Dodaj do ulubionych

Uwaga na firmę Motoprezent

13.04.12, 10:42
Uważajcie na firmę Motoprezent ! Kupiłam szkolenie i jazdę jako prezent dla kogoś. Do vouchera dołączone były życzenia urodzinowe i list, że trzeba dokonać rezerwacji w ciągu 12 miesięcy od dnia zakupu. Jednak na 9 dni przed upływem ważności vouchera Motoprezent odmówił realizacji usługi powołując się na jakiś zapis w regulaminie (że za późno)!!! Za voucher na szkolenie i jazdę zapłaciłam 800 zł! Pieniędzy nie zwrócą, bo jest taki zapis w regulaminie. Napisałam oficjalne odwołanie i czekam na pisemną odpowiedź prezesa zarządu. Dotychczasowe kontakty z Motoprezentem to konfrontacja z AROGANCJĄ. OSTRZEGAM więc Was Forumowicze. Czytajcie wszytkie zapisy małym drukiem zanim zrobicie przedpłatę. Niestety Motoprezent firmowany jest przez Pana Krzysztofa Hołowczyca, co mnie bardzo zasmuca ... Pozdrowienia od ... nabitych w butelkę przez Motoprezent/Supercar Club Poland S.A . Aga
Obserwuj wątek
    • galtomone Re: Uwaga na firmę Motoprezent 13.04.12, 10:55
      Na Twoim miejscu wylalbym do nich jeden list z informacja (w zaleznosci co wolisz), ze albo dokonuja rezerwacji albo zwracja kase - jak nie to widzicie sie w sadzie oraz, ze o sprawie informujesz UOKiK i kropka.
      www.motoprezent.pl/jakdzialaprezent.html - tu wyraznie jest napisane co i jak.
      Zrob kopie strony internetowej gdzie informacja o 12 jest wyraznie widoczna.
      Inaczej bedziesz sie z nimi wymieniac pismami jeszcze dlugo - i bez efektu
      • aga111aga111 Re: Uwaga na firmę Motoprezent 13.04.12, 11:55
        Serdecznie dziękuję Ci za informację. Pani Agnieszka z biura Motoprezentu, gdy jej powiedziałam, że wobec ich postawy, będę musiała skierować sprawę do sądu, zrobiła się jeszcze bardziej nieprzejednana i przysłała nam maila, że nasze "straszenie ich sądem" nic nie przyniesie.... Z tego wynika, że Motoprezent reprezentuje dość wysoki stopień buty również jeśli chodzi o dochodzenie praw konsumenta przed sądem. Ja niem mam innego wyjścia, oni negocjować nie chcą. Sprawa załatwiona odmownie i już. Czekam jeszcze tylko na pisemne stanowisko prezesa i mając je, złożę pozew sądowy.
        Dziękuję jeszce raz za Twoją poradę. Pozdrawiam serdecznie :-) Aga.
      • aga111aga111 Uwaga na firmę Motoprezent!! 30.04.12, 09:28
        FIRMA MOTOPREZENT nawet nie odpisała na nasze listy polecone z potwierdzeniem odbioru pisane na prezesa SuperCarClubPoland. Nowy właściciel Motoprezentu też nie odpisał na maila. Wysłaliśmy również list do pana Hołowczyca, który jest członkiem zarządu w Motoprezencie. ZERO odzewu. Zdaje się że oni nawet nie odbierają korespondencji w tej swojej firmie zarejestrowanej w hotelu Hilton. LUDZIE, NIE dajcie się naciągnąć, tak jak naciągneli nas!
        Ja oczywiście złożę pozew sądowy, ale zanim odzyskamy kasę od tej nieuczciwej firmy, minie sporo czasu. No i to uczucie nabicia w butelkę, oszukania czy nawet OKRADZENIA, jest nie do opowiedzenia. Nie sądziłam, że takie numery dziś jeszcze są możliwe. Pozdrawiam Aga.
        • mamb0 Re: Uwaga na firmę Motoprezent!! 31.08.12, 00:19
          z tego co widzialem na innym forum na ktorym niestety nie mam konta to sprawa zakonczyla sie dla Ciebie pozytywnie? mozesz napisac cos wiecej o samych wrazeniach z przejazdzki? warto?
    • pavulon78 Re: Uwaga na firmę Motoprezent 13.04.12, 11:06
      Wyślij kopię tego pisma (nawet droga eletroniczną) do Hołka, niech wie jaki syf firmuje swoim nazwiskiem.
      www.holowczyc.pl/imprezy/index.php?event=kontakt
      • fuiio Re: Uwaga na firmę Motoprezent 13.04.12, 22:02
        pan krzysztof niestety nie jest zbyt rozgarniętym gościem. Nie wiem jakie dokładnie ma IQ ale jest słabiutkie, nawet baaaardzo słabiutkie. W kontaktach pozamedialnych pan krzysztof jest totalnie ale to totalnie niestrawny..więc..nie ma do kogo pisać...
        • jeepwdyzlu Hołek głąb? 26.06.13, 13:49
          pan krzysztof niestety nie jest zbyt rozgarniętym gościem. Nie wiem jakie dokładnie ma IQ ale jest słabiutkie, nawet baaaardzo słabiutkie. W kontaktach pozamedialnych pan krzysztof jest totalnie ale to totalnie niestrawny..więc..nie ma do kogo pisać...
          --------------
          Nie potwierdzam
          Spotkałem go dwa lata temu na nartach w Val Gardenie.
          Był zadowolony z zaczepienia przez rodaków, przysiadł się z żoną do stolika, wypił piwko (własne) pożartował, opowiedział kilka anegdotek - sympatyczny, nie nadęty, inteligentny człowiek. Coś nam pokazał na mapie, doradził fajny skrócik....
          I dobrze jeździ na nartach :-)
          ciao
          jeep
          PS. Na ręku miał Atlantica (a był prywatnie całkiem) - podobało mi się to, że nosi to co reklamuje...
    • bartel69 Re: Uwaga na firmę Motoprezent 07.05.12, 18:28
      motoprezent jak i Hołek maja strony na fejsie, przy atakuj ich tam.
    • zimnokrwisty Re: Uwaga na firmę Motoprezent 31.08.12, 11:26
      > Kupiłam szkolenie i jazdę jako prezent dla kog
      > oś. Do vouchera dołączone były życzenia urodzinowe i list, że trzeba dokonać re
      > zerwacji w ciągu 12 miesięcy od dnia zakupu. Jednak na 9 dni przed upływem ważn
      > ości vouchera Motoprezent odmówił realizacji usługi powołując się na jakiś zapi
      > s w regulaminie (że za późno)!!!
      Pewnie chodzi o te zapisy w regulaminie:
      Termin rezerwacji – okres 4 tygodni bezpośrednio poprzedzający planowaną realizację Prezentu, w którym należy dokonać rezerwacji
      Ostateczny termin rezerwacji –28 dzień przed upływem ważności Vouchera, stanowiący ostatni dzień w okresie ważności Vouchera w którym Klient może dokonać rezerwacji.

Tak przez ciekawość, przeczytałaś regulamin przed dokonaniem zakupu?
      • zomozadwa Re: Uwaga na firmę Motoprezent 05.09.12, 01:36
        chyba żartujesz... ;-)
        a po co?
    • k89m Re: Uwaga na firmę Motoprezent 06.09.12, 15:48
      Pozwolę sobie zacytować post Pani Agnieszki, która napisała na forumsamochodowym:

"Witajcie, Z radością informuję, że odezwał się do nas nowy właściciel Motoprezentu - firma Let's Drive, która zaproponowała nam realizację usługi z której nie wywiązali się poprzedni prowadzący projekt Moto Prezent. Dziękujemy.
      Co do dawnych właścicieli Moto Prezentu - sprawdźcie sobie ich nazwiska w KRS aby się ich wystrzegać na przyszłość (KRS 0000371426) firma Supercar Club Poland.
      Nowy właściciel Motoprezentu - firma Let's Drive, inaczej niż wyżej cytowany SuperCar Club Poland:
      1. odbiera telefony od klientów
      2. rozmawia z klientami w sposób miły
      3. rozmowa jest kulturalna i konstruktywna
      4. szuka rozwiązania najlepszego dla klienta
      Zostaliśmy zaproszeni na jazdę w Ułężu. Po jeździe podzielimy się z Wami wrażeniami.
      Jesteśmy dobrej myśli. Zdaje się, że projekt Motoprezent odzyska dobry PR :-)
      Pozdrawiam serdecznie "

04.05.2012

Jednak wszystko skończyło się pozytywnie. :)
      • nazimno Cytat z Puchatka. 06.09.12, 16:07
        O miodku, pszczolkach i bzykaniu.
    • dzekilhajd Re: Uwaga na firmę Motoprezent 26.06.13, 13:33
      Hmm. Ja tam byłem w czerwcu i było ok. Jechałem Lambo, stały dwa więc wybrałem sobie którym chcę jechać i wio.
      Szkoda tylko że to nie był prezent, a sam sobie kupiłem, ale wydanego hajsu nie żałuję :P
      • nazimno A za post dostales na piwo? 26.06.13, 13:38
        Pozwolili ci pozamiatac parking?
        • osiek2 Re: A za post dostales na piwo? 28.06.13, 17:17
          Ale dlaczego tak negatywnie? Od razu z oskarżeniami? W firmie zmienił się właściciel i zmieniły się też warunki tam panujące - co zresztą napisała autorka tego tematu (www.forumsamochodowe.com/auto-forum/60323-uwaga-na-firme-motoprezent.html polecam przeczytać). Nowy właściciel odezwał się do niej i zaproponował jej zrealizowanie usługi, która została wykupiona.
          Sama miałam okazję być ich na torze niecałe dwa miesiące temu, w roli obserwatora, ale zawsze i też miałam dobre odczucia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka