Dodaj do ulubionych

Honda HR-V

25.06.26, 23:46
Myślę o Hondzie HR-V.
Chociaż uważam, że po polsq powinna być promowana jako Hąda.
Obserwuj wątek
    • engine8t Re: Honda HR-V 26.06.26, 00:03
      co i o czym myslisz?
      • boggi_dan Re: Honda HR-V 26.06.26, 11:51
        engine8t napisał:

> co i o czym myslisz?
        O kupnie. Pompy paliwa siadają i inne duperlele. Ale który samochód wad nie ma. www.autocentrum.pl/oceny/honda/hr-v/
      • tbernard Re: Honda HR-V 26.06.26, 17:52
        engine8t napisał:

> co i o czym myslisz?

Myślę, że być może kupię ale w rozważaniach jest też Suzuki s-cross z automatem hydrokinetycznym 6AT. Ale Suzuki w tym wydaniu to mhev a moje przebiegi to ok. 70% to miasto.
        • engine8t Re: Honda HR-V 26.06.26, 18:45
          tbernard napisał:

> engine8t napisał:
          >
          > > co i o czym myslisz?
          >
          > Myślę, że być może kupię ale w rozważaniach jest też Suzuki s-cross z automatem
          > hydrokinetycznym 6AT. Ale Suzuki w tym wydaniu to mhev a moje przebiegi to ok.
          > 70% to miasto.

Nowe auto?
    • trypel Re: Honda HR-V 26.06.26, 07:55
      tbernard napisał:

> Myślę o Hondzie HR-V.
      > Chociaż uważam, że po polsq powinna być promowana jako Hąda.

Ja tam o takiej porze wolałbym pomyśleć o jakis fajnych dziewczynach. Ale ty sobie myśl nocami o hądach.
      Czy to sa przyzwoite mysli? Rączki na kołdrze trzymałeś?
    • galtomone Re: Honda HR-V 26.06.26, 08:34
      Daaaaaawno temu gen I bardzo mi się podobała, ale wtedy takich aut praktycznie nie było.

Do tego była wersja 3-drzwiowa w budzie „niby terenówka”.

Ale z perspektywy czasu to chyba nie był fajny/wygodny/dobry samochód.

A te nowe??? Ot… crossover jakich pełno i nie wiem, czy ma coś fajniejszego od konkurencyjnych rozwiązań.
      Na tyle jest zwykły, że wiem, że jest, ale do końca to nie pamiętam, jak wygląda… a to znaczy, że mi się specjalnie nie podoba.

A jaki jest w zakresie kasa/trwałość, to nie mam pojęcia.

Na tym tle (to chyba podobna wielkość?) CHR wygląda "jakoś", nie poleciłbym, ale coś w sobie ma… (btw, tak wyszło, że muszę jechać jutro rano w niej cit dłuższą drogę - Katowice - Kościerzyna - Katowice, będę miał więcej obserwacji z dłuższej jazdy autostradą).

Tak więc.... nie jest brzydka jak Sportage, ale konkurencja w tym segmencie jest chyba duża i warto dupę posadzic w każdym.

• duze_a_male_d_duze_m Re: Honda HR-V 26.06.26, 09:28
        Tak wygląda, z zewnątrz b.fajnie, środek z poprzedniej epoki, ale przynajmniej tej ergonomicznej.
        • vogon.jeltz Re: Honda HR-V 26.06.26, 09:35
          Z przodu wygląda jak chińczyk
          • engine8t Re: Honda HR-V 26.06.26, 18:49
            vogon.jeltz napisał:

> Z przodu wygląda jak chińczyk

Teraz prawie wszystkie tak samo wygladaja a chinczycy preciez nie wymyslili niczego tylko skopiowali i troszke zmienili jak to zawsze robia
            Kiedys mozna bylo na odleglosc poznac co to jest za auto a teraz to za cholere...
        • galtomone Re: Honda HR-V 26.06.26, 13:04
          Tu jakis inny ten srodek: www.otomoto.pl/osobowe/oferta/honda-hr-v-ID6I8jUJ.html
    • nousecomplaining Re: Honda HR-V 26.06.26, 11:19
      Mnie to się podobała I generacja, ciekawa była i się wyróżniała na tle innych aut, a ta teraz mdła jakaś i podobna do reszty. W środku faktycznie czas się zatrzymał, ma to swoje plusy i minusy.
      • tbernard Re: Honda HR-V 26.06.26, 17:43
        Co do "czas się zatrzymał" w środku to akurat dla mnie wielka zaleta. Pod tym względem to Suzuki też większość ma na fizycznych przyciskach i pokretłach i jeszcze bardziej w nim czuć zatrzymanie czasu i jeszcze więcej to mi się podoba. Ale magiczne siedzenia Hondy plus wymiary zbliżone do obecnego auta to wydają się nie do przebicia. Nie chce mi się uczyć na nowo ciasnych manewrów bo jestem w tym po prostu kiepski.
        • engine8t Re: Honda HR-V 26.06.26, 18:56
          tbernard napisał:

> Co do "czas się zatrzymał" w środku to akurat dla mnie wielka zaleta. Pod tym w
          > zględem to Suzuki też większość ma na fizycznych przyciskach i pokretłach i jes
          > zcze bardziej w nim czuć zatrzymanie czasu i jeszcze więcej to mi się podoba. A
          > le magiczne siedzenia Hondy plus wymiary zbliżone do obecnego auta to wydają si
          > ę nie do przebicia. Nie chce mi się uczyć na nowo ciasnych manewrów bo jestem w
          > tym po prostu kiepski.

Honda jest dla tych co chca auto ktorym sie fajnie jezdzi cztli tych co lubia prowadzic. Zwykle ma lepsze osiagi z silnika od konkurencji ale wiecej pali i nastawione bardziej na handling niz wygode pod D. I co najwazniejsze to zwykle silnik jest nie do zdarcia ale pod D sztywniej
          Podobie zreszta jak Toyoty tylko ze Honda zwykle fajniejsza do jazdy a silnik
          podkrecony i moc wieksza ale wytrzymujacy. Toyota zywrtnosc to osiaga poprzez odciazenie silnika i stawia raczej na wygode niz osiagi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka