Dodaj do ulubionych

mam 35tys PLN, moze celica?

IP: *.watrfd01.mi.comcast.net 14.08.02, 00:52
Zastanawiam sie nad kupnem kilku letniej Celica'i (tej z okraglymi
swiatlami. Czy ktos ma jakas ciekawa opinie na temat tych aut? pod wzgledem
awaryjnosci, koszty eksploatacji itd. ,a wie ktos ile ma do setki z
silnikiem 1.8, czy ten silnik jest z turbo czy nie? Moze jakies inny
samochodzik w tej cenie, najlepiej sportowy, ale nie koniecznie byle mial
troche mocniejszy silnik niz standardowe np. golf 1.8T, civic 1.6 V-tec.
dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Jankes Re: mam 35tys PLN, moze celica? IP: *.oc.oc.cox.net 14.08.02, 01:35
      Jesli Ci chodzi o model 94 - 98 to odradzam.
      Niezbyt udane to auto bylo. Bardzo spadla sprzedaz dlatego tez Toyota wstrzymala
      produkcje.
      Kiedys mialem Celica 88 i chcialem zamienic na chyba 95-ty rocznik.
      Po probnych jazdach zrezygnowalem: glosno w srodku i niewygodnie.
      Na tutejszym rynku GT-S ma 2200 ccm silnik wiec ten z mniejszym moze cichszy.
      Ale ogolnie odradzam.

Chyba, ze nowy model...

Jankes
      • odyseusz Re: mam 35tys PLN, moze celica? 14.08.02, 11:38
        Kup sobie nawe auto, nawet w Toyocie twierdzą nieoficjalnie, że Celeca nie jest
        udana, jeśli masz tyle kasy to możesz sobie wziąć niewielki kredyt i kupić na
        przykład nową Corollę - Toyota ma dobre warunki kredytowania - dają w euro a
        kurs jego jest teraz wysoki, więc się opłaca. W każdym razie Celicę odradzam.
        Moja znajoma sprzedaje teraz Hyundaya Coupe - jeśli jesteś zainteresowany dam
        Cii kontakt
    • Gość: Qbayashi Re: mam 35tys PLN, moze celica? IP: *.stacje.agora.pl 14.08.02, 15:03
      Jezdzilem przez kilka lat (a rodzice nadal nią jeżdżą) Celicą z 90 roku. To był model z otwieranymi lampami.
      Moim zdaniem to najbardziej udany i najładniejszy model Toyoty Celica. Samochód był (i nadal jest) praktycznie
      całkowicie
      bezawaryjny (10 lat użytkowania!!!, kupiliśmy ją dwuletnią), trzeba było jedynie wymieniać podzespoły zużywające
      się w miarę użytkowania (przeglądy, amortyzatory, opony itp.). Samochód ten nigdy nie zawiódł. Jeżeli więc możesz
      zadowolić się tym starszym modelem, to się nie wahaj. Samochód kupisz za 15-20 tys. Jeżeli nawet nie będzie w
      najlepszym stanie tech. to za kilka tysięcy doprowadzisz samochód do stanu (prawie) fabrycznego.
      • Gość: Jankes Re: mam 35tys PLN, moze celica? IP: *.broadcom.com 14.08.02, 17:14
        Zgadzam sie co do niezawodnosci :)
        Ale najlepszy model Celica to byl '93.

Pozdrowienia

Jankes
    • Gość: Sławek Re: mam 35tys PLN, moze celica? IP: *.aries.com.pl 14.08.02, 16:00
      Kup sobie Mitsubishi Eclipse -jest o niebo ładniejszy od Celicy z okrągłymi
      światłami (ta Celica jest moim zdaniem stylistyczną porażką Toyoty).Kilka
      silników w tym turbo,skóra klima itp.Za 35 koła spokojnie kupisz fajne autko...

pozdrawiam
      • Gość: Nina Re: mam 35tys PLN, moze celica? IP: *.toya.net.pl 14.08.02, 20:55
        Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Kup sobie Mitsubishi Eclipse -jest o niebo ładniejszy od Celicy z okrągłymi
        > światłami (ta Celica jest moim zdaniem stylistyczną porażką Toyoty).Kilka
        > silników w tym turbo,skóra klima itp.Za 35 koła spokojnie kupisz fajne
        autko...
        >
        >
        > pozdrawiam

Mitsubishi jest ladne,ale nie mow,ze ten model celici jest stylistycznie do
        bani.Jest zdecydowanie ladniejsza niz nowy model-to jest dopiero porazka!

• Gość: Rafał Re: mam 35tys PLN, moze celica? IP: *.mpsa.pl / 10.2.0.* 17.08.02, 10:27
      Zgadzam sie z odyseuszem,ze najlepiej wziac nieduzy kredyt i kupic nowe autko.
      Za jakies 55.000 masz nowa Megane Coupe.Tez calkiem fajny wozik z niezlym
      silnikiem,jest gorsza pod wzgledem osiagow od Celici,ale-wg mnie-nie brzydsza
      no i pewna w eksploatacji.Za 55.000 mozesz tez pomysles o Alfie 147(piekny woz!)
      moze sie uda w promocji do 55.000 znalezc np.Stilo 1.8 albo Peugeota 206CC.
      Jezezli jednak koniecznie nie chcesz brac kredytu i chcesz kupic uzywke to ja
      radzilbym Ci poszukac w segmencie 206 S16,Clio 2.0 16V Sport,Punto HGT,Ibiza
      Cupra. Sa to mniejsze autka z osiagami takimi jak Celica,tyle ze duzo
      nowsze,mniej awaryjne(nawet Fiat!) a bardzo fajne i bardziej praktyczne.
      Ja jednak pomyslabym nad Alfa 147.Wiele dobrych salonow ma samochody do jazd
      probnych i pozniej sprzedaje je z niewielkimi przebiegami za calkiem niezla
      kase.
      Zycze powodzenia w zakupach i szerokiej drogi!
      pozdrawiam
      • Gość: Nina Re: mam 35tys PLN, moze celica? IP: *.toya.net.pl 17.08.02, 12:18
        Gość portalu: Rafał napisał(a):

> Jezezli jednak koniecznie nie chcesz brac kredytu i chcesz kupic uzywke to ja
        > radzilbym Ci poszukac w segmencie 206 S16,Clio 2.0 16V Sport,Punto HGT,Ibiza
        > Cupra. Sa to mniejsze autka z osiagami takimi jak Celica,tyle ze duzo
        > nowsze,mniej awaryjne(nawet Fiat!) a bardzo fajne i bardziej praktyczne.

Bez obrazy,ale chyba niewielkie masz pojecie o awaryjnosci-zwlaszcza celici.
        Jesli do awaryjnosci mozna zaliczyc wymiane oleju,to rzeczywiscie,co 20tys.km
        spotyka nas awaria.To samo z wymiana klockow/szczek,przepalonej zarowki i
        ulamanej anteny,ktora zlamaly dzieciaki.W naszym domu jest juz druga celica-
        pierwsza byla rocznik 90,nastepna 96.Obie uzytkowane intensywnie i oprocz
        elementow eksploatacyjnych mechanik mogl sobie na nie jedynie popatrzec.Czego
        serdecznie zycze wszystkim uzytkownikom wymienionych przez ciebie mniej
        awaryjnych pojazdow.
        PS.Za 35 tys. kupisz naprawde dobra celice,pod warunkiem,ze Ci sie nie spieszy
        i znajdziesz takie auto,ktore jest i bezwypadkowe,i zadbane i jeszcze od 1-go
        wlasciciela.
        • Gość: Rafał Re: mam 35tys PLN, moze celica? IP: *.mpsa.pl / 10.2.0.* 17.08.02, 13:54
          Ja sie nie obrazam,ale widzialem Celici sprowadzane np. z Niemiec,ktore
          wygladaly jak przystanki autobusowe.Moze mi powiesz,ze taka jest mniej awaryjna
          niz np. roczne Punto HGT?! Oj,chyba nie... Owszem sa wyjatki kupione od I
          wlascicieli,ale to jest promil tego co jezdzi po drogach.Wiekszosc jest
          zajezdzona lub powypadkowa.Przykre ale prawdziwe... pozdrawiam
          • Gość: Nina Re: mam 35tys PLN, moze celica? IP: *.toya.net.pl 17.08.02, 17:43
            Wlasnie na tym polega kupowanie uzywanego samochodu,aby go dokladnie sprawdzic
            i miec pewnosc,ze jest z nim wszystko ok.Ostatnia celice kupowalismy ponad pol
            roku,ale jak sie chce-to sie znajdzie.
            Oczywiscie nie ma porownania miedzy wyklepana,zesztukowana celica a nowym punto.
            Ale nawet kilkuletnia,w doskonalym stanie,bezwypadkowa-wytrzyma kazde
            porownanie z wymienionymi przez Ciebie samochodami.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Rafał Re: mam 35tys PLN, moze celica? IP: *.mpsa.pl / 10.2.0.* 18.08.02, 15:06
              Wiesz,ja tez wolalbym Celice co do ktorej nie mam watpliwosci od strony
              technicznej i co nie mniej wazne-prawnej.Wiem tez,ze taka pewna Celica wytrzyma
              wiecej od np.Punto i zapewni wiekszy komfort jazdy i przyjemnosc z
              niej.Najlepiej kupowac auto z zaprzyjaznionym mechanikiem lub z kims kto sie
              zna na rzeczy i raczej nie liczyc na "okazje",bo nikt nie oddaje samochodu
              poldarmo.Reasumujac-pewna Celica jest OK i wybor jest dobry! pozdrawiam
        • Gość: Rafał Re: mam 35tys PLN, moze celica? IP: *.mpsa.pl / 10.2.0.* 17.08.02, 13:55
          Ja sie nie obrazam,ale widzialem Celici sprowadzane np. z Niemiec,ktore
          wygladaly jak przystanki autobusowe.Moze mi powiesz,ze taka jest mniej awaryjna
          niz np. roczne Punto HGT?! Oj,chyba nie... Owszem sa wyjatki kupione od I
          wlascicieli,ale to jest promil tego co jezdzi po drogach.Wiekszosc jest
          zajezdzona lub powypadkowa.Przykre ale prawdziwe... pozdrawiam
          • Gość: martin Re: mam 35tys PLN, moze celica? IP: *.watrfd01.mi.comcast.net 18.08.02, 07:52
            sorry Rafal ale ja tez nie mam przekonania do tych marek ktore wymieniles, ale
            oczywiscie nie potepiam. Wydaje mi sie jednak ze takie samochody jak punto czy
            206 to sie dobrze trzymaja do 4 lat a potem to padaka, szczegolnie punto, w
            tym przypadku nie chodzi mi o silnik ale o caloksztalt, zawieszenie itd...
            Megane mi sie nie podoba i wogole nie mam przekonania do francuzow, ale
            przyznam sie ze mysle nad cupra-co do tego sie zgadzamy. Ogolnie raczej
            obstaje za autami niemieckimi i japonskimi, reszta odpada, moze to zle
            myslenie ale juz tak mam.
            pzdr
            • Gość: Rafał Re: mam 35tys PLN, moze celica? IP: *.mpsa.pl / 10.2.0.* 18.08.02, 15:10
              ok,kazdy ma prawo do swego zdania i o to chodzi na forum.Ja tez lubie
              niemieckie autka,a 206 i Punto po prostu mi sie podobaja.Raczej tez bym ich nie
              kupil,ale myslalem,ze Ciebie moga zainteresowac.Jezeli podobaja Ci sie
              niemieckie samochody to moze pomyslisz jeszcze na troche niedoceniona Calibra?
              Szczegolnie wersja 2.0T z napedem na 4 kola moze byc godna uwagi!
              pozdrawiam zyczac udanego wyboru!
              • odyseusz Re: mam 35tys PLN, moze celica? 18.08.02, 22:43
                calibra to stara konstrukcja, więc raczej nie. ja jednak jestem zdania, że
                lepuij kupić nowy niz używke,pamiętaj, że w wozach wyższej klasy, którą jest
                Celica części są naprawdę drogie, to kosztuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka