Dodaj do ulubionych

Pytanie o PTF

09.03.05, 20:09
Czy brał ktoś kredyt, lub zrezygnował z kredytu w w/w firmie? Chodzi mi
głównie o ewentualne dodatkowe ukryte opłaty, często nie do rozgryzienia
przez laika. Na pierwszy rzut oka wszystko OK, ale wiem, bo było już kiedyś
o PTF, że nie wszystko jest cacy. Niestety nie pamiętam szczegółów.
Przedstwiciele PTF prosze dajcie sobie spokój z tym wątkiem.
Obserwuj wątek
    • m.malew2 Re: Pytanie o PTF 10.03.05, 23:22
      Sadzac po ilości odpowiedzi albo PTF to wielkie G i trzeba sobie z tym dać
      spokój albo kredyt jest tak korzystny, że nieporozumieniem jest jakakkolwiek
      podejrzliwość.
      • jacor1 Re: Pytanie o PTF 11.03.05, 08:23
        Brałem w zeszłym roku w Gliwicach na nowy samochód. Bardzo miło i przyjemnie.
        Szybkie załatwienie sprawy. Kredyt w chf. Rata wychodzi troszeczkę wyższa niż w
        symulacji przedstawionej przez PTF, ale można przeżyć. Do kredytu można wrzucić
        ubezpieczenie PZU, ale jak masz gotówkę to warto się rozejżeć za innym tańszym
        (np ALIANZ jest trochę tańszy w tym roku tam wskoczę). Nie ukrywam, że z wyboru
        chf jestem do tej pory zadowolony. Rata spadła mi w ciągu roku o 80zł. Po 3
        miesiącach spłaciłem część pieniędzy (10tyś) i bez żadnych kosztów
        manipulacyjnych przysłali mi skorygowany plan spłat (ale to się mogło zmienić).
        Dostałem jeszcze ekstra z PTF bony na 700 zł na tankowanie na BP. Generalnie
        polecam.
    • hondziarz Re: Pytanie o PTF 11.03.05, 09:36
      ta firma ma bandyckie warunki. Jak policzyć ich całe oprocentowanie, opłatę
      przygotowawczą, prowizję i inne takie, to koszt samochodu wyjdzie cię o 30
      procent drożej rocznie. No, ale coś za coś. Akurat tutaj jest dosyć łatwo
      dostać taki kredyt.
      • m.malew2 Re: Pytanie o PTF 11.03.05, 14:18
        I bądz tu mądry. Gdzie Hondziarzu wzięłeś kredyt na zkup Hondy. Potrzebuje
        skredytować około 60% zakupu nowego Accorda. Namawiają mnie w salonie na PTF,
        ale denerwują mnie takie dodatkowe opłaty np. jak ubezpieczenie kredytu.
        Obawiam się też innych ukrytych opłat, które nie są łatwe do zauważenia.Trzy
        lata temu kupowałem Lagune- kredyt w Kredyt Banku- żadnych ubezpieczeń nie
        chcieli. Teraz jednak zmienili tam troche procedure przyznanwania kredytu, poza
        tym Salon Hondy nie współpracuje z KB przez co nie ma uproszczonych procedur
        przyznawania kredytu- w odróżnieniu od PTF
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka