.04, 21:39
      Avensis lub Mondeo - to najciekawsze propozycje w klasie. Passat to porażka -
      strasznie awaryjny i bardzo przestarzały na tle konkurencji. Ten model dobrze
      wypada już tylko w testach AutoSzmaty. Laguna jest również bardzo awaryjna,
      masa problemów z elektroniką, elektryką, zawieszeniem itp, poza tym jest to
      auto mało obszerne i IMHO brzydkie. Oprócz Mondeo i Avensis warto spojrzeć na
      Accorda i Vectrę. Poza tym nadjeżdża 407.

Pzdr
    • Gość: xxx Re: AUTO KLASY SREDNIEJ DO 90 TYS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.04, 21:41
      od miesiaca mam passata TDi 130KM trendline i dostrzegam u niego tylko jedna
      wade - zawieszenie jest zbyt miekkie i za bardzo buja w zakretach,jednak gdy
      ktos lubi komfortowa jazde to jest to strzal w dziesiatke... laguna odpada gdy
      w gre wchodzi passat,ford jest OK a jedyna jego wada jak dla mnie jest wyglad
      no i moze wykonanie i jakosc niektorych elementow... toyota to przede wszystkim
      3 lata gwarancji i zadowalajaca jakosc, w sumie bym ja kupil ale na dyzla
      kazali mi czekac debile do lipca,no i te 115 KM(dyzel) z dwoch litrow to
      smiech... wzialbym chyba passata bo to swietny silnik chociaz bardzo duzo
      pali,pozdrawiam
    • Gość: xxx Re: AUTO KLASY SREDNIEJ DO 90 TYS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.04, 21:45
      a jezeli chodzi o samochody "spoza listy" to wzialbym accorda...
    • Gość: Żubr Re: AUTO KLASY SREDNIEJ DO 90 TYS IP: 217.96.2.* 18.05.04, 21:54
      jesli zalezy ci na funkcjonalnosci - nie myslales o vanie na bazie kompakta?
      • greenblack Re: AUTO KLASY SREDNIEJ DO 90 TYS 18.05.04, 21:59
        > vanie na bazie kompakta?

Gdzie funkcjonalnie można sobie składać i rozkładać krzesełka, na których nie
        mieści się dupa normalnie zbudowanego faceta, a sam samochód jest w sumie
        kompaktem z wysokim dachem, w sam raz na kapelusz na głowie.
        • Gość: Żubr Re: AUTO KLASY SREDNIEJ DO 90 TYS IP: 217.96.2.* 18.05.04, 22:05
          rozne sa potrzeby
          niektorzy wola siedziec wyzej i bardziej pionowo

sam samochod jest bardziej poreczny
          za 90k mozna dostac dobrze wyposazony

a bagaznik mozna zapakowac do linii dachu

jakbym wybieral miedzy segmetem D a C-vanem to bym dlugo myslal
          i nie chodzi o siodmy rzad siedzen
          • Gość: Milos Re: AUTO KLASY SREDNIEJ DO 90 TYS IP: 193.19.140.* 18.05.04, 22:08
            Gość portalu: Żubr napisał(a):

> jakbym wybieral miedzy segmetem D a C-vanem to bym dlugo myslal
            > i nie chodzi o siodmy rzad siedzen
            >

To już chyba w autobusie a nie kompakt-vanie :-)

Pzdr
          • Gość: AdM Re: AUTO KLASY SREDNIEJ DO 90 TYS IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 22:10
            Gość portalu: Żubr napisał(a):
            i bardziej pionowo

??? :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka