greenblack 24.02.05, 15:57 Autorytarnie stwierdzam, że dyzle Renault są najcichsze. Wczoraj dałem się nabrać i myślałem, że to Laguna benzynowa, a to było 1.9 dyzel. Dotychczas nie zdarzyła mi się taka pomyłka. Link Zgłoś Obserwuj wątek
szymizalogowany Re: Dyzle Renault są najcichsze 24.02.05, 16:15 > Autorytarnie stwierdzam, że dyzle Renault są najcichsze. Wczoraj dałem się > nabrać i myślałem, że to Laguna benzynowa, a to było 1.9 dyzel. Dotychczas > nie zdarzyła mi się taka pomyłka Ktoś Greenblackowi ukradł hasło do loginu gazety i się podszywa ??? Nie można pomylić dyzla z benzyną. Link Zgłoś
szymizalogowany Re: Dyzle Renault są najcichsze 24.02.05, 16:21 chris62 napisał: > W tym przypadku wielu myli. Może mają grube szyby i 200 kg maty wygłuszającej na przegrodzie silnika. Ilekroć stoi obok mnie Laguna 1.9 DCi albo 2.2 DCi i otworzę szybę żeby posłuchać to słyszę "tyr tyr tyr". Link Zgłoś
mess220 Re: Dyzle Renault są najcichsze 24.02.05, 16:56 Na zewnatrz zawsze odroznisz dizla od beznyny, w srodku roznice sa o wiele mniejsze. Moze to te maty wygluszajace, ale faktem jest, ze nie mozna za bardzo narzekac na komfort podrozy nowoczesnym dizlem. Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: Dyzle Renault są najcichsze 24.02.05, 17:23 Zapomniałeś dodać, że byłeś pijany i to była taksówka. Też tak mam. Link Zgłoś
kampino1 Re: Dyzle Renault są najcichsze 24.02.05, 19:29 Jak zwykle banda palantow z szymim!!!rozgrzanej renowki i volvo v-40,v50 diesel nie rozpoznasz czy diesel czy benzyna. Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: Dyzle Renault są najcichsze 24.02.05, 19:44 kampino1 napisał: volvo v-40,v50 Mistrzu mój. Link Zgłoś
dagra1 Re: Dyzle Renault są najcichsze 24.02.05, 21:42 palantem to jestes ty. mam Mondeo 2.0 Pb ilagune 1.9 dci 120km.Po miescie i dla przyjemnosci jezdze mondeo ,na dlugich trasach Laguna. I nie jest tu przyczyna ilosc i cena zuzywanego paliwa.laguna dci nie da sie jezdzic bez nerwow po miescie, kazde ruszanie to potworne drzenie kazdego elementu samochodu.na dlugich trasach jest lepiej ale mondeo jeszcze przyjemniej.nie bede dalej rozwijal tego watku,wystarczy zobaczyc mine rodziny gdy ma jechac laguna. Link Zgłoś
hubort Re: Dyzle Renault są najcichsze 24.02.05, 21:58 > miescie, kazde ruszanie to potworne drzenie kazdego elementu samochodu.na To prawda. Co prawda tylko raz jechałem taką Laguną, ale drgania deski rozdzielczej z amplitudą ok 1cm podczas ruszania, gdy obroty są rzędu 1k-1.5k utkwiły mi w pamięci :-) Link Zgłoś
eagel2 Re: Dyzle Renault są najcichsze 24.02.05, 22:14 Może diesel Reenult powoduje takie warjacje, ja mam VW TDI 100000 km w dwa lata i nic mi w samochodzie nie wibruje przy ruszaniu, nie zaprzeczam klekocik na zewnątrz słychać ale w środku jest spoko. Przy prędkościach przelotowych typu 110-150 km/h praktycznie nie słychać różnicy. Teraz pewnie usłyszę a raczej na szczęście przeczytam, że głuchy jestem. Nara Link Zgłoś
znajomy.krolika Re: Dyzle Renault są najcichsze 24.02.05, 22:27 Przejedź się Alfą 156 1.9 16V 140 KM dyzel, albo 147 dyzel to zobaczysz co to prawdziwy dyzel. Deska rozdzielcza, kierownica, dźwignia biegów, lusterko - wszystko się trzęsło jak ratlerek pozostawiony na dworze:) Link Zgłoś
eagel2 Re: Dyzle Renault są najcichsze 24.02.05, 22:35 Ja wypowiadam się tylko na temat VW Golf TDI. Nie ma u mnie żadnych rewelacji typu skakanie deski rozdzielczej nawet rano przy zimnym silniku kiedy tak sobie klekocze w specyficzny dla VW sposób Link Zgłoś
piemeltje Re: Dyzle Renault są najcichsze 24.02.05, 23:49 > podczas ruszania, gdy obroty są rzędu 1k-1.5k Jak sie nie umie ruszac, to sie pozwala obrotom spasc do takiego zakresu. Link Zgłoś
kierowiec1 Jak sie nie umie ruszac 25.02.05, 10:50 piemeltje napisała: > > podczas ruszania, gdy obroty są rzędu 1k-1.5k > > Jak sie nie umie ruszac, to sie pozwala obrotom spasc do takiego zakresu. Jak sie nie umie ruszac, to obroty wzrastaja powyzej tego zakresu. Przed, albo w trakcie wsprzeglania. Przy prawidlowo zrobionym ruszeniu obroty wzrastaja powyzej podanej strefy dopiero po pelnym zwarciu sprzegla. Wyjatki robi sie przy ruszaniu pod gore, z przyczepa itp. albo przy starcie kawalerskim (czytaj: bezmozgim). Pozdr. K. Link Zgłoś
tsunami1 Re: GB prowokator n/t 25.02.05, 22:34 posluchaj dyzla Mitshubishi - a raczej sprobuj posluchac bo jak sie rozgrzeje 2 litrowy silniczek to go nawet nie uslyszysz :P Link Zgłoś
jarek-44 Re: GB prowokator n/t 28.02.05, 08:53 Nie ma potrzeby. Już w kolejnym aucie słucham - a raczej próbuję usłyszeć - HDi. Link Zgłoś
greenblack Re: GB prowokator n/t 28.02.05, 09:47 2-litrowy dyzel Mitsubishi? A w czym to montują? Link Zgłoś