Dodaj do ulubionych

TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!!

25.10.05, 10:49
Chcę sobie kupić takie autko proszę o wasze opinie na ten temat tylko bez
żadnych bluzgań. Jakie to autko jest? czy sie psuje? ile pali i jeszcze ważne
kupić trzydrzwiowy czy cztero-pięcio? Mam dwójkę dzieci..... Pozdrawiam i
liczę na waszą pomoc !!!!
Obserwuj wątek
    • bemeta Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 25.10.05, 13:50
      Moja zona jezdzi Yarisem 1.3 VVT. Co oznacza 99-00R?
      Jak by nie bylo, 5 drzwi przy dwojce dzieci. Sporo miejsca w srodku, nawet na
      tylnej kanapie jest wygodnie, a wogole ciekawe rozwiazanie z ta przesuwana
      kanapa. Nasza ma 5 lat i 80.000 bezawaryjnych kilometrow. Spalanie tego to przy
      silniku 86 KM w naszym wypadku jakies 6.6 litra czyli ujdzie ale jezdzi jak
      mowilem malzonka.
      pozdro. bart.
      • janusz_kluczyk Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 25.10.05, 15:25
        bemeta napisał:

>Co oznacza 99-00R?

://////////////////////////////////////////////////
        • frequentflyer Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 25.10.05, 15:34
          z tych roczników wszystkie jakie widziałem były gołe, pomijając jedną poduchę.
          albo, jeśli z ABS, klimą i conajmniej drugą poduchą - ściągane, ale tych jest
          bardzo niewiele.
    • janusz_kluczyk Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 25.10.05, 15:46
      a to sie wypowiem... samochod fajny,moja siostra ma takie cudo z roku 2003 i
      silnikiem 1.0... dla kobity tyle wystarczy... ogolnie wszystko oki... tyle za ma
      bardzo maly bagaznik i baaardzo slabe wyposazenie np. niektore modele nie maja
      nawet wspomagania (mimo ze to samochod do miasta)...
      • hippolin Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 25.10.05, 16:18
        co tu mówić, to jest takie auto, że tą cenę mozesz kupić Punto i jeszcze na CC Ci pieniędzy zostanie :-)
        • androx Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 25.10.05, 19:27
          Jeśli chcesz małe, niezawodne auto rodzinne, to kup Hondę Jazz !
          Mały samochód, dużo miejsca w kabinie i bardzo duży bagażnik.
          Sam nie wierzyłem dopuki nie zobaczyłem !
    • darek9999 Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 25.10.05, 19:53
      Jak zwykle,większość "doradzaczy" ma problemy z rozumieniem języka
      polskiego.panowie od hond i fiatów poszukajcie sobie i innego zajęcia,bo cały
      świat już wie,że macie najlepsze samochody,a człowiek chce kupić auto z 2000
      roku i potrzebuje rady. nie było wtedy jazza,a fiat to zupełnie inna bajka,nie
      sądzę,żeby facet chcący kupić japończyka popadł w taką skrajność.jakbyś chciał
      opinie o yarisie z 2000 roku to daj znać
    • gruman Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 26.10.05, 09:01
      Jestem posiadaczem modelu z 2002 r. Ten z 99r będzie japoński - to plus, Z doświadczenia i źródeł prasowych - tylna kanapa potrafi hałasować, skontrolować trzeba spawy i wnękę tylnej klapy ( u mnie pojawiły się tam kropeczki rdzy już po 9 m-cach), Postwawić go na luzie - i z zewnątrz posłuchać wydechu - nie wiem dlaczego, ale w wielu jest słyszalne klekotanie - nic się nie dzieje, ale zawsze można trochę za to utargować. Poza tym samochód starzeje się ładnie, ostatni przegląd już po 60000 tys przeprowadziłem w swoim warsztacie i wymiana oleju Mobil1+ filtry pow i oleju, nowe świece, klocki hamulcowe (pierwszy raz) -kosztowała mnie ok 500 zł. Ogólnie samochodzik wart swojej ceny już litrowy silnik jest ok, jeśli chodzi o wspomaganie to przy 800 kg ujdzie jego brak, a mniej elementów to popsucia. Mnie spala po mieście ok 5,6-5,7l/100 km.
      Pozdrawiam
      • bemeta Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 26.10.05, 19:48
        Potwierdzam to co mowi przedmowca - rdzewieja zawiasy tylnej klapy i spawy
        rowniez. W roznych miejscach kropeczki ma nadwoziu i pordzewiale sruby pod
        maska. W ASO mowia, ze to dlatego ze parkuje 100 metrow od morza. Na moje
        pytanie dlaczego nie rdzewieje bejca ktora parkuje obok nie mieli odpowiedzi
        :-).
        • hippolin Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 26.10.05, 21:20
          Pamiętaj, że za miesiąc wchodzi nowy model, więc nie spiesz się z kupnem bo
          taki ruch oznacza spadek cen o jakieś 10-20% więc za kwotę jaką dysponujesz
          będzie można kupić młodszy egzemplarz, wstrzymaj się do lutego-marca
          • pocieszne Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 27.10.05, 01:53
            hippolin napisał:

> Pamiętaj, że za miesiąc wchodzi nowy model, więc nie spiesz się z kupnem bo
            > taki ruch oznacza spadek cen o jakieś 10-20%

Tylko trzeba pamietac ,ze Toyota nie produkuje na magazyn( jak inne firmy )
            sprzedaz idzie na biezaco - odbior po kilku tygodniach od zamowienia.
            Wiec z chwila startu z nowym Yarisem starych moze zostac sladowa ilosc (chyba
            nie beda produkowac nowego i starego jednoczesnie ? )
            • ant777 Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 27.10.05, 07:28
              pocieszne napisał:

> Wiec z chwila startu z nowym Yarisem starych moze zostac sladowa ilosc (chyba
              > nie beda produkowac nowego i starego jednoczesnie ? )
              >
              Chyba mało prawdopodobne ale taki np. Opel tłucze dwa modele Astry.
              • wilk.uszatek Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 27.10.05, 07:46
                Bardzo przyjemy wozik, ale ma straszną wadę. Na tylnym siedzeniu przejechanie
                nawet 50 kilometrów to meczarnia straszliwa. Oparcie ma dziwny kąt a siedzisko
                jest twarde jak deska klozetowa. Poza tym same plusy. Największy zuzycie paliwa
                w silniku 1.0. Srednio trasa-miasto wychodzi 5.5 litra. Rekord na trasie przy
                spokojnej jezdzie ok. 80-90 km/h to 4.1 l/100.
                • pocieszne Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 27.10.05, 15:20
                  wilk.uszatek napisał:

> Na tylnym siedzeniu przejechanie
                  > nawet 50 kilometrów to meczarnia straszliwa. Oparcie ma dziwny kąt a
                  > siedzisko jest twarde jak deska klozetowa.

Kat oparcia mozna regulowac i to niezaleznie dla obu czesci dzielonego oparcia.
                  Twarde siedzisko jest lepsze niz za miekkie dla dluzszej jazdy.
                  Sam z tylu wprawdzie nigdy dlugo nie jechalem ,ale moi ( rozni ) pasazerowie
                  jakos nigdy sie na to nie uskarzali.Poza tym miejsca jest dosyc nawet dla
                  wysokich (oczywiscie przy max.odsunietej kanapie),wiec ta "straszliwa
                  meczarnia" to gruba przesada.
                  • gruman Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 28.10.05, 17:55
                    Z tą niweygodą tylnych siedzeń to prawda, ale ja tam wożę dzieci :), Natomiast niektórzy dorośli źle się tam czują. Niewygoda tylnych siedzeń w różnych aspektach to chyba jeden z wyróżników klasy B-/B. Np. w Thali jakoś tak dach zbyt szybko opada ...
                    Pozdrawiam
                    • odyseusz Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 31.10.05, 22:05
                      Bardzo fajny samochodzik, jezdze nim od 4 lat, typowo miejski samochód, no i co
                      warto podkreślić bardzo dobry serwis jest a autka sie trzymaja w cenie,co
                      swiadczy niewatpliwie o jego wartości....
                      • giga28 Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 11.11.05, 09:33
                        Dziękuję za wszystkie rady i opinie !!! Mam już swój ideał .... Dzięki i
                        pozdrawiam !!!

P.S. Jestem kobietą i potrzebuję auta do jazdy po mieście a nie wojaży po
                        świecie !!!!
    • anetzet Re: TOYOTA YARIS- 99-00R WASZE OPINIE!!!! 11.11.05, 20:52
      Jezdzilem Yarisem od nowosci przez okres 4 lat,jesli chodzi o motor to
      bezawaryjny(1,0)w srodku troche gorzej,tam cos piszczy tu cos stuka ale dalo
      sie wytrzymac.Jesli chodzi o spalanie to przy predkosci 130 ale na autostradzie
      w niemczech po pokonaniu 350km spalil dokladnie tyle samo co ford focus
      1,6.wiec nie wiem czy to malo porownujac pojemnos 1,0 Yarisa i
      focusa1,6.Ogolnie polecam,ale za te pieniadze mozna kupic cos lepszego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka