Gość: prima aprilis IP: *.wieszowanet.pl 01.04.12, 09:15 szkoda że to prima aprilis Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: pr Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 10:04 @up No raczej. Link Zgłoś
Gość: rondo Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 10:44 całkiem obły pojazd... moto-rondo.bloog.pl Link Zgłoś
roborak Re: 100 sztuk Syreny Sport 01.04.12, 11:09 Haha! Dobrze wam wyszedł ten primaaprilisowy kawał, szkoda, że to nieprawda :( Link Zgłoś
Gość: Maxmaniak Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 13:28 Nie żartować tylko produkować. Niech kawał rzeczywistością się stanie ! Link Zgłoś
Gość: tomek Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.12, 13:45 gdyby to nie był Prima Aprilis, to bym kupił Link Zgłoś
Gość: dzon Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: 46.151.74.* 01.04.12, 13:49 Niech Chip Foose się tym zajmie, przynajmniej będzie pewne, że powstanie kolejny przepiękny, użyteczny model. A tu cudowanie.. i znając życie wyjdzie średniak, za przesadzone pieniądze. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.12, 13:54 To oczywiście żart prima aprilisowy. Ale tak na poważnie, to do dzisiaj mnie telepie, że 40 milionowy naród nie ma swojej marki samochodu osobowego. Kiedyś pseudospecjaliści od marketingu nie wypromowali nazwy FSO i w naszej świadomości jeździliśmy Syrenami, Warszawami, Polonezami nie mówiąc już o Polskich Fiatach (działaliśmy na konto Włochów !!!) Teraz to się mści, bo żaden inwestor nie chce inwestować w nieznaną markę jak FSO. Inaczej niż Skoda czy Dacia. Ale jest oczywiście jeszcze wyjście z sytuacji !!! Teraz co prawda liczyć trzeba raczej na krajowy biznes, który wciągnie potem jakąś światową markę. Najpierw trzeba odrodzić starą polską markę np. URSUSA albo SYRENĘ (z FSO). Chodzi o to aby dobrze się to wymawiało i mało trochę swojej historii (aby było do czego się odnieść). Po wykupieniu praw od FSO (w przypadku Syreny) lub od Bumaru (w przypadku Ursusa) można by rozpocząć produkcję taniego auta dla ludu. Może by tak SOLARIS się na to zdecydował ? I najlepiej zaczął od auta elektrycznego ? To dobra i już z pewną renomą polska firma. I żebyśmy jeszcze np. w ramach "naszego patriotyzmu" kupowali te SYRENY lub URSUSY ? Boże jak bym chciał tego doczekać ... Link Zgłoś
Gość: Traco Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.12, 14:21 Oby to był zart pryma aprilisowy, bo o tym samochodzie zaczyna sie robić za głosno. Jeszcze jakis przedsiebiorczy polak zacznie tworzyc repliki ktore bedzie sprzedawał jako kit-cary za kilkanascie tysiecy zloty. Po roku ta legenda nam sie znudzi bo po ulicy bedzie jezdzić 5 albo 10 tysiecy Syren Sport Link Zgłoś
Gość: Gość: mR Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: *.dynamic.mm.pl 01.04.12, 14:21 No właśnie szkoooda ż-t-ż ! Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: 100 sztuk Syreny Sport 01.04.12, 15:36 Farmazony prima aprilisowe ;) Moge podsunac autorowi lepsze pomysly na wkrecenie czytelnikow :) Link Zgłoś
Gość: złociutki Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: *.xdsl.centertel.pl 01.04.12, 16:12 alez to najszczersza prawda .Samrozmawiałem z gostkiem,który pracuje w takim niszowym zakładzie.Podobno u nich prace są zaafansowane nad tym samochodzikiem Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.12, 17:10 Gosc powyzej o wskrzeszaniu / startrowaniu polskiej marki samochodowej .. e e pewnie ze wszyscy byśmy chcieli.. ale popatrz kto w tym kraju ma kapuste ?!? Solorz ? - ogłupia naród w polsacie , płąci podatki na zew , i chyba juz nie mieszka w polsce ; Krauze/ Kulczyk ?!? - jeden z nich kupił Warte , wprowadził na giełde i sprzedał (zdaje sie francuzom) dużo drożej jako spółke giełdową. .. zainwestował tę kasę w kraju ?!? ... Nowobogactwo to buce, cieżko liczyć na ich gest i wyobrażnie ... O Czarneckim jedynie mówi sie troche lepiej , może we wrocławiu rozkreci jakąś manufakture ...:) Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.12, 17:11 Gustu na pewno nie ma (jego dom-pałac pod warszawą) , ale może chociaż bedzie miał Gest ... Link Zgłoś
Gość: prorok Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 17:29 Taaaak, a podobno Behemoth reprezentuje Polskę na Eurowizji:D tak zapewnia opinitwórczy blog: bojownicyoeurowizje.blogspot.com/ Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: *.e-wro.net.pl 01.04.12, 17:56 Prima Aprilis :) Link Zgłoś
e-p-g Re: 100 sztuk Syreny Sport 01.04.12, 18:48 1. Prima aprilis. 2. Do gościa który chce odkupywać Ursusa od Bumaru - orientuj się - Ursus należy do Pol-mot Warfama i już buduje markę ale produkuje tylko ciągniki i na razie chyba na tym poprzestanie. Drugą sprawą jest marka Romet należąca do Arkusa i ma 25% rynku jednośladów. Ostatnio przebąkują coś o aucie elektrycznym. 3. Zbudowaliby lepiej Sen o Warszawie. mas.auto.pl/index.php?option=com_zoom&Itemid=5&page=view&catid=210&key=623&hit=1 Link Zgłoś
Gość: złociutki Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: *.xdsl.centertel.pl 01.04.12, 18:48 czy ja napisałem samochód ? Link Zgłoś
tklich Re: 100 sztuk Syreny Sport 01.04.12, 18:59 www.syrenasport.eu/ czy żart, to nie jestem taki pewien - od dawna coś się w temacie dzieje. Z tym, że chyba nie będzie to projekt komercyjny, a odbudowa jednego egzemplarza. Link Zgłoś
Gość: luckybuster Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: *.wlms-broadband.com 01.04.12, 22:30 wlasnie ze to nie żart !!! Link Zgłoś
Gość: aniuka Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.12, 22:47 Hm początkowo się nabrałam, bo wiem, że prace nad odtworzeniem projektu trwają od dłuższego czasu. No ale taki news że 100 sztuk, że podana końcowa cena..Nie, nie, to raczej fake. I sądzę, że gdyby to był prawdziwy news, to autor pofatygowałby się wspomnieć nazwisko ś.p. prof. Cezarego Nawrota, projektanta tego auta. Link Zgłoś
Gość: aniuki Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.12, 22:54 Oj, przepraszam za kaleczenie języka ojczystego w powyższym wpisie.. Te fejki i niusy to chyba z wrażenia ;-) Link Zgłoś
Gość: MacQ Re: 100 sztuk Syreny Sport IP: *.home.aster.pl 02.04.12, 11:28 A tak w kwestii praktycznej zbudowania tego auta, bo to pytanie mnie nurtuje już od dawna. Czy dach, jego konstrukcja, nie są zbyt mało sztywne, nie chroniły by przed dekapitacją. Wydaje mi się, że solidne słupki musiały by dojść, gdyby teraz chcieć zbudować. Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę. Link Zgłoś