Dodaj do ulubionych

Nowy Ford Mondeo

09.03.06, 21:13
Co sądzicie o tym aucie?Chciałbym kupić w salonie silnik 1,8 /110 KM/ pełna
elektryka,klima......Ktoś może kupował to auto w tym roku? Jak się sprawuje?
Obserwuj wątek
    • jimmi11 Re: Nowy Ford Mondeo 09.03.06, 21:18
      slakoc napisał:

Ktoś może kupował to auto w tym roku? Jak się sprawuje?

No jak kupował w tym roku to na pewno będzie miał wiele do powiedzenia jak sie
      sprawuje.
      • hills Re: Nowy Ford Mondeo 09.03.06, 23:57
        mam dokladnie takie juz 2 lata. Napisze krotko - kupuj bo warto
        • slakoc Re: Nowy Ford Mondeo 10.03.06, 03:40
          Dzieki za info. Na co trzeba zwrócić uwagę przy eksloatacji. Jakie części idą
          najszybciej?Czy to prawda że dużo pali?
          • hills Re: Nowy Ford Mondeo 10.03.06, 07:52
            przez 50 tys poza olejem i filtrami nic nie bylo wymieniane, nie uszkodzilo sie
            itd. Auto srednio pali 7,5 - 8. Miasto do 10 , trasa ok. 7 - zawsze mam wlaczona
            klime.
            • slakoc Re: Nowy Ford Mondeo 10.03.06, 13:02
              Jeżeli mam felgi 205 mm to czy moge jeździć z felgami np 195?Jak to jest z tymi
              kołami?
              • izydaskes Re: Nowy Ford Mondeo 10.03.06, 13:06

205 załóż z lewej strony a 195 - z prawej
                ==============
                wasiek29 i habudzio lecą sobie nawzajem po zwieraczach!
                bez gwiaSSSddyyy, nie ma jaSSSSdyyyy!!!!!!!!
                • slakoc Re: Nowy Ford Mondeo 10.03.06, 13:28
                  może doradzaj sobie. Świetnie na tym wyjdziesz. Lepiej nie pisz tutaj a jak sie
                  chcesz wyrzyć to prosze na innych
                  • des4 Re: Nowy Ford Mondeo 10.03.06, 13:42
                    Silnik 110 KM może być trochę za słaby. Sam jeżdzę Focusem 1,6 115KM i choć z
                    pasażerami i bagażem sprawuje się OK, to w przypadku Mondeo tak moc może nie
                    wystarczać jeśli chcesz jeździć bardziej dynamicznie. No ale to kwestia stylu
                    jazdy. Na spokojną podróz powinno wystarczyć. Na pewno nie wystarczy licznym tu
                    forumowiczom dla których liczą się jedynie hipersuperhajfajV12turbo bolydy....
                    • slakoc Re: Nowy Ford Mondeo 11.03.06, 18:02
                      Dziękuję za info. Ryzykuję i kupuję.
                      • skuti Re: Nowy Ford Mondeo 11.03.06, 19:05
                        ja na twoim miejscu dolozyłbym ok 3tys i kupił wersje 125KM
                        jezdzilem 125konnym i na kolana nie powalał,co dopiero 110koni
                        podczas uzytkowania zwracaj uwage gdzie jezdzisz tzn wertepy omijaj szerokim
                        łukiem badz jedz b.ostroznie,
                        gdyz plastiki ochronne w nadkolach i pod silnikiem sa strasznie podatne
                        na uszkodzenia.osłona silnika to wydatek ok 350 zeta w ASO,mialem jeszcze jakies
                        stuki z tyłu okazalo sie ze mocowania amorkow poszly,przepalił sie zarnik w
                        xenonach i przestała grzac przednia szyba na szerokosci ok 5cm ale to wszystko
                        wymienione zostalo na gwarancji.
                        co do silnika to ci nic nie poradze (poza tym ze słaby)bo mam tdci a tam jak
                        wiadomo wtryski leca na porzadku dziennym osobiscie wymieniane były u mnie juz 8
                        razy!!!!
                        zycze przyjemnego uzytkowania po wiecej info zapraszam na :
                        forum.fordclubpolska.org/index.php?c=17&sid=9b2b0d2139c18cdc00487028ac10dd91
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka